Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 27. maj. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 27. maj.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Posebno obvestilo: če se vam bo zdelo, da gre v Studiu Kriškraš kaj narobe, se vam bo zdelo čisto prav. Kriškraški se namreč prvič preizkušajo v kvizu in jim marsikaj gre po svoje. Črtek poskuša biti resen voditelj, a to v resnici ni … Lovro skrbi za zvočne učinke, a v tem res ni spreten … Borček hoče odgovore pred vprašanji … seveda to ne gre.
Čisto dovolj zmede in zabave, da se boste lahko prebudili v nov kriškrasen dan!
Le še hiter namig: vprašanja kviza so odlična iztočnica, da bolje spoznate deklico Nikolino, ki se nam bo v prav posebni družbi oglasila s terena.

Poni Primož preživi svoj dan kot pravi kavboj na divjem zahodu: postavi tabor in si s prijatelji pripoveduje zgodbe.

Dedi pujs Pepi in Juretu podari semena za njun vrt, oči pujs pa pomaga tako, da postane strašilo.

Za razliko od Kakaduduja se zviti lisjak Foksner strašno boji letenja. Emma in Matej se odločita, da bosta Pepetu pomagala spraviti lisjaka med oblake. Jim bo uspelo?

Po prstih se odtihotapimo k Zofki in poskušajmo razvozlati primer pogrešanih barv za slikanje. Tisa bo prišla na sled navihanemu Nejku, ki se je očitno zapletel v Zofkino detektivsko igrico. Namige in sledi vseh vrst nam bo pomagala razvozlati gostja, čisto prava detektivka.

Sari je zelo spretna, močna in gibčna deklica. Kako ji to uspe? Zelo rada ima šport in je vedno aktivna. Trenira ples ob drogu. Prosti čas pa na zabavne načine preživlja z bratom, skupaj jima res nikoli ni dolgčas.

Tokrat bo Steve v živalskem kraljestvu iskal najizjemnejše med superčuti. Nevarni plenilci plen zaznavajo z vidom, vohom in občutki, ki si jih ljudje ne moremo niti zamisliti. Steve bo ponoči iskal žival, ki vidi z zvokom, v oddaji pa bodo poustvarili tudi superglasnega živalskega orjaka in odkrili, kako je loviti s superčuti.

Po dolgih počitnicah je čas za novo sezono Krompirja. V prvi jesenski oddaji se bomo spominjali počitnic, največ pozornosti pa namenili prijateljstvu. K Niki in Niku pride na obisk šestnajstletni Voranc, ki se je na počitnice s prijateljevim kolesom odpravil sam, in Firbcologi, ki so več tednov skupaj ustvarjali nove oddaje. Obiskali smo mlade iz Vzgojnega zavoda Kranj, ki so nabirali korake in izkušnje na poti od Kranja do Pirana, spremljali pa smo tudi zakulisje snemanje videospota SayHi, Skupaj proti medvrstniškemu nasilju.

Smo že v finalu, kjer se za lovoriko Malih sivih celic in lepe nagrade potegujejo Arne, Staš in Filip iz OŠ Mengeš (rumeni) ter Klara, Filip in Nace iz OŠ Stranje (vijolični), v Hitrih lončkih pa Tjan, Marcel in Ožbej iz OŠ Vojnik ter Miša, Jaka in Tian Samo iz OŠ Beltinci. V studiu je tokrat vroče in napeto vse do konca. Juš se prelevi v Kreslina, s stropa padajo baloni, diši po palačinkah in torticah, med vprašanja se skrijejo veverice, hobiti in drugi filmski junaki, v labirintu pa potrebujemo odejo. Za koga je usoden padec lončka in za koga zadnje MSC vprašanje, pa v 31. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

V zadnji oddaji enajste sezone Infodroma smo najprej izvedeli nekaj načrtov za valeto, ki jih imajo učenci z osnovnih šol Cirila Kosmača Piran in Vojke Šmuc Izola. V rubriki Infogrom smo prisluhnili zlatim bralcem in bralkam bralne značke. V rubriki Podrobno pod lupo smo razložili, kaj je to varnostni svet Združenih narodov. Slovenija si namreč prizadeva, da bi bila v naslednjih dveh letih ena od petnajstnih članic. Za konec smo v oddaji izvedeli še, kaj je cosplay in kako v njem uživa družina Strajn. Nini in Meliti pa se je izpolnila želja: postali sta otroški poročevalki in se srečali z Nino Pušlar. Na svidenje v naslednji sezoni, ki se začne 22. septembra, vse do takrat pa vsak petek ob Poletnih Infodromih.

Vas zanima, kako je videti sestanek posameznih centrov v velikih možganih? Ali veste, da se možgani v času odraščanja temeljito preoblikuejo in da se mladi lažje in bolje učite kot kasneje odrasli? Ali čez leta še poznamo odgovore na vprašanja iz četrtega razreda? V tokratni Osvežilni fronti vas čaka veliko zanimivega o možganih, pa tudi priljubljeni rubriki Dojenčka in Luža ljubezni ter nov Kviki kviz.

Tokrat se zapeljite z nami v svet motorjev. Strast, avanturizem, adrenalin, prijateljstvo, raziskovanje; vse to povezuje motoriste in motoristke različnih starosti. Zelo verjetno niste nekdo, ki že 45 let svet odkriva na dveh kolesih, tako kot gostja v studiu– psihologinja in psihoterapevtka Irma Žaman, zaprisežena motoristka. Z njo se bomo pogovarjali o predsodkih in stereotipih o motoristih, kaj pravzaprav definira motorista - je to motor, ki ga vozi, količina kilometrov, ki jih naredi, opozorili pa bomo tudi na to, da vožnja z motorjem ne sme biti sredstvo za sprostitev po stresnem tednu in kaj lahko naredi vsak posameznik, da bo njegova vožnja prijetno, a tudi varno doživetje. Na kratki vožnji smo se pridružili tudi skupini motoristov, ki vozijo najbolj legendarno znamko motornih koles na svetu – Harley Davidson. Z njimi je bil tudi 92-letni Simon Hribar, ki kljub visoki starosti še vedno rad sede na svojega Harleyja s prikolico. Vožnja z motorjem je veščina, ki se je nikoli do konca ne naučimo in jo je treba ves čas obnavljati. Sploh na začetku sezone, ko motoristom manjka fizične pripravljenosti, gibčnosti in spretnosti. Zato smo obiskali tudi trening varne vožnje na Vranskem.

Barbara in Steve Telzerow, pastorja Mednarodne krščanske skupnosti, sta pred desetimi leti začela voditi tečaje za pare z naslovom »Ljubezen in spoštovanje«. Tečaj je zasnoval ameriški strokovnjak dr. Emerson Eggerichs, ki je mnogim parom po vsem svetu pomagal izstopiti iz začaranega kroga nesoglasij in zaživeti v poživljajočem krogu razumevanja. Pri nas tečaje vodita tudi Barbka in Marko Zrnec, ki svoja spoznanja in izkušnje posredujeta s pesmijo in glasbo.

»Današnji svet za svojo rešitev ne potrebuje veliko politikov, znanstvenikov in umetnikov, ampak potrebuje predvsem delavnih svetnikov.« bl. Alojzij Grozde
razmišlja MATIC VIDIC

Predsednica državnega zbora je sprejela delegacijo romskih svetnikov. Ti so opozorili na vse slabši ugled Romov v družbi. Pogovarjali smo se z veleposlanico Indije v Sloveniji, nj. ekscelenco Namrato S. Kumar. Ob dnevu muzejev smo obiskali romski muzej v Murski Soboti, iz Nemčije pa prinašamo novico o polaganju spotikavcev v spomin na žrtve holokavsta.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Obiskali smo Park prostoživečih živali v Destrniku, kjer lahko občudujemo veliko ogroženih vrst, med drugim tudi žerjave. Ponovno smo obiskali Damjano Senegačnik in spoznali posvojeno pujso, koze in kokoši. V Veterinarski bolnici Slovenska Bistrica, smo se pogovarjali z veterinarjem, specialistom za konje, Milanom Hrenom. Svetujemo, na kaj moramo pomisliti, preden v svoj dom pripeljemo papigo. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Boštjan se je iz toplic vrnil z dobro novico. Spoznal je izredno žensko, ki pride zvečer k njemu na obisk. Povabil jo je na večerjo, težava pa je v tem, da Boštjan ni kaj prida kuhar. Pri Fraklju se Jaka zopet smuka okoli natakarice, kar ne mine neopaženo, pri Poldetu in Pavletu pa je spet vse po starem, saj neutrudnim
prepirljivcem nikoli ne zmanjka vzrokov za prerekanje. Boštjanovo zadrego z večerjo za dobro mačko na koncu razreši Cene, ki bo kuhal namesto njega, a ko je zvečer že vse nared, skrbno pripravljen načrt spremeni telefonski klic. Toda riba je izvrstna in vino vrhunsko, tako, da večera ne more pokvariti nič.

Samo ena nepazljivost lahko privede do nesreče. To se je zgodilo tudi gluhemu Nejcu v igranem prizoru požara: med kuhanjem je prejel videoklic in pozornost preusmeril na telefon, zato je v stanovanju skoraj zagorelo. Več o poteku reševalne akcije izveste v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Z oddajo Vizionar se selimo med vinograde. Tam zgodbo o uspehu ustvarjajo v Hiši Joannes Protner in vse bolj prisegajo na ekološko vinogradništvo. Nove priložnosti vidijo tudi v Združenih državah Amerike. Obiskali pa bomo Srednjo gradbeno šolo Maribor, kjer se kalijo mladi pečarji in polagalci keramičnih oblog. Poklic, ki je v nepogrešljiv gradbeništvu in terja veliko spretnosti.

ISTRSKI DIVJI ŠPARGLJI
Grmovnati sestavi še divje narave v bližini Umaga spomladi skrivajo cenjene prehranske zaklade – divje šparglje. Z njimi popestri jedilnik tudi gospod Marko, lastnik bližnje parcele. Primerno narezane njegova žena doda v rižoto po italijansko.
SVETOVANJA STROKOVNJAKOV
Pred dvema tednoma smo se mudili v Poreču in bližnjih krajih. Tam se je namreč družilo več kot 600 vrtičkarjev. Podaljšan konec tedna so preživeli tudi na predavanjih strokovnjakov kluba Gaia: Nevenke Breznik Beton, dr. Mete Pivec, Miše Pušenjak, Matjaža Mastnaka in Vanesa Husića. Novo znanje in informacije iz prve roke bodo lahko uporabili pri delu na gredicah.
DIVJA KOZJANSKA JUHA
Divjo juho Karmen Gajšek skuha iz rastlin, ki jih je v izobilju takoj, ko stopimo iz domov. Nabiramo čim bolj neoporečne, pa tiste, ki jih poznamo. Juha iz navadne lakote, medvedjih tac, ivanjščice in še česa naj velja kot napoved za 1. festival nabiralništva, ki bo po Sloveniji 3. in 4. junija.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Male račke že skačejo iz gnezda, vendar še ne znajo leteti! Jim lahko pri tem pomaga Ekipa Tinpo?

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

Zgodba hiše na Krasu je tako polna zasukov in presenečenj, kot le malokatera. Zavzetost prvotnega lastnika, ki je hišo postavil s svojimi rokami in jo tragično izgubil, se lahko primerja z zavzetostjo novih, zdajšnjih lastnikov, ki so ji temeljito spremenili podobo in vsebino.
Najlepše oblikovalske zgodbe so tiste, ki obujajo dotrajane ali uničene predmete ter jim podarijo priložnost, da zasijejo v novi obliki. Zlomljene skejt deske nekomu budijo spomine, spet drugi bi jih brez pomislekov zavrgli. Matej Malenšek pa uničenim skejtarskim deskam omogoči novo namembnost.
"Ni stvari, ki je ne bi bilo mogoče preobraziti. Na prvi pogled se za marsikatero zdi, da je primerna le za kurjavo, za drva. Tako predmeti ostajajo prezrti, jaz pa poskrbim, da ponovno stopijo v funkcijo," nam je povedal lastnik mansardnega stanovanja. Aleš Belšak je oblikovalec, ki združuje veliko ljubezen do obdelave lesa in reuporabe starih predmetov.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

19:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V zadnji oddaji sezone priljubljenega kviza Joker se bo za 20.000 evrov potegoval Janko Dolinar iz Polhovega Gradca, družinski zdravnik v ZD Grosuplje. Janko je navdušen tekač in kolesar, včasih se s kolesom odpelje v službo, kar pomeni 35 kilometrov v eno smer. Kot sotekmovalec se mu bo v studiu pridružil profesor slovenščine, brat Danijel Dolinar.

V oddaji Kaj dogaja? tokrat o sodnikih, zdravnikih in bolnikih. Na terenu smo preverjali, kako poteka lov na nutrije in kako poteka desni bojkot določenih blagovnih znamk. V Redni rubriki se bo Mojca M. podala čez tire in nam predstavila življenje potnikov na vlakih, v telenoveli Palomar pa izvemo vse o težavah in novih usmeritvah Levice. V Glas ljudstva se vrača strokovnjak za skoraj vse dr. Krek, naša gostja pa bo predsednica ZPMS Darja Groznik, ki ji bomo pomagali zbirati sredstva za letovanje otrok z dobrodelno akcijo Pomežik soncu. Na Mali terasi vas bodo tokrat zabavali Goran Zredin in etno zasedba Šenkar.

Connell po prvem poljubu Marianne povabi k sebi domov. Prizna ji, da občuduje njeno odločnost in to, da vedno ve, kaj hoče. Čeprav se redno dobivata in se predajata spolnosti, Connell vztraja, da njuna zveza ostane skrivnost, da bi ohranil svoj visoki status v družbi vrstnikov. Marianne se pretvarja, da je to ne moti, vendar to bremeni njuno zvezo. Napetost v Mariannini družini narašča.

NORMAL PEOPLE / koprodukcija / 2020
Scenarij: Alice Birch, Mark O'Rowe, Sally Rooney
Režija: Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald
V glavnih vlogah: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Sarah Greene, Desmond Eastwood, Aislin McGuckin, Frank Blake, India Mullen, Eliot Salt

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:20
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

22:35
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Izvrstni, minimalistični film noir, narejen v maniri klasik žanra francoske kriminalke, je posnet po romanu slovitega belgijskega pisatelja Georgesa Simenona.

On je uspešen lastnik lokalne trgovine s kmetijsko mehanizacijo, ona je lekarnarka, njegova znanka iz šolskih dni. Nekega dne ga ona izzove s trditvijo, da je poljubil že vse ženske razen nje. Od poljuba do stalnih srečevanj v modri hotelski sobi se zgodba odvije hitro, strastno, razmerje postaja vedno bolj intenzivno. Po vročem seksu potekajo debate o novih začetkih, skupnem življenju, ločitvi od trenutnih partnerjev…

On ima doma ljubečo ženo in hčerkico, ona moža z resnimi zdravstvenimi težavami. V nekaj mesecih v sumljivih okoliščinah umreta oba partnerja, zato policija začne preiskavo. Na sodišču prešuštnika začneta valiti krivdo drug na drugega …

Originalni naslov: LA CHAMBRE BLEUE
Leto produkcije: 2014
Država: Francija
Žanr: film noir
Režija: Mathieu Amalric
Scenarij: Stéphanie Cléau in Mathieu Amalric po romanu Georgesa Simenona
Igrajo: Mathieu Amalric, Léa Drucker, Stéphanie Cléau, Laurent Poitrenaux

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov