Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 30. nov. 2020

TV Slovenija 2 • Pon, 30. nov.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

V preteklem tednu so se v Bogojini poslovili od upokojenega mariborskega pomožnega škofa, teologa, pesnika, prevajalca msgr. dr. Jožefa Smeja.
Slovenska škofovska konferenca (SŠK) je organizirala e-seminar o zaščiti otrok, mladoletnih in ranljivih odraslih v Katoliški cerkvi v Sloveniji z naslovom Ozdravljenje in prenova. Predaval je vodilni cerkveni strokovnjak na področju zaščite otrok in mladoletnih ter predsednik Centra za zaščito otrok (CCP) na Papeški univerzi Gregoriana, jezuit p. Hans Zollner.
Pogledali smo, kaj je Exodus90, program namenjen moškim za krepitev duhovnega življenja in se pogovarjali z novim dekanom Teološke fakultete.

Evgenio se hoče na vsak način preseliti iz kleti v Tonijevo stanovanje. Ker Toni temu nasprotuje, pade stava. Evgenio naredi načrt, kako omrežiti Marjeto. Na Tonijevo presenečenje uporabi trik, v katerem je prav Toni glavni adut...

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V ponedeljkovi oddaji vas pozdravimo z aktualnimi novicami in preverimo, kaj vse prinaša 6. paket ukrepov za omilitev posledic epidemije. Svetovali vam bomo, kako posneti dobro fotografijo s telefonom ter katere nastavitve so pomembne? Drugo uro oddaje tudi v tej sezoni posvečamo zdravju - tokrat bodo v ospredju otroci in težave z dihali. Pediater Denis Baš bo na voljo tudi za vaša vprašanja. Nekaj predlogov za branje vam bomo podali v našem bralnem kotičku, kjer gostimo glasbenika Roka Terkaja. V Žajfnici pa se bomo spraševali, ali še igrate družabne igre? Kako preživljate prosti čas? Zanimale nas bodo tudi vaše izkušnje! Jutra z nami so zmeraj lepša!

Serija Novi sosedje pripoveduje zgodbe o ljudeh, ki so iz različnih vzrokov zapustili svoje domove in se skušajo vključiti v novo okolje.

Hrvaška je ena od evropskih držav, ki ima najmanj prosilcev za azil. Domačini niso navajeni bivati z ljudmi iz drugih kultur. Ko se je družina beguncev iz Iraka preselila v elitno zagrebško sosesko, se nekateri sosedi niso menili zanje, nekateri pa so imeli predsodke. Čeprav se med seboj niso pogovarjali in so mirno sobivali, je nekega večera najmlajši sin doživel napad. Družina se v Zagrebu ne počuti več varno, prav zaradi strahu pa so zapustili tudi svojo domovino, Irak. Na sodišču so proti napadalcu vložili tožbo, vendar se je nekaj družinskih članov že odločilo, da ne bodo ostali na Hrvaškem. Bo sladko ali nekoliko grenko pecivo porušilo zidove med starimi in novimi sosedi?

Zakona o osebni asistenci so se lani razveselili tako rekoč vsi, predvsem pa ljudje, ki zaradi invalidnosti najmanj 30 ur na teden potrebujejo pomoč pri vsakdanjem življenju. Poklic osebnega asistenta je poslanstvo, ki ga izvajalci opravljajo tudi v času epidemije. Ganljiva je osebna izpoved uporabnice o njihovi nepogrešljivi vlogi, saj svoje asistentke, odkar je zbolela za covidom-19, še bolj ceni. Medtem so na pristojnem ministrstvu zaznali pomanjkljivosti zakona, zato pripravljajo spremembe.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V luči nove normalnosti v ospredje vse bolj prihajajo nastanitve manjšega tipa, kjer je lažje zagotoviti socialno distanco, vzdrževati higienske standarde in hkrati sporočati obljubo o zelenem in trajnostnem razvoju, kjer destinacije preko delovanja svojih ponudnikov skrbijo za kakovost življenja lokalnih prebivalcev, za njihovo ekonomsko dobrobit in posledično tudi za kvalitetna doživetja obiskovalcev.
Eden takšnih primerov je produkt Turizem v zidanicah, ki je na nedavni letni konferenci European Cultural Tourism Network v konkurenci 13 turističnih produktov iz celotne Evrope, prejel prvo nagrado na področju destinacij, ki skrbijo za povezavo trajnostni, kulture in vinskega turizma.
Da je treba v koronskih časih razmišljati drugače, dokazuje tudi mlada vodnica iz Istre, ki obiskovalce popelje po istrskih stranpoteh. V luči prihajajočega naziva Evropske gastronomske regije 2021, kjer bodo do izraza prihajala predvsem kulinarična doživetja, pa smo se podali tudi na lov za tartufi.

Vsak konec tedna se za okroglo mizo zberejo štiri dame, vsaka s svojim izrazitim karakterjem, in na poljuden način komentirajo aktualna dogajanja z najrazličnejših področij.
Da je vse skupaj še bolj zanimivo, v svojo družbo vsako soboto povabijo tudi posebnega gosta. Z njimi se boste lahko strinjali ali pa ne, vsaka ima pač svoje mnenje.
Čigava beseda pa bo Zadnja beseda?

Gost Vesne Milek je vrhunski paraplavalec, dvakratni svetovni prvak, športnik z dušo in telesom. Rodil se je z redko gensko napako, brez obeh nog in z eno roko. Kot paraplavalec je dosegal vrhunske rezultate, pred izbruhom koronavirusa se je pripravljal na paraolimpijske igre v Tokiu, zdaj je bil prisiljen začeti povsem novo življenje.

Oddajo začenjamo z zanimivim projektom, v katerega sta se vključili tudi dve primorski kmetiji. S pomočjo stroke naj bi kmetje, ki pridelujejo hrano na območjih z omejenim gnojenjem in zatiranjem plevelov pridelali čim več ekološke hrane.
O naravi prijaznem kmetovanju govori tudi reportaža iz Babičev pri Kopru, kjer prideluje hrano tim. regenerativni kmetovalec. Ker se bliža praznični čas, smo spregovorili o mesninah in obiskali rejca na Vipavskem in pršutarno na Krasu. Govorili bomo o zamejskih oljkarjih in čebelarjih ter svetovali, kaj in kako se sadi v tem času.

Dr. Zora Konjajev je bila aktivistka OF že v času italijanske okupacije Ljubljane, ko je študirala medicino. Oktobra 1943 odšla z dojenčkom v partizane. Med vojno je kot medicinka delovala na osvobojenem ozemlju. V partizanski bolnišnici Kanižarica je sodelovala tudi pri operaciji komandanta Franca Rozmana Staneta. Po osvoboditvi je končala študij, se specializirala za pediatrijo, doktorirala in se posvetila profesuri in znanstvenemu raziskovanju.

Pred petim kolom evropske lige bodo v tokratnem magazinu v ospredju tri zgodbe izkušenih nogometašev. Zlatan Ibrahimović v Milanu doživlja novo pomlad in je celo na pragu ponovne uvrstitve v reprezentanco. Nemec Mario Götze, eden izmed junakov SP 2014, se je prvič odločil za igranje na tujem – postal je član nizozemskega PSV-ja, ena od legend škotskega nogometa pa je 38-letni vratar Glasgow Rangersov Allan McGregor.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Scott in Justin nadaljujeta raziskovanje Japonske, tokrat zunaj mestnega vrveža, na otokih Okinava, Jagadži, Mijadžima in Zemami. Na Mijadžimo sta, skupaj s snemalcem Andrejem, šla pozno zvečer, ko turistični utrip potihne in se po pristanu pasejo srnjad in druge divje živali. Justin, velik ljubitelj živali, je bil navdušen. Ampak Japonska je tudi v divjini močno avtomatizirana, in že tako preprosto opravilo, kot je dotakanje goriva, je lahko frustracija. Sploh če v bencinski tank natočiš dizelsko gorivo …

Po zmagi nad Napoleonom je dunajski kongres v letih 1814 in 1815 mesto za več mesecev spremenil v politično in družabno prestolnico Evrope. Habsburžani so znova trdno zgrabili politične vajeti celine, a so sčasoma vse težje obvladovali veliko večnarodno državo. Leta 1867 je Avstrijsko cesarstvo postalo dvojna monarhija Avstro-Ogrska, pravice zase pa so zahtevali tudi drugi slovanski narodi. Na Dunaju so se prebujale nove politične in umetniške ideje, vendar tudi nacionalizem in sovraštvo do Judov. Porazu Avstrije v prvi svetovni vojni je v drugi svetovni vojni sledila priključitev Hitlerjevi Nemčiji, leta 1955 pa je država postala samostojna. Danes je Dunaj veličastna in velika prestolnica majhne demokratične države, ki pa bo za vselej ostala prestolnica duha.

Etiopsko gospodarstvo se krepi, tuja vlaganja, posebej Kitajske, so postala stalnica. Veliko je turistov, ki hlepijo po napornih popotovanjih k ognjenikom in poljem žvepla. V to državo se zgrinjajo evropski iskalci lepotic za potrebe modnih agencij. Etiopija tako velja za novega afriškega tigra. A pravo ceno poravnava tiha večina domačinov, plačanih po pičlih 30 evrov na mesec: delavcev, ki jih ne ščiti noben sindikat, kmetovalcev, ki so jih razlastili, zemljo pa prepustili mednarodnim korporacijam.

Na hodniku gori luč. On jo je vedno pozabil ugasniti. V njeni roki par kamnov. Ostanki minulega časa, preteklega življenja. Življenja, ki je bilo in je odšlo. Nekaj živega. Tam zunaj trava, v njej sled dveh teles. Kako se posloviti? In kaj ostane?
Režija: Neli Maraž

Anja mora urediti svoje ljubezensko življenje in najti pot v prihodnost. Težave ima s fantom, namesto, da bi ta odraščal iz fanta v moškega z odgovornostjo, se predaja kajenju marihuane in postaja vedno bolj rastlinski.

Scenarij in režija: Peter Bizjak

Mateja je zapustila punca. V tem času se k njemu vseli novi cimer Niko. Poln energije začne pospravljati po sobi in se pripravljati na hipnotiziranje stranke.
Čeprav gre Mateju Niko na živce se zadržuje, saj se mu porodi ideja, kako bi lahko sposobnosti novega sostanovalca tudi sam vnovčil. Mu bodo njegovi načrti uspeli?
Režija: Iza Skok

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov