Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Četrtek, 7. jul. 2022

TV Slovenija 2 • Čet, 7. jul.

Poletna jutra imajo poseben čar, najlepša pa so v družbi oddaje Dobro jutro!
Tudi v poletnih dneh vam ustvarjalci oddaje ponujajo številne svetovalne, izobraževalne, razvedrilne in informativne vsebine. Skupaj bomo raziskovali teme, ki se dotikajo vsakdanjega življenja ljudi in vam ponudili številne koristne nasvete o najrazličnejših tematikah iz vsakdanjega življenja. Pripravili smo tudi številne nagradne igre in terenska javljanja iz različnih krajev širom Slovenije. Z vami smo v živo vsak delovnik med 7. in 9. uro.

Oddaja z narodno-zabavno glasbo Poletni pozdrav predstavlja legende domače glasbe, mlade talente ter ansamble, ki se potegujejo za nastop na festivalu Slovenska polka in valček, ki bo 9. septembra. To poletje izbiramo med devetimi polkami, za finale jih bomo določili 5. Sodelujejo ansambli Marcela IN, Chicas, Cik-Cak kvintet, Akordi, Lesarji, Šentjanci, Topliška pomlad, Sladki greh in ansambel Tomaža Rota. Voditeljica je Darja Gajšek, urednik Andrej Hofer, režiserji pa Marjan Kučej, Urška Žnidaršič in Špela Kuclar.
Osrednji gost oddaje je harmonikar in avtor glasbe iz Rifengozda nad Laškim Brane Klavžar, ki ustvarja že dobrih 40 let. V oddaji igrajo tudi Novi spomini, predstavili bodo valček z naslovom Zakaj, s katerim bodo nastopili v finalu festivala SPV, ki bo 9. septembra. Za finalno vstopnico se potegujejo tudi skupini Topliška pomlad, Sladki greh in ansambel Tomaža Rota. V naslednji krog se bosta uvrstila dva. V studiu bo tudi štajerska skupina Zaka' pa ne. Spoznali boste tudi mladega Benjamina Merzdovnika, ki bo zaigral z voditeljico Darjo Gajšek.

Letošnja dirka po Franciji bo za nas še posebej zanimiva: nastopilo bo kar 5 Slovencev, dva - Tadej Pogačar in Primož Roglič - pa sta celo med najožjimi favoriti za skupno zmago. Tadej Pogačar bo lovil že svojo tretjo zaporedno zmago na največji dirki na svetu. Dirka je razdeljena na 21 etap, do Pariza bodo kolesarji skupaj prevozili 3350 kilometrov, najvišja točka bo 2624 metrov visoki prelaz Galibier. Naši gledalci si bodo v neposrednih prenosih ogledali vseh 21 etap, po vsaki etapi pa še studijsko analizo z zanimivimi gosti.

*****

Film je portret Louisa Adamiča, premalo znanega Slovenca, ameriškega pisatelja in politika, zelo pomembnega v času 2. svetovne vojne.

Luis Adamič je bil cenjen gost tudi v Beli hiši. Skozi preiskavo njegove nepojasnjene smrti v ameriškem New Jerseyu leta 1951 film prinaša vpogled v njegovo življenjsko pot in predvsem refleksijo na moderni čas. Stvari, o katerih je pisal Adamič, so še danes aktualne - rasizem, demokracija, sprejemanje imigrantov in vprašanje nacionalne identitete. Film je bil sneman na različnih lokacijah v Sloveniji in ZDA, režirala ga je Nina Blažin, scenarij sta napisala Boštjan Virc in Iza Strehar, producent je bil Studio Virc.

Nero na videz brez razloga podivja in vrže Franzi iz sedla. Zaradi hudih bolečin jo odpeljejo v bolnišnico. Tim ljubeznivo skrbi zanjo. Njegova pozornost gane Franzi in spet se zbližata.
Walter ne pride na dogovorjeni pregled pri nevrologu in Natascho zelo zaskrbi zanj, zato ga gre iskat. Očeta končno najde pri jezeru in dojame, kaj ga je v resnici privedlo v Bichlheim.
Lucy si ne more razložiti, zakaj je Nero nenadoma prestrašen. Po razmisleku posumi, kaj bi bil lahko razlog. Medtem ko na jahališču išče dokaze, ji Bela ponudi pomoč.
Annabelle in Dirk spet spletkarita, saj bi se Dirk rad maščeval Christophu.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Združena v plesu in glasbi – Tadeja Pavlič se preizkuša v novih preoblekah, a ne plesnih, z Dejanom Vunjakom pa sta znova skupaj zaplesala. Svojevrstno kondicijo vzdržuje tudi Boštjan Gorenc - Pižama, saj za poletje predlaga jezdenje morskega konjička. Poletje je čas osvežitev in po zgledu Italijanov, ki predlagajo obvezni »aperitivo«, smo se pozanimali, kako ti običajno vstopajo v večer.

Voditelj Boštjan Romih z ekipo obiskuje hiše, vrtove in stanovanja ter s pomočjo slovenskih arhitektov odkriva domiselne arhitekturne rešitve. Oddaja je zanimiva za vse, ki jih zanima arhitektura in oprema ambientov, ki želijo graditi, opremiti ali prenoviti dom.
Kakšno hišo si predstavljate, če vam rečemo, da si jo je postavil par v zlatih letih svojega življenja, oziroma, kot smo jo poimenovali mi: sodobna hiša za babico in dedka? Dvomimo, da takšno, kot jo predstavimo v oddaji.
Ob odločitvi za nakup manjšega stanovanja je tričlanska družina sklenila, da bodo notranjo ureditev in opremo zaupali arhitektki. Vsi so se zavedali, da bo potrebno prostor kar se da racionalno izkoristiti in slediti želji po obilo shranjevalnih prostorov ter odprtih in zračnih prostorih.
V sklopu predstavitev slovenskih oblikovalcev pohištva in dodatkov za dom bomo danes odprli novo poglavje, čisto drugačno od prejšnjih. Na poti skozi ustvarjalnost akademske slikarke in vsestranske umetnice Ksenije Baraga nas bodo namreč ovili barviti in prefinjeni izdelki iz tekstila in pletenin.

Richard Wagner je s svojo glasbo navdihoval tudi Milka Šparembleka, svetovno priznanega koreografa, režiserja in dramaturga, po rodu Slovenca. V svojem bogatem opusu je ustvaril tudi koreografsko mojstrovino Baletni triptih. Tokrat boste lahko uživali v Siegfriedovi idili, ki jo je postavil na glasbo Gozdno tkanje Wagnerjeve opere Siegfried. Z njo je skladatelj napisal glasbeno zahvalo ženi Cosimi ob rojstvu njunega sina Siegfrieda. Glavni junak opere sanja o starših, ki jih ni nikoli videl. To je koreografska pesnitev o večni ljubezni, brez katere ni mogoče živeti.
Ob baletnem ansamblu SNG Opera in balet Ljubljana plešejo solisti Lane Stranič, Vojko Vidmar, Spomenka Krunić Šparemblek in Vojčislav Jačimovič.
Scena Nenad Fabijanič, kostumi Ika Škomrlj, orkestru Slovenske filharmonije dirigira Vladimir Kobler, TV-realizacija Jan Zakonjšek, urednica Danica Dolinar.

Poleti 2012 je v Marezigah pri Kopru potekal 8. festival slovenskih big bandov, edini tovrstni festival pri nas. MareziJazz je prvenstveno namenjen predstavitvi big bandov in je v svoji kratki zgodovini naletel na pozitivne odzive glasbenikov in jazzovskih navdušencev v širši okolici in zamejstvu. Na festivalu je med drugim nastopil Big band Orkestra Slovenske vojske pod taktirko Rudolfa Strnada in izvedel zanimiv program, v katerem so se predstavili solisti: Jaka Janežič (saksofon), Tomaž Zlobko (saksofon), Aleš Ogrin (klavir), Gašper Kržmanc (kitara), Vanja Ivanković (flavta), Klemen Krajc (kontrabas, bas kitara) in Rudolf Strnad (vokal ter solo na trobenti).

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov