Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 27. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Tor, 27. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Vizualna umetnica Vesna Bukovec je ustvarjalka, ki nikoli ne miruje. S svojimi deli se angažirano in kritično odziva na pojave populizma, ksenofobije, novih oblik fašizma, nacionalizma in sovražnega govora. Zanimajo jo šibki členi današnje družbe, vloga žensk in še posebej usoda beguncev.
Septembra bo minilo 700 let od smrti velikega pesnika srednjega veka Danteja Alighierija. Dogodkom v jubilejnem letu se pridružuje tudi knjižnica Florio videmske univerze, ki je rokopis Božanske komedije digitalizirala in tako približala širši javnosti.
Klaus Bensmann iz Bad Hindelanga v Allgäuu je lastnik usnjarne, v kateri izdeluje hlače, suknjiče in še marsikaj iz strojenega jelenjega usnja. Posebno priljubljene so njegove ročno izvezene usnjene pumparice.
Čeprav je Nin v Srednji Dalmaciji majhno mesto, ima zelo bogato in burno zgodovino ter velja za prvo politično, kulturno in versko središče današnje Hrvaške. Nastalo je na območju starorimske Aenone, kot prestolnico nove države so ga priznali leta 879 v pismu papeža Janeza VIII. knezu Branimirju.

Avtomobilnost bo v tej sezoni spet aktualna in drzno izzivalna. V tokratni Avtomobilnosti bomo pokukali na avtoceste in pogledali, kako v praksi izgleda prepoved prehitevanja za tovornjake in pogledali, katere tehnološke novosti nam prinaša novi Mercedes-Benz razreda S. Testirali pa bomo Hyundaia i20, Suzuki aircross in Forda transit trail ter tourneo active.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev.Torkovo Dobro jutro bo ob dnevu upora proti okupatorju praznično obarvano z našo terensko ekipo, ki se bo oglašala iz Ljubljane. V prometnih minutah, ki jih pripravljamo skupaj z Agencijo za varnost prometa, bomo govorili o nepravilnostih in težavah izključevanja z avtoceste. Zdravstvene minute bomo posvetili mitom in resnicam o revmi, športne minite pa kvalifikacijam za EP v rokometu 2022. Ljubica Mlinar pripravlja vrtne nasvete o tulipanih, z nami pa bodo tudi naši koprski in mariborski kolegi.

93. podelitev oskarjev v režiji Stevena Soderbergha bo letos potekala v živo, a vseeno v znamenju pandemije covida-19. O zmagovalcih, predvsem pa o tem, kako sta gibanji Jaz tudi in Življenja temnopoltih štejejo spremenili družbeno ozračje in senzibilizirali Ameriško filmsko akademijo glede rasne in spolne raznolikosti, se bosta dan po podelitvi oskarjev pogovarjala Marcel Štefančič, jr. in novinarka Mateja Valentinčič.

Kako se poslavljajo ukrepi in epidemiologi, kako odprte terase vplivajo na vožnjo poslancev in kdo je za to kriv? Miran s šanka razloži pravo ozadje t. i. non-paperja, na terenu pa preverjamo, kako je ustanovitev superlige vplivala na domačo nogometno sceno. V PUP TV prihaja naš najboljši madžarski prijatelj, v goste pa poskočni Dejan Kranjc. Ta se nam bo seveda pridružil tudi na Mali Terasi, kjer bo Klapa Dogaja zapela o tegobah letošnjih maturantov.

Kviz Joker predstavlja enega tekmovalca v bitki z 12 vprašanji in zagotavlja napeto igro vzponov in padcev. Voditelj kviza je Mario Galunič.

V naši družbi bo Žan Vrhunc iz Selc pri Škofji Loki. Zdravnik pripravnik bi rad postal kirurg. V prostem času s punco igra družabne igre, rad kuha in potuje. Zanimajo ga jeziki. Govori rusko, učil pa se je tudi japonsko. V zadnjem času svoj prosti čas posveča raziskovanju sveta kriptovalut. Pomembno vlogo super jokerja je zaupal svojemu bratrancu Bobru Knificu Koširju.

Franja je film o izjemni in dramatični življenjski zgodbi Franje Bojc Bidovec.

Je film o zgodbi partizanske zdravnice in je film o mladem dekletu Anji, študentki medicine, ki v Franjini intimni izpovedi v pismih sinu , najde navdih in ženskost v vsem presežnem, ki je v svetu, navidez enakih možnosti, izpuhtela. Ta generacijski preskok, skozi niz igranih dramatičnih prizorov, ustvarja vez med žensko, ki se je v najtežjih trenutkih druge svetovne vojne uveljavila kot osebnost in zdravnica in je predvsem s svojo karizmatičnostjo in etiko presegala vse politične in nacionalne delitve, ter med mladim, sodobnim dekletom. Tako povsem igrani film, ki temelji na verificiranih zgodovinskih virih in osebnih pismih zdravnice, postaja intimen filmski dokument obeh časov. Pomen Franje Bojc Bidovec ni zgolj nacionalen in presega politične delitve. Ameriški general, vrhovni poveljnik zavezniških oboroženih sil in kasneje predsednik ZDA Dwight Eisenhower, se je s posebno diplomo in s temi besedami zahvalil upravnici bolnice Franja dr. Franji Bojc Bidovec:"Tega, kar ste storili za nas, ne bomo mogli nikoli poplačati, ne bomo pa tega nikoli pozabili."

Joe začne obiskovati poseben oddelek za avtistične otroke v Manchestru, to pa pomeni, da z Alison večino dneva preživita na poti. Maurice v pivovarni zaposli Louisinega sina Ralpha, Paul pa v pubu najame Sophie, ki jo je Alison spoznala na srečanju staršev z avtističnimi otroki. Louise Mauriceu končno pove, zakaj ga odriva: zbolela je za rakom.

THE A WORD (II.) / Velika Britanija / 2017
scenarij: Peter Bowker, Karen Margalit
režija: Susan Tully, Luke Snellin
v glavnih vlogah: Max Vento, Lee Ingleby, Morven Christie, Christopher Eccleston, Molly Wright, Vinette Robinson, Greg McHugh, Pooky Quesnel

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v Turčiji nadaljevala kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu. Selektor Ljubomir Vranješ ima novega pomočnika, vpoklical je tudi nekaj mlajših igralcev. Slovenija je v skupini 5 z dvema zmagama in neodločenim izidom trenutno na prvem mestu, Turčija je s tremi porazi še brez točk.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Ruby se odpravlja na plantažo v drugo zvezno državo, kjer bo nekaj dni prostovoljno zdravila tamkajšnje delavke. Lydia jo prisili, da s seboj vzame tudi Gabriela. Vendar Ruby Gabrielu zamolči, da je lastnik plantaže njen stric. V Bolnišnico dobre karme medtem pride ženska, ki trdi, da jo je pičila čebela, toda izkušena Lydia pri priči spozna, da ima pred seboj žrtev nasilja v družini. Greg se po svoje trudi pomagati Paulu, ki se brez Maggie pogreza v globoko žalost.


THE GOOD KARMA HOSPITAL / Velika Britanija / 2017 - 2019
scenarij: Dan Sefton
režija: Bill Eagles, Jon Wright, Alex Winckler, Lisa Clarke, Philip John, John McKay
v glavnih vlogah: Amanda Redman, Amrita Acharia, James Floyd, Neil Morrissey, Darshan Jariwala, Nimmi Harasgama, Phyllis Logan, Phillip Jackson

Pevce Partizanskega pevskega zbora od leta 2017 vodi dirigent in umetniški vodja Iztok Kocen, s katerim so pripravili slavnostni koncert ob 75. obletnici delovanja. Ob praznovanju so se jim na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma pridružili gostujoči Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec, Laška pihalna godba in sopranistka Gaja Sorč.

Vojna drama. Marec 1945. V težki zimi se je na visokogorsko planoto Menina umaknila brigada 500 partizanov, ki jih je v dolinah obkolila divizija SS z 12.000 vojaki. V zavetju gozdov si v snegu uredijo zasilna bivališča, vendar so borci izčrpani, sestradani, prezebli, podhranjeni in moralno na tleh. Komandant Franc Sever Franta se znajde pred nemogočo nalogo, ko mora iz neprepustnega obroča rešiti svoje borce. Po celodnevni krvavi bitki se jim v težkih razmerah uspe prebiti skozi obroč na svobodo.

PREBOJ / SLOVENIJA / 2019
Režija: Dejan Babosek / Scenarij: Dejan Babosek, Martin Horvat / Po romanu Past na Menini planini, avtorja Francija Severja / Igrajo: Domen Valič, Jernej Gašperin, Rudolf Pfeiffer, Ana Špik, Valerija Skrinjar, Lovro Zafred, Denys Bilash, Franci Bera, Rok Vihar, Marko Plantan, Darko Nikolovski, Tjan Premzl, Jan Bučar, Darja Krhin, Andrej Lenart, Valentina Plaskan, Miha Rodman, Dominik Vodopivec, Jan Bučar, Miha Rodman in drugi …

V zadnji aprilski oddaji preverjamo, s kakšnimi izzivi se Romi v Mariboru spopadajo na področju zaposlovanja. O izzivih romske skupnosti smo se pogovarjali tudi s predstavniki evropske romske zveze, ki ima sedež v Murski Soboti. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto je skupaj z otroki iz naselij Brezje in Jedinščica pripravilo krajši dokumentarni film, pogovarjali pa smo se še z romskim svetnikom v občini Turnišče, Mirkom Šarkezijem, ki je med drugim gonilna sila glasbene zasedbe Gitano band.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov