Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 30. jan. 2022

TV Slovenija 3 • Ned, 30. jan.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

Az adás tartalma:

- kiosztották a Zala György kulturális díjakat;
- a budapesti Kossuth tér felújítása;
- Magvető: a madárinfluenza.

Vsebina oddaje:

- podelili kulturne nagrade Györgya Zale;
- obnova Kossutthovega trga v Budimpešti;
- rubrika Sejalec: ptičja gripa.

A Nagyító alatt című adás fókuszában a hetési népviselet.

V središču oddaje Pod drobnogledom je hetiška narodna noša.

Az adás tartalma:

- a Szlovén Regionális Fejlesztési Alap pályázati felhívása;
- kiemelkedő magyar nemzeti érték lett a hetési viselet;
- az MMÖNK új óvodafejlesztési projektjei;
- új képzési programok a Lendvai Kétnyelvű Középiskolában;
- Szinyei Merse Pál életművét bemutató kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában.

Vsebina oddaje:

- razpis Slovenskega regionalno razvojnega sklada;
- hetiška narodna noša postala izjemna nacionalna vrednota;
- novi programi PMSNS za razvoj vrtcev;
- novi programi v DSŠ Lendava;
- razstava življenjskega opusa Pála Szinyeija Merseja v Madžarski narodni galeriji.

Pred volitvami župnijskih svetov 20. marca je krški škof Jože Marketz, v avstrijski škofovski konferenci odgovoren za pastoralo, katehezo in evangelizacijo, te označil za enega najpomembnejših projektov katoliške cerkve. Ob tem letos mineva 50 let od škofijske sinode na Koroškem, kjer so sprejeli dokument o sožitju Nemcev in Slovencev v koroški cerkvi ter postavili trajen spomenik sobivanju.
Skoraj eno leto je nekdanji profesor na Slovenski gimnaziji Lojze Dolinar drugi podžupan koroške prestolnice. Prvi slovensko govoreči župan v zgodovini je v celovškem mestnem senatu pristojen za občinska stanovanja, za okolje in energijo ter za čezmejno povezovanje in mreženje v alpsko-jadranskem prostoru. Kot gost v studiu bo Dolinar spregovoril o izzivih in dosežkih v zelo zahtevnem obdobju.
Interesna skupnost IG Kultur Steiermark/Štajerska v Gradcu je pred kratkim izdala brošuro o delu regionalnih kulturnih ustanov dežele.
Zimska sezona na Peci je razdeljena: s številom smučarjev med počitnicami so zelo zadovoljni, medtem ko je med tednom za okoli 30 odstotkov manj obiskovalcev kot pred pandemijo. Zato pa je tekačev na smučeh ob Breškem jezeru več kot kdaj prej.
V Štriholčah, severno od Velikovca, leži kmetija Kuchling, na kateri s partnerico Gabrijelo in hčerko Ano živi Hanzej Kuchling. Kot izučeni mizar je zaposlen v podjetju na Kneži. Sicer pa se navdušuje za rejo konj pasme haflinger. In se zavzema za obstoj slovenščine na severni jezikovni meji Velikovca.
http://slovenci.orf.at

Porabski koledar za leto 2022. Letopis Slovencev na Madžarskem izšel kot božični knjižni dar.
Stara hišna imena. Tablice bodo spomladi že krasile hiše na Verici-Ritkarovcih.
Jože Kološa Kološ. Umetniški fotograf, ki je ovekovečil Prekmurje in Istro.

RTV Slovenija je v skladu z zakonodajo zapisana tudi k poročanju o življenju in delovanju Slovencev v sosednjih državah. S tem ključno prispeva k vzpostavitvi skupnega slovenskega kulturnega in medijskega prostora. Kako na RTV Slovenija svoje poslanstvo uresničujemo in pokrivamo dogajanje v zamejskem prostoru, nam bo osvetlila Ilinka Todorovski, nekdanja varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, ki jo poznamo s televizijskih ekranov tudi kot novinarko in dopisnico s Hrvaške.

V oddaji Rojaki predstavljamo Kuhajevo spominsko hišo. NUK iz Ljubljane vabi zamejce in Slovence po svetu, da postanejo njihovi člani. Kulturno društvo Ivan Trinko iz Čedada izdalo Trinkov koledar. Predstavili bomo delovanje Slovenskega svetovnega kongresa.

Dnevni red seje:

1. Določitev časa obravnave točk dnevnega reda 29. seje Državnega zbora, ki se bo začela v ponedeljek, 31. januarja 2022

2. Predlog za obravnavo predloga zakona po nujnem postopku

3. Predlog za obravnavo predloga zakona po skrajšanem postopku

4. Razno

Sopranistka Andreja Zakonjšek Krt je rojena in živi v Celju, je solistka Opere SNG Maribor, v resnici pa je zaradi glasbe, ki ji je posvetila vse svoje življenje, državljanka sveta. V tej sezoni praznuje srebrni delovni jubilej, in kmalu bo v njenih rokah tudi nagrada Prešernovega sklada za vlogo Amelie v Verdijevem Simonu Boccanegri in vlogo Marguerite v Gounodovem Faustu.
Vabimo vas, a si pogovor z Andrejo Zakonjšek Krt ogledate v oddaji Dober večer v ponedeljek 24. januarja ob 20. uri v sporedu Televizije Maribor!

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Zahteva Višjega sodišča v Mariboru za oceno ustavnosti tretjega odstavka 169. člena Zakona o izvršbi in zavarovanju (ZIZ) (Uradni list RS, št. 3/07 – uradno prečiščeno besedilo, 93/07, 28/09, 51/10, 26/11, 53/14, 54/15, 11/18 in 36/21) (U-I-179/21)

2. Izvajanje načela pravne države z vidika učinkovitosti, nepristranskosti in neodvisnosti pravosodja v Republiki Sloveniji

3. Problematika tveganja za znižanje ravni zaupanja javnosti v sodstvo kot posledica nejasnosti v zvezi z izpolnjevanjem pogojev vrhovnega sodnika Branka Masleše za opravljanje funkcije sodnika Vrhovnega sodišča RS

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Državnozborske volitve bodo čez natanko tri mesece. V napeto politično tekmo vstopajo novi izzivalci. Ključno ime je Robert Golob. Kako usodno bo posegel v znana politična razmerja? Kaj pa drugi novinci na političnem odru? Jim lahko uspe? Kako bo na razplet volitev vplivala prebujena civilna družba? Katere teme bodo krojile parlamentarne volitve? Bodo to spopadanje z epidemijo, cepljenje, življenjski standard ljudi, energetska kriza in podražitve, varovanje okolja, digitalizacija? Bi se bilo treba pogovarjati tudi o spremembi volilnega sistema? Kako pomembni so programi strank za odločanje na volitvah? O tem v oddaji Moje mnenje z Mojco Šetinc Pašek.

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

b) zaslišanje priče: Dražen Kuča ob 10. uri,

c) zaslišanje priče: Klavdija Snežič ob 11. uri.

Dnevni red seje:

1. Izvajanje dokazov:

a) zaslišanje priče: Rok Snežič ob 12. uri

2. Obravnava Osnutka zapisnika 19. seje Preiskovalne komisije

3. Obravnava Osnutka zapisnika 20. seje Preiskovalne komisije

4. Obravnava Osnutka zapisnika 21. seje Preiskovalne komisije

5. Obravnava Osnutka zapisnika 22. seje Preiskovalne komisije

6. Obravnava Osnutka dodatnega zapisnika 19. seje Preiskovalne komisije (17. člen PoPPre) (zaprto za javnost)

7. Obravnava Osnutka zapisnika 20. seje Preiskovalne komisije (17. člen PoPPre) (zaprto za javnost)

8. Obravnava Osnutka dodatnega zapisnika 21. seje Preiskovalne komisije (17. člen PoPPre) (zaprto za javnost)

9. Obravnava Osnutka zapisnika 8. nujne seje Preiskovalne komisije (17. člen PoPPre) (zaprto za javnost)

10. Obravnava Osnutka zapisnika 10. nujne seje Preiskovalne komisije (17. člen PoPPre) (zaprto za javnost)

11. Dogovor o delu (zaprto za javnost)

Dnevni red:

- Mednarodni dan spomina na žrtve holokavsta

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o sanaciji v preteklosti onesnaženega okolja na območju Mestne občine Celje v Celjski kotlini (ZSOOCK), druga obravnava

2. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o rudarstvu (ZRud-1D), druga obravnava

3. Poročilo o izvajanju Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za leto 2020

Dnevni red seje:

1. Določitev časa obravnave točk dnevnega reda 29. seje Državnega zbora, ki se bo začela v ponedeljek, 31. januarja 2022

2. Predlog za obravnavo predloga zakona po nujnem postopku

3. Predlog za obravnavo predloga zakona po skrajšanem postopku

4. Razno

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov