Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 31. jan. 2021

TV Slovenija 2 • Ned, 31. jan.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta nas opominja na najbolj temačno plat 20. stoletja, ko je bilo sistematično umorjenih okoli 6 milijonov Judov. O pomenu spominjanja z zgodovinarjem Renatom Podbersičem in Robertom Waltlom, direktorjem judovskega kulturnega centra Ljubljana.
Islamska verska skupnost v RS predvsem v letu 2021 pričakuje, da bomo premagali epidemijo koronavirusne bolezni in da bodo lahko nemoteno začeli potekati verski obredi v novem kulturnem centru, džamiji v Ljubljani, ki so jo odprli lani. Svoje dejavnosti pa v teh težkih in negotovih časih epidemije usmerjajo v humanitarno pomoč najšibkejšim in vsem, ki potrebujejo njihovo pomoč.
Pomembno je, da smo v težkih časih povezani, da se podpiramo in da skupaj premagujemo stiske, poudarja mag. Zmago Godina, predsednik Krščanske adventistične cerkve v RS.

Nošenje mask, higiena rok, upoštevanje medsebojne razdalje in izogibanje nakupovalnim središčem, kadar obisk ni nujen, so minimalni koraki solidarnosti, ki jih lahko vsak napravi za družbo in ranljive skupine ob slabšanju zdravstvenih razmer v Sloveniji, opozarja stroka. Ob tem pa se porajajo številna vprašanja v zvezi z novim koronavirusom in ukrepi za zajezitev okužbe. Nanje bomo odgovarjali v kontaktni oddaji Premagajmo covid 19. Vprašanja nam lahko pošljete na e-naslov korona@rtvslo.si.

V pristanišču v Kopru se morje najgloblje pri nas zajeda v celino, zato je to odličen strateški položaj za pristanišče. Toda pretovarjanje in skladiščenje tovora zelo obremenjujeta tla, in ta v Kopru za pristanišče niso najprimernejša. Kako je potekala njegova gradnja?
Prva ladja je v Luki Koper pristala leta 1958. Od takrat se je pristanišče za nekajkrat povečalo in lani so tam privezali kar 1703 ladje. Koprska luka pa se bo še širila. Kako in kdaj bodo zgradili nov pomol?
Kakšen pa je vpliv pristanišča na življenje v morju? Pričakovali bi, da pristaniška dejavnost negativno vpliva na tamkajšnje živali in rastline, a so raziskave pokazale prav nasprotno.

Virtuozni Trojni koncert L.van Beethovna izvajajo vrhunski slovenski glasbeniki Dejan Bravcničar, Ciril Škerjanec in Aci Bertoncelj in orkester Slovenske filharmonije pod taktirko Uroša Lajovica.

Chamonix pod Mont Blancom je prizorišče zadnjih dveh slalomov pred svetovnim prvenstvom v Cortini d'Ampezzo. Posledično je to za marsikoga tudi zadnja priložnost, da si izbori mesto v ekipi. To še posebej velja za velike reprezentance z močno konkurenco. Teren v Chamonixu načeloma ni zahteven, lani je na zelo soljeni progi v slalomu zmagal domači as Clément Noël iz Francije.

Slovensko plavanje letos zaznamuje 100-letnico. V tem obdobju so slovenski plavalci osvojili 100 medalj: na olimpijskih igrah, svetovnih in evropskih prvenstvih v 50- in 25-metrskih bazenih. Vrh pomeni olimpijska medalja Sare Isaković v Pekingu 2008 na 200 prosto. Največ medalj, kar 33, je zbral Peter Mankoč. Slovenski plavalci so v evropskem in svetovnem vrhu praktično na vsakem velikem tekmovanju. Spomine na svoje največje uspehe in dosežke so strnili v tem športnem filmu.

Chamonix pod Mont Blancom je prizorišče zadnjih dveh slalomov pred svetovnim prvenstvom v Cortini d'Ampezzo. Posledično je to za marsikoga tudi zadnja priložnost, da si izbori mesto v ekipi. To še posebej velja za velike reprezentance z močno konkurenco. Teren v Chamonixu načeloma ni zahteven, lani je na zelo soljeni progi v slalomu zmagal domači as Clément Noël iz Francije.

Po novoletni tekaški turneji so se smučarski tekači in tekačice preselili na sever Evrope. Tekmam v Lahtiju sledijo tekme v Falunu. Tretji dan tekmovanj na Švedskem bosta na sporedu moški in ženski sprint. Sprint bo v klasični tehniki, kar ustreza najboljši slovenski tekmovalki Anamariji Lampič.

Skakalnica Hochfirst v Titisee-Neustadtu bo gostila še drugo posamično tekmo svetovnega pokala v skokih za ženske. Naša četverica, ki je odlično nastopala že na Ljubnem ob Savinji, ohranja visoko pripravljenost. Dekleta so se tekme na veliki skakalnici tudi zelo veselila, vesela pa so tudi pravega sporeda tekem. Odslej si bodo preizkušnje sledile v ostrem ritmu, vse do svetovnega prvenstva v Oberstdorfu. Kako je potekala druga tekma pod Schwarzwaldom si oglejte v posnetku, ki ga bo komentiral Miha Mišič.

Skakalci bodo lov za točkami nadaljevali v Nemčiji. Willingen se ponaša z največjo med velikimi skakalnicami. Velikost te že prave male letalnice je kar 147 metrov, na njej pa so najboljši že skočili tudi več kot 150 metrov.
Vsi skoki obeh posamičnih tekem in kvalifikacijskih tekem bodo šteli tudi za pokal Willingen 6. Zmagovalec tega tekmovanja bo bogatejši za 15.000 evrov. V ospredju pa bo vendarle lov za točkami svetovnega pokala, v katerem še naprej prepričljivo vodi Granerud. Med slovenskimi skakalci mu je najbližje Lanišek, ki trenutno ohranja peto mesto v skupni razvrstitvi. V sedemčlanski slovenski reprezentanci, ki bo tokrat nastopila na skakalnici Mühlenkopf, je tudi Peter Prevc, doslej edini Slovenec s posamično zmago v Willingenu. Oči pa bodo uprte tudi v Timija Zajca, ki se po suspenzu vrača na tekme svetovnega pokala.
Vremenska napoved ni spodbudna, zato velika presenečenja niso izključena.

Po 19 dneh se bo v Kairu s finalnim obračunom končalo 27. svetovno prvenstvo v rokometu za moške. Prvič je nastopilo 32 reprezentanc, med njimi je bila tudi Slovenija, ki se ni prebila v zaključne boje. O razdelitvi odličij bodo tretjič zapored odločale zgolj evropske reprezentance.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

LOTO je najatraktivnejša klasična igra v Sloveniji. Voditeljica nas popelje skozi tri žrebanja: LOTO, LOTO PLUS in LOTKO.

Znameniti izbruh Vezuva leta 79 je sprva zasejal smrt in Pompejem prinesel uničenje. Manj znano pa je, kako so se mesto, njegovi prebivalci in rimski oblastniki odzvali na tragedijo. Dokumentarna oddaja je pripoved o obnovi pokrajine, tudi zavoljo rodovitne prsti, ki jo je za sabo pustilo pustošenje pobesnelega ognjenika, in priča o razvoju kriznega upravljanja ob naravnih nesrečah, kar ostaja primer dobrega ravnanja še danes. Razkrije pa tudi, kako so se tatovi skozi zgodovino okoriščali z ropanjem arheoloških najdišč, kar se dogaja še zdaj.

ETERNAL POMPEII / Nemčija / 2019 / Režija: Sabine Bier

Televizija Slovenija se letošnji 250. obletnici Beethovnovega rojstva poklanja s predvajanjem prav posebnega dokumentarno-igranega filma. Film Skrivnosti z Beethovnove ulice v sproščenem, vizualno razgibanem slogu raziskuje povezave med Beethovnom in Slovenijo. Znano je, da je bil Beethoven častni član ljubljanske Filharmonične družbe, znano je tudi, da je tej družbi v zahvalo poslal prepis svoje Pastoralne simfonije z lastnoročnimi popravki. Manj pa je znano, da je bil domnevno povezan s številnimi umetniki slovenskega rodu – pianistko Mario Leopoldino Pachler Košak, violinistom Ignazem Zupančičem (Ignaz Schuppanzigh), skladateljem Jurijem Mihevcem in drugimi. Vsa ta glasbenoforenzična odkritja v sproščenem dokumentarcu povezuje v zanimivo zgodbo igralec in pianist Jure Ivanušič. V filmu mu jih pomagajo razjasniti govorci – ddr. Igor Grdina, dr. Gregor Pompe, dr. Alenka Bagarič, dr. Ingeborg Harer in Lara Oprešnik. Scenarij Jure Ivanušič in Marko Vezovišek, direktor fotografije Uroš Hočevar, scenografka Urška Dolinar, režiser Aljaž Bastič. Urednik oddaje Daniel Celarec.

Nedeljska popoldanska oddaja Vikend paket z Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom ter vedno aktualnimi gosti, zabavnimi komentatorji, zanimivimi izzivi in dobro glasbo.
Oddaja Vikend paket se po zimskem predahu vrača s sveže nadihanima in veselja polnima voditeljema Bernardo Žarn in Jožetom Robežnikom. Jože gosti pregovorno in resnično gostobesedno primorsko pevko Leo Sirk ter komika Gorana Hrvaćanina. Bernarda bo na drugi strani studia govorila z vselej prijetno pevko, go. Darjo Švajger in navihanim Ladom Bizovičarjem. Po video povezavi se nam javlja tudi Janez Hočevar Rifle, ki s kolegoma Ladom in Goranom deli naslov in like spletne komedije Optimisti. V studio nas z novimi triki pozdravi Magic Aleksander, priča bomo rubrikam, ki so navdušile že prejšnjo sezono. Tokrat vsebinsko bogatejše predstavljamo Izziv: rapanje in Modrostnike, ki jih predstavljajo medijsko znani in poznani Slovenci. Lea premierno predstavlja novo balado Shame, Stella pesem z naslovom Ta neki, neki.

Intimni večerni pogovori, ki rušijo tabuje. Zvezdanin gost je igralec Radko Polič Rac, dobitnik Prešernove nagrade za življenjsko delo in prejemnik Borštnikovega prstana. V večernem pogovoru bo brez zadržkov obujal spomine na svoje igralsko in poklicno življenje, ki ga opisuje tudi v biografskem romanu avtorice Petre Pogorevc. Rac bo spregovoril o svojih življenjskih ljubeznih, največjih obžalovanjih, srečanjih s smrtjo, postregel pa bo tudi z neizprosno kritiko sveta, v katerem živimo.

Kaj dogaja sezono začenja udarno. Otroci gredo končno v šole, Janša je končno čestital Bidnu, Slovenci pa bomo menda končno dobili svoj sev virusa, vsaj tako trdi naš novi strokovnjak Miran s šanka. Videli bomo, kako smuča Luka Lah in kako bi bila videti serija Inšpektor Vrenko v vseh slovenskih narečjih. V goste prihaja izjemni igralec Jurij Drevenšek, na Mali terasi pa Shot Design.

Po 19 dneh se bo v Kairu s finalnim obračunom končalo 27. svetovno prvenstvo v rokometu za moške. Prvič je nastopilo 32 reprezentanc, med njimi je bila tudi Slovenija, ki se ni prebila v zaključne boje. O razdelitvi odličij bodo tretjič zapored odločale zgolj evropske reprezentance.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov