Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Torek, 16. avg. 2022

TV Slovenija 2 • Tor, 16. avg.

*****

Družinam s tremi majhnimi otroki zmanjkuje ponudbe avtomobilov, v katere lahko namestimo tri otroške sedeže vštric, v drugi vrsti sedežev. Preizkusili smo enega teh, a kaj ko so se tudi otroški sedeži močno povečali oziroma razširili. Za test smo torej uporabili družinam dostopnega aktualnega enoprostorca in vanj nameščali aktualne otroške sedeže.
V oddaji vam razgrinjamo naše ugotovitve.

Mala učna ura iz zgodovine desetih mesecev Prekmurja, ko se je v pokrajini od jeseni 1918 do poletja 1919 zamenjalo kar devet oblasti.

Leta 1919 sta dr. Matija Slavič in dr. Franc Kovačič na pariški mirovni konferenci dobojevala svojo narodnostno naravnano, strokovno in znanstveno utemeljeno bitko. V hudi diplomatski igri velikih z malimi sta izkoristila priložnost za priključitev prekmurskih Slovencev k matični domovini. Ta možnost se je prikazala po koncu prve svetovne vojne, ko je razpadla dvojna monarhija Avstro-Ogrska. Scenarij je napisal Štefan Celec, ki je film tudi režiral.

Tim se bori s tem, da bi se za vedno odrekel Franzi. Tudi Franzi se sprašuje, ali ni prehitro opustila boja zanj, a Timu jasno pove, da si ne želi več igric. Tim sprejme pomembno odločitev. Paul je pripravljen združiti moči s Christophom proti Annabelle. Za vsako ceno jo želi privesti pred sodišče zaradi Romyjinega umora. In Christoph ima že pripravljen načrt ... Hildegard je presrečna, ko jo Alfons preseneti z novo kuhinjo in z veseljem znova prevzame svoje kraljestvo, Alfons pa odkrije zrahljano talno ploščo, ki jo želi hitro popraviti. Pri tem pride do presenetljivega odkritja. Lucy priskrbi vlogo klovna Beli, ki je kljub vaji neuspešen in se boji, da bi se osramotil pred Lucy. A mu vseeno uspe nasmejati otroke.

STURM DER LIEBE (XVI.) / Nemčija / 2019-2020
Scenarij: Björn Firnrohr, Claudia Köhler
Režija: Felix Bärwald, Stefan Jonas, Carsten Meyer-Grohbrügge, Udo Müller, Steffen Nowak, Lutz von Sicherer, Alexander Wiedl idr.
V glavnih vlogah: Léa Wegmann, Florian Frowein, Antje Hagen, Sepp Schauer, Dirk Galuba, Joachim Lätsch, Dieter Bach, Lorenzo Patané, Uta Kargel, Melanie Wiegmann, Erich Altenkopf, Jenny Löffler, Sandro Kirtzel, Jennifer Siemann, Julia Grimpe, Anna Lena Class, Franz-Xaver Zeller, Patrick Dollmann, Isabell Ege, Paulina Hobratschk, Lukas Schmidt

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Danes v Magnetu med drugim izveste, kje sta se potepali Rebeka Dremelj in Mirjam Poterbin, ali bo operna pevka Irena Yebuah Tiran spet pretekla maraton in kateri znan Slovenec je skočil s padalom … Govora pa bo tudi o najbolj neobičajnih in petičnih razvadah svetovnih zvezdnikov.

Rim bo gostil evropsko prvenstvo v vodnih športih. Slovenija bo imela največ predstavnikov v bazenskem delu, sedem, dve plavalki bosta tekmovali v daljinskem plavanju, prvič pa bo imela Slovenija svojo predstavnico tudi v umetnostnem plavanju.
Prvenstvo bo na znamenitem kompleksu Foro Italico, ki je gostil že olimpijske igre 1960. Leta 2009 je na tem bazenu padlo kar 43 svetovnih rekordov, v obdobju hitrih visokotehnoloških kopalk.

Predzadnji dan bodo v bazenu kar trije slovenski plavalci, Primož Šenica Pavletič in Sašo Boškan na 100 m hrbtno, Anže Ferš Eržen pa na 200 m mešano. Popoldne čaka najboljšo osmerico na 50 m prsno finalni obračun za odličja, upajmo, da tudi s Petrom Johnom Stevensom. Paltrinieri, Romančuk, Wellbrock bodo zagotovo uprizorili napet boj na 1500 m kravl. 50 m kravl v ženski konkurenci zna pripasti Sjöströmovi.

Dan brez slovenskih nastopov na evropskem atletskem prvenstvu v Münchnu, a večer sprinterskega festivala. Finala v teku na 100 m tako v moški kot v ženski konkurenci bosta v središču zanimanja na Olimpijskem stadionu. Najhitrejši Evropejec in najhitrejša Evropejka bosta kot vselej deležna posebne pozornosti in slave tudi s tribun razprodanega stadiona.

Biografska športna drama. Film uprizarja resnično zgodbo o boksarju Chucku Wepnerju, imenovanem tudi Bayoone Bleeder iz New Jerseyja, čigar boksarski dvoboj z Mohamedom Alijem leta 1975 je navdihnil Sylvestra Stallona, da je posnel znameniti film Rocky.

THE BLEEDER / ZDAS / 2016
Režija: Philippe Falardeau / Scenarij: Jeff Feuerzeig, Jerry Stahl / Igrajo: Elisabeth Moss, Naomi Watts, Ron Perlman, Liev Schreiber, Michael Rapaport, Jim Gaffigan, Wass Stevens, Morgan Spector, Pooch Hall, Jason Jones, Sadie Sink, Liz Celeste, Catherine Corcoran, William Hill, Zina Wilde

Bili smo na 1. mednarodni romski konferenci sedmih držav, na kateri je bil govor o primerih dobre prakse romske skupnosti. Izšla je četrta in hkrati zadnja knjiga avtorja Sandija Horvata z naslovom Preprosto enostavno: živim. Pozanimali smo tudi, kako je z zaposlovanjem Romov pri nas, in obiskali OŠ Franceta Prešerna Črenšovci.

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov