Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 29. apr. 2021

TV Slovenija 2 • Čet, 29. apr.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Oddaja Dobro jutro je oddaja gledalcev. S svojimi svetovalnimi, izobraževalnimi, razvedrilnimi in informativnimi vsebinami sledimo željam gledalcev vseh starostnih skupin.
V četrtkovi oddaji Dobro jutro bomo najprej pripravili slasten zajtrk. V nasvetih pred osmo pa z dermatologinjo že svetujemo o glivični okužbi nohtov. Na travnikih v tem času cvetijo rumeni regratovi cvetovi in morda vas v domači lekarni navdušimo, da jih naberete in iz njih pripravite sirup, med ali čaj. Imate radi sobne rastline, a vam nobena sobna lepotica ne uspeva? Tokrat vam predstavljamo manj zahtevne sobne rastline, ki vam bodo kakšno napako odpustile. Preživite jutro v naši družbi!

Dokumentarna serija "V treh stenah" je trilogija o antologijskih stenah naših gora, pri čemer ima vsaka stena svoj specifičen karakter in zgodbo. V prvem delu se v Julijskih Alpah spoznamo z najbolj veličastno kuliso naših gora - več kot kilometer visoko Severno triglavsko steno. Z alpinistoma Matijo Volontarjem, Žigo Oražmom in gorskim vodnikom Tomažem Jakofčičem opravimo zahteven plezalni vzpon po Čopovem stebru. Vzpon nad prepadi dopolnjujejo intimni pogledi vseh treh protagonistov, gorske vodnice Tine Di Batista in zgodovinarja Dr. Petra Mikše.

Gost oddaje bo dr. David Bandelj, pripadnik slovenske narodne skupnosti v Italiji. Njegov opus obsega več pesniških zbirk in del s področja literarne vede, dejaven je tudi kot pedagog in zborovodja. Mladost je preživel v Gorici, kamor se je vrnil po študiju primerjalne književnosti na ljubljanski Filozofski fakulteti, in kjer poučuje slovenščino in zgodovino na slovenski srednji tehniški šoli. Svojo novo pesniško zbirko je posvetil žrtvam holokavsta, njen naslov pa pove, da če bi za vsako žrtev holokavsta molčali minuto, bi se nabralo za enajst let in pol tišine. Pesnikova družina je v obdobju med obema vojnama doživela nasilno fašistično raznarodovanje s spremembo priimka Bandelj v Bandelli, a David Bandelj je dosegel vrnitev priimka v izvorno slovensko obliko. Dr. Bandelj se kot zborovodja posveča delu z mladimi in vodi Mešani mladinski zbor Emil Komel. Prav zborovska tradicija ima močno povezovalno vlogo in utrjuje skupni slovenski kulturni prostor.
Voditeljica: Alenka Zor Simoniti

Folklorna skupina Tine Rožanc je ob svoji 65. obletnici delovanja pripravila predstavo Zeleni Jurij. Naslovili so jo: spevoples Zeleni Jurij, muzikal po ljudskih motivih. Izvedle so ga tri generacije FS Tine Rožanc, na odru pa so se jim pridružili Mešani komorni zbor Ljubljanski madrigalisti ter solista Karin Možina in Gregor Volk. Spevoples Zeleni Jurij združuje najstarejše zapise o slovenski pesmi, plesu, glasbi in mitologiji ter uveljavljene poustvarjalce na področju ljudske kulture. Prvi tovrstni poizkus v Sloveniji je plod večmesečnega izčrpnega raziskovalnega dela FS Tine Rožanc. Avtor in režiser predstave Klemen Dovč, posnetek je nastal pod okriljem Uredništva glasbenih in baletnih oddaj Televizije Slovenija, režiser Vojko Vidmar, urednik oddaje Daniel Celarec.

V našem studiu smo posneli ustvarjanje mladih slovenskih plesalcev in koreografov, ki izstopajo v svojih plesnih zvrsteh. To so Lara Flegar, Mateja Železnik, Metka Beguš, Alena Medič (Mladi slovenski balet), Yujin Muraishi, Staša Tušar (slovenska predstavnica izbora Evrovizijski mladi plesalci 2015), Romana Fičur, Siniša Bukinac, Tian Ćehić, Arnika Matko Juvančič, Patricija Crnkovič, Tina Turk, Matej Voušek in Luka Ostrež. Režiser je Vojko Vidmar.

Dokumentarni film »Pogled v prihodnost« razkriva fenomen jasnovidnosti.

Sposobnost videnja v prihodnost ima na tem svetu le malo ljudi. Ena takih je Sara Memić, Banjalučanka živeča v Ljubljani, ki je s svojimi napovedmi pomagala že mnogim ljudem. Med njene najbolj odmevne uspehe sodi sodelovanje s ptujskimi arheologi pri odkrivanju rimskega grobišča. Film skuša tudi potegniti nekakšno ločnico med pravo jasnovidnostjo in vedeževanjem, katerega namen je zgolj »prodajanje megle« in osebno bogatenje.

“V petek zvečer” je nova glasbeno-razvedrilna oddaja, ki prinaša dobro uro zabave, glasbe, humorja in tekmovalnosti.
Orkester vrhunskih glasbenikov v sodelovanju z gostujočimi pevskimi zvezdniki in mladimi upi skrbi za čisto sveže izvedbe tako legendarnih hitov kot tudi novih pesmi vseh zvrsti slovenske glasbe - od popularne do narodno-zabavne - predvsem pa - vse v živo!
V sedmi oddaji bosta voditelja Melani Mekicar in Blaž Švab preverila poznavanje slovenske glasbe pri dveh ekipah. Vrtnice sestavljajo Ana Ferme, Boris Kopitar in Nino Ošlar. Sončnice pa so Maša Uranjek, Toni Kapušin in Gašper Rifelj. Poleg vseh tekmovalcev bodo v živo z bendom Diamanti nastopili Chicas, Nika Zorjan, Kvartet Pušeljc, Sergej Škofljanec, Tulio Furlanič, Tilen Lotrič, Obvezna smer. DJ Melani pa bo od doma gostila tudi Laro Baruca, Evo Beus (Tabu), Dadija Daza in Hajdi.

Rebecca opazi, da sta se starša oddaljila, in ju za konec tedna pošlje v Manchester. Z Nicolo prevzameta skrb ja Joeja, pomaga pa tudi Eddie, čeprav bi moral za konec tedna s hčerko obiskati Holly. Maurice se med tekom zave, da je imela Louise prav. Ob njeni bolezni podoživlja ženino smrt, vendar si predvsem želi, da bi Louise raka premagala in da bi postala par.

THE A WORD (II.) / Velika Britanija / 2017
scenarij: Peter Bowker, Karen Margalit
režija: Susan Tully, Luke Snellin
v glavnih vlogah: Max Vento, Lee Ingleby, Morven Christie, Christopher Eccleston, Molly Wright, Vinette Robinson, Greg McHugh, Pooky Quesnel

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Slovenska rokometna reprezentanca bo po gostovanju v Turčiji kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu nadaljevala na Poljskem. Na začetku marca so Slovenci Poljake v Celju premagali z 32 : 29, na gostovanje pa se selektor Ljubomir Vranješ odpravlja z nekoliko pomlajeno ekipo in novim pomočnikom.

Britanski dokumentarni film je pripoved o življenju in delu Borisa Pahorja, izjemnega tržaškega pisatelja in enega najbolj prevajanih slovenskih avtorjev, ki ga je že v otroštvu zaznamovalo sovraštvo – požig slovenskega Narodnega doma. Film prinaša Pahorjevo pričevanje o odraščanju v fašistični Italiji in boju zoper nacizem ter o brutalni izkušnji internacije v koncentracijskih taboriščih Dachau, Bergen-Belsen in Natzweiler-Struthof.

THE MAN WHO SAW TOO MUCH / Velika Britanija / 2019 / Režija: Jill Nicholls in Alan Yentob

Slovenska avtorska oddaja, ki odpira vrata v hiše in stanovanja, slikovite vrtove, razkriva objekte, ki so zanimivi zaradi svoje domiselne zasnove.
Ker smo globoko v pomladi, tokrat začenjamo z vrtom. Narava nas v tem času čedalje bolj navdušuje z bogastvom oblik in predvsem raznoraznih barv. Nekateri pa imajo svoj vrt raje uglašen na eno barvo. V Logatcu smo našli takega, in sicer beli vrt. Z njim je lastnica olepšala svojo hišo, v kateri prav tako prevladujejo beli toni. S tem pa je uresničila svoje mladostne sanje in si svoj raj uredila točno tako, kot godi njenemu očesu.
Les je skoraj brezčasna surovina, ki potrebuje ljubezen in zaščito, da nam zvesto služi dolga leta. Zato ga ponovno spoznajmo in predvsem ponovno uporabimo. Ko v svojem domu uporabite ponovno predelan les, ali vanj vnesete lesene izdelke in predmete iz že obdelanega lesa, vanj ne vnesete le okolju prijaznega materiala, ampak tudi dobro zgodbo, trajnostne narave, katere glavni protagonist tako postanete tudi vi. Spoznajte zgodbe mladih, ki so bili izbrani za ambasadorje ponovne uporabe zavrženega oziroma rabljenega lesa.
Ustvarjalci oddaje imamo v iskanju novih zglednih ambientov svoje lovke usmerjene v vse možne smeri. Za dobre primere radi vržemo oko tudi na družbena omrežja, kjer se da najti ljubiteljske opremljevalce, ki si zaslužijo še več pozornosti. Tu je primer stanovanja, ob katerem se lastnikom gotovo nasmeji vsakokrat, ko vstopijo vanj - tudi zato, ker denarnica ni preveč trpela.

V okviru 20. mednarodnega srečanja saksofonistov v Novi Gorici je v čudovitem ambientu Gradu Kromberk potekal privlačen jazzovski koncert. Na njem je z Big bandom RTV Slovenija in dirigentom Lojzetom Krajnčanom nastopil tudi vsestranski ameriški saksofonist James Carter (r. 1969), eden najbolj cenjenih saksofonistov svoje generacije. V družbi s trobentačem Lesterjem Bowiem si je utrdil mesto mojstra na vseh vrstah saksofona, pa tudi na klarinetu in flavti. Je vodja številnih uglednih sestavov, s katerimi izvaja stilsko zelo različno glasbo, ki sega od funka do bebopa ter gypsy swinga. Na koncertu so kot gostje nastopili tudi saksofonisti, ki so sodelovali v žiriji in organizaciji srečanja saksofonistov: Claude Delangle (Francija), Guillaume Orti (Francija), Steven Mauk (Združene države Amerike), Gordan Tudor (Hrvaška), Matjaž Drevenšek, Dejan Prešiček in Lev Pupis (Slovenija). Urednik oddaje Daniel Celarec, režiser Aleksander Šmuc.

Tudi v letošnji sezoni si lahko na naši televiziji ogledate evropsko ligo v nogometu. V vsakem kolu je v živo na sporedu ena tekma, vse druge pa si lahko še isti dan ogledate v vrhuncih. Spremljajte nogomet na TV Slovenija.

Videotrak je video-glasbeni časovni pas urbanega slovenskega 'mainstreama', ki sega od popa in rocka, rapa, r'n'b-ja ter elektronike in vse tja do metala in alternative.

Info kanal je namenjen sledenju novic iz sveta politike, športa, kulture, turizma, medicine, znanosti in podobnih tematikah, ki pomembno vplivajo na razvoj in analizo javnega obveščanja. Zraven najbolj svežih novic si lahko ogledate tudi videoposnetke slovenskih in tujih krajev, ujetih v objektiv kamere, povsem spontano. Info kanal ne pozabi niti na najbolj svežo vremensko napoved in obvestila o stanju na slovenskih cestah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov