Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 2. nov. 2020

TV Slovenija 2 • Pon, 2. nov.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Praznika vseh svetih in vseh rajnih nas navajata k razmisleku o življenju in smrti. Smrti pa se bojimo.

Praznika vseh svetih in vseh rajnih nas navajata k razmisleku o življenju in smrti. Smrti se bojimo. Filozof Emmanuel Lewinas je v Parizu, na svojem zadnjem predavanju na Sorboni, govoril prav o smrti. Zanj je bila smrt nesprejemljiva in boj za življenje nujen. Med nami živijo svetniki, soočajo se s smrtjo, a stremijo k večnemu življenju.
Vsako leto se 27. oktobra spominjamo prve molitve za mir v Assisiju. Frančiškovi bratje različnih vej si že dobro leto prizadevajo skupaj pričevati o edinosti.
Vsako leto se na dan reformacije, 31. oktobra, spomnimo želje Martina Luthra po cerkveni prenovi. A dogodki leta 1517 so pripeljali do velikega razkola med kristjani. Danes si kristjani želijo edinosti in povezanosti v prizadevanjih za varovanje življenja.
Katoličani nadaljujejo z molitvijo rožnega venca. V stiski se obračajo k Božji Materi Mariji. A kdor poje »Do Marije«, dvakrat moli, pravi slovenski pregovor.

Toni najde možnost, da bo družina zamenjala stanovanje v mestu za hišo in zemljo na podeželju. Družina je z izborom zadovoljna. Da preizkusita življenje v njihovem stanovanju, pa sta na vrsti še kmet ….. in njegova kokoš….

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in preverimo, kakšna so priporočila za karanteno, katerih odločb se moramo držati in zakaj je res pomembno, da z nikomer ne pridemo v stik? Svetovali vam bomo, kako je z dostopom do interneta, drugo uro oddaje pa bomo posvetili zdravju - tokrat bodo v ospredju težave z jetri, zdravnik bo na voljo tudi za vaša vprašanja. Nekaj predlogov za branje vam bomo podali v našem bralnem kotičku, kjer gostimo Zorana Predina. V dilemi pa se bomo spraševali, ali smo mame res preveč zaščitniške? Zanimalo nas bo tudi vaše mnenje. Jutra z nami so zmeraj lepša!

Ne glede na to, koliko je bil otrok star, celo če se je rodil mrtev, so vezi med njim in starši izjemno močne. Novo življenje s sabo nosi upanje, nosi prihodnost, izzive, polnost. V mesecih nosečnosti je povezava med materjo in plodom globoko fizična in bolečina poroda mater oropa, da bi otroka končno vzela v roke in se zazrla v njegov obraz. Otrokova smrt starše oropa vsega tega. Praznina ob izgubi otroka se nikoli ne napolni, tudi če za njim pridejo drugi otroci. Ljubezen do tega otroka je večna, vendar na drugi strani ni več prejemnika. Po statistiki se vsaka sedma nosečnost konča neuspešno. Svojo zgodbo o angelčku Gabrijelu je z nami delila Natalija Gortan. Pogovarjali smo se tudi s Petro Paver Urek, ki ji je pred leti kmalu po porodu umrla hčerkica. Med žalovanjem je spoznala številne pomanjkljivosti slovenskega zdravstvenega sistema. Ustanovila je društvo Solzice, ki izvaja individualne terapije, srečanja in izobraževanja. Izdali so tudi knjigo Prazna zibka, strto srce, ki je namenjena žalujočim staršem, pa tudi zdravniškemu osebju, sorodnikom in prijateljem.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
Brkinov in Krasa, pričeli na pobudo Parka Škocjanske jame, povezovati manjši turistični ponudniki, kmečki turizmi in gostinci. Razpršena turistična ponudba na meji večih občin, pomanjkanje nočitvenih kapacitet in konkretnih turističnih produktov ter odsotnost enotne turistične zgodbe so bili v zadnjih letih naglavni greh tega prostora – ki pa se z inovativnimi zgodbami odpira turizmu. Predstavljamo Mitski park Rodik, ki skozi kamnite oznake na čezmejnem prostoru Slovenije in Hrvaške oživlja oživlja praslovanska in slovanska verovanja ter pripovedna izročila. Obiskali pa smo tudi Zeliščno-etnološko domačijo Belajevi, ki povezuje tradicijo in izkušnje prednikov s sodobnimi spoznanji s področja zeliščarstva, biodinamike, permakulture ter ostalih trajnostno naravnanih aktivnosti.
V fokus oddaje smo vzeli tudi problematiko izredno prizadetih turističnih vodnikov, ki so zaradi epidemije že skoraj celo leto praktično brez dela. Medtem ko so bili turistični boni dobrodošel ukrep za gostince in ponudnike nastanitev pa so vodnike povsem prezrli. Preverili smo, kako skušajo preživeti in kako bi jim lahko pomagala država.
Za konec pa še razmišljanje iz Dolenjske – obiskali smo Novo mesto, ki se je skupaj z okolico prilagaja novi realnosti v turizmu. Poleg športnega turizma so v ospredju predvsem aktivnosti ob reki. Prava uspešnica pa so zidanice na Trški Gori, ki so s svojo butičnostjo in oddaljenostjo od mestnega središča priljubljena destinacija tudi v koronskih časih.

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje

»Zavrženi« je zgodba o romskih beguncih iz Kosova, ki živijo v revni četrti Veliki Rit v Novem Sadu. Pri tamkajšnjih ljudeh niso dobrodošli zaradi svojih navad in drugačne miselnosti. Med vojno na Kosovu leta 1999 so morali ti ljudje zbežati pred Albanci in etičnim čiščenjem, zaradi albanskega jezika, ki ga govorijo in zaradi muslimanske vere, pa jih imajo srbski sosedi za Albance. Niti predstavljali si niso, da bodo tudi v Srbiji v nevarnosti. Kadar koli se na Kosovu zgodi napada na Srbe, imajo ti ljudje v Srbiji velike težave. Leta 2004 so denimo srbski skrajneži vpadli v Veliki Rit in se znesli nad njimi, v Beogradu in Nišu pa porušili dve mošeji.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsako soboto povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda pa bo Zadnja beseda?

Prava ideja! prikazuje primere dobrih praks. Družina Gospić se z ribogojstvom ukvarja že 40 let. Brata Ninoslav in Danijel, ki sta odrasla ob družinski ribogojnici v Svetem Florijanu pri Rogaški Slatini, sta sprva postransko dejavnost razvila v donosen posel. Njuno podjetje G2o s šestimi zaposlenimi letos načrtuje nekaj več kot milijon evrov prihodkov. Na dveh lokacijah gojijo 12 vrst sladkovodnih rib - potočno postrv in potočno zlatovščico, šarenko, krapa, pa tudi ščuko in smuča; letos bodo za predelavo in poribljavanje vzredili približno 60 ton rib. Pod lastno blagovno znamko narociribe.si prvi med ribogojci sladkovodnih rib omogočajo spletno prodajo in dostavo svežih rib po vsej Sloveniji, v kratkem pa bodo začeli tudi s trženjem pripravljenih jedi, kot so dimljene ribe, ribji namaz in kaviar. Zaradi pomanjkanja naravnih vodnih virov so razvili lastno tehnologijo za vzrejo rib, ki temelji na najsodobnejših rešitvah intenzivne akvakulture in je vse bolj priznana tudi v tujini; doslej so v 7 državah projektirali več kot 40 recirkulacijskih in drugih sodobnih sistemov za vzrejo rib.

KGZS je v tem tednu dobila novega predsednika, Romana Žvegliča, ki je na kratko orisal prve korake na čelu stanovske organizacije. Po težavni sezoni sadjarji zaključujejo obiranje letošnjega pridelka.Bolj zadovoljni s pridelkom so letos pridelovalci sladkorne pese. Preverili smo tudi kakšna je kakovost krme za govedo, od katere so odvisne proizvodne lastnosti živali in v veliki meri tudi njihovo zdravje. Nove kmetijske prakse naj bi bile do okolja bolj prijazne, kljub višjim donosom kmetijskih rastlin. Raziskujejo jih na Nacionalnem inštitutu za biologijo Biotehniške fakultete.

V evropski ligi v nogometu so na sporedu tekme tretjega kola. Pred srečanjem med Milanom in Lillom, ki ga bomo prenašali v četrtek zvečer, bomo podrobneje predstavili Davida Silvo in Dejana Stankovića ter pogledali trenutno stanje v skupinah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Začenja se druga četrtina državnega nogometnega prvenstva. V Kidričevem bomo spremljali obračun med Aluminijem in Mariborom. To bo šele prva tekma teh dveh nasprotnikov v tej sezoni državnega prvenstva, saj avgusta Kidričani niso prišli na dvoboj v Ljudski vrt, vijoličasti pa so nato za zeleno mizo zmagali s 3 : 0. Zadnji obračun na tem stadionu smo spremljali v zadnjem kolu prejšnjega prvenstva. Maribor se je veselil visoke zmage s 4 : 1.

Ne glede na to, ali je človek veren ali ne, ne more zanikati vpliva Jezusa iz Nazareta na svetovno zgodovino, zlasti dogodkov pred njegovo smrtjo. V dokumentarni oddaji Pot na Kalvarijo Hugh Bonneville, znan igralec in teolog s Cambridgea, odpotuje v Jeruzalem, da bi tam poiskal odgovore. V pogovorih z akademskimi strokovnjaki, duhovnikom in slavnim pisateljem razčleni teden pred Jezusovo smrtjo in večplastne dejavnike, ki so vodili do križanja. Oddaja z verskega in zgodovinskega stališča razkriva odgovore na vprašanja, stara več kot 2000 let.

COUNTDOWN TO CALVARY / Irska / 2018 / Režija: Gerry Hoban

Lojze se je zbudil tako, kot po navadi, vendar se mu resnični svet in svet v njegovi glavi čez dan premešata. Posledice so večplastne: v resničnem svetu svojega otroka pozabi v avtu, v domišljijskem pa se sreča z dimenzijami in vprašanji, ki postavljajo njegovo dotedanje življenje v povsem drugačno luč…

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov