Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 19. jul. 2020

TV Slovenija 3 • Ned, 19. jul.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Kedves Nézőink!
A Barangolások mai adásában az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban Visegrádra és Győrbe kalauzoljuk el Önöket.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Potepanja se bomo s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! potepali po Visegrádu in Győru.

Kedves Nézőink, a mai Nagyító alatt című adásunkat a 130 éves Alsó-Lendvai Hiradónak szenteljük.

Drage gledalke in gledalci, današnjo oddajo Pod drobnogledom posvečamo 130-letnici Dolnjelendavskih novic.

Kedves Nézőink, mai Vendégem című adásunkban című adásunkban Tóvári Toplak Istvánról láthatnak portrét.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Moj gost si boste lahko ogledali portret Istvána Toplaka Tóvárija.

Kedves Nézőink! Ma a Hidakkal jelentkezünk. Az adás tartalma:

- együttműködési megállapodás a Muravidék és Vas megye között;
- a magyar nyelvű tévéműsorok december 31-ig maradnak a Szlovén Televízió egyes csatornáján;
- ülésezett a Moravske Toplice Községi MÖNK Tanácsa;
- a Thermal Resort Lendava tervei;
- repülőgépes jégeső-elhárítás;
- a búza felvásárlási árának alakulása;
- érettségi bizonyítványok kiosztója a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában;
- a Bánffy Nights koncertsorozat.

Drage gledalke in gledalci, v današnji oddaji Mostovi si lahko ogledate naslednje prispevke:

- podpis sporazuma o sodelovanju med Prekmurjem in Železno županijo;
- televizijske oddaje v madžarskem jeziku do 31. decembra ostajajo na prvem programu Televizije Slovenija;
- zasedal je Svet MSNS Občine Moravske Toplice;
- načrti hotela Thermal Resort Lendava;
- letalska protitočna obramba;
- odkupna cena pšenice;
- podelitev maturitetnih spričeval v Dvojezični srednji šoli Lendava;
- niz koncertov Bánffy Nights.

Končuje se nenavadno šolsko leto, celo podelitev spričeval ne bo običajna. Na Slovenski gimnaziji jih bodo podelili v dveh skupinah.
Nekateri projekti v sklopu deželne razstave CARINTHIja 2020 nastajajo kljub omejitvam. Tako so prvič v zgodovini dežele izvedli skupni projekt obeh pisateljskih zvez, nemške in slovenske. Dvojezični knjižni projekt z naslovom »Naša Koroška. Literarni poskus obdelave« je hkrati tudi posebna antologija o Koroški.
1920 Oman 2020: Homo Carantanus –Terra Carantana. V starem župnišču v Čačah razstavlja akademski slikar Valentin Oman dva cikla slik. V središče postavlja tudi dvojezične krajevne napise na Koroškem. Več kot 900 krajevnih imen priča o slovenski identiteti dežele. Obisk razstave je po predhodnem dogovoru po telefonu mogoč do 26. oktobra.
Monsinjor Hanzej Dersula je v božji službi že 50 let, te dni je obhajal zlato mašo. Ljubitelj literature in gledališča je v Grebinju po začetnih težavah pri vprašanju dvojezičnosti našel skupni jezik sožitja s farno skupnostjo.
http://slovenci.orf.at

Oddaja Slovenski utrinki, ki je na madžarski televiziji na sporedu od leta 1992 vsakih štirinajst dni, je informativnega značaja. Pripravlja se o Slovencih na Madžarskem in je namenjena predvsem na Madžarskem živeči slovenski skupnosti. V magazinih je največji poudarek na narodnostni kulturi, ohranjanju porabske tradicije, porabskem šolstvu in narodnostni politiki. Vključeno je tudi čezmejno sodelovanje med Prekmurjem in Porabjem, občasno pa so objavljene tudi reportaže iz Slovenije. Vabljeni k ogledu.

Dnevni red seje:

1. Predlog odložilnega veta na Zakon o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (ZIUPDV)

Janez Čebulj je vso svojo delovno dobo oddelal kot televizijski producent. Večina ljudi ne ve, kakšno je delo producenta, še posebej tistega, ki dela na majhni televiziji in zato opravlja mnogo različnih nalog. Kaj vse se lahko zgodi na snemanju velikih oddaj, kako smo prišli do nekaterih zgodovinskih posnetkov, kako je, ko mesto obišče osebnost kot je papež....? To je le nekaj utrinkov iz pogovora z nekdanjim producentom Televizije Maribor.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Poročilo o nezakonitih prehodih hrvaško-slovenske meje

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Dnevni red seje:

1. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o vzpostavitvi programa za ukrepe Unije na področju zdravja za obdobje 2021–2027 in razveljavitvi Uredbe (EU) št. 282/2014 (Program EU za zdravje)

2. Predlog stališča do Predloga sklepa Sveta o podpisu, v imenu Evropske unije, Sporazuma med Evropsko unijo in Vlado Ljudske republike Kitajske o sodelovanju na področju geografskih označb in njihovi zaščiti

3. Predlog stališča Republike Slovenije do Predloga uredbe Evropskega parlamenta in Sveta o spremembi Uredbe (EU) 2015/1017 glede vzpostavitve instrumenta za podporo plačilni sposobnosti

4. Osemnajstmesečni program Sveta EU (1. julij 2020 – 31. december 2021)

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

20:50
Vreme

Dnevni red seje:

1. Nepotrebne smrti ter diskriminatorna in nezakonita obravnava starostnikov v domovih starejših občanov

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

11. Vmesno poročilo o ugotavljanju odgovornosti nosilcev javnih funkcij na programu otroške kardiologije

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED-A), nujni postopek

3. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zavarovalništvu (ZZavar-1B), nujni postopek

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov