Lokalne novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Lokalne novice - Arhiv
25 let ZVVS-ja: "Skrb za svojce padlih je naša posebna dolžnost" Zveza veteranov vojne za Slovenijo se je v soboto s slavnostno sejo poklonila spominu na ustanovitev Združenja veteranov vojne za Slovenijo pred 25 leti.
V Šmarjeških Toplicah ne bo ponovnih volitev. Župan bo postal Marjan Hribar. Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah je v ponovnem postopku odločila, da ponovitve županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi ne bo.
Prodaja Tobačne gre zdaj še na ustavno sodišče Igor Pezdirc, predkupni upravičenec na zemljiščih za projekt Tobačna mesto v Ljubljani, je na ustavno sodišče vložil pritožbo na odločitev višjega sodišča, ki mu je zavrnilo nakup premoženja. Pezdirc predlaga tudi začasno ustavitev prodaje premoženja.
Volilna komisija mora vnovič odločiti o ponovitvi volitev v Šmarjeških Toplicah Občinska volilna komisija v Šmarjeških Toplicah bo morala spet odločiti o ponovitvi 2. kroga županskih volitev na volišču v Beli Cerkvi, je odločilo upravno sodišče.
Tragedija povzpetniške sle ali ko neustrašni Macbeth spregovori s sodobnim jezikom " Nikakor nisem želel Shakespearja posodabljati, pač pa sem želel, da govori bolj z današnjim jezikom. Da je vsa tista njegova kompleksnost izražena tako, da je bolj konkretna, bolj materialna, da ...
Šmarješki kandidat za županski stolček Hribar prepričan o zmagi Po razveljavljenih volitvah drugega kroga na volišču Bela Cerkev v občini Šmarješke Toplice se bosta znova pomerila županja Bernardka Krnc in izzivalec Marjan Hribar, ki je na dotičnem volišču ...
Boris Popovič želi ponovno štetje glasovnic v Kopru Boris Popovič je napovedal, da se bo na konstitutivni seji koprskega občinskega sveta, ki bo 21. decembra, pritožil na odločbo občinske volilne komisije, ki je za zmagovalca volitev razglasila Aleša ...
Brezplačni brezžični internet bo s sredstvi EU-ja vzpostavilo 89 občin Evropska komisija je objavila izid prvega poziva pobude WiFi4EU za brezplačni dostop do brezžičnega medmrežja na javnih mestih.
Poslovanje UKC Maribor, kljub visoki izgubi, boljše od načrtovanega Poslovanje UKC Maribor v devetih mesecih letošnjega leta izkazuje 2,7 milijona evrov izgube, kar je bolje od načrtovanega.
Mariborski družinski zdravniki: Trudimo se delati dobro, a stanje postaja nevzdržno Zdravniki družinske medicine Zdravstvenega doma Maribor opozarjajo na preobremenjenost.
Drugi tir: začetek arheoloških izkopavanj med čakanjem na investicijski program Na trasi drugega tira začenjajo arheološka izkopavanja. Potekala bodo na sedmih lokacijah, končana pa naj bi bila spomladi.
Soboška komunala terja 200 tisoč evrov posojila nogometašem Na sodiščih še vedno potekajo postopki, povezani z delovanjem predhodnikov nogometnega kluba Mura v letih 2010–2013.
Trboveljski zdravstveni dom bogatejši za zobotehnični laboratorij Zdravstveni dom Trbovlje je odprl nov zobotehnični laboratorij, ki bo po oceni direktorja doma Denisa Tomšeta prinesel izboljšanje predvsem za zaposlene, saj delovni pogoji prej niso bili najboljši.
Znamenita Ranzingerjeva vila za zdaj ostaja v javni rabi Ranzingerjeva vila v Begunjah na Gorenjskem je sicer šla letošnjega marca na javno dražbo, na kateri jo je radovljiška občina skušala prodati najmanj za izklicno ceno v višini 299 tisoč evrov, ...
Poklon ruskim vojnim ujetnikom V okviru mednarodne Poti miru, ki se vije od Alp do Jadrana, so odprli obnovljeno Rusko jamo, ki je v bližini Kostanjevice na Krasu.
Iz gramozne jame podjetja Albin Promotion odstranili 38 tisoč ton gum Inšpektorat za okolje in prostor je prek izbranih izvajalcev do zdaj iz gramozne jame v Lovrencu na Dravskem polju odstranil že dobrih 38.000 ton odpadnih gum, ki jih je tam skladiščilo podjetje ...
Urbana klop za učilnico na prostem prinesla priznanje MOM V Innsbrucku je nedavno potekal drugi letni forum Evropske unije za alpsko regijo, na katerem je 15 občin in organizacij z območja Alp prejelo priznanja za "Stavbe & urbano pohištvo, narejeno iz ...
Avstralija Romanu Leljaku prepovedala vstop v državo Novoizvoljenemu županu občine Radenci Romanu Leljaku so na letališču v Sydneyju prepovedali vstop v Avstralijo, kjer je hotel predstaviti svojo knjigo Mit o Jasenovcu.
V Ljubljani bo dežurni zdravnik za odrasle ob sobotah deloval le še v UKC-ju Z decembrom sobotne dežurne službe za odrasle v ZD-ju Ljubljana ne izvajajo več v enoti Metelkova, temveč le še v enoti splošne nujne medicinske pomoči na Bohoričevi ulici v prostorih ...
Koper: Popovič se bo pritožil še na občinski svet Boris Popovič še ni prejel obrazložitvenega sklepa občinske volilne komisije (OVK), ki je zavrnila njegov ugovor glede županskih volitev, a se bo v vsakem primeru pritožil na občinski svet.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

15:00 Il giardino dei sogni, ponovitev
15:45 Shaker

TV Maribor

15:00 Hišica v preriji (IX.): Ljubezen, ameriška nadaljevanka, 10/22, ponovitev
15:45 Hišica v preriji (IX.): Aldenova zadrega, ameriška nadaljevanka, 11/22

Radio Koper

15:00 Pesem tedna
15:30 Dogodki in odmevi

Radio Maribor

15:15 Glasbena rubrika
16:00 Nedeljsko popoldne
Kazalo