Voditelja so med drugim zanimali vzroki za velik porast odzivov, saj jih je bilo 900 več kot leto prej, kaj je občinstvo sporočalo glede informiranja o epidemiji in ukrepih, ter kakšne so varuhinjine ugotovitve glede očitkov, da je javni medij prekritičen do vlade.

Ilinka Todorovski je poudarila, da na podlagi opravljenih obravnav v zadnjih štirih letih ni mogoče trditi, da bi bilo poročanje bolj kritično: »Da, zgodijo se napake, kršitve, odstopanja in zdrsi, vendar tega ne bi mogli povezati s tem, ali je šlo za čas, ko je šlo za Cerarjevo, Šarčevo ali Janševo vlado.«

Varuhinja je spomnila na nesporazume, ko gledalci, poslušalci in bralci RTV-vsebin zmotno menijo, da medij že s poročanjem o neki temi sodeluje v podpori ali kritiki ali napadu itd. Ob tem je omenila tudi polarizacijo družbe in s tem povezano politizacijo v odzivih ter zablode in mite o delovanju RTV Slovenija in plačevanja RTV-prispevka.

Mesečna in letna poročila o odzivih in obravnavah, ki so javno dostopna, so po varuhinjinih besedah lahko koristen pripomoček za vse: za programske ustvarjalce, vodstvo in zainteresirano javnost. Napovedala je nadaljnji razmislek o razvoju instituta varuha.

Pogovor z varuhinjo gledalcev in poslušalcev Ilinko Todorovski