Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 26. jul. 2022

TV Slovenija 2 • Tor, 26. jul.

Tokrat vas bomo povabili v prekrasni Botanični vrt Univerze v Mariboru, kjer bomo pripravili osvežilni poletni napitek in cvetočo kumarično juho. Naučili se bomo sestaviti rastlinski terarij, reševali bomo žabe in medovite rastline, si ogledali mlin in jezero Majšperku in se zapeljali po cesti gradov vse do Velike Nedelje. Za sprostitev si bomo privoščili še nekaj joge, se zapeljali s starimi traktorji in odigrali nogometno tekmo s prvo žensko nogometno ekipo, poimenovano Vijolice.
Vabljeni k ogledu.

Družinam s tremi majhnimi otroki zmanjkuje ponudbe avtomobilov, v katere lahko namestimo tri otroške sedeže vštric, v drugi vrsti sedežev. Preizkusili smo enega teh, a kaj ko so se tudi otroški sedeži močno povečali oziroma razširili. Za test smo torej uporabili družinam dostopnega aktualnega enoprostorca in vanj nameščali aktualne otroške sedeže.
V oddaji vam razgrinjamo naše ugotovitve.

Dokumentarni portret Josipa Jurčiča posnet tekom Jurčičevega leta 2021, predstavi življenje in delo literata, med drugim avtorja prvega slovenskega romana, ki je bil za časa svojega življenja osrednja oseba v slovenskem kulturnem in družbenem življenju. Film prinaša vpogled v njegovo življenjsko pot in obenem refleksijo na današnji čas.
Skozi njegova dela nas vodijo literarni zgodovinarji Aleksander Bjelčevič, Urška Perenič, Miran Hladnik. Publicist, novinar in sociolog Bernard Nežmah nam plastično oriše njegovo vlogo urednika in časnikarja, ki je bil zelo poznan in priljubljen v tistem času. Ilustrator Marjan Manček nas popelje skozi ilustracije brezčasne satire družbenega življenja, vsem znane Kozlovske sodbe v Višnji gori. In literarni zgodovinar Igor Grdina zaključi: "Višnjani smo mi vsi".
Zgodba je prepletena z odlomki iz celovečernega igranega filma posnetega po Jurčičevi knjižni predlogi, romanu Deseti brat.
Dokumentarni portret je režirala Nina Blažin, scenarij sta napisala Boštjan Virc in Dora Trček, produciral ga je Studio Virc za RTV Slovenija.

V 30 letih delovanja so Čuki ponudili glasbeno zgodbo, ki je osvajala najrazličnejše generacije poslušalcev, vsebovala nešteto skorajda zimzelenih v uspešnic. Postali so in ostajajo pojem zabave za mlado in staro.
Jubilej so pred štirimi leti obeležili s koncertom v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, z njimi pa je praznovalo več kot 250 nastopajočih. Skupini, ki je pustila velik pečat v slovenski popularni glasbi, so se na odru pridružili Jan Plestenjak, Alfi Nipič, Boris Kopitar, Modrijani, Mambo kings, Boštjan Romih, Jasna Kuljaj, Kingston, Nina Pušlar, Vili Resnik, Rok 'n' band, Alya, Prifarski muzikanti, Braco in Boško, Ivan Hudnik, Pika Božič, Poskočni muzikanti, mama Manka, Dejan Vunjak, Tilen Artač, Pionirčki, Otroški zborček plus, Barbara Žerjav in plesalci Plesnega mesta ter folklorna skupina Iskra Emeco. Skupina pa je zaigrala tudi v svoji izvirni zasedbi.

Dirk v zadnjem trenutku posvari Christopha pred nakupom onesnažene parcele na Tajskem in ga tako reši bankrota. Nekdanja tekmeca se zato zbližata, toda Annabelle se kljub izdaji nekdanjega zaveznika ne namerava odpovedati maščevanju.
Ko Tim nepričakovano postane varuška Luni, spremeni mnenje o očetovstvu. Nadja pa ne prenese, da je srečen s Franzi, zato mu zagrozi, da se bo z otrokom odselila daleč proč.
Lucy zaradi Paulovih besed razmišlja, ali je Bela zaljubljen vanjo in si po svoje razlaga njegovo vedenje. Ko ga naposled vpraša, ali je to res, se Bela razburi in gre Paulu povedat svoje. Pa sta Bela in Lucy res zgolj prijatelja?
Eva in Robert se končno strinjata glede otrokovega imena, a potem Werner in Natascha s pomisleki zamajeta njuno odločitev.


STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Magnet vsak delovnik ponuja gledalcem svež pregled najzanimivejših dogodkov s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Anglija gosti 13. evropsko prvenstvo v nogometu za ženske. Za evropsko krono se poteguje 16 reprezentanc, ki se merijo na desetih različnih stadionih. Po skupinskem delu se bodo začeli izločilni boji. Finale bo na sporedu 31. julija na slovitem stadionu Wembley v Londonu.

Nemčija, 1973 … Nemški jeklarski velikan Krupp je pred finančnim zlomom. Že več kot 20 let ga vodi direktor Berthold Beitz, ki je vselej uspešno reševal težave in ima tudi tokrat načrt; podjetje naj bi rešil z novo podobo in novim poslovnim pristopom. Za uresničitev načrta najame Gola Manna, zgodovinarja, tretjega sina slavnega Thomasa Manna. Golo Mann začne po Bertholdovih napotkih pisati zgodovino znamenite družine Krupp, ustanoviteljice jeklarne. Toda bolj kot se Golo poglablja v preteklost rodbine Krupp, bolj prihaja na svetlo Bertholdova osebna zgodba iz druge svetovne vojne, ko je med nemško okupacijo Poljske rešil na stotine Judov in bi jih še več, če bi jih lahko. Tisti, ki jih ni mogel, ga zdaj preganjajo kot nepomirjeni duhovi. Berthold se izkaže za kontroverzno osebnost. Po eni strani rešuje nemški jeklarski ponos, ki zgodovinsko gledano ni bil nič drugega kot nacistična orožarna, po drugi strani pa ga mučijo spomini na preganjane Jude.

THE WEIGHT OF STEEL TITLE / DAS GEHEIMNIS DER FREIHEIT / GER / 2020 / TV
Režija: Dror Zahavi / Scenarij: Sebastian Orlac / Igrajo: Sven-Eric Bechtolf, Edgar Selge, Judith Rosmair, Erni Mangold, Adrian Zwicker …

Naš gost je Marko Milić, nekdanji selektor slovenske košarkarske reprezentance in prvi slovenski košarkar, ki je zaslovel v ZDA. Govoril je o odraščanju v Kranju, o tem, kako so navijači Olimpije sprejeli ć v njegovem priimku, o življenju v Italiji, Turčiji, Iranu in Kuvajtu, kjer je prav tako igral. Seveda je obujal tudi spomine na zmago v Carigradu. Kako je slovensko košarkarsko epopejo v dokumentarnem filmu z naslovom 2017 ovekovečil Goran Vojnović? Postregli bomo z nekaj odlomki iz zakulisja, saj bo premiera filma v petek, 3. junija, v Stožicah.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov