Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 4. jun. 2020

TV Slovenija 2 • Čet, 4. jun.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro poleg informativnih in zabavnih vsebin podaja koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja.
Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin. V večurnem živem in dinamičnem jutranjem programu, ki je na sporedu vsak delovni dan, se prepleta studijski del z aktualnimi vklopi v živo z različnih koncev Slovenije. Raziskujemo teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi, in ponujamo najrazličnejše vsebine: od zdravstvenih, pravnih in kuharskih nasvetov, svetovanj o medosebnih odnosih, receptov iz domače lekarne do predstavljanj osupljivih življenjskih usod, vrtičkarskih in prehranskih nasvetov in atraktivnih nagradnih iger.

Oddaja Dobro jutro uvaja sodobne televizijske formate s poudarkom na kakovostnih vsebinah. Upoštevajoč delež televizijskih gledalcev je oddaja med najbolje gledanimi oddajami nacionalne televizije. V letu 2014 so ustvarjalci oddaje prejeli eno najprestižnejžih slovenskih medijskih priznanj: strokovnega viktorja za najboljšo zabavno TV-oddajo.

Oddaja Dobro jutro se podaljšuje v Dober dan, s katerim v sodelovanju z RTV centrom Koper ob torkih in RTV centrom Maribor ob četrtkih v živi program vnašamo še več lokalnih vsebin, z gledalci razpravljamo o fenomenih sodobne družbe in pripravljamo številne atraktivne pogovore. Dober dan ima svetovalni predznak in je nadgradnja Dobrega jutra.

Kaj nam pomeni obleka, zakaj je potrošniška kultura naravnana v nove in nove nakupe, kako smo povezani s svetovno tekstilno industrijo in kakšne probleme prinaša modna industrija kot ena največjih industrij v svetu tako iz okoljevarstvenega, socialnega in gospodarskega vidika? In kaj je trajnostna moda, kakšne so alternative – od izmenjevalnic in oblačil iz druge roke do njihove modne nadgradnje za nove modne kreacije in recikliranja? Odgovore nam bodo nizali prof. dr. Breda Luthar, Peter Movrin, prof. Almira Sadar in Simona Lampe, spoznali pa bomo nekatere primere dobre prakse pri izmenjavi in recikliranju oblačil.

Dokumentarni televizijski film Pianist v belem je portret otroškega zdravnika, humanista in glasbenika, dr. Pavla Kornhauserja.

Portretiranec je bil do konca svojega življenja aktiven, s pogledom zazrtim v prihodnost, vendar osvetljen s spomini… Nastala je pripoved o poklicni poti utemeljitelja otroške intenzivne terapije pri nas, s tem povezanem premikanju meja na tem področju, kar brez vizij in pogleda v prihodnost zagotovo ne bi bilo mogoče. Vzporedno pa je dr. Kornhauserja spremljalo tudi aktivno glasbeno ustvarjanje in organiziranje koncertov. Prikaz intimnega in družbenega sveta, ko prav začutimo, kako si duša ponovno napolni baterije, se sprosti in da razumu ponovni zalet.

V studiu bodo zaigrali člani ansambla Saša Avsenika in skupina Pop Design. Posnetke od doma pa so nam posredovali ansambla Banovšek in Roka Kastelca, Striček band, Eurokvintet, skupina Špica, Sorške face, Vražji muzikanti, Topliška pomlad in mnogi drugi.

Ogledali si bomo posnetek pete preizkušnje tekmovanja v formuli E – dirka od doma. V njem uspešno nastopa tudi slovenski predstavnik, 21-letni Mariborčan Kevin Siggy.

Dokumentarni film pripoveduje zgodbo o največjem hidroenergetskem in vodarskem projektu v samostojni Sloveniji.

Večnamenski projekt izgradnje verige hidroelektrarn (HE) na spodnji Savi je bil za Slovenijo pomemben mejnik na področju pridobivanja električne energije iz obnovljivih virov energije in zagotavljanja varnosti pred poplavami v spodnjem delu porečja reke Save, gradnja hidroelektrarn pa poteka na podlagi leta 2002 podpisane Koncesijske pogodbe za izkoriščanje energetskega potenciala spodnje Save.
Namen filma ni samo prikaz izgradnje posameznih hidroelektrarn in infrastrukturnih ureditev, temveč prikaz celovitega projekta od načrtovanja verige, zgodovinskega poslanstva reke Save, do ključnih političnih odločitev, še posebej pa ekološki vidik, da neokrnjeno naravo izvirov reke Save prenesemo lokalnemu prebivalstvu Posavja – v obliki akumulacijskih jezer, možnosti za rekreacijo, sonaravnosti ...
Družba HESS, d.o.o. je ena redkih družb, ki je od začetka izgradnje verige hidroelektrarn zbirala in hranila tako slikovni kot video material o gradnji. Vsi ti zgodovinski posnetki so do lani razdrobljeni ležali po najrazličnejših arhivih, nakar smo se odločili, da gradivo zberemo in naredimo dokumentarni zapis, ki prikazuje izgradnjo tega večnamenskega projekta na naši najdaljši reki, Savi.

Izgradnja verige hidroelektrarn na spodnji Savi je v osnovi zasnovana kot večnamenski projekt, v katerem se prepletata energetski in infrastrukturni del. Poleg pridobivanja električne energije iz obnovljivega vira – vode – se s projektom zasledujejo tudi drugi cilji, ki prinašajo številne pozitivne učinke za lokalne skupnosti in prebivalce ob reki Savi in širše: protipoplavna zaščita, ureditev vodotokov, varstvo podzemnih voda, gospodarski razvoj in ohranjanje konkurenčnosti slovenskih podjetij, pozitivni učinki na infrastrukturo, kmetijstvo, namakanje, številne možnosti za razvoj turizma in športa z ureditvijo rekreativnih in kolesarskih poti, učnih poti, opazovalnic za živali, terenov za vodne športe ipd. Izboljša se kvaliteta življenja ljudi.

Večnamenski projekt izgradnje HE pa ima tudi ekološko noto. Pri načrtovanju in sami izgradnji je velika pozornost namenjena tudi naravovarstvenim ureditvam in nadomestnim habitatom za ogrožene živalske vrste. Vzpostavljeni so prehodi za vodne organizme, urejene gnezdilne stene za ptice, območja trstišč, vzpostavljena so mirna območja s pešpotmi, urejeni umetni otoki za rastline in živali …

Tudi v teh časih potrebujemo sprostitev, tako vam Val 202 že od ponedeljka dnevno ponuja "koncert doma" - glasbeni nastop v živo za neomejeno število poslušalcev in gledalcev prek video prenosa/na TV SLO.

Za vas igra obalni kantavtor Jure Lesar, avtor energičnih, provokativnih, dopadljivih skladb kot so "Mestno kolo", Drugačen" in "Oči očeta".

Avtorji dokumentarne oddaje so odškrnili vrata in ponudili pogled v življenje menonitov, skrajno pravovernih protestantov iz Srednje Amerike, ki se upirajo sodobnosti in živijo v izoliranih in samozadostnih skupnostih kot v 19. stoletju. Prevažajo se s konjsko vprego, sladoled si privoščijo največ dvakrat na leto, še vedno uporabljajo staro nemško narečje, jezik svojih prednikov. A v skupnosti se kažejo razpoke. Nekateri člani vseeno, vsaj zadržano in bolj na skrivaj, sprejemajo novotarije, kot je npr. prenosni telefon …

Claire pove Alice, kaj se je v resnici zgodilo pred štirimi leti, ko je v prometni nesreči z motorjem umrl Simon, Vincentov mlajši brat. Claire hoče Fabia prepričati, da ni vpletena v Anthonyjevo smrt. Vincent na zaslišanje pokliče še Sandrinega moža Williama. Za Etienna pa se izkaže, da je več let skrival ključni dokaz, ki bi lahko zasukal potek preiskave.

V tokratni Avtomobilnosti si bomo zastavili najbolj vroče vprašanje ta hip: ali je zdaj pravi čas za nakup avtomobila? Zanimalo nas bo, naj kaj naj bomo pozorni, kje vse se lahko skrivajo popusti in kje lahko nastanejo večji stroški od predvidenih. Za vas smo pripravili tudi podroben test novega Volkswagnovega golfa ter dveh električnih avtomobilov: MANa e-TGE in KIE e-soul.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
V zadnji pomladni oddaji Ambienti se ozremo po vrtovih in domovih te pomladi, pokažemo pravljično mansardo v stari Ljubljani in neponovljiv biser alpske arhitekture, prenovljeno domačijo na Jezerskem.

Družabno življenje je zamrlo. A tudi v resnih časih potrebujemo sprostitev. Na Valu 202 popolnega nadomestka odpovedanih koncertov ne moremo ponuditi. Lahko pa pripravimo nastope različnih ansamblov za neomejeno število poslušalcev in gledalcev.

V ciklu glasbenih oddaj Moj klasični hit boste lahko znane Slovence spoznali na prav poseben način, s klasično glasbo. Iz sveta medijsko najbolj prepoznavnih osebnosti so izbrali šest zanimivih osebnosti z različnimi poklici, ki spregovorijo o svojih najljubših klasičnih delih: predsednika Boruta Pahorja, plavalca Darka Đurića, popotnika Toma Križnarja, duhovnika Roberta Friškovca, pesnico Svetlano Makarovič in poslovneža Iva Boscarola. Zaporniški duhovnik Robert Friškovec je ustvarjalcem oddaje zaupal svojo zanimivo glasbeno zgodbo. Scenarist in urednik oddaj Daniel Celarec, režiser in montažer Jernej Kastelec, direktor fotografije Marko Kočevar.

Eden najbolj znanih in bleščečih baletnih duetov je gotovo pas de deux črnega laboda iz baleta Labodje jezero.

Uživali boste lahko v posnetku koncerta Big banda RTV Slovenija, ki je posvečen glasbi skladatelja in dirigenta Jožeta Privška (1937–1998). Projekt Trenutki z Jožetom Privškom obuja manj znani vokalni jazzovski opus Jožeta Privška, ponuja pa tudi nekaj Privškovih hitov (Nad mestom se dani, Samo nasmeh je bolj grenak …) in instrumentalnih skladb. Avtorja projekta sta dirigent in saksofonist Lenart Krečič in solistka Nina Strnad, ki sta naredila izbor skladb iz bogatega Privškovega notnega arhiva RTV Slovenija. Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aleksander Šmuc.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov