Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 3. dec. 2020

TV Slovenija 2 • Čet, 3. dec.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Preteklost ni negibna, temveč se ves čas spreminja, iz roda v rod popravlja, dopolnjuje in prilagaja potrebam časa.
Vsaka generacija po svoje pretehtava preteklost in jo meri po sodobnih nazorih, da bi s tem po svoje oblikovala prihodnost. V procesu nenehnega tehtanja preteklosti in sedanjosti vlogo ikon skupnosti prevzemajo vedno nove in nove osebnosti; sijaj njihovih imen se nenehno spreminja, v spremenjenih okoliščinah tonejo v pozabo in spet vstajajo ... Tako se je od sredine devetnajstega stoletja dalje spreminjala tudi podoba dr. Janeza Bleiweisa, urednika Kmetijskih in rokodelskih novic, ki je v drugi polovici devetnajstega stoletja odigral vodilno vlogo v slovenskem narodnem gibanju.
V oddaji pretehtamo očitke, da je bil konzervativen, predstavimo, kako iskrivo je komuniciral z bralstvom Kmetijskih in rokodelskih novic, kako je bil zaslužen za uveljavljanje nekaterih besed, ki jih uporabljamo danes, kako je gledal na poezijo in kakšen odnos sta imela s Francetom Prešernom. Zakaj so ga imenovali in imeli za »očeta naroda« že za časa življenja, v čem je pomen njegovega narodno buditeljskega prizadevanja in v čem pomen njegovega truda za narodovo omiko? Po poti Bleiweisovega življenja in dela nas vodi etnolog in antropolog dr. Božidar Jezernik.
Scenaristka oddaje : Tatjana Markošek, režiser: Franc Arko.

Evgenio kupi Anžetu žogo, ta pa bolj vajen računalnika, kot gibalnih veščin sosedu razbije okno. Toni, ki ima ogromno dela z vračilom dolga Štefu, se mora sedaj ukvarjati še s popravilom okna. Potem pa se zgodi naključje. Sosedu razbije okno še njegov sin in sosed ponudi nekaj denarja, če Toni popravi še to okno, ko se je že lotil dela. Toni zavoha nov biznis...

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. V četrtkovem Dobrem jutru vas pozdravimo s svežimi novicami in prometnimi informacijami. Pogledali bomo najnovejše športno dogajanje in preverili, kaj se bo dogajalo ob Mednarodnem dnevu invalidov. V Domači lekarni bomo tokrat podali predloge, kako si sami na naraven način naredimo osvežilce zraka. Prazniki so pred vrati in vsi si želimo, da dom lepo diši. V mitih in resnicah pa bomo preverili, kaj velja za nego las in kateri nasveti so zmotni. Dobro jutro in vse bo dobro!

Najlepši utrinki iz 7 let oddaje Slovenski pozdrav. Odlomki iz Begunj na Gorenjskem med letoma 2013-2020. Voditelja Darja in Blaž, režiserja Marjan Kučej in Aljaž Bastič, urednik oddaje Andrej Hofer.

Zaradi razmer, povezanih s pandemijo, je Mednarodna biatlonska zveza združila prizorišča, zato bodo biatlonci na Finskem dva tedna. Po tridnevnem tekmovalnem premoru se bodo pomerili v sprintu. Ta je pomemben tudi zaradi zasledovalne tekme, na katero se uvrsti 60 najboljših po sprintu. Cilj deklet je čim več uvrstitev na to preizkušnjo, visoke cilje pa imajo tudi fantje, na čelu z Jakovom Fakom.

Na lepše - osrednja turistična oddaja, ki nas spomni na to, kako velika je Slovenija in koliko razlogov za odhod na lepše imamo samo par korakov stran od domačega praga. Za vas tedensko iščemo aktualne novosti, skrite destinacije in neznane produkte. Popoln pregled vsega, kar želite vedeti o domačem turizmu. Za vse, ki turizem živite in delate. Ker iskreno verjamemo, da smo turizem ljudje.
V luči nove normalnosti v ospredje vse bolj prihajajo nastanitve manjšega tipa, kjer je lažje zagotoviti socialno distanco, vzdrževati higienske standarde in hkrati sporočati obljubo o zelenem in trajnostnem razvoju, kjer destinacije preko delovanja svojih ponudnikov skrbijo za kakovost življenja lokalnih prebivalcev, za njihovo ekonomsko dobrobit in posledično tudi za kvalitetna doživetja obiskovalcev.
Eden takšnih primerov je produkt Turizem v zidanicah, ki je na nedavni letni konferenci European Cultural Tourism Network v konkurenci 13 turističnih produktov iz celotne Evrope, prejel prvo nagrado na področju destinacij, ki skrbijo za povezavo trajnostni, kulture in vinskega turizma.
Da je treba v koronskih časih razmišljati drugače, dokazuje tudi mlada vodnica iz Istre, ki obiskovalce popelje po istrskih stranpoteh. V luči prihajajočega naziva Evropske gastronomske regije 2021, kjer bodo do izraza prihajala predvsem kulinarična doživetja, pa smo se podali tudi na lov za tartufi.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.
Na stol kviza Joker bo sedel Tadej Medved s Ptuja. Vodja gradbenih projektov dela v podjetju za izdelavo in gradnjo montažnih hiš, v prostem času pa se intenzivno ukvarja s športom. Prihodnje leto načrtuje udeležbo na triatlonu. V pestri tekmi do 20. 000 evrov se mu bo pridružil prijatelj, nekdanji nogometaš in del ekipe, s katero so ustvarili lastno pivovarno, Kristian Lipovac.

Glavni slovenski nogometni derbi tokrat gosti stadion v Stožicah. V 15. kolu državnega prvenstva so vse oči usmerjene v obračun med Olimpijo in Mariborom, ki tudi krojita vrh lestvice. Čeprav brez gledalcev, se obeta odlična nogometna predstava. Prvi derbi te sezone, v 6. kolu, se je v Ljudskem vrtu končal z 1 : 1.

V predzadnjem kolu skupinskega dela evropske lige bo znanih že kar nekaj udeležencev izločilnih bojev, na drugi strani pa bo nekaj ekip ostalo že brez možnosti za pomlad v Evropi. V napornem ritmu tekem (vse ekipe igrajo državna prvenstva, hkrati pa v treh tednih tudi tri evropske tekme) bo odločala tudi telesna pripravljenost, širina igralskega kadra in želja po tem, da se ekipa uvrsti v izločilne boje evropske lige. V živo si boste lahko ogledali tekmo med Feyenoordom in Dinamom iz Zagreba.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti se bomo sprehodili skozi začetke elektromobilnosti in si pogledali česa smo se naučili, testirali bomo Citroena C5 in Cupro formentor ter se sprehodili čez mobilnostne novice tedna.

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Lastnika sta iskala večje stanovanje in našla parcelo na katero sta postavila pritlično hišo v velikosti stanovanja. Koristna površina hiše znaša le 114 kvadratnih metrov, ob njej pa je udoben vrt, s katerim je domiselno povezana notranjost.
Majhna stanovanja nam vselej budijo zanimanje, kako so si njihovi lastniki uredili dom na razmeroma majhnem prostoru. Stanovanje v Kopru v stari hiši si je mladi lastnik ob prenovi zamislil kot sodobno in prilagojeno življenju zaposlenega mladega moškega. Za zasnovo prenove so izbrali biro, ki ima že kar nekaj izkušenj s preurejanjem starih stanovanj in hiš.
Redkokdaj se zgodi, da nam hiša v starem mestnem jedru po eni strani ponuja tako mirno zavetje, da z vrta lahko poslušamo žuborenje bližnjega potoka, in po drugi strani teraso, s katere lahko občudujemo širok razgled na okoliške vrhove. No, v Kamniku smo jo našli – hišo, ki datira v začetek 19. stoletja in v kateri se prepletata zgodovina in moderno bivanje.

Osebna zgodba človeka, ki svojimi stališči in dejanji dviga prah v svoji okolici.

Simon Mihorič Simke vleče pozornost na prvi pogled. Njegovo telo je prekrito s preko 900 tetovažami in je svojevrsten umetniški artefakt - avtobiografski almanah, ki razkriva njegovo pestro življensko zgodbo. Čeravno ima za sabo kriminalno preteklost pa se za tetovažami skriva občutljiva in odgovorna oseba. Simon vodi društvo za zaščito živali Srce za bulle. Rešuje zlorabljane in trpinčene pse. Mnogi ga kličejo kar “pasji oče”. V resnici pa je Simon oče enoletnega sinka in triletne hčerkice. Zaradi videza ima v vsakdanu nemalo problemov. A obsedenost s tatuji je življenjska odločitev, Simonov statement, ki ga je skozi leta naredil močnejšega, neomajnega. Ne prenese krivice oz. zlorabljanja šibkejših – v takih primerih pa pride do izraza njegova narava, ki sovpada z videzom.

Zaradi razmer, povezanih s pandemijo, je Mednarodna biatlonska zveza združila prizorišča, zato bodo biatlonci na Finskem dva tedna. Po tridnevnem tekmovalnem premoru se bodo pomerili v sprintu. Ta je pomemben tudi zaradi zasledovalne tekme, na katero se uvrsti 60 najboljših po sprintu. Cilj deklet je čim več uvrstitev na to preizkušnjo, visoke cilje pa imajo tudi fantje, na čelu z Jakovom Fakom.

Tudi v letošnji sezoni si lahko na naši televiziji ogledate evropsko ligo v nogometu. V vsakem kolu je v živo na sporedu ena tekma, vse druge pa si lahko ogledate v vrhuncih. Spremljajte nogomet na TV Slovenija.

V enem od ljubljanskih klubov je nastopila zanimiva zasedba odličnih jazzovskih glasbenikov: Jani Moder (kitara), Marko Črnčec (klaviature), Jani Hace (bas), in Ratko Divjak (bobni). Predstavili so svoje avtorske skladbe: Raletando, Lobster (Jani Moder), Hakuna Matata, Piano (Marko Črnčec) ter Funky Business (Jani Hace).

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Infokanal je namenjen sledenju novic iz sveta gospodarstva, politike, športa, kulture, zabave, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Poleg najbolj svežih novic s spletne strani www.rtvslo.si pa lahko spremljate videospote slovenski in tujih glasbenih izvajalcev. Infokanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov