Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Bližnji vzhod V napadih Izraela na Libanon 356 žrtev, 1024 ranjenih. Izraelska vojska napadla Bejrut.

Izraelska vojska stopnjuje napade na cilje Hezbolaha v Libanonu. Umrlo je najmanj 356 ljudi, 1200 je ranjenih. Napadli so tudi Bejrut. Predstavnik izraelske vojske Daniel Hagari ni izključil možnosti kopenske ofenzive v Libanon.

153

New York Golob v Rockefellerjevem centru: Jedrska energija je v Evropi dobila zagon

Premier Robert Golob se je v New Yorku ob robu 79. zasedanja Generalne skupščine ZN-a udeležil dogodka v podporo jedrski energiji. Poudaril je vlogo energetike v boju proti podnebnim spremembam, k čemur lahko pripomore prav jedrska energija.

112

Knjige Nesluten porast prepovedanih knjig: v ameriških šolah lani prepovedali več kot 10.000 knjig

Število prepovedanih knjig v ZDA čez leta naglo narašča, kaže anketa združenja PEN America. Zakoni, kot so jih v preteklem letu sprejeli na Floridi, Iowi in Utahu, napovedujejo boje za obstanek knjig na policah, tudi knjižnih klasik.

25

Poziv predsednice Sedem prijav za guvernerja Banke Slovenije, bo Vasle obdržal stolček?

Na poziv predsednice republike Nataše Pirc Musar za kandidate za guvernerja Banke Slovenije je prišlo sedem prijav, so sporočili z urada predsednice. Imen niso razkrili, je pa vnovično kandidaturo javno razkril trenutni guverner Boštjan Vasle.

10

Gospodarstvo Poročilo: Amazon, Tesla in Meta med vodilnimi podjetji, ki spodkopavajo demokracijo

Mednarodna konfederacija sindikatov (ITUC) nekatera največja podjetja na svetu obtožuje spodkopavanja demokracije s financiranjem skrajno desnih političnih gibanj, financiranjem in poglabljanjem podnebne krize in kršenjem sindikalnih in človekovih pravic.

29

Novice

Gospodarstvo Hrvaška nad špekulativno kupovanje nepremičnin z davkom na nepremičnine

Hrvaška bo s 1. januarjem uvedla davek na nepremičnine. Znašal bo od 0,60 evra do osem evrov na kvadratni meter, enote lokalne samouprave pa bodo njegovo višino določale same, je napovedal finančni minister Marko Primorac.

8

Črna kronika Zaradi eksplozije se je v poslovni coni v Brežicah vnel požar

V poslovni coni Brezina v Brežicah je okoli 14. ure odjeknila eksplozija, nato pa se je vnel požar. S Policijske postaje Novo mesto so sporočili, da je bil pri tem poškodovan en človek.

Črna kronika Ob novogoriški železniški postaji našli še eno neeksplodirano letalsko bombo iz 2. svetovne vojne

Ob železniški postaji v Novi Gorici so zjutraj našli še eno neeksplodirano letalsko bombo iz 2. svetovne vojne. Predvideno je, da bo onesposobitev bombe, med katero bodo okoliški prebivalci z obeh strani meje evakuirani, izpeljana 20. oktobra.

3

Šport

40 tisoč evrov iz svojega žepa Ana Bucik in Neja Dvornik bosta morali del programa financirati sami

Šele dober mesec pred tekmo v Söldnu je zbor panoge za alpsko smučanje pri SZS-ju potrdil ekipe za sezono 2024/25, katere vrhunec bo februarsko svetovno prvenstvo v Saalbachu. Največja težava je velik dolg, ki se približuje milijonu evrov.

27

Euro 2024 Uefa priznala napako sodnika Taylorja, ki ni zapiskal najstrožje kazni po roki Cucurelle

Evropska nogometna zveza je priznala, da je sodniška ekipa v četrtfinalu evropskega prvenstva med Španijo in Nemčijo naredila napako, ker ni dosodila enajstmetrovke gostiteljem po igranju z roko španskega branilca Marca Cucurelle.

5

Prva liga Maribor po zagotovljeni zmagi predstavil obetavna mladinca

Prvič se je zgodilo, da sta bila na članski tekmi Maribora na zelenici dva mladinca. Priložnost sta dobila 16-letni Žan Meško in 17-letni Niko Osterc. Rekorder po najzgodnejšem debiju v vijoličastem dresu je sicer Petar Stojanović.

5

Šah Fedosejev o partiji kariere: Ko sem premagal Carlsena, sem imel občutek, da sanjam

Slovenski šahisti so na 45. šahovski olimpijadi, ki se je v nedeljo končala v Budimpešti, zasedli deveto mesto, najvišjo uvrstitev v zgodovini. Pred zadnjim krogom so bili celo na tretjem mestu v boju za zmagovalni oder. 

8

Tenis Kaja Juvan pogreša tekme, navijače in adrenalin, a datum vrnitve še ni znan

Skoraj devet mesecev že traja prekinitev kariere teniške igralke Kaje Juvan. Na svetovni lestvici je padla na 509. mesto, potem ko je bila že 58. igralka sveta.

6
Oglasno sporočilo

Ekološki dan Evropske unije 2024: Korak k trajnostni prihodnosti

V današnjem času se vse več ljudi zaveda pomena trajnostnega načina življenja, kar vključuje tudi izbiro hrane, ki je pridelana na okolju in zdravju prijazen način ter ob upoštevanju dobrobiti živali.

Premier liga Odlični vezist Rodri že končal sezono, saj ga čaka operacija desnega kolena

Španski reprezentant v vrstah Manchester Cityja Rodri bo zaradi strgane sprednje križne vezi v desnem kolenu izpustil nadaljevanje sezone.

6
Več

Kultura

Na TV SLO Osmi dan: Celo semena skrivajo bogastvo estetskih in zanimivih motivov

V oddaji Osmi dan smo se poglobili tudi v umetnost generacije milenijcev, zbiratelje plastenk nad arheološkimi ostanki neolitske civilizacije in "zaklad" za zbiratelje vinilk, ploščo skupine Izvir.

1

Glasba Umrl je Igor Štuhec, skladatelj zaokroženega opusa, ki sega na najrazličnejša področja

Poslovil se je skladatelj Igor Štuhec, čigar opus obsega dela za soliste, komorne zasedbe in ansamble ter zborovska, vokalno-instrumentalna in simfonična dela. Za svoje delo je prejel nagrado Prešernovega sklada in Kozinovo nagrado za življenjsko delo.

Glasba Predstavitev albuma Šiba: "Kam gredo Oholo!, poseben jazzovski odklon naših improvizatorjev?"

Septet Oholo! v Kinu Šiška predstavlja novi album Šiba, mešanico rocka, džeza in improvizacije. Sestavljajo ga izkušeni glasbeniki in improvizatorji, katerih glasba združuje različne žanre in prinaša svežino na domačo džezovsko sceno.

Več

Zabava in slog

16.000 kilometrov v 440 dneh Bežal je pred psi in medvedi, spal na poljih, vmes pa gonil – in prikolesaril do Singapurja

Gašper Šircelj se je nekaj ur po zagovoru diplome v Mariboru usedel na kolo. Smer: Singapur. Dobro leto je spal na poljih, bencinskih črpalkah in v templjih, spoznaval čudovite ljudi, v težkih trenutkih pa se bodril z besedami: "Tudi to bo minilo."

39

Znani Princesa Kate znova v javnosti – z Willom sta obiskala cerkev

Valižanska princesa Catherine se je pojavila prvič v javnosti po objavi, da je končala zdravljenje kemoterapijo zaradi raka.

11

Ture avanture S slovenskimi turističnimi agencijami lani potovalo več domačih in tujih turistov

Zanimanje za potovalne aranžmaje slovenskih turističnih agencij se veča, z njimi je lani potovalo več domačih, pa tudi tujih turistov, kažejo podatki statističnega urada Slovenije.

Ture avanture Na Kobariškem zadovoljni s poletno turistično sezono

Na Kobariškem so zelo zadovoljni s turistično sezono. Letos so imeli za več kot kot šest odstotkov več prenočitev kot v istem obdobju lani.

5

Znani Član Abbe pri 79 letih tretjič v zakonski jarem

Član priljubljene švedske popskupine Abba Björn Ulvaeus se je po dobrih dveh letih zveze poročil s partnerico Christino Sas.

Oglasno sporočilo

Fuge – funkcionalne in lepe

Pri zaključnih oblogah iz keramičnih ploščic ali kamnitega materiala imajo fuge poleg funkcionalne tudi zelo pomembno estetsko vlogo.

Znani Po težkem obdobju nov razlog za veselje – Olivia Munn je znova mamica

Igralka Olivia Munn in komik John Mulaney sta se razveselila rojstva drugega otroka. Deklico sta poimenovala Méi June.

Več

Uredniški izbor

Sivo področje prehranskih dopolnil "Seveda je lažje poseči po prašku kot živeti in se prehranjevati disciplinirano"

"Seveda je lažje seči po izdelku za imunski sistem kot vaditi za izboljšanje telesne kondicije, poskrbeti za ustrezen vnos beljakovin in kakovosten spanec. In lažje je izbrati detox prašek kot skrbeti, da zaužijemo več sadja in zelenjave."

54

Reportaža Gušti v Križankah praznoval jubilej: "Ganjen sem, da je prišlo toliko ljudi"

Miha Guštin - Gušti je v slabih dveh urah občinstvo popeljal na nostalgično potovanje po svoji častitljivi 40-letni karieri. Med jagodnim izborom gostov v Križankah je bila tudi Polona Kasal, s katero sta postregla z dobršno dozo skupnih pesmi.

24

Felda poslal odstopno izjavo "Že osma menjava v vladi zagotovo ne more dobro vplivati na njeno delovanje"

"Zakaj je odstopil Felda, ostaja neznanka, ampak njegovo pojasnilo se zdi nenavadno," je odstop ministra za vzgojo in izobraževanje za MMC komentiral Boris Vezjak. "Ministrstvo je pod njegovim vodstvom ostajalo pasivno," dodaja Marinko Banjac.

100

Ob 10. obletnici "Referendum za neodvisnost leta 2014 je bil neke vrste škotska politična pomlad"

Na referendumu o neodvisnosti 18. septembra leta 2014 so se Škoti odločili, da ostanejo pod okriljem Združenega kraljestva, a glasovanje je vseeno prebudilo njihovo politično zavest, ugotavlja Alenka Jelen z univerze v Stirlingu na Škotskem.

12
Več

Posebna izdaja

Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov