Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 18. jan. 2023

TV Slovenija 3 • Sre, 18. jan.

Spletne storitve nam lahko močno lajšajo življenje, saj nam je prihranjena marsikatera pot, čakanje v vrsti ali na telefonski zvezi. Za mnoge, ki niso vešči uporabe elektronskih storitev, pa to pomeni predvsem veliko stresa in nemalokrat tudi slabe volje. Vsega tega se zavedajo tudi pri službi za digitalno preobrazbo, kjer so pripravili strategijo Digitalna Slovenija 2030, s katero naj bi se naša država preobrazila v digitalno razvito družbo. Pot bo dolga. Če nič drugega, vsa gospodinjstva še danes nimajo hitre in zanesljive internetne povezave. Tudi znanje prebivalcev je včasih pomanjkljivo, digitalne storitve, sploh javne, pa za marsikoga pretirano zapletene.

Z Magnetom smo bili na premieri filma Babilon. Ob svetovnem dnevu religij pa smo preverili, katerim veram pripadajo znane domače in tuje osebnosti.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Jutranja poročila so prva televizijska poročila, ob katerih se gledalci seznanijo z najpomembnejšim dogajanjem doma in po svetu. Izvedo, kateri pomembni dogodki so predvideni za tisti dan in kaj se je dogajalo na drugi strani sveta, medtem ko smo v tem delu spali. Z dopisniško mrežo po svetu in vsej Sloveniji.

Dnevni red seje:

1. Obravnava gradiva Ministrstva za zunanje zadeve 007-03/22-22 (zaprto za javnost)

2. Vprašanja in pobude članov Odbora za zunanjo politiko

3. Predlog zakona o ratifikaciji Konvencije Sveta Evrope o dostopu do uradnih dokumentov (MKSEDUD)

4. Predlog zakona o ratifikaciji Konvencije o Mednarodni organizaciji za pomorske navigacijske pripomočke (MKMOPNP)

5. Pobuda za sklenitev Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Madžarske o čezmejnem železniškem prometu

6. Mednarodna dejavnost Državnega zbora

7. Razno

Dnevni red:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Kazenskega zakonika (KZ-1J), skrajšani postopek

2. Predlog zakona o zaščiti prijaviteljev (ZZPri), druga obravnava

3. Razno

Dnevni red seje:

1. Pobuda pobudnikov za začetek postopka za oceno ustavnosti Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-1B) (Uradni list RS, št. 163/22) (U-I-479/22) s predlogom za začasno zadržanje izvrševanja navedenega predpisa

Dnevni red seje:

1. Potrditev zapisnikov 1. redne in 1. izredne seje Državnega sveta Republike Slovenije

2. Pobude in vprašanja državnih svetnic in svetnikov

2.A Predlog Odgovora na Pritožbe zoper sklep Državnega sveta št. 020-09-2/2022/23 z dne 12. 12. 2022, Pritožbe zoper sklep Državnega sveta št. 020-09-2/2022/20 z dne 12. 12. 2022 ter Pritožbe zoper odločbo Državne volilne komisije št. 041-135/2022-26 z dne 3. 11. 2022 in zoper sklic volilnega zbora državne volilne komisije št. 041-135/2022-52 z dne 8. 11. 2022 in zoper sklep Državnega sveta št. 020-09-2/2022/21 z dne 12. 12. 2022 in zoper odgovor Državne volilne komisije št. 041-153/2022 z dne 23. 11. 2022

2.B Predlog Zahteve za začetek postopka za oceno ustavnosti tretje alineje 2. točke 26. člena, 12. točke prvega odstavka 44. člena, 6. točke četrtega odstavka 90. člena, šestega odstavka 101. člena, sedmega odstavka 109. člena, prvega odstavka 111. člena, 118. člena, 122. člena in 135.č člena Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 13/11 – uradno prečiščeno besedilo, 9/12 – odl. US, 24/12, 30/12, 40/12 – ZUJF, 75/12, 94/12, 52/13 – odl. US, 96/13, 29/14 – odl. US, 50/14, 23/15, 55/15, 63/16, 69/17, 21/19, 28/19, 66/19, 39/22, 132/22 – odl. US in 158/22), kakor so bili spremenjeni z Zakonom o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 158/22), ter drugega odstavka 16. člena in 20. člena Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini (Uradni list RS, št. 158/22)

3. Predlog Sklepa o ustanovitvi in nalogah komisij Državnega sveta Republike Slovenije v VII. mandatu

4. Izvolitev predsednikov, podpredsednikov in članov komisij Državnega sveta Republike Slovenije v VII. mandatu

4.A Imenovanje predstavnika Državnega sveta Republike Slovenije v Statistični svet Republike Slovenije

4.B Imenovanje predstavnika Državnega sveta Republike Slovenije v Statistični sosvet za regionalne statistike

4.C Imenovanje predstavnika in nadomestnega predstavnika Državnega sveta Republike Slovenije v Skupini za skupni parlamentarni nadzor Europola (JPSG)

4.D Imenovanje predstavnika in nadomestnega predstavnika Državnega sveta Republike Slovenije za sodelovanje z Organizacijo za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD)

5. Predlog Sedežnega reda v VII. mandatu Državnega sveta

6. Predlog Terminskega programa dela Državnega sveta v 2023 – redne seje

V Poročilih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:45
Danes

Az adás tartalma:

- Szúnyogh Sándor-emléknap és a fogalmazási verseny díjkiosztója;
- kifestőkönyvek az 1. Számú Lendvai KÁI-nak és a Lendvai Óvodának;
- a Lendvai Galéria és Múzeum tervei 2023-ban;
- a Magyar Nemzetiségi Tájékoztatási Intézet tervei 2023-ban;
- Egészségünkre!: az egészségügy helyzetéről a Lendvai Egészségház igazgatója.

Vsebina oddaje:

- spominski dan Sándorja Szúnyogha in podelitev nagrad literarnega natečaja;
- pobarvanke za DOŠ I Lendava in Vrtec Lendava;
- načrti Galerija-Muzej Lendava za leto 2023;
- načrti Zavoda za informativno dejavnost madžarske narodnosti za leto 2023;
- rubrika Na zdravje!: direktorica Zdravstvenega doma Lendava o stanju v zdravstvu.

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, po Dnevniku in pred Odmevi.

Dnevni red:

-Sklepi z zasedanja Evropskega sveta z dne 15. decembra 2022

-Strategija EU za spodbujanje industrijske konkurenčnosti, trgovine in kakovostnih delovnih mest

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Tele M je osrednja dnevna aktualno-informativna oddaja regionalnega programa Televizije Maribor, v kateri poročajo, v pogovorih z gosti, z živimi vklopi s terena, in v povezavi z dopisništvi obravnavajo aktualne teme, ki še posebej zanimajo gledalce v severovzhodni Sloveniji. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red:

1. Predstavitev mag. Bojana Kumra, kandidata za ministra za okolje, podnebje in energijo

Dnevni red:

1. Predstavitev mag. Alenke Bratušek, kandidatke za ministrico za infrastrukturo

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov