Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Ponedeljek, 4. jul. 2022

TV Slovenija 2 • Pon, 4. jul.

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Pripravili smo tudi številne nagradne igre in terenska javljanja iz različnih krajev širom Slovenije. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

Tolmači znakovnega jezika so vsak dan postavljeni v različne življenjske okoliščine gluhih uporabnikov. Lahko se jim zgodijo najlepši trenutki, kot je tolmačenje pri rojstvu v porodnišnici, a tudi tragični, ko so med prvimi na prizorišču prometne nesreče. Zgodi se tudi, da se morajo dobesedno prepirati za uveljavitev pravice gluhih do tolmačenja. K sreči je več zabavnih trenutkov. Kako lahko postanete tolmač in še druge zanimivosti o tem poklicu, boste izvedeli v tokratni oddaji Prisluhnimo tišini, ki bo na sporedu v soboto, 25. septembra, na Prvem programu Televizije Slovenija, ob predvidoma 14.30. In to prav na soboto, ko 70 milijonov gluhih po vsem svetu praznuje mednarodni dan gluhih.

Lavoslav Schwentner je gotovo eden največjih modernizatorjev slovenskega kulturnega življenja na prelomu 19. v 20. stoletje. To je čas, ko se je na stari celini hitro širila pismenost in je knjiga doživljala razcvet. Moderni založniki, kakršen je bil Schwentner, so razumeli pomen »hišnih avtorjev«, pomen lepo oblikovane knjige, znali so svetovati kupcem in celo zbirati in urejati njihove knjižne zbirke. Ivan Cankar je v Schwentnerju našel svojega založnika, ki mu je omogočil, da je postal prvi slovenski poklicni pisatelj. Njun odnos ni bil le posloven. Spoznali ga boste ob ogledu Sledi, ki so nastale na Vranskem v rojstnem kraju založnika slovenske moderne, kjer so pred časom hišo Schwentnerjevih preuredili v muzej.

Kakšna je letošnja letina žit ter kako poteka žetev nam v studiu pojasni specialist za poljedelstvo s KGZ Ptuj, Ivan Brodnjak. Na Dnevu tehnike v Krškem so največ pozornosti namenili varnemu delu na višini. Obiskali smo čebelarja, ki je prejel priznanje ČZS za inovativnost. Predstavljamo ekološko kmetijo Prodnik, kjer se ukvarjajo s pridelavo zelenjave in turistično dejavnostjo. V letošnjem letu zaključujejo mednarodni projekt LIFE Biothop. V njem so preizkušali uporabnost biorazgradljive vrvice.

Gino bo tokrat obiskal mesto Santa Maria di Castellabate in se naučil izdelovati izvirne testenine fusilli, ki jih bo pripravil z okusno zelenjavno omako s panceto. Nato bo odpotoval v mesto Pestum in obiskal rejce vodnih bivolov, ki iz bivoljega mleka izdelujejo okusno mocarelo. Ob starodavnih templjih bo pripravil okusno zloženko iz jajčevcev, popečenih paprik in bivolje mocarele.

GINO'S COASTAL ODYSSEY / Velika Britanija / 2017

Poleti vas Lorella in Ana pozdravita z morja in vas popeljeta skozi najlepše trenutke pretekle sezone oddaj Sobotno popoldne. Tako boste lahko podoživeli navdihujoče pogovore z gosti kot so Jan Plestenjak, Bernarda Marovt, Nina Gazibara, Helena Blagne, Mario Galunič in mnogi drugi. Če ste zamudili nasvete o modi, življenjskem slogu, psihologiji, trendih, lepoti, zdravju in avtomobilizmu, potem so poletni izbori kot nalašč za vas.

Franzi išče novo službo in se prijavi na razpis za delovno mesto sadjarke na severu Nemčije. Ko za to izve Tim, jo skuša pregovoriti, naj ne odide s Knežjega dvora.
Henry in Jessica se poročita in praznujeta z Marianne in prijatelji.
Werner Andréju svetuje, naj se ne vznemirja zaradi Dirka. Vendar se André boji, da bo Dirk Lindo znova prevaral in prizadel.
Natascha izve, da je oče izginil in je zelo zaskrbljena. Ker ga naslednji dan še ni domov, se Natascha odloči, da bo odpotovala v Hamburg.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Trije prijatelji so se izkrcali v Rio de Janeiru, kjer so se dobili s prijateljico Gisele, ki jih je spremljala že po Jordaniji. Takoj po izkrcanju iz letala so krenili v hrib; obiskali so sloviti kip Odrešenika nad mestom, skočili z zmajem v tandemu, obiskali nogometno tekmo in si ogledali maketo favele. Scott je rekel, da je v treh dneh v Braziliji videl vse, kar je hotel. Nato so si ogledali Pantanal, močvirje, ki je 20-krat večje od floridskega Evergladesa, in se namenili v Amazonijo, kjer jih čaka kup novih doživetij.

DEPARTURES II. / Kanada / 2009

Mihaela I., poslednjega romunskega kralja, je leta 1947 komunistična oblast prisilila, da je zapustil državo. Z vlakom je zbežal v Švico. Po strmoglavljenju Ceausesca leta 1989 je kralju nova vlada preprečila vrnitev, zato je ostal v izgnanstvu. Njegova hči Margareta pa s soprogom Radujem živi v Romuniji in se že leta trudi obnoviti nekdanji državniški status družine. Sad teh prizadevanj so tradicionalna potovanja s kraljevim vlakom po Romuniji.

THE ROYAL TRAIN / Avstrija, Romunija / 2019 / Režija: Johannes Holzhausen

Nedelja je in mesto je mrtvo. Na praznem parkirišču poleg supermarketa Eurodil se v komunalnem jašku zbudi podiplomski študent Miha. Domneva, da je v luknjo padel med pospravljanjem vozičkov, kar je dejavnost, s katero sestavlja svoj proračun. Njegovi kriki prikličejo mimoidoče, ki so polni idej, nasvetov ali prezira, Miha vsem nekako pride prav za izražanje njihovih zamisli in mnenj. Toda Miha si želi predvsem ven iz jaška.
Režija: Urban Zorko

Tilen je introvertiran najstnik, ki dobi svojo prvo zaposlitev v skladišču. Na delovno mesto ga uvaja starejši delavec Boris, ki do Tilna čuti prezir. Film spremlja Tilnov poskus uvajanja v novo okolje, ki postaja vse bolj sovražno. Se bo Tilen naučil postaviti sam zase ali bo večno klonil?
Režija: Anže Sobočan

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov