Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 18. jan. 2023

TV Slovenija 1 • Sre, 18. jan.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Nasveti za starše postrežejo z informacijami za vse družine, v Knjižnem klubu pa dobite nove predloge za branje. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh in jutro zaključimo z vrtnimi nasveti. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Lucy izve, da Michelle načrtuje potovanje okrog sveta, in se sprašuje, kako resno je sploh razmerje med njo in Paulom. Takoj izrabi priložnost za pogovor z njim in mu razkrije čustva. Močno ga preseneti. Ne ve pa, da njen izliv srca posluša še nekdo.
Werner in Robert sta besna, ko njun hotel zavzamejo mladi gostje, željni zabave. Ariane se na skrivaj veseli, da se njen načrt uresničuje, Cornelia pa se odloči, da bo poskusila obvladati položaj. Toda s tem si nakoplje Wernerjevo jezo.
Ariane in Karl počasi obujata medsebojno zaupanje. Karl poln upanja nekdanji ženi predlaga nov začetek. Ariane bi se zaradi tega morala odreči maščevalnemu načrtu. Je pripravljena na to?
Rosalie želi Andréja in Michaela prepričati, da je odlična življenjska svetovalka, zato pošteno zaviha rokave. Ko prideta domov, ju čaka neprijetno presenečenje, saj je Rosalie odstranila vse pohištvo iz dnevne sobe.
Steffen upa, da je neprijetnega ukvarjanja s Timom dokončno konec. Toda Amelie nenadoma zapeče vest in razmišlja, da bi Timu povedala resnico o uničenem jabolčniku. Steffen ji prepričljivo zagotovi, da bo izgubila Tima, on pa Franzi, če bi kdaj izvedela resnico.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Veliko delamo. Precej hitimo. Težko se ustavimo. Živimo v času, ko zares nimamo časa. Ali pa si ga samo ne vzamemo, ker se nam zdi, da bi ga bilo nespodobno imeti na pretek. Delovni procesi nas namreč nagovarjajo k nenehni navzočnosti, hitri odzivnosti, stalni dosegljivosti; bili pa naj bi kar se da hitri, produktivni in učinkoviti. Kateri procesi so pripeljali do ideje maksimalnega izkoristka časa, zakaj nas je praznega časa strah in kaj nas je o času in naglici naučila ustavitev javnega življenja?

V seriji 50 knjig, ki so nas napisale, iščemo knjigo, ki nas je najbolj zaznamovala, ki nas je konstituirala kot narod, ki nas je skratka napisala. Nas je napisal Poker Tomaža Šalamuna, ki se je "naveličal svojega plemena in se izselil"?
Dve leti po objavi šokantne Dume 64 - šlo je za parodijo Dume Otona Župančiča - ki je Slovence temeljito pretresla, pesniku pa prinesla sodni pregon, je leta 1966 Šalamun izdal svojo prvo zbirko: Poker. In to v samozaložbi. Šalamun, ki je kasneje obveljal za enega največjih slovenskih modernistov, je že v Pokru uporabljal svoj jezik; pesnik in skrbnik Šalamunovega centra Aleš Šteger nam je pojasnil, zakaj je šlo pri tem za pravo revolucijo v smislu poetičnega izrazoslovja. Šalamun se je tudi zares izselil in precej časa preživel v Ameriki, kjer so ga veliko prevajali, medtem ko njegovo pleme zanj ni imelo pravega posluha. Pozneje ga je priznala tudi domovina in v ZDA se je vrnil kot kulturni ataše, postal je član SAZU in vzornik ter kolega številnim literatom. O pokru kot igri se je razgovoril igralec Jonas Žnidaršič in povedal tudi, kaj je rokenrol poezija.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

V epizodi, ki sta jo režirala Safia Kessas in Mathieu Neuprez, spremljamo Mubaraka in njegovo prizadevanje za pravico do azila v Belgiji. Mubaraku pomaga Danielle, ki je ena od 15.000 prostovoljcev državljanske platforme za podporo beguncem. Nesebično sprejme Mubaraka in druge, da bi jim pomagala in jih potolažila s toplino doma. Članom njene družine pa se včasih zdi, da je nanje pozabila. Sprejemanje beguncev je izkušnja, ki vas bo za vedno spremenila.

V kratkem filmu Panonska pesem gre za slikovit preplet utrinkov narave z zvenom glasbe panonske motivike.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:15
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:20
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Prvem dnevniku, pred in po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

James in Tristan sta se prijavila za vojno. Pri Farnonovih gostijo mlado evakuiranko. Ga. Hall za božič leta 1939 izjemoma ne pripravi zabave, saj se ji čas ne zdi primeren. Pa tudi ponudba na trgu je slaba. Gerald zaupa Hallovi, da se bo zaradi službe preselil. Pumphreyjeva pritepena mačka potrebuje veterinarja. Siegfried gre pregledat žrebca k Sebrightu Saundersu in je pred veliko dilemo, saj mora izbirati med človekom in konjem.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL (III.) / Velika Britanija / 2022
Scenarij: Ben Vanstone
Režija: Brian Percival
V glavnih vlogah: Nicholas Ralph, Samuel West, Rachel Shenton, Anna Madeley, Callum Woodhouse

V oddaji Osmi dan smo si ogledali premiero baleta Giselle, ki je nastal v koprodukciji Cankarjevega doma in SNG Opera in balet Ljubljana. Koreografijo na glasbo francoskega avtorja Adolpha Adama je ustvaril direktor baleta Pariške opere José Carlos Martínez, ki je klasični predstavi dodal sodobno noto. Preverili smo, kako zasnovati prostor po meri bolnikov in zdravstvenih delavcev na območju Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana. V urbanističnem studiu Prostorož so namreč preučili uporabniške izkušnje, prejete pobude pa strnili v predloge za bolj smiselno ureditev prostora. Naša gostja bo Ines Kežman iz Zavoda Motovila, ki skrbi za črpanje sredstev iz programa Ustvarjalna Evropa, namenjena kulturnim delavcem. V pogovoru bo predstavila nekatere uspešne projekte. Ogledali smo si še podelitev zlatih globusov ter se pogovarjali z glasbenim tandemom Swing Out Sister, ki je prepričal tako ljubitelje soul popa kot tudi jazza.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Az adás tartalma:

- Szúnyogh Sándor-emléknap és a fogalmazási verseny díjkiosztója;
- kifestőkönyvek az 1. Számú Lendvai KÁI-nak és a Lendvai Óvodának;
- a Lendvai Galéria és Múzeum tervei 2023-ban;
- a Magyar Nemzetiségi Tájékoztatási Intézet tervei 2023-ban;
- Egészségünkre!: az egészségügy helyzetéről a Lendvai Egészségház igazgatója.

Vsebina oddaje:

- spominski dan Sándorja Szúnyogha in podelitev nagrad literarnega natečaja;
- pobarvanke za DOŠ I Lendava in Vrtec Lendava;
- načrti Galerija-Muzej Lendava za leto 2023;
- načrti Zavoda za informativno dejavnost madžarske narodnosti za leto 2023;
- rubrika Na zdravje!: direktorica Zdravstvenega doma Lendava o stanju v zdravstvu.

Pepa in njeni prijatelji pomagajo na zabavi za rojstni dan slončka Stanka, a na majhne otroke ni tako preprosto paziti.

V 12. oddaji za napetost v kvizu poskrbijo Maja, Sonja in Bor iz OŠ Miška Kranjca Ljubljana (rumeni) ter Eva, Maruša in Primož iz OŠ Petrovče (vijolični), pri zlaganju lončkov pa Ana, Lara in Ajda iz OŠ Vavta vas ter Sandra, Rok in Luka iz OŠ Stopiče. V kvizu vsi poznajo grške filozofe, protestantizem in Smrkce, malo manj lokacijo fantoma iz opere. Rumenim je bliže parlament, vijoličnim eksperiment, iz labirinta pa kriči sraka, da jo slišijo na kras. Kdo pusti večje sledi, pa v Malih sivih celicah.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

17:15
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Sedmošolec Jon in tridesetletni Matic živita vsak svoje življenje v različnih krajih in okolju, a ju, kljub razlikam, druži ADHD, motnja pozornosti s hiperaktivnostjo. Ta diagnoza je vzrok nekaterih vedenjskih posebnosti in drugih težav, pri katerih pa ne gre za nevzgojene otroke, čeprav osebam z ADHD to pogosto očitajo. Jon in Matic nam skupaj z bližnjimi in strokovnjaki pomagata spoznati in razumeti to motnjo, ki ne vpliva le na vedenje, temveč tudi na učenje, odnose, življenje posameznika in njegovega širšega okolja. Scenarij je napisala Milica Prešeren, režiral je Primož Meško.

Film ADHD je del dokumentarne serije Posebne zgodbe. Ta daje glas posameznikom z izkušnjo telesne ali duševne bolezni, razvojnih in drugih življenjskih težav. Posebne zgodbe so tudi zgodbe tistih, katerih življenje zaznamujejo različni izzivi, spoznanja in na prvi pogled obrobni dogodki, ki odpirajo vprašanja in spodbujajo k razmisleku. Osebne zgodbe dopolnjujejo znanstvena dognanja, besede strokovnjakov. Urednica serije je Milica Prešeren, nastaja pa v Uredništvu izobraževalnih oddaj Kulturno-umetniškega programa TV Slovenija.

Pozdravljena, raca, ptica s kratkimi nogami! Spadaš v isto družino kot labodi in gosi, živiš pa v močvirjih, jezerih, ribnikih in rekah. Barva tvojega perja se spreminja glede na letni čas. Pozimi te komaj prepoznamo, saj tvoje pisane barve zbledijo.

Pak se spet trudi s čarovniškimi triki, pa mu ne gre najbolje od tačk. Ugotovi, da enake tegobe tarejo tudi čarovničko Vilmo. K sreči oba spoznata, da sta najpomembnejši zabava in dobra volja.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudipri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Priznajmo si: živimo v časih različnih prehranskih možnosti. Številni ljudje se odločijo za svojstven način prehranjevanja. Vsak ima svoje razloge – zdravstvene, etične … In prav je, da odločitve drugih spoštujemo, tudi če se sami odločamo drugače. Danes je sicer en navaden ponedeljek, ki pa je v zadnjih letih po svetu postal brezmesni ponedeljek. Številni prehranski strokovnjaki nas tako pozivajo, da teden začnemo z brezmesno jedjo. S tem storimo nekaj zase in za planet. Pred nami je dolg novembrski teden, zato bi nam prijalo kaj domačega in krepčilnega. Recimo lazanja. Pa smo že pri zadregi. Vegetarijanska lazanja? Zakaj pa ne! Veganska? Sprejmem izziv!

Resni in učeni Rafael, nagajiva in domiselna Mona in najmlajši Nabi nam v prikupni seriji risanih filmov Minuta v muzeju brez dlake na jeziku predstavljajo velika umetniška dela. Slike, kipi, starodavne vaze in druge umetnine jih navdihujejo, da zastavljajo vprašanja, se veselo, včasih kar norčavo zabavajo in vabijo tudi druge otroke, da se naučijo umetnost gledati in ceniti s svojimi, iskrenimi otroškimi očmi.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

V ljubljanski Drami smo si ogledali premiero predstave Mrtvaški ples. Strindbergov tekst je na oder postavil režiser Eduard Miler. V Prešernovem gledališču v Kranju so predstavili program 53. Tedna slovenske drame, v Slovenski kinoteki pa se je začel 3. festival balKam, ki ponuja pregled najzanimivejših in najuspešnejših filmov z vidika snemanja in filmske fotografije s področja nekdanje Jugoslavije. V galeriji Instituta Jožef Stefan smo si ogledali portrete brez obrazov, razstavo slikarja Luke Široka.

19:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Biografska drama, ki so jo navdihnili resnični dogodki. Percy Schmeiser je kmetovalec v majhnem kraju v kanadski provinci Saskatchewan. Že vse življenje prideluje repno ogrščico iz semen, ki jih je sam vzgojil, kot ga je naučil oče, njega pa njegov oče. Zato ga vest o tem, da ga bo agrikulturni velikan Monsanto tožil, ker je brez licence posadil njihovo gensko spremenjeno repno ogrščico, zelo prizadene. Poišče odvetnika Jacksona Weavera, ki je dober človek, tudi usposobljen pravnik, vendar se mora spopasti s četo pravniških svetovalcev agrikulturnega velikana. Sodni proces ni zastonj, poleg tega mora Percy skrbeti še za kmetijo. K sreči za njegov primer sliši Rebecca Salcau, okoljevarstvena aktivistka, ki ima načrt, kako nadaljevati boj; Percy bo po državi opravil nekaj govorov in predavanj, se zavzel za sebi enake kmetovalce in si tako priskrbel donacije za proces proti Monsantu.

PERCY / PERCY VS. GOLIATH / KANADA / 2020
Režija: Clark Johnson / Scenarij: Garfield Lindsay Miller, Hilary Pryor / Igrajo: Christopher Walken, Christina Ricci, Zach Braff, Pathy Aiyar, Monique Alvarez, Andrea del Campo, Martin Donovan, Warren Ellis, Zoe Fish …

Nestrpnost pred spuščeno železniško zapornico sproži val nasilja.
Režija: Sašo Podgoršek

21:55
Vreme

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

22:00
Odmevi

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

22:30
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

V začetku leta je predvsem Katoliško cerkev, na svoj način pa tudi drugače verujoče in neverujoče, zaznamovala smrt zaslužnega papeža Benedikta XVI. Sodobniki ga po večini opisujejo z izbranimi besedami, ne manjka pa niti kritik njegovega službovanja. Njegova življenjska pot je bila tako rekoč že od zgodnje mladosti do častitljive starosti prežeta z veseljem nad katoliško vero. O tem, kako se bo njegovo ime zapisalo v zgodovino, se bomo tokrat pogovarjali tudi mi v oddaji Sveto in svet.

Sedmošolec Jon in tridesetletni Matic živita vsak svoje življenje v različnih krajih in okolju, a ju, kljub razlikam, druži ADHD, motnja pozornosti s hiperaktivnostjo. Ta diagnoza je vzrok nekaterih vedenjskih posebnosti in drugih težav, pri katerih pa ne gre za nevzgojene otroke, čeprav osebam z ADHD to pogosto očitajo. Jon in Matic nam skupaj z bližnjimi in strokovnjaki pomagata spoznati in razumeti to motnjo, ki ne vpliva le na vedenje, temveč tudi na učenje, odnose, življenje posameznika in njegovega širšega okolja. Scenarij je napisala Milica Prešeren, režiral je Primož Meško.

Film ADHD je del dokumentarne serije Posebne zgodbe. Ta daje glas posameznikom z izkušnjo telesne ali duševne bolezni, razvojnih in drugih življenjskih težav. Posebne zgodbe so tudi zgodbe tistih, katerih življenje zaznamujejo različni izzivi, spoznanja in na prvi pogled obrobni dogodki, ki odpirajo vprašanja in spodbujajo k razmisleku. Osebne zgodbe dopolnjujejo znanstvena dognanja, besede strokovnjakov. Urednica serije je Milica Prešeren, nastaja pa v Uredništvu izobraževalnih oddaj Kulturno-umetniškega programa TV Slovenija.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

V ljubljanski Drami smo si ogledali premiero predstave Mrtvaški ples. Strindbergov tekst je na oder postavil režiser Eduard Miler. V Prešernovem gledališču v Kranju so predstavili program 53. Tedna slovenske drame, v Slovenski kinoteki pa se je začel 3. festival balKam, ki ponuja pregled najzanimivejših in najuspešnejših filmov z vidika snemanja in filmske fotografije s področja nekdanje Jugoslavije. V galeriji Instituta Jožef Stefan smo si ogledali portrete brez obrazov, razstavo slikarja Luke Široka.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov