Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Sreda, 14. jun. 2023

TV Slovenija 2 • Sre, 14. jun.

Az adás tartalma:

- nyári fesztiválajánló: Bánffy Nights koncertsorozat, a vajdasági Malomfesztivál, a pécsi Zsolnay Fényfesztivál;
- hazai és környékbeli zenei fesztiválok ajánlója;
- a Hot Club of Lendava együttes;
- klipek: Abel Modic, Vad Fruttik & Deva, Punnany Massif.

Vsebina oddaje:

- napovednik poletnih festivalov: niz koncertov Bánffy Nights, vojvodinski festival Vetrnjača, svetlobni festival Zsolnay v Pécsu;
- napovednik domačih in okoliških glasbenih festivalov;
- glasbena skupina Hot Club of Lendava;
- videospoti: Abel Modic, Vad Fruttik & Deva, Punnany Massif.

Sredina jutra se pričnejo s pregledom dnevnega tiska in aktualne teme, ki jo postavljamo V središče. Za vse udeležence v prometu svetujemo v prometnih minutah. V pravnih nasvetih gostimo odvetnike in odvetnice, ki odgovarjajo tudi na vaša vprašanja. Po deveti uri razrešujemo dileme o življenjskih temah, ki se dotikajo nas vseh, ponudimo vam tudi vrtne nasvete, jutro pa zaključimo s pregledom družabne kronike. Vaša sredina družba sta Špela Močnik in David Urankar, jutro z nami je dobro jutro!

Se še spomnite trendov v gradnji pred desetletji? Gradile so se ogromne hiše, v marsikaterem pogledu predimenzionirane. Pa okrogline, frčade, štirikapnice, zalomljene strehe… Marsikdo je želel graditi unikatno, izstopajoče, drugačno, ne da bi se hkrati tudi zavedali, da je takšen dom težje opremiti in dražje vzdrževati. Naša gostitelja Lea in Rok sta rešitev za svoj novi dom iskala več let. Naletela sta na hišo, ki je bila sicer prevelika in v marsičem neustrezna. Preobrazbo pokažemo v oddaji.
Največji leseni športni objekt v Sloveniji je dobitnik nagrad BigSEE in Naj lesena zgradba leta 2020. Lastnik je želel, da ta zdrava lupina ne bi obremenjevala okolja in da bi v njej ustvarili idealne pogoje ne le za šport, temveč za bivanje na splošno. Ubral je veliko trajnostnih korakov ter med drugim vse skupaj začinil z zelenjem in veliko okusno izbrane opreme, ki briše meje med zasebnim in javnim.
Tudi stanovanje, ki ga predstavimo, je nagrajeno na uglednem tekmovanju European property awards v Londonu. Lastnika sta kupila novogradnjo, ki jima je povsem ustrezala, ampak strokovno oko je v danih volumnih zaznalo še večji potencial – kar je pomenilo samo eno: tudi, če je bilo vse na novo zgrajeno, je marsikaj moralo ven. In po predanem procesu oblikovanja interierja se je lahko na koncu pokazalo vse to, kar bo gledalce navduševalo.

*****

Filmska režiserka in ustvarjalka umetniških videov, videoinstalacij in intermedijskih projektov Jasna Hribernik v svojih delih postavlja temeljna vprašanja o življenju in času, v katerem živimo.
Na Ljubljansko barje so se vrnili koliščarji. Pogled na skelete kolib koliščarskega muzeja na prostem, ki je tu zaživel, obiskovalce vrne daleč v preteklost – v čas prazgodovine. Kolišča so danes umeščena na Unescov seznam svetovne kulturne in naravne dediščine.

Andreja Stržinar ustvarja unikatne zgodovinske kostume in rekonstrukcije oblačil različnih časovnih obdobij v Sloveniji. V vsak kos ročno sešitega kostuma je všita zgodba časa, ki ga pripoveduje.

Marko Kveder nadaljuje družinsko mizarsko tradicijo svojega očeta. Predanost svojemu delu je izkazal tudi z odprtjem muzeja Kvedrova tišlerija, kjer osrednji prostor pripade prav posebnemu izdelku - leseni repliki avtomobila Ford T iz leta 1919.

Med Pokljuko in dolino Voje v Triglavskem narodnem parku leži najlepša bohinjska pašna planina Uskovnica. Poleti se tu na prostranih pašnikih pase živina, planšarji pa še vedno izdelujejo pristni bohinjski sir.

Bernarda in Jože se pred poletnimi počitnicami spominjata nekaterih najlepših in najbolj zabavnih trenutkov minule sezone. Skozi celotno oddajo obujata spomine na sproščene nedeljske pogovore z njunimi zanimivimi gosti ter na najbolj zabavne igre in nenavadne izzive, ki so se jih v pretekih mesecih lotevali tekmovalni pari. Pri vsem tem pa ne bo manjkalo niti nekaj dobre glasbe.

Na kmetiji Žerjal iz Tomaja se s kozjerejo in sirarstvom ukvarjajo že 41 let. Sedanji gospodar, Matjaž Žerjal, je kmetijo pred četrt stoletja prevzel od očeta; postopoma je povečeval čredo in posodabljal sirarno. Danes z soprogo redita okrog 100 koz, večino dohodka pa ustvarita s prodajo mlečnih izdelkov; v ponudbi jih imata trenutno 11. Poznana sta predvsem po inovativnih sirih, ki jim dodajata tipične kraške sestavine, kot so brinove jagode, kraški šetraj, sivka, vino Teran. Nekaj unikatnega sira zorita tudi v teranovih tropinah in tropinah avtohtone bele kraške sorte vina - vitovske grganje. Izdelke prodajata v nekatere priznane slovenske restavracije in butične trgovinice, povpraševanje prihaja tudi iz tujine. Pred tremi leti so bili prvič uvrščeni tudi v gastronomski vodnik Gault&MilIau Slovenija.

Najbolj priljubljeni latvijski skladatelj in pianist Raimond Pauls je januarja 2021 praznoval 85. rojstni dan. Kot aktivni glasbenik igra skoraj vsak dan na vajah in vsak teden na koncertih. Kaj ga žene? Njegova priljubljenost sega od Latvije preko Rusije do Japonske, kjer mu je njegova pesem One Million Roses prinesla tudi častni naziv. Njegova srce pripada jazzovski glasbi. Na odru sodeluje s svetovno znanimi latvijskimi zvezdami od sopranistke Elīne Garanča do organistke Ivete Apkalne. Televizijska ekipa, ki ga je spremljala med pandemijo in posnela njegov filmski portet, je ugotovila, da omejitve in grožnja okužbe ne morejo ustaviti skladateljeve energije in njegovega nenehnega glasbenega pogona.

PERPETUUM MOBILE. RAIMONDS PAULS/2021/ Latvija/ režiser: Verhoustinskis Andrejs

Loto je najbolj priljubljena igra na srečo v Sloveniji, saj jo igra več kot 860 tisoč polnoletnih Slovencev. Voditeljica nas popelje skozi žrebanje Lota in Lota plus, poleg rezultatov obeh žrebanj pa si ogledamo tudi aktualne dobitke igre Joker.

Ohrovt je tradicionalna zimska zelenjava v regiji Oldenburg v Nemčiji. Običajno ga postrežejo kot krepko klasično jed z dimljenimi klobasami, toda ohrovt ni primeren samo za to, saj je zelo zdrav in je upravičeno postal modna zelenjava. Znajde se celo v napitkih, solati, pestu in sladoledu. Peter Kluin na svoji kmetiji v bližini Oldenburga goji redke stare sorte ohrovta, z ženo Susanne pa iz te zelenjave pripravljata izključno vegetarijanske jedi. Domačini se vsako leto odpravijo tudi na ohrovtov pohod, na koncu katerega jih čaka prava pojedina.

ZU TISCH / 2020 / Nemčija / Avtorica: Hanna Leissner

Informativna oddaja Panorama vsak delovnik gledalcem ponuja svež pregled najzanimivejših dogodkov dneva v Sloveniji in tujini ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov, poročanje novinarjev s terena ter oglašanja posebnih poročevalcev iz svetovnih prestolnic in dopisnikov iz vse Slovenije.

Informativna oddaja Zdravje vsako sredo ponuja gledalcem tedenski pregled najzanimivejših dogodkov in novic s področja zdravstva ter prinaša poglobljene prispevke in analize, razmišljanja gostov in oglašanja novinarjev s terena.

Lady piknik je dogodek leta na slovenski družabni sceni. Preverili smo, kdo med udeleženci je nosil najbolj izviren in eleganten klobuk. In še: Dare Kaurič je pred ljubljanskim Škucem priredil koncert, na katerega je povabil vse svoje glasbene prijatelje, ki z njim prepevajo duete na novem albumu.

Živjo, rada te imam
V Cicelyju si nabirajo maščobne zaloge za zimo. Shelly je zaskrbljena, ker bi morala roditi že pred 14 dnevi. V pralnici sreča deklico. Ime ji je Miranda, prav tako kot namerava dati ime svojemu otroku. Joel in Maggie imata prost popoldan, zato ju Marilyn povabi na tečaj pletenja. Ruth-Anne se odpelje v oddaljeni Cantwell po razstavni vitrini. Walt se ji pridruži, da bi šel k specialistu. Domov se vračata po samotni cesti in pokvari se jima avto. Shelly se pripravlja na polet v porodnišnico.

NORTHERN EXPOSURE / ZDA / 1994
scenarij: Joshua Brand, Hohn Falsey, Sean Clark, Charles Rosin, Ellen Herman, Robin Green, Craig Volk, David Assael, Jeff Vlaming, Mark B. Perry, Denise Dobbs, Jeff Melvoin, Barbara Hall idr.
režija: Joshua Brand, Peter O'Fallon, Rob Thompson, Nich March, Miles Watkins, Jim Hayman, Michael Fresco, Charles Braverman, Bill D'Elia, Oz Scott idr.
v glavnih vlogah: Rob Morrow, Barry Corbin, Janine Turner, John Cullum, Cynthia Geary, John Corbett, Darren E. Burrows, Peg Phillips, Elaine Miles, Paul Provenza, Teri Polo

Massimo poskuša ugotoviti, kako je Kalim v resnici umrl. Njegovi pomisleki o Zhi in Liweiu se krepijo. Oliver izve, da ga je nekdo očrnil v podjetju, v katerem je želel nadaljevati poklicno pot. Za Damiana se še vedno zdi, da se je pogreznil v tla.

DEVILS (II.) / Italija, ZDA / 2022
Scenarij: Frank Spotnitz, James Dormer, Caroline Henry, Naomi Gibney
Režija: Nick Hurran, Jan Maria Michelini
V glavnih vlogah: Alessandro Borghi, Patrick Dempsey, Li Jun Li, Pia Mechler, Joel de la Fuente, Tom Mckay, Ana Sofia Martins, Marina Maximilian, Ken Stott, Lars Mikkelsen

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov