Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 25. nov. 2020

TV Slovenija 2 • Sre, 25. nov.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v novi kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

Betka in Toni v kleti brskata po starih otroških oblekicah, ugotavljata, kaj bi prišlo prav za dojenčka in obujata spomine. Betka si zaželi modernega otroškega vozička. Njeno željo poleg Tonija sliši tudi Evgen, ki se skriva v kleti. Ker Toni in Evgen kar tekmujeta za Betkino naklonjenost, postaja mama Marjeta nanjo vse bolj ljubosumna. Da bi si priborila izgubljeno pozornost, si omisli bolečine v križu. Na videz jo oba moška tolažita, a v resnici se bolj posvečata Betki. Končno si Toni in Evgen, ne da bi vedela drug za drugega, sposodita denar od Mame Marjete. Z njim Betki oba kupita enak voziček, kakršnega si želi. Mama je do konca užaljena, saj je pričakovala darila zase. In čeprav je skromnega darila od Tonija deležna tudi sama, se od ljubosumja odloči popolnoma ohrometi. Mamo odpeljejo k zdravniku in vrne se na invalidskem vozičku. Ker zdravnik ni mogel ugotoviti, kaj ji je, jo spravijo še h kiropraktiku. Po njegovem posegu Marjeto zares začne boleti hrbet... Družinske zadeve dodatno zapleteta Blažka in njen fant Riki, ki želi prespati pri njej. Na koncu Riki od Blažke zbeži, saj ga Toni navede na misel, da sta dva otroška vozička pri hiši zato, ker si tudi Blažka želi dojenčka. Betki postane slabo in vsi se ustrašijo zanjo in dojenčka. Celo mama Marjeta razkrije svoje pretvarjanje. V želji, da bi Betki pomagala, namreč jadrno shodi iz invalidskega vozička. Izkaže se, da Betkine motnje niso nosečniške, temveč samo prebavne. Mamo pa od vsega hudega zares zgrabi v križu, a kaj, ko ji zdaj nihče več ne verjame…

Sveta maša iz mariborske stolnice, mašuje nadškof msgr. Alojzij Cvikl.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. STOP nasilju nad ženskami! To je sporočilo mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami, ki se mu pridružuje tudi naša oddaja. Sicer vam nudimo uporabne finančne nasvete, kako si lahko prihranite obisk banke v času epidemije in kaj vse lahko postorite z bančno kartico. V pravnih nasvetih vse o darilni in izročilni pogodbi, v modnih nasvetih pa vse o zimskim oblekah, moški modi in večni princesi Diani.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Stare in spoštljivo prenovljene hiše praviloma požanjejo veliko zanimanja, prav pa je, da se jim pri oživljanju posvetijo ljudje s pravo mero posluha in strasti do zgodb, ki jih pripoveduje njihova preteklost. Eno takšno smo našli v Ribčevem Lazu ob Bohinjskem jezeru. Mladi lastnik stanovanja v ljubljanski Šiški bivanje v enosobnem stanovanju primerja s počitniškim kampiranjem, pri katerem je vse, kar potrebuje, dosegljivo v nekaj korakih. Svoje predstave o udobnem domovanju na 30 kvadratnih metrih je lažje uresničil, saj je po poklicu arhitekt. Da bi nam bilo jadranje skozi življenje prijetnejše, se ljudje naučimo prilagajanja. Prilagajati se moramo tako okoliščinam kot ljudem in včasih tudi našim hišnim ljubljenčkom. Tako je tudi lastnica hiše v Celju svoje življenje in ureditev doma priredila sebi, svojim hobijem, druženju z najdražjimi – delno pa tudi svojemu pasjemu ljubljenčku.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
V tokratni Vikend paket prihaja kantavtor in poustvarjalec istrske glasbene dediščine Rudi Bučar. Predstavil bo pesem Kambjale so čase. Na glasbeni oder bodo stopili tudi navdušujoči mladeniči skupine Joker out s pesmijo Umazane misli. Jože je tokrat v odlični ženski družbi Katje Ajster - Kataye in Lucije Ćirović. Prav ponosni pa smo na druženje s štirikratnim svetovnim prvakom v motokrosu Timom Gajserjem. Zabavali se bomo tudi v stalnih rubrikah Modrostniki, Izziv: rapanje, Maja in Lovro pa sta si ponovno zadala nove izzive.

V 13. kolu državnega nogometnega prvenstva bomo v Celju spremljali obračun Maribora, vodilnega po dvanajstih kolih, in zmagovalca lanske sezone, Celja. Gostiteljem tekme v novi sezoni ne gre vse po načrtih in so bili pred tekmami tega kola šesti. Celjani so v lanski sezoni proti vijoličastim zmagali na obeh tekmah na celjskem stadionu. Obe moštvi na to tekmo prihajata z dobro popotnico zmag v minulem koncu tedna.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Film primerja ustvarjanje dveh najpomembnejših opernih skladateljev 19. stoletja, Giuseppa Verdija in Richarda Wagnerja, ki sta se rodila istega leta 1813, in ga postavlja v sodobni kontekst televizijske komunikacije.
Odločni producent, ki želi posneti gledljiv in s tem tržno zanimiv film z Verdijevimi arijami, trči ob zanesenjaškega scenarista, po srcu wagnerjanca, ki bi »projekt Verdi« najraje zamenjal s »projektom Wagner«. Dvoboj o tem, kdo piše »boljšo« glasbo in koga poslušalci raje poslušajo, se spremeni v dramo med pragmatično tržno logiko našega vsakdana in idealistično zaverovanostjo v visoko umetnost ... Film o operi se zato spremeni v TV-opero z naslovom Moč usode. V filmu pojejo svetovno priznani slovenski operni solisti (Janez Lotrič, Ana Pusar Jerič, Marjana Lipovšek in Franc Javornik), za »dramski« zaplet skrbijo Vlado Novak, Marko Mandić in Vida Breže, za »informativnost« številni napisi, podnapisi in namigi (podobno kot v nemem filmu). Scenarij Gregor Pompe in Miha Vipotnik, direktor fotografije Bojan Kastelic, režija Miha Vipotnik, urednica Danica Dolinar.

Bodo sežigalnice odpadkov v Sloveniji, kjer imamo za zdaj eno samo, rešile problem kopičenja smeti? Kje bodo stale? Bodo odpadke sežigali tudi v TEŠ-u in TeTOL-u? Bi se morali odpadkov lotiti pri njihovem izvoru? O tem bo govora v tokratni oddaji Moje mnenje. S predstavniki ministrstva, lokalne skupnosti in nevladnih okoljevarstvenih organizacij se bo pogovarjal Viki Twrdy. "

Napoči trenutek, ko se Rupertova sinova lahko spravita na Rogerja in zmagata. Doslej ga je namreč oče Rupert, kljub vsem nečednostim, močno podpiral, saj mu je prinašal veliko denarja. Zaradi javnih obtožb Carlsonove pa se pokaže priložnost, da Rogerja končno odrežejo z vrha Fox Newsa. Obtožnica raste, ženske prekinjajo svoj molk in spisek nadlegovanih žensk narašča, hkrati z Rogerjevo paranojo. A ni pomoči, Rogerjevi dnevi pri Foxu so šteti, žena Beth pa končno spregleda.

Zgodnja pomlad leta 2016 je prinesla kolone beguncev, mnoge države so se, da bi obvarovale svoje državljane, obdale z bodečo žico.

Ljudje v koloni nimajo imen, tudi obrazov ne, so le postave na poti v negotovo prihodnost.
Dokumentarni film Med zidovi je odziv njegovih ustvarjalcev na omenjene dogodke. Najprej nas popelje v zgodnje jutro: budilka prebudi begunca iz Irana, prostovoljke Človekoljubnega dobrodelnega društva UP, begunce in aktiviste iz Socialnega centra Rog. Njihove pripovedi se nato začnejo prepletati v barvit kolaž občutenj, čustev, bližine, zajetih med zidovi začasnih prebivališč.
Med zidovi bijejo srca glasneje od ideoloških govorov, močneje od nacionalizma. Med zidovi živijo tudi tisti, ki se niso navzeli vonja strahu. Ljudje, ki jim ni vseeno, ki pomagajo, ki sprejmejo.
Ljudje, ki v koloni beguncev še vidijo obraz matere, očeta, otroka. Ljudje, ki se zavedajo, da bomo jutri morda tudi mi stopali v njej, saj je vojna večna stalnica človeške civilizacije.
Ko se človek zbliža s človekom in mu želi prisluhniti, vsi dobijo imena. Ghasem, Viktorija, Dina, Stoja, Nasiha, Biba, Raza, Zala nič več brezimni, spregovorijo o sebi.
»Begunci smo kot drevesa, ki so pozimi veliko prestala, toda spomladi, če jih sonce ogreje, lahko znova ozelenijo,« je dejal študent Ghasem Zarei, ki je pobegnil iz Irana in postal prosilec za azil v državi Sloveniji.
Scenaristka in režiserka filma je Alma Lapajne.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov