Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 10. apr. 2023

TV Slovenija 3 • Pon, 10. apr.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Dnevni red seje:

1. Vprašanja poslank in poslancev

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Posledice za slovensko samooskrbo s hrano in prehransko varnost v primeru uveljavitve predloga uredbe o trajnostni rabi fitofarmacevtskih sredstev

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red:

1. Izvajanje dokazov:

Zaslišanje prič:

a) Zoran Mojškerc, v petek, 31. 3. 2023, ob 12. uri.

"Praznujemo zmagoslavje Vstalega, živeti smemo v luči vstajenja" – velikonočna poslanica krškega škofa Jožefa.
Predsednik avstrijskega parlamenta Wolfgang Sobotka vabi govorke in govorce za narodne skupnosti petih parlamentarnih strank na pogovor s predsedniki sosvetov šestih avtohtonih narodnih skupnosti. Teme so jezik, ohranitev jezika, jezikovna kompetenca.
Koroška dijaška zveza je po več letih obudila prireditev Kontaktna leča. V avli ZG/ZRG za Slovence so obiskovalci lahko prisluhnili zasedbama Bališ, Nikolaj Efendi in novi šolski glasbeni skupini Ladja.
Dvanajstič zapored so se odbojkarji SK Zadruga Aich/Dob uvrstili v finale avstrijskega prvenstva. V finalni seriji, ki se je začela ta teden v Innsbrucku, je nasprotnik Hypo Tirol.
Pred kratkim je izšla edinstvena monografija o Slovenski Bistrici, ki predstavlja umetnostno in arhitekturno dediščino mesta.
http://slovenci.orf.at

Z ogledom DNEVNIKA si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Kultura je kratka aktualna informativna oddaja o kulturi in umetnosti, v kateri se praviloma izpostavljajo osrednji dogodki dneva. V njej najdejo prostor tudi mednarodne novice in problemske teme. V ustvarjanje oddaje so vključeni dopisniki doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Gostja oddaje Intervju bo Jelka Pšajd, etnologinja Pomurskega muzeja Murska Sobota. Jelka Pšajd je soavtorica aktualne razstave Kmečko delo v umetnostni in etnološki podobi in avtorica številnih knjig o etnološki dediščini Pomurja in Porabja. Raziskuje zelo različna področja, od tega, kakšno spodnje perilo so nosili naši dedki in babice, kako so razmišljali in se pogovarjali o vremenu, kakšne so bile šege ob smrti in pogrebih, kako se je preklinjalo in kakšna je prehranska dediščina Pomurja in Porabja. Pogovor je pripravila Ksenija Horvat.

Med letošnjimi prejemniki najvišjih odličij in priznanj Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti je tudi Mariborčanka Nina Šulin. Zlati znak je prejela za svoje delovanje na področju gledališča, lutkovne in likovne dejavnost. Kaj navdihuje magistrico scenskega oblikovanja, kostumografko in profesorico likovne umetnosti, da s svojim raznorodnim delovanjem posega na različna umetniška področja in jih neutrudno povezuje boste izvedeli v oddaji Tele M Plus. Vabljeni k ogledu.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Starejši vozniki zaradi neobnavljanja svojih vozniških veščin na cesti veljajo za skupino z večjim tveganjem. Pogosteje povzročijo prometne nesreče in v njih tudi pogosteje umrejo.
Električni skiroji so tudi pri nas v zadnjih letih vse bolj razširjeni. Podatki o številu nesreč pa kažejo, da nikakor ne sodijo med najbolj varna prevozna sredstva. Lani smo tako imeli prvi smrtni žrtvi uporabnikov e-skirojev.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Dnevni red:

1. Javna predstavitev mnenj o vzgoji in izobraževanju v luči že potekajoče kurikularne prenove, priprave nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja za prihodnje desetletje ter priprave zakonodajnih sprememb

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o upravnem sporu (ZUS-1C), druga obravnava

2. Razno

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov