Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sobota, 10. jun. 2023

TV Slovenija 1 • Sob, 10. jun.

Odmevi vsak delavnik ob 22.00 ponudijo sveže večerne novice ter analize najpomembnejših dogodkov dneva. Ozadja dogodkov in pojavov, prikrite podrobnosti in nove plati vznemirljivih zgodb predstavljajo novinarji in izbrani gosti, ki jih izprašajo voditelji oddaje ali pa se soočijo med seboj. V studiu damo besedo obema, oziroma toliko stranem, da si naši gledalci lahko ustvarijo čim bolj celostno podobo aktualnih dogajanj. Poleg tega pa še kratek pregled dnevnih svetovnih in domačih novic, ki ste jih morda zamudili ali preslišali čez dan.

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

Kakšna je madžarska vižla in kako izgleda »kukr en španjel« … Res je, to so pasme psov, ki jih bober Bor včasih malce po svoje izgovori, deček Ludvik pa o njih tudi veliko ve. Spoznajmo Ludvika in njegove živalske prijatelje. Kviz o njem bo vse prej kot predvidljiv, saj se veverica Šviga in Bor ne bosta mogla uskladiti o tem, ali so kakci primerna tema za živalski kviz ali ne. Kaj pa pravite vi?

Mina in Tim se lovita po dnevni sobi, po nesreči prevrneta vrček in z zeleno juhico polijeta babičin šal!

Riji se današnji dan zdi prečudovit, ravno pravšnji za parado. A njeni prijatelji tako radi packajo. Z barvami, lizikami in polito vodo so naredili pravo zmešnjavo. Rija jih prepriča, da se očedijo, a se ji med pripravami za parado zgodi nesreča. Kako sramotno! A prijatelji se domislijo, kako bi njen novi videz spremenili v pravi modni stil.

Gospa Pes in pes Peter sta zelo vznemirjena! Kapitan Pes se je vrnil z morja in prinesel darila.

Lisjak Luka praznuje svoj rojstni dan v parku dinozavrov. Dedi zajec vodi otroke po stopinjah dinozavrov, da najdejo Lukovo rojstnodnevno darilo.

A tudi tebe kdaj kaj skrbi? Ti je ob čem neprijetno? Se česa bojiš? Pridruži se nam – Pepetu, Kakaduduju, Foksnerju in seveda pogumnim otrokom. Skupaj bomo naredili načrt, kako v novi sezoni oddaj premagati vse grozne strahove tega sveta!

Anka je Milo in Zofko zasula z raznoraznimi vprašanji … Zakaj? Ker bi se rada preizkusila v vlogi radovedne novinarke. Namesto mikrofona uporablja svinčnik in se trudi odkriti kaj novega. Brez uspeha. Mila ve, kdo ji lahko pomaga. Kdo? Kje? Kdaj? Z kot zdaj.

Elmin in Erik sta sošolca in tudi najboljša prijatelja. Kaj pa najraje uganjata skupaj? Rada igrata nogomet in se učita novih trikov. Danes se bo Elmin naučil nečesa, česar prej še nikoli ni preizkusil. Le kaj bi to bilo?

Steve išče najbolj nenavadne med živalskimi plenilci. Ugotovil bo, ali je pajčja nit res močnejša od jekla. Odkril bo, kako je mogoče, da se oranžni tiger podnevi prikrade za plen. Preveril pa bo tudi, zakaj se gekon lahko gladkih in navpičnih površin oprime tako močno, da mu nikoli ne zdrsne.

V Krompirju se bomo tokrat dobro razgibali. Studio bo postal telovadnica in s profesorico športne vzgoje Katarino Bizjak Slanič bosta Nika in Nik prikazala vaje, ki jih lahko izvajamo kar doma in so primerne za vso družino. Kdaj se med vadbo zadihamo in kako nam intenzivna vadba poveča srčni utrip, bomo ugotavljali z Žanom Luco Potočnikom s Fakultete za šport ter športniki Akademskega atletskega društva Slovan. Na terenu smo se srečali z mladimi, ki tudi v jesenskih dneh najdejo dovolj priložnosti za rekreacijo na prostem, še enkrat pa bomo korak za korakom ponovili tudi plesno koreografijo SayHi.

Po uspešnih predtekmovanjih, kjer smo med 299 ekipami izbrali 32 najboljših, smo otvorili že 28. sezono Malih sivih celic. Prvi so se v boj za lovoriko podali Tinkara, Rok in Maj iz OŠ Beltinci (rumeni) ter Lili, Andreja in Niko iz 2. OŠ Slovenska Bistrica (vijolični). Kljub oblakom v steklenici njihovo znanje ni prav nič oblačno, kladivce v ušesu dobro opravlja svojo vlogo, hitro se poigrajo tudi z besedno geografijo, malenkost pa jim jo zagodeta kolobarjenje in policist. Za napetost poskrbijo še Miša, Jaka in Tian Samo (OŠ Bogojina) ter Melisa, Valentina in Žiga (OŠ Jurija Dalmatina Krško) s podiranjem piramid iz lončkov. Komu se uspe prebiti v osmino finala, pa v 1. oddaji.

Kviz Male sive celice preverja znanje in veščine sedmošolcev, osmošolcev in devetošolcev. Dvaintrideset tekmovalnih šol iz osmih različnih regij Slovenije se preizkusi v znanju matematike, logike, poznavanju kulturne dediščine, športa, družbe, astronomije, kemije, biologije, tehnike, gospodinjstva, zgodovine, geografije, človeškega telesa in glasbe. V posebni rubriki Hitri lončki pa svoje spretnosti preizkusijo še druge trojke osnovnošolcev od petega razreda naprej.

Tokratni poletni Infodrom posvečamo okolju. Razložili bomo, zakaj mu hitra moda ni naklonjena, zakaj se je v zadnjih tridesetih letih temperatura v Evropi zviševala kar dvakrat hitreje od svetovnega povprečja in kako je, ko imaš doma poplavo zaradi narasle reke. Predstavili bomo nekaj nasvetov, kako lahko tudi sami pripomoremo k lepšemu okolju, ter se sprehodili po razstavi V vrtincu sprememb.

Verjetno bi težko našli enoznačen, kratek in jedrnat odgovor na vprašanje, kaj je lepo in estetsko, zato so odgovore o estetiki telesa, o tatujih, pirsingih in tudi o dobrem okusu iskali v tokratni Osvežilni fronti.

Stoletniki so najhitreje rastoča demografska skupina. Po podatkih statističnega urada je v Sloveniji v začetku leta živelo 363 ljudi, starih sto ali več let. In marsikdo med njimi dokazuje, da je življenje lahko lepo in pestro tudi v visoki starosti. Recepta za to, kako dočakati 100 let, vam v oddaji Ah, ta leta! sicer ne bomo dali, ker ga nimamo. Morda pa vam bodo nasveti in napotki, ki jih boste slišali, pomagali do polnejšega in kakovostnejšega življenja tudi v pozni starosti. Naša sogovornica je Ajda Svetelšek, dolgoletna sodelavka Inštituta Antona Trstenjaka za gerontologijo in medgeneracijsko sožitje, danes pa psihologinja v Varstveno delovnem centru Tončke Hočevar.

Petdeset dni po veliki noči kristjani praznujejo binkošti in se spominjajo prihoda Svetega duha nad Jezusove apostole in s tem rojstva Cerke. Na binkoštno nedeljo je bilo slovesno tudi v slovenskih binkoštni cerkvah. Ena izmed njih je tudi v Ženavljah na Goričkem, kjer je bilo še posebej praznično.

V Sloveniji je ohranjenih kar nekaj zgodnje krščanskih krstilnic, kjer so nekoč kristjani krščevali odrasle s potopitvijo po Jezusovem zgledu. Odkrivamo tudi, do kdaj so uporabljali krstilnice z bazeni in kakšen je svetopisemski pomen krsta.

»Vesela novica je odločitev za dobre stvari, ki prinašajo veselje!« To je vodilo Društva Vesela novica, ki že dolgo vrsto let otrokom in mladostnikom po vsej Sloveniji predaja svetopisemske modrosti in pozitivne vrednote.

»Da, dobroto hočem in ne klavne daritve, spoznanja Boga bolj kakor žgalne daritve.« Oz 6,6
razmišlja KLAUDIJA SEDAR

Tokrat prinašamo informacije, kako težave Romov z dostopnostjo stanovanj odpravlja Stanovanjski sklad Republike Slovenije. Bili smo tudi na Paradi učenja in stojnicah ob dnevu prostovoljstva. V Mariboru pa smo se udeležili plesno-pripovedne predstave, ki je v ospredje postavila potovanje Romov s karavani po Svilni poti.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

13:20
Šport

V prvih dnevnih športnih poročilih vas bomo seznanili z najpomembnejšimi rezultati tekmovanj, ki so se odvijali prejšnji večer ter napovedali dogodke v tekočem dnevu.

13:30
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Obiskali smo konjeniški klub Urh Bauman v Dogošah in spoznali njihove mlade konje. Predstavljamo evropski projekt LIFE NATURAVIVA – biodiverziteta – umetnost življenja. V okviru tega projekta je biologinja in operna pevka, Petra Vrh Vrezec, pripravila glasbene posnetke, v katerih je združila operne napeve in osveščanje o nujnosti ohranjanja narave in živalskih vrst. V Tropski hiši smo tokrat spoznavali nočno žival - pritlikavega počasnega lorija. Opozarjamo na ogroženost ježkov. Vabljeni k ogledu.
ozivalih@rtvslo.si

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Nizozemska beseda »stoer« pomeni trdoživ in je umetniška instalacija amsterdamskega vizualnega umetnika Bilala Chahala, s katero opozarja na spol in seksualnost in vse povezano s tem. Rožnata barva robustnih črk odpira vprašanja: kaj trdoživ pravzaprav pomeni? Kdo je trdoživ? Ljudje še različno dojemajo, kaj je značilno žensko, kaj značilno moško?
Bilal je odraščal kot musliman. Ko so starši ugotovili, da je homoseksualec, doma ni bil več varen, zato je pobegnil. Bilal: »Biti hočem to, kar sem. Svoboden. To je sporočilo mojega dela.«


Jasmina Imširović Durić je sicer rojena v Sloveniji, a so jo nekateri zaradi njenih korenin videli le kot Bosanko, prišlekinjo. Čeprav je to nekaj časa poskušala prikriti, se je kasneje povezala s prijatelji, ki so imeli podobne izkušnje, vendar pot samoozaveščanja ni bila vedno preprosta. Zdaj poskuša skozi folklorni ples svojo izkušnjo deliti z mlajšo generacijo.

Mohamed Akaš je 24-letni kipar. Izdeluje kipe hindujskih božanstev, murtije.
To pa ni všeč njegovim sovernikom, saj je Akaš musliman, ne hindujec. Uživa v svojem poklicu, za katerega se je izučil že v otroštvu. Sodelavci zelo cenijo njegovo predanost temu delu, ki presega verske omejitve.
V Bangladešu so zelo pogosta trenja med verstvi in celo nasilje skrajnežev nad hindujskimi verniki, sploh v času praznika durga pudža. Zamisel, da bi musliman izdeloval hindujske predmete čaščenja, skrajneže tako radikalizira, da Akaš ves čas nosi glavo na prodaj.
Dokumentarni film nam predstavi njegovo zgodbo in razlog, zakaj je želja po kiparjenju božanstev vere, ki ni njegova, tako močna, da vseeno kljubuje nevarnosti.

Boštjan se vse bolj zapira vase in celo v gostilno ne zahaja več. Družba za točilnim pultom ga pogreša in prijatelji se sprašujejo, kaj naj storijo. Ibro ima še druge skrbi, saj je njegova žena izgubila službo in je vprašanje, kje in kdaj bo lahko našla novo. Bolj veselo je pri Stari mamci, kjer po trati skačejo mladi zajčki, za kar ima zasluge tudi Cene. Da v pekarni ni vse tako, kot bi moralo biti, sploh ni več skrivnost, s tem je seznanjen tudi župnik, ki pa se utaplja v svojih težavah. Brez kuharice je vedno bolj nesrečen, da brez ženske roke pri hiši ni lahko, pa ugotavlja tudi gospod Marjan. O vsem tem in še o marsičem se ob partiji šaha in steklenici vina Cene in Boštjan zaklepetata globoko v noč.

Obiskali smo Medobčinsko društvo gluhih in naglušnih Velenje in Zvezo Sožitje, ki letos praznujeta jubilejnih 60 let delovanja. Oba sta nepogrešljiv del naše družbe, ki sta v svojem dolgoletnem delovanju veliko pripomogli k naši družbi in svojim članom.

Oddaja »Rojaki« je most med domovino in Slovenci, ki živijo zunaj njenih meja. Pesem, literatura, folklora in številne druge oblike izražanja ohranjajo živo slovensko besedo in tradicijo. Slovenstvo živi naprej tudi po zaslugi novih gospodarskih povezovanj, raziskovalnih in turističnih pobud ter izjemnih posameznikov, ki bogatijo naš skupen prostor. Vse to so Rojaki, spoznajte jih skupaj z nami.

Prihodnjič se selimo v Logatec, kjer ima sedež družba Astech. Že več kot 20 let deluje na področju servisiranja in vzdrževanja klimatsko-prezračevalnih sistemov ter je eno prvih slovenskih podjetij v panogi s certifikatom kakovosti ISO 9001. Danes zaposleni skrbijo za več kot 100.000 klimatskih naprav po Sloveniji.

VZGOJA IN UPORABA AVOKADA
Iz trde koščice avokada si je Sebastjan Lipar vzgojil drevesce. Čez zimo ga spravi v notranje prostore in odstrani kak posušen list, zdaj pa je čas za presajanje. Po opravilu se prileže malica. Namaz bo iz pretlačenega avokada in jajca, za večjo hranljivost in okus pa doda še nekaj svežih ali pokuhanih zeli.
PRIPRAVEK PROTI UŠEM
V občudovanju odpiranja cvetov smo se ustavili na Brankinem vrtu v Brunšviku, ki ima ta konec tedna za obiskovalce odprta vrata. Ob vrtnicah vrt skriva še kakšno manj znano rastlino. Branka bo pripravila tudi škropivo iz kopriv. Z njim prši predvsem popke vrtnic, ko se pojavijo uši.
ČLANI KLUBA GAIA ŠE V POREČU
Z Meto Pivec iz Botaničnega vrta Univerze v Mariboru smo se na srečanju članov kluba Gaia prejšnji mesec v Poreču pogovarjali o oskrbi balkonskega cvetja ob daljši odsotnosti. Dobili smo nekaj nasvetov, kaj upoštevati, če smo poleti veliko zdoma.
ZBIRKA PERUNIK IZIDORJA GOLOBA
Ob koncu maja se je poslovil Izidor Golob, slovenski žlahtnitelj perunik in maslenic. V spomin na njegovo vrtnarsko delo v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru zbirajo slovenske sorte. Nekatere so odmrle ali se skrižale, zato gledalce prosijo za pomoč pri iskanju bradatih perunik in maslenic Izidorja Goloba.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

17:10
Šport

Najkrajša športna dnevnoinformativna oddaja je namenjena kratkemu najzanimivejšemu pregledu novic prejšnjega dne in odmevom s tekmovanj doma in v tujini.

Deževen dan je in Logipo bi rad v miru bral knjigo – ampak najprej mora ustaviti kapljanje!

Edinstvena oddaja o življenjskem slogu, ki vas popelje v svet lepote, trendov, estetike, mode, avtomobilizma, dizajna in raznovrstnih nasvetov, ki poskrbijo za višjo kakovost življenja in bivanja. V oddaji gostimo znane obraze, ki jih spoznate na drug način; skozi oči stila in njihovih življenjskih vodil. Poleg estradnikov gostimo strokovnjake s področja psihologije, osebnega razvoja, dizajna in interierja, astrologije, zdravja, lepote in estetike ter mnogih drugih področij. Svetujemo tudi o modi in kulturi oblačenja, odgovarjamo na dileme in pisma gledalcev ter se s kolegi oddaje Avtomobilnost podamo v avtomobilistične vode.
Vaši sobotni gostiteljici sta Lorella Flego in Ana Tavčar.

Se še spomnite trendov v gradnji pred desetletji? Gradile so se ogromne hiše, v marsikaterem pogledu predimenzionirane. Pa okrogline, frčade, štirikapnice, zalomljene strehe… Marsikdo je želel graditi unikatno, izstopajoče, drugačno, ne da bi se hkrati tudi zavedali, da je takšen dom težje opremiti in dražje vzdrževati. Naša gostitelja Lea in Rok sta rešitev za svoj novi dom iskala več let. Naletela sta na hišo, ki je bila sicer prevelika in v marsičem neustrezna. Preobrazbo pokažemo v oddaji.
Največji leseni športni objekt v Sloveniji je dobitnik nagrad BigSEE in Naj lesena zgradba leta 2020. Lastnik je želel, da ta zdrava lupina ne bi obremenjevala okolja in da bi v njej ustvarili idealne pogoje ne le za šport, temveč za bivanje na splošno. Ubral je veliko trajnostnih korakov ter med drugim vse skupaj začinil z zelenjem in veliko okusno izbrane opreme, ki briše meje med zasebnim in javnim.
Tudi stanovanje, ki ga predstavimo, je nagrajeno na uglednem tekmovanju European property awards v Londonu. Lastnika sta kupila novogradnjo, ki jima je povsem ustrezala, ampak strokovno oko je v danih volumnih zaznalo še večji potencial – kar je pomenilo samo eno: tudi, če je bilo vse na novo zgrajeno, je marsikaj moralo ven. In po predanem procesu oblikovanja interierja se je lahko na koncu pokazalo vse to, kar bo gledalce navduševalo.

18:55
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

18:57
Dnevnik

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

19:45
Šport

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

20:00
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Film o Alanu Turingu, britanskem matematiku, kriptografu in dolgo zamolčanem junaku druge svetovne vojne, ki je razbil kodo nacističnega šifrirnega stroja Enigma, sam pa ostal velika uganka. Film je prejel oskarja za najboljši prirejeni scenarij.

Alana Turinga, genialnega matematika, je britanska vojska med drugo svetovno vojno najela, da bi razvozlal sporočila nemškega šifrirnega stroja Enigma. Turing se je s pisano druščino strokovnjakov podal v napeto bitko s časom, a uspeh, ki ga je nazadnje dosegel, je moral ostati strogo varovana državna skrivnost. Njegovo delo je bistveno pripomoglo h končanju druge svetovne vojne in rešilo številna življenja, stroj, ki ga je iznašel, pa velja za prototip sodobnega računalnika. Leta 1952 so Turinga aretirali in obsodili zaradi homoseksualnosti. Dve leti kasneje je naredil samomor.

Originalni naslov: THE IMITATION GAME
Leto produkcije: 2014
Država: Velika Britanija, ZDA
Žanr: biografska drama
Režija: Morten Tyldum
Scenarij: Graham Moore po knjigi Andrewa Hodgesa
Igrajo: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode, Mark Strong, Charles Dance

Connell je na kolidžu. Stanovanje v Dublinu si deli z drugim študentom. Predavanja in debate posluša brez volje. Drži se zase, ni več priljubljen kot na gimnaziji. Ko se za počitnice vrne v domači Sligo, pogovor ob pivu s sošolcem, s katerim sta si bila prej blizu, ne steče. Kolega s kolidža ga povabi na zabavo, kjer znova sreča Marianne, ki pa je precej spremenjena in priljubljena.

NORMAL PEOPLE / koprodukcija / 2020
Scenarij: Alice Birch, Mark O'Rowe, Sally Rooney
Režija: Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald
V glavnih vlogah: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Sarah Greene, Desmond Eastwood, Aislin McGuckin, Frank Blake, India Mullen, Eliot Salt

V Poročilih ob 22.00 uri se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

22:55
Šport

Pregled športnih dogodkov bodo sodelavci športnega programa strnili v zadnji dnevnoinformativni oddaji, seznanili bodo z najnovejšimi dnevnimi rezultati ter izjavami, ne bodo pa pozabili tudi na prispevke aktualnih dogodkov z izjavami tekmovalcev.

23:10
Vreme

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prvenec režiserja Ladja Lyja, ki ima tak naslov kot sloviti roman francoskega pisatelja Victorja Huga iz 19. stoletja, je prav tako postavljen v zloglasno pariško predmestje Montfermeil. To predmestje so leta 2005 pretresali siloviti družbeni nemiri. Odličen portret družbeno razslojene in izjemno raznolike sodobne francoske družbe je prejel nagrado žirije v Cannesu 2019.

Policist Stéphane se pridruži kriminalistični enoti, ki se dnevno trudi vzdrževati red in mir v okrožju. Njegova nova kolega Chris in Gwada lokalno sceno dobro poznata, vendar pa se pri enem od intervencijskih postopkov zaplete. Sicer apatični mladostniki poskusijo zaščititi vrstnika, ki je stopil na žulj lokalnim veljakom, nesrečen policijski poskus pridržanja dečka pa posname dron. Da bi preprečili še hujšo družbeno eksplozijo v že tako napetem ozračju, se poskušajo vpleteni z vseh strani dokopati do posnetkov.

Originalni naslov: LES MISERABLES
Leto produkcije: 2019
Država: Francija
Žanr: kriminalna drama
Režija: Ladj Ly
Scenarij: Ladj Ly, Giordano Gederlini in Alexis Manenti
Igrajo: Damien Bonnard, Alexis Manenti, Djebril Zonga, Issa Perica, Al-Hassan Ly

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Oddaja Slovenska kronika vsak dan predstavi najpomembnejše dogodke in zgodbe iz slovenskih krajev. Poudarek je na človeških zgodbah, okoljskih in socialnih temah, dnevnem utripu podeželja in mest. Še posebej smo pozorni na pozitivne primere, ki jim namenjamo prostor v čisto vsaki oddaji.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Spremljajte aktualno vremensko napoved z opozorili in zanimivimi informacijami vsak dan v sklopu informativnih oddaj.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov