Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu
Gimnastika - svetovni izziv: finali na posameznih orodjih, prenos iz Kopra

Avtorji Ksenja Tratnik

Ture avanture Foto: Morje narcis vabi na Golico

07.06.2019

"Naj ne trgajo narcis, ampak jih samo ogledujejo, da jih bodo lahko videli tudi naši zanamci," nam je zabičala Dragica, ki je skupaj s Katarino oskrbnica koče na Golici. V teh dneh je vzpon res bogato nagrajen: narcise se bohotijo, kamor seže pogled.

Azija z Oceanijo 30 let pozneje je kitajska oblast še vedno prepričana o upravičenosti pokola

04.06.2019

"Po pokolu je bilo za nas diplomate, takrat je bilo v Pekingu okoli 150 veleposlaništev, skrajno moreče. Celo Jugoslavija, ki je imela zelo razvite odnose s Kitajsko, je imela pred stavbo oboroženo stražo," se spominja takratni veleposlanik Zvone Dragan.

Družba Dina Šterbova: Od šivanja spalnih vreč do osvojitve 8.201 meter visokega Čo Ojuja

03.06.2019

Češka alpinistka Dina Šterbova se je kot prva ženska skupaj z Vero Komarkovo leta 1984 povzpela na vrh 8.201 meter visokega Čo Ojuja. V knjigi Prve ženske na osemtisočakih popisuje usode pogumnih kolegic, ki so kot prve stopile na 14 najvišjih vrhov.

Družba Ženske v Himalaji: Osvajanje vrhov je pomenilo tudi kljubovanje predsodkom

29.05.2019

Alpinisti so prve vzpone na osemtisočake opravili med letoma 1950 in 1964, alpinistke pa med 1974 in 1998, kot prvega so Japonke osvojile Manaslu. Tudi slovenske alpinistke so Himalajo začele osvajati že v 70. letih in pustile pomembno sled.

Oder "Nehajmo razmišljati o rasizmu in sovraštvu in samo uživajmo v spolnosti"

26.05.2019

"Glavno sporočilo je, da nehajmo razmišljati o rasizmu in sovraštvu in samo uživajmo v spolnosti," pravi češki režiser Jan Frič. Njegovo predstavo Strah jesti dušo si lahko drevi ogledate na Drama Festivalu.

Evropske volitve Evropske volitve: Kam greš, EU?

22.05.2019

Med četrtkom in nedeljo bo več kot 370 milijonov volivcev v državah članicah EU-ja izvolilo nove evropske poslance. Teh bo 751, ko bo Združeno kraljestvo izstopilo, pa 705, pri čemer velja, da si bo 27 od 73 britanskih sedežev razdelilo 14 držav članic.

Preostali športi Pred natanko 40 leti sta Nejc Zaplotnik in Andrej Štremfelj stopila na vrh sveta

13.05.2019

"Tone, na vrhu sva. Sediva pri kitajski piramidi, pa ne veva, kaj bi!" so bile besede, ki sta jih slovenska alpinista ob 13.51 z vrha Mount Everesta ob izjemnem alpinističnem dosežku sporočila vodji jugoslovanske odprave v bazni tabor.

Slovenija Puigdemont v Ljubljani: Želimo zgraditi drugačno demokratično državo

10.05.2019

"Želimo zgraditi drugačno demokratično državo, z drugačnim odnosom med oblastjo in državljani," je v nagovoru ob obisku v Ljubljani dejal odstavljeni katalonski predsednik Carles Puigdemont, ki pri nas začenja tudi svojo kampanjo za evropske volitve.

Evropske volitve Evropski parlament - podij, kjer ne šteje, iz katere države si

08.05.2019

Ko v posameznih državah članicah volimo evropske poslance, volivci "vidimo" predvsem njihovo domačo strankarsko pripadnost, vendar pa ta v Evropskem parlamentu ni pomembna. Tam je namreč ključna pripadnost evropski stranki oz. skupini.

Rekreacija 84-letna Kazimira Lužnik: Najbolj vesela bom, če bom še koga navdušila za tek

16.04.2019

"Vesela sem, da sem tu, da sem še živa. V meni je bilo vedno nekaj, kar mi pravi: Ti se lahko še izboljšaš, lahko še kaj postoriš, bodi čim boljša," je enega od svojih motov na predstavitvi svoje knjige razkrila legendarna tekačica Kazimira Lužnik.

Evropa Janne Teller o tem, kako je bila prodana danska demokracija

11.04.2019

Danska se je popolnoma spremenila zaradi političnega oportunizma, po letu 2001 je bilo konec manjšinskih vlad in s tem političnega ravnotežja med levico in desnico, pravi danska aktivistka in pisateljica nemško-avstrijskih korenin Janne Teller.

Afrika "Do 22. februarja je bila za Alžirce največja težava pomanjkanje upanja. Zdaj je drugače."

04.04.2019

Po tednih protestov, na katerih je stotisoče Alžircev zahtevalo odhod predsednika Abdelaziza Buteflike in njegovega kroga, je v torek že več let vidno oslabeli 82-letnik po 20 letih vladanja vendarle odstopil. Kaj čaka največjo afriško državo?

Stran 22 od 59
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov