Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

AVP Raziskava: 61 odstotkov vprašanih je v zadnjem letu pod vplivom mamil sedlo za volan

Na agenciji za varnost prometa so na novinarski konferenci opozorili na pogosto in ogrožajočo vožnjo pod vplivom mamil. Anketa agencije kaže, da je večina vprašanih, to je 61 odstotkov, po zaužitju mamil v zadnjem letu sedla za volan.

60

Gospodarstvo Na trasi drugega tira je prebitih vseh deset predorskih cevi

Na trasi drugega tira so izkopali še zadnje metre servisnih cevi predorov Lokev in Beka. Prebitih je vseh deset predorskih cevi na trasi drugega tira, izkopanih pa je 37,4 kilometra predorov, so sporočili s 2TDK-ja.

5

Srečanje Pogovori Slovenije, Italije in Hrvaške o skupnem nadzoru meje ostali brez sklepov

Notranji ministri Slovenije, Italije in Hrvaške Boštjan Poklukar, Matteo Piantedosi in Davor Božinović so ocenili, da sodelovanje daje dobre rezultate v boju proti nezakonitim migracijam. Upajo, da bo nadzor na notranjih mejah lahko ukinjen čim prej.

8

Ljubljana Janković predlaga spremembo: prireditve v Tivoliju tudi brez soglasja zavoda za varstvo narave

Potem ko študentski pohod na Rožnik in koncert Magnifica v Tivoliju nista dobila soglasja za izvedbo, na Mestni občini Ljubljana predlagajo spremembo odloka, s katero o prireditvah v Tivoliju in na Rožniku ne bi več odločal zavod za varstvo narave.

46

Euro 2024 Srbi v tekmo s Slovenci brez Filipa Kostića

Srbski nogometaš Filip Kostić je zaradi poškodbe kolena že končal evropsko prvenstvo in ne bo igral v preostalem delu turnirja v Nemčiji. Srbija bo s tem na četrtkovi tekmi s Slovenijo močno oslabljena na levem krilu.

39

Novice

Slovenija Golob je zaradi okvare falcona v Pariz letel z Macronom

Predsednik vlade Robert Golob je v Pariz odletel s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom, saj je na vladnem letalu prišlo do "manjše tehnične težave".

2

Slovenija Slovenski 15-letniki na področju ustvarjalnega mišljenja pod povprečjem OECD-ja

Mednarodna raziskava OECD-ja PISA 2022 kaže, da so slovenski 15-letniki na področju ustvarjalnega mišljenja v primerjavi z vrstniki iz drugih držav podpovprečni.

172

Evropska unija Avstrijska vladajoča koalicija vztraja kljub politični krizi

Glasovanje o zakonodaji EU-ja o obnovi narave, h kateremu je odločilni glas prispevala avstrijska ministrica iz vrst Zelenih, je v Avstriji sprožilo politično krizo. Vendar pa ljudska stranka, ki zakonu nasprotuje, ne bo razdrla koalicije z zelenimi.

Šport

Liga NBA Dončić po grenkem porazu (še) ni želel govoriti o reprezentanci

"Nič, žalosten sem, da smo izgubili," so bile prve besede razočaranega Luke Dončića po koncu pete tekme finala Lige NBA, ki jo je Boston dobil s 106:88 in tako dosegel četrto zmago za rekorden 18. naslov.

167

Žreb v Nyonu Celje v prvem predkrogu Lige prvakov proti Flori Tallin; Maribor z Bolgari

Slovenski nogometni prvak Celje bo v prvem krogu kvalifikacij za Ligo prvakov igral proti prvaku Estonije. Flora Tallin bo 8./9. julija gostila prvo tekmo, teden dni kasneje pa bo sledila povratna tekma za preboj v drugi predkrog.

28

Udarec za favorite Mbappé z zlomljenim nosom: "Kakšni predlogi za masko?"

Četrti dan Eura 2024 je prinesel dve presenečenji in krvavo priborjeno zmago prvih favoritov. Kapetan Francije Kylian Mbappé je tekmo z Avstrijo sklenil z zlomljenim nosom, operacija ni potrebna, a bo v nadaljevanju turnirja skušal zaigrati z masko.

32

EP v nogometu 2024 Gruzija prvič na velikem tekmovanju, drevi v prenosu Portugalska – Češka

S torkom se na evropskem prvenstvu v Nemčiji končuje prvi krog skupinskega dela tekmovanja. Ob 18. uri se bosta v Dortmundu srečali Turčija in Gruzija, ob 21.00 pa v Leipzigu sledi obračun med Portugalsko in Češko (prenos na TV SLO 2).

15

Liga narodov Odbojkarji po zmago nad Argentino za prejem olimpijskih vozovnic

Slovenija ob 20.30 proti Argentini začenja domači turnir Lige narodov v odbojki. V primeru zmage bo FIVB formalno potrdil nastop slovenskih odbojkarjev na olimpijskih igrah, za kar bodo prejeli maskoto in uradne kape Pariza 2024.

19
Oglasno sporočilo

Energetsko učinkovite rešitve podjetja Samsung

Poleg nenehnega dela na optimizaciji energetskih sistemov Samsung ponuja vrhunske inovacije in najsodobnejše rešitve v svetu potrošniške elektronike, mobilnih naprav in klimatskih izdelkov.

Dirka po Franciji Barcelona bo gostila veliki start Toura 2026

Četudi se letošnja Dirka po Franciji še ni niti začela, prireditelji razkrivajo začetek velike pentlje, ki se bo odvila čez dve leti. Veliki start Toura 2026 bo namreč od 4. do 6. julija gostila Barcelona.

12
Več

Kultura

Knjige Pri starosti 47 let je nenadoma umrla pisateljica in kolumnistka Tereza Vuk

Pri starosti 47 let je umrla pisateljica in kolumnistka Tereza Vuk. Z romanom Zakaj ima moj hudič krila, ki je izšel lani pri založbi Beletrina, je pristala v širšem naboru za nagrado kresnik. Pred tem je objavila še knjigi Creepyatrija in Kolumnatrija.

5

Knjige Priznani indijski pisateljici Arundhati Roy lahko grozi zapor zaradi izjav izpred 14 let

Z bookerjem nagrajena 62-letna indijska pisateljica Arundhati Roy je pristala na zatožni klopi zaradi komentarjev o Kašmirju, ki jih je podala leta 2010. Glasno kritičarko premierja Modija lahko preganjajo po indijskih protiterorističnih zakonih.

Knjige Humor kot rdeča nit večine tokratne nadvse raznolike bere založbe Miš

Med novostmi Založbe Miš so se tokrat med drugim znašle knjige igralke Barbare Cerar, pisateljice Nine Mav Hrovat in pravnika kriminologa Dragana Petrovca. Sicer je, kot so poudarili na založbi, rdeča nit nadvse raznolikih svežih izdaj humor.

Več

Zabava in slog

Kulinarika Z Michelinovimi zvezdicami letos nagrajenih deset slovenskih restavracij, ena več kot lani

10 slovenskih restavracij se lahko letos pohvali z vsaj eno Michelinovo zvezdico. Kobariška Hiša Franko je obdržala tri, restavracija Milka dve, Michelinovi "družini" pa se je letos z eno zvezdico pridružil še Pavus v Laškem.

27

Znani Dua Lipa vztraja pri kritiki Izraela: "Vredno tveganja."

Popzvezdnica Dua Lipa in glavna nastopajoča na letošnjem Glastonburyju je dejala, da je pripravljena tvegati pogrom zaradi svojih političnih izjav, ko je vojaške operacije Izraela v Gazi označila za genocid.

7

Ture avanture Triglavski narodni park usmerja obisk in poziva k uporabi javnih prevozov

Triglavski narodni park (JZ TNP) v letošnji poletni sezoni opozarja na odgovorno obiskovanje edinega narodnega parka v Sloveniji in spodbuja uporabo javnih prevozov.

11

Znani 85-letni Ian McKellen v bolnišnici po padcu z odra

Iana McKellena so prepeljali v bolnišnico po tem, ko je med predstavo v Londonu v ponedeljek padel z odra. 85-letni igralec je bil sredi predstave “Player Kings” v gledališču Noël Coward, ko je izgubil tla pod nogami.

8

Robert Ferlič Po prečenju Grenlandije: "Večino časa si sam s svojimi mislimi. Zato jaz temu rečem ledeni camino."

Strah me je bilo le, da bi se zdravstvene težave stopnjevale, saj take zadeve navadno terjajo evakuacijo, je po vrnitvi z odprave čez Grenlandijo priznal Robert Ferlič. Z izjemo končne evakuacije niso naleteli na nič nepričakovanega, je še dodal.

6
Oglasno sporočilo

Vrhunski simfonični orkestri in komorni sestavi v Zlatem in Srebrnem abonmaju Cankarjevega doma

Jeseni se obeta bogata koncertna sezona Cankarjevega doma: Zlati in Srebrni abonma ponujata niz izjemnih koncertov mednarodno priznanih umetnikov in sestavov v izjemno akustični Gallusovi dvorani.

Zanimivosti Na Euru 2024 na voljo brezplačna krema za sončenje

Oblasti na Euru 2024 pozivajo vse navijače, naj se zaščitijo pred žgočim soncem, zato je za njih na stadionih na voljo brezplačna krema za sončenje.

4
Več

Uredniški izbor

Slovenija Medicinska sestra čez trupla do premoženja bolnice

"Truplo moje sestre je bilo ukradeno oz. bom kar pokazala na bolnišnico – dano osebi, ki ni imela nobenega pooblastila, da bi truplo odpeljala," pove naša sogovornica Marinela Grzinič Kos, ki se je morala oktobra 2018 posloviti od svoje sestre Milene.

36

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

7

Gospodarstvo Ali ima Slovenija res najvišje cene elektrike v Evropi?

Dnevna borzna cena elektrike je bila v torek v Sloveniji najvišja v EU-ju, 115 evrov za megavatno uro. Sistemski operater prenosnega omrežja Eles ob tem poudarja, da dnevna nihanja borznih cen nimajo vpliva na končne cene za gospodinjske odjemalce.

178

Evropske volitve 2024 Med novimi evropskimi poslanci tudi vplivneži, zaščitniki živali in pravic voznikov motornih vozil

Tudi na tokratnih evropskih volitvah so se v Evropski parlament uvrstili predstavniki precej nenavadnih, na videz povsem apolitičnih strank, kot so zaščitniki živali, praški avtomobilisti ali ciprski lokalni vplivnež na YouTubu.

28
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

4

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

4

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov