Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Vojna v Ukrajini G7 bo za pomoč Ukrajini uporabil zamrznjeno rusko premoženje

Voditelji skupine sedmih najbolj razvitih gospodarstev sveta (G7) so ob začetku vrha na jugu Italije dosegli politični dogovor o zagotovitvi 50 milijard ameriških dolarjev za Ukrajino z uporabo zamrznjenega ruskega premoženja.

160

Marže nespremenjene Petrol: Vlada uredbo sprejela nezakonito. Shell Adria: Pogrešamo strokovne utemeljitve.

Vlada ni zvišala marž na bencin in dizelsko gorivo. V gradivu, objavljenem pred sejo vlade, je bilo zvišanje sicer predvideno, nato pa je bilo gradivo na seji umaknjeno. Trgovci so ogorčeni, pravijo, da marže ne zadostujejo niti za operativne stroške.

169

Tarča Kakšno je sporočilo evropskih volitev? Se je tudi Slovenija zasukala v desno?

Razprava predstavnikov slovenskih političnih strank je potekala o nagradah za neizvoljene kandidate, izpolnjevanju referendumskih obljub in o tem, kaj nam sporočajo izidi evropskih volitev.

95

Obramba General Brieger: Slovenski prispevek k misijam je cenjen. SV dobil šest e-motorjev.

Obrambno ministrstvo in SV sta v Kočevski Reki predstavila električne vojaške motorje, ki jih je ob pomoči strokovnjakov ministrstva posebej za vojsko razvilo slovensko podjetje STRiX eMotors in so z izjemo nekaj delov v celoti slovenski izdelek.

148

Nemčija – Škotska "Blišč uvodne tekme je zunaj igrišča, na zelenici pa lahko pokažemo, da smo dobra ekipa"

200.000 škotskih navijačev naj bi bilo v Nemčiji, kjer bo njihova reprezentanca v petek ob 21.00 odigrala uvodno tekmo Eura 2024 proti domači izbrani vrsti. Nemški selektor Julian Nagelsmann je prepričan, da bo njegova ekipa premagala pritisk in tekmeca.

2

Novice

Ekstremni turizem Francoz po nezakonitem vstopu na območje izstrelišča Bajkonur umrl zaradi dehidracije

Na območju ruskega vesoljskega izstrelišča Bajkonur v Kazahstanu so v torek našli mrtvega Francoza, ki naj bi umrl zaradi dehidracije, potem ko je skušal nezakonito vstopiti na varovano območje.

1

Vojna v Ukrajini Nato bo prevzel mednarodno usklajevanje dobav orožja Ukrajini

Članice zveze Nato so sprejele operativni načrt za razširitev podpore Ukrajini, s čimer namerava zavezništvo v prihodnosti prevzeti mednarodno usklajevanje dobav orožja in dejavnosti usposabljanja ukrajinskih oboroženih sil.

74

Evropska unija Komisarka Johansson napovedala polnopravno članstvo Bolgarije in Romunije v schengenu še letos

Evropska komisarka za notranje zadeve Ylva Johansson je izrazila prepričanje, da bosta Romunija in Bolgarija še letos postali polnopravni članici schengenskega območja, čeprav temu še vedno ostro nasprotuje Avstrija.

1

Šport

Tonči Žlogar v podkastu SOS-odmev "Slovenija je bila uspešna, ko si sredi noči zrecitiral prvo enajsterico"

"Včasih je treba imeti malo sreče, generacije morajo dozoreti, potreben je čas in Slovenija je zdaj izkoristila to priložnost," pred začetkom EP-ja 2024 razmišlja Tonči Žlogar, član reprezentance, ki je zaigrala na prvem evropskem prvenstvu.

15

Dirka po Sloveniji Bauhausu skupinski sprint in zelena majica; Mezgec tretji

Tudi drugo etapo kolesarske Dirke po Sloveniji od Žalca do Rogaške Slatine (178 km) je odločil množični sprint. Dobil ga je Phil Bauhaus (Bahrain Victorious). Nemec, ki je v Rogaški Slatini slavil že pred tremi leti, je novi vodilni na dirki.

156

Odmevi Osebne napake in obrambne kritike pospremile tretjo finalno tekmo Dončića

Na tri točke zaostanka so se po -21 na začetku zadnje četrtine približali košarkarji Dallasa, ko je 4:12 pred koncem sodnik dosodil Luki Dončiću sporno šesto osebno napako. Kaj bi bilo, če je ne bi, ne bomo nikoli izvedeli.

288

Nogomet Zeljković bo vodil latvijskega prvoligaša

Trener Zoran Zeljković ima nov klub. Iz Olimpije, od koder je bil odpuščen 6. maja, se seli na klop latvijskega prvoligaša FK Auda.

1

EP v nogometu 2024 Najboljši Nostradamus bo dobil televizor!

Tudi med evropskim prvenstvom v nogometu vas bo spremljal Nostradamus, priljubljena aplikacija, v kateri napovedujete izide in tekmujete z drugimi uporabniki. Prijavite se! Začelo se bo v petek ob 21.00.

18
Oglasno sporočilo

Posodobite računalnik z doživljenjskim Microsoft Officeom 2021 in Windowsom 11 že za 10,99 €

Microsoft Office je dokazano najpriljubljenejši paket programov za upravljanje s komunikacijo, kot je e-pošta, ustvarjanje vsebine, kot so besedilni dokumenti in preglednice, in urejanje projektov.

Tenis Nadal ne bo nastopil na Wimbledonu, vse moči usmerja v OI

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal ne bo nastopil na Wimbledonu. Tam je osvojil dva od svojih 22 grand slamov, in sicer v letih 2008 in 2010.

12
Več

Kultura

Dediščina Mestni muzej Ljubljana v dar prejel secesijsko jedkano okno

Dva obraza v profilu in cvetlični ornament zaznamujeta secesijsko stekleno okno, ki je z darilno pogodbo postalo nova pridobitev Mestnega muzeja Ljubljana.

2

Gledamo Ocenjujemo hude mačke Grossmannovega festivala: vampirji, zombiji in morilska folklora

Na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina se za glavno nagrado, "hudega mačka", poteguje pet evropskih grozljivk. Njihov spekter groze seže od rahlo srhjive romantike do skrajnega podžanra torture porna. Pa so tudi vredne ogleda?

3

Film in TV Med dobitniki častnih oskarjev tudi producenta Bondove franšize

Filmsko franšizo z imenom agenta 007 že od sredine devetdesetih naprej upravljata producenta Michael G. Wilson in Barbara Broccoli. Za svoj prispevek k filmu bosta novembra nagrajena s častnim oskarjem.

Več

Zabava in slog

Glasba Nekdanjega lastnika edine različice albuma zasedbe Wu-Tang Clan tožijo, ker je naredil kopije

Osovraženi poslovnež Martin Shkreli se je po prestani zaporni kazni znova zapletel v sodni boj – družba PleasrDAO ga toži, ker verjame, da je, ko je imel v lasti edini izvod albuma Once Upon a Time in Shaolin zasedbe Wu-Tang Clan tega nezakonito skopiral.

1

Avtomobilnost Med prvenstvom v Nemčiji se bodo nogometaši vozili v avtomobilih kitajske znamke BYD

Ne BMW, Mercedes ali Volkswagen – uradni avtomobilski sponzor prihajajočega evropskega prvenstva v nogometu, ki poteka v avtomobilistični velesili Nemčiji, je kitajski proizvajalec električnih vozil BYD.

28

Za vsak primer Pred dopustom ne pozabite naročiti evropske zdravstvene kartice in/ali skleniti zavarovanja

Na zavodu za zdravstveno zavarovanje pred poletnimi dopusti, ki jih bodo številni Slovenci preživeli v tujini, svetujejo, naj si pravočasno uredijo zdravstveno zavarovanje in pridobijo evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja.

1

Goltanje hotdogov Kralj žretja hotdogov, Chestnut, diskvalificiran zaradi pogodbe s proizvajalcem rastlinskih klobasic

Joey Chestnut, šampion med požiralci hotdogov na slovitem četrtojulijskem tekmovanju na Coney Islandu, letos ne bo branil zmage. S tekmovanja so ga organizatorji namreč izločili zaradi "sporne promocijske pogodbe" s proizvajalcem brezmesnih klobasic.

13

Zanimivosti Po 65 letih našli ladjo, na kateri je umrl znani polarni raziskovalec Shackleton

Ob obali Nove Fundlandije so našli razbitine zadnje ladje znanega anglo-irskega raziskovalca sira Ernesta Shackletona, ki je potonila leta 1962, 40 let po smrti svojega najslavnejšega kapitana.

1
Oglasno sporočilo

Spremljajte nogometno vročico EURO 2024 na televizorjih Hisense

Le nekaj dni nas še loči od uradnega začetka nogometnega prvenstva. Ste pripravljeni?

Med Eurom Slovenija se bo v Nemčiji oglaševala kot "vrhunska turistična destinacija z velikim športnim srcem"

Slovenska turistična organizacija bo med evropskim nogometnim prvenstvom v Nemčiji s partnerji krepila prepoznavnost slovenskega turizma v Nemčiji in širše. V ospredju bo predstavljanje Slovenije kot turistične destinacije "s športnim srcem".

21
Več

Uredniški izbor

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

206

Evropske volitve 2024 Haček: Koalicija se bo morala zazreti vase. Požgan: Občutek, da sta SD in Levica padla za Svobodo.

SDS je nesporni zmagovalec volitev, koalicija pa, čeprav izid zanjo "ne pomeni katastrofe", se bo morala precej zamisliti in marsikaj spremeniti, ocenjuje politični analitik Miro Haček.

221

Evropa "Gruzijski režim je razkril svoj resnični cilj – popolni nadzor nad civilno družbo"

Množični protesti, ki so se zaradi zakona o "tujih agentih" začeli pred dvema mesecema, so narasli v vsesplošno gibanje proti vladi, opozarja gruzijska novinarka Ana Gvarišvili. Kritiki zakon označujejo kot korak v totalitarnost po ruskem vzoru.

163

80 let od izkrcanja v Normandiji Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

175
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

3

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

3

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov