Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 10. apr. 2023

TV Slovenija 1 • Pon, 10. apr.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Ljubozver se poskuša zamotiti, ker mora počakati do mraka, preden odpre Puhkorepkino darilo.

Velikonočni ponedeljek je dan, ko se posvetimo družini in prijateljem. Dobro jutranjo družbo pa obljubljamo tudi ustvarjalci oddaje Dobro jutro! V studiu bo vaša družba Ljubica Mlinar, ki bo gostila patra dr. Karla Gržana. Posebno pozornost bomo namenili ogroženi rastlini velikonočnici, zadišalo bo po pomladi in pomladnem cvetju, obiskala pa nas bosta tudi dva kunca. Naša terenska ekipa bo obiskala šolskega kaplana v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani Marka Čižmana in policijskega vikarja Igorja Jereba. Skupaj z etnologom Janezom Bogatajem bomo obujali velikonočne običaje in preverili, ali bo vreme tudi letošnjega aprila muhasto. Tudi velikonočne igre se bomo igrali, zato vabljeni v našo družbo!

Pri nogometu Zeleni cmokec opazi posebno žogo, vendar se noče žogati z drugimi. Kmalu pa spozna, da je igra s prijatelji veliko zabavnejša!

Dedi Pujs na vrtu za otroke pripravi iskanje čokoladnih jajčk. Pokaže jim tudi piščančke, ki so se pravkar izvalili.

Taščiček Niko že več tednov pridno vadi svojo pomladno pesem in končno je pripravljen, da nastopi pred prijatelji. Toda nihče nima časa, da bi mu prisluhnil. Miška Betka pazi na svoje mladičke, svinji Mici in Polonca drnjohata, voluharja Jošt in Pika pa zganjata tak hrup, da povsem preglasita Nikovo petje. Pa taščiček ve, da lahko zapoje tudi sebi?

Superdeževnik je nenavaden in navihan junak: dolg, močan, neverjetno spreten, ima veliko srce in vedno vsakomur priskoči na pomoč.
Metuljček je Superdeževnikov najboljši prijatelj, odkar je bil še majhna gosenica. Rada pomagata drugim vrtnim živalim: s cestišča rešita žabico, zabavata zdolgočasene čebele in pomagata hroščku. Videti je, da Superdeževniku nikoli ne zmanjka iznajdljivosti, a sčasoma se prevzame in začne zanemarjati prijatelja.
Ko zlobni kuščar čarodej sliši za Superdeževnikove sposobnosti, pošlje služabnika Vrana, da deževnika ugrabi. Prisili ga, da rije po zemlji in išče zaklade. Metuljček skupaj z vrtnimi živalmi skuje pretkan načrt, da bi rešili Superdeževnika...

Iz jajca se izleže nenavaden zelen mladič, Rozi navdušeno prevzame materinsko vlogo. Vendar je to težavno. Izkaže se, da ima mladič neustavljiv apetit in bruha ogenj. Življenje v gozdu postane tako nevarno, da mora posredovati Princ Ki-Ki-Do.

Dedi pujs Pepi in Juretu podari semena za njun vrt, oči pujs pa pomaga tako, da postane strašilo.

Gospod in gospa Bober prenavljata svoje bivališče in razpadajoči jez. Na pomoč jima nesebično priskoči pujsa Rozi in kmalu sezidajo ogromozanski jez. Voda zalije vsa bivališča gozdnih živali in poplavi celo Ki-Ki-Do-jev stolp. Zdaj je čas za akcijo!

Rački prekrije pepel in zamenjajo ju za par redkih afriških zebrastih račk. Kmet zavoha masten zaslužek in Jonovo polje spremeni v ogrado za eksotični rački.

Sneguljčica in Rdeča kapica postaneta najboljši prijateljici, ko se Sneguljčica spopade z zlobno kraljico, Rdeča kapica pa z dvema lačnima volkovoma – enim, ki je požrl njeno babico in se našemil v njene obleke, in drugim, ki je pohrustal nekaj nič hudega slutečih pujskov.

Jakec, ki odrašča v revščini, je zagledan v svojo sosedo Pepelko. A njeno srce se je na dvornem plesu ogrelo za princa, Jakca pa je presenetil velikanski fižol, ki je zrasel na njegovem vrtu. Jima bo uspelo najti pravo ljubezen?

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Christoph reši Selino, ko je njeno življenje zaradi seruma resnice ogroženo. Ko si Seline opomore, razočarana noče imeti več opravka z njim. Tudi Robert in Werner zgrožena prekličeta njihovo zavezništvo proti Ariane.
Tim zagotovi Franzi, da bi zavrnil morebitno ponudbo trenerja. Franzi in Tim sta srečna, ko Tima pokliče trener in mu pove, da bo na turnir prišel zaradi njega.
Alfons med pripravami na tekmovanje opazi, da je ena od njegovih šibkih točk sistem rezervacij. Da bi imel na tekmovanju možnosti, mora sistem posodobiti. A to ga pripelje na rob norosti ...
Werner od Andréja prejme razglednico iz Nizozemske, v kateri André navidezno zagotavlja, da je z njim vse v redu in da ni treba skrbeti zanj. Werner in Michael si oddahneta - ne sumita, da za kartico stoji Rosalie.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Spomladi 1938 se James Herriot, po krajšem bivanju pri starših v Glasgowu, vrne v Darrowby blizu Yorkshira, kjer bo nadaljeval delo veterinarja pri Siegfriedu Farnonu. Odločitev ni bila lahka, saj so mu v Glasgowu ponudili službo v sodobni veterinarski ambulanti, istočasno pa bi lahko ostal v bližini ostarelih staršev. A pri Farnonu se James počuti odlično, dobro se ujame tudi s hudomušnim Siegfriedovim bratom Tristanom in zaščitniško gospodinjo Hall. Po tem, ko si je Helen premislila glede poroke s Hughom, ji je James pustil nekaj časa zase, a ko se spet srečata, je očitno, da sta se zelo pogrešala.

1. del
Pomlad 1938. Jamesovi starši so srečni, ker je sin dobil ponudbo za službo v sodobni praksi v Glasgowu. Toda James ima rad Dales in njegove prebivalce. Helen Alderson je pustila Hugha Hultona pred oltarjem, zato James ni silil vanjo, dokler ju niso povezale ovce kmeta Roba Bensona. James spodbuja Siegfrieda, naj Tristanu zaupa več dela, da bi lahko prevzeli več primerov. Siegfried Tristanu zaupa skrb za papigo.

ALL CREATURES GREAT AND SMALL (II.) / Velika Britanija / 2021
Scenarij: Ben Vanstone, Chloe Mi Lin Ewart, Debbie O'Malley
Režija: Brian Percival, Sasha Ransome, Andy Hay
V glavnih vlogah: Nicholas Ralph, Samuel West, Anna Medeley, Callum Woodhouse, Rachel Shenton, Patricia Hodge, Maimie McCoy, Mollie Winnard, Tony Pitts

V tržaško tradicijo spada tudi navdihovanje nad gorami in vršaci. Kako se s Krasa hrepeneče oziraš k Julijcem in zaznavaš njihov vonj, je pisal že Julius Kugy.
Z nami bo alpinist, filozof in religiolog dr. Ivan Škamperle. Bodite v naši družbi.

"Praznujemo zmagoslavje Vstalega, živeti smemo v luči vstajenja" – velikonočna poslanica krškega škofa Jožefa.
Predsednik avstrijskega parlamenta Wolfgang Sobotka vabi govorke in govorce za narodne skupnosti petih parlamentarnih strank na pogovor s predsedniki sosvetov šestih avtohtonih narodnih skupnosti. Teme so jezik, ohranitev jezika, jezikovna kompetenca.
Koroška dijaška zveza je po več letih obudila prireditev Kontaktna leča. V avli ZG/ZRG za Slovence so obiskovalci lahko prisluhnili zasedbama Bališ, Nikolaj Efendi in novi šolski glasbeni skupini Ladja.
Dvanajstič zapored so se odbojkarji SK Zadruga Aich/Dob uvrstili v finale avstrijskega prvenstva. V finalni seriji, ki se je začela ta teden v Innsbrucku, je nasprotnik Hypo Tirol.
Pred kratkim je izšla edinstvena monografija o Slovenski Bistrici, ki predstavlja umetnostno in arhitekturno dediščino mesta.
http://slovenci.orf.at

Mei in Arne pripravljata zabavo presenečenja za prijateljico Ronjo. Na žur povabita Pepeta in druščino, a to ni dovolj. Ronja namreč obožuje klovne. Kdo se bo prelevil v klovna in razveselil rdečelaso dvoječopko? V vsakem primeru bo zabavno!

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Približno mesec dni ročnega dela, potrpljenja, natančnosti in predvsem veselja do dela je potrebnih za izdelavo ene kitare ali kontrabasa, pravi Aleš Erman, ki v svoji delavnici v Radovljici po tradicionalnem postopku izdeluje unikatna glasbila. Izdelave prve kitare se je lotil v srednji šoli, ker z obstoječo ni bil najbolj zadovoljen. Od takrat se je podpisal pod več kot 300 glasbil, ki spadajo med izdelke domače in umetnostne obrti. Njegove kitare in kontrabasi so namenjeni predvsem izvajanju narodno-zabavne glasbe in jazza. Kar 80 odstotkov izdelkov izvozi, prednjačijo pa kupci iz nemško govorečih držav. V zadnjih dveh letih je razvil 3 nove tipe kitar; zdaj se ukvarja z razvojem drugega modela električne kitare in z uporabo komponent iz karbonskih vlaken v trupu koncertne kitare.

Zvit obožuje praznike. Le zakaj ni praznik vsak dan? Pa če bi bil lahko? Zvit si izmisli nov praznik – nasmejani dan. Vsem raznese voščila in jih povabi na slavje. Po gozdu se razširita veselje in smeh, samo Vid se še bolj kislo drži. Le kako je mogel pozabiti na nasmejani dan? Zalo je poklapan, nato pa se le vse razjasni. Prav nič ni pozabil, saj nasmejani dan praznujejo prvič.

Maša Trubačev in Petra Trofenik, mladi ljubiteljski kuharici, sta nova obraza druge sezone popoldanske kuharske oddaje Šef doma. Širši javnosti sta poznani kot finalistki priljubljenega kuharskega šova, sodelovali pa sta tudi pri drugih odmevnejših kulinaričnih dogodkih v Sloveniji.
Maša in Petra si bosta med tednom predajali kuharsko štafeto, ob petkih pa bosta v prenovljenem kuharskem studiu združili moči, druga drugo učili novih kuharskih trikov in skupaj opogumljali kuharske navdušence ter tiste, ki radi dobro jedo, da tudi sami postanejo kuharski šefi v svojih domačih kuhinjah.

Maša je podlegla majhnim, drobnim piškotom in rogljičem, ki jih postrežemo kot kosmiče. Čudovita rešitev za vse, ki prisegajo na sladke zajtrke in se ne znajo odločiti med kosmiči, rogljiči in piškoti.

V zabavnem kvizu trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja. Rešitev je zmeraj črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih 5 črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, pa se nagrada poveča in finalist dobi vstopnico v naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

19:35
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:45
Kultura

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Tednik je oddaja, ki vam prinaša zgodbe tedna. Voditeljica in urednica Tednika je Jelena Aščić.

V oddaji Arena bo Jože Dežman, nekdanji direktor Muzeja novejše zgodovine, spregovoril o tem, zakaj je bil odpuščen, in o tem, ali meni, da je ravnanje ministrice za kulturo Aste Vrečko ideološki projekt. Prideta tudi Igor Lukšič in Bojan Požar, ki bosta povedala, kaj si mislita o nezadovoljstvu vlade zaradi RTV-ja. Gostja bo še Alenka Petek s Škofijske karitas. Ne pride pa Asta Vrečko – vabilo je najprej sprejela, nato odklonila. Z SMS-om boste v oddaji lahko prispevali za dober namen. Ob 21h na prvem programu.

Voditelj: Igor Pirkovič

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:10
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:15
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Najstarejša slovenska založba Mohorjeva družba neprekinjeno deluje že 170 let in predstavlja tudi začetek organiziranega slovenskega knjižnega založništva. Oddaja pripoveduje o nastanku in razvoju Mohorjeve družbe ter pomenu založbe za ohranjanje slovenskega jezika, širjenje bralne pismenosti in oblikovanja slovenske nacionalnosti.

Za projekt Mini opere III so študenti Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani ustvarili štiri nova izvirna kratka operna dela in jih krstno uprizorili na odru SNG Opera in balet Ljubljana.
Opero Obsedenost, ki jo je napisala skladateljica in libretistka Eva Ostanek, je izvedel projektni orkester Akademije za glasbo Univerze v Ljubljani pod taktirko Iztoka Kocena. V glavnih vlogah sta se predstavila Dimitrije Savić (Znanstvenik) in Katarina Zorec (Privid), pod režijo se je podpisala Eva Hribernik.

Uživali boste lahko v muziciranju Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije in sopranistke Nike Gorič. V okviru cikla Sozvočje svetov sta v slikoviti Slavnostni dvorani Narodne galerije nastopila z zanimivo sodobno slovensko glasbo, ki se navezuje na Ljubljano in njene motive. Najprej bo na vrsti Ljubljanski concertino št. 5 – Kongresni trg skladatelja Tineta Beca (1993), nato pa Ljubljanski koncert št. 5 – Kniga teles za sopran in godala skladatelja Vita Žuraja (1979), z besedili Aleša Štegerja.

Skladatelj, pianist, čembalist in saksofonist Milko Lazar je eden najbolj zanimivih slovenskih glasbenikov. Uspešno deluje in ustvarja na opernem, komornem, baletnem, simfoničnem in jazzovskem področju. Je samosvoj glasbeni ustvarjalec s prepoznavnim individualnim glasbenim jezikom, zaznamovanim z bogato in izrazito ritmiko. Predstavljajo vam zanimiv pogovor s skladateljem, ki slikovito oriše svoje glasbeno pot ter osvetli lastne poglede na sodobno glasbo. Scenarist in urednik oddaje Daniel Celarec, snemalec Jure Nemec, režiser Tomaš Švigelj.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov