Lokalne novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Lokalne novice - Arhiv
Celjski muzej: O razpadu Avstro-Ogrske in novo odkriti antični freski Pokrajinski muzej Celje se bo v tem letu ozrl stoletje nazaj in osvetlil ključno dogajanje v Celju in okolici v prelomnih trenutkih razpada Avstro-Ogrske in prehoda v novo državo.
Priključitve študentskega zdravstvenega doma k Zdravstvenemu domu Ljubljana očitno ne bo Z ministrstva za zdravje so sporočili, da bodo dogovor o povezovanju Zdravstvenega doma za študente na Aškerčevi z Zdravstvenim domom Ljubljana sklenili samo ob soglasju vseh sodelujočih.
Od družinske vile do hiše ustvarjalnosti: Pionirski dom obnovljen v novo leto Hiša ustvarjalnosti, umetnosti in drugih dejavnosti Pionirski dom – Center za kulturo mladih je od svoje zgraditve konec 19. stoletja do danes doživela več preobrazb, zadnja med njimi je bila ...
Posočje je stresel zmeren potresni sunek Seizmografi so danes ob 11.22 zaznali zmeren potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče v bližini Kobarida.
Lahko Velenjsko jezero poplavi Šoštanj? Prebiva lce Šoštanja, ki se jim zaradi izkopavanja premoga že več desetletij tresejo tla in se med njimi širi smrad plinov iz jame, je preplašila novica, da bi jih lahko celo poplavilo.
Vinica: Slabo vreme podaljšalo gradnjo dodatnega čakalnega pasu na mejnem prehodu Gradnjo dodatnega čakalnega pasu na slovenski strani mejnega prehoda Vinica, ki so jo začeli oktobra lani, so zaradi neugodnih vremenskih razmer podaljšali za štiri mesece.
Že prihodnje leto po pol stoletja spet z vlakom do Kočevja Medtem ko naj bi bil aprila končan drugi del prenove in nadgradnje 12,2-kilometrskega dela kočevske železniške proge med Ribnico in Kočevjem, je zdaj objavljeno javno naročilo za še tretji del ...
Se bosta projekta Emonika in Kolizej vendarle premaknila z mrtve točke? Družba Prime Kapital, ki sodeluje pri razvoju komercialnega dela Emonike, naj bi v projekt investirala skupaj z družbo Mas Real Estate.
Lansko leto je bilo za izolski turizem po številu prenočitev rekordno V Izoli so lani našteli 330.000 prenočitev, kar je 8 odstotkov več kot leto prej, ki je bilo tudi zelo uspešno.
Na Debeli rtič prihaja nova ambulanta za otroke z avtizmom Po kratkem zaprtju zaradi vzdrževalnih del so vrata zdravilišča in letovišča na Debelem rtiču spet odprta. Letos napovedujejo nove projekte.
Na Dolgem mostu kmalu novo železniško postajališče Ta mesec se začenja izvajanje 3,2 milijona evrov vrednega projekta ureditve sedmih obstoječih in gradnje treh novih železniških postajališč, večinoma v Ljubljani in okolici.
38 gasilcev gasilo požar v Podkraju, reševalci oskrbeli tri ljudi V Podkraju v občini Hrastnik je v soboto popoldne zagorelo gospodarsko stanovanjsko poslopje. Posredovalo je 38 gasilcev, ki so pogasili požar ostrešja.
Trebnje se ob 150-letnici smrti spominja misijonarja Barage V Trebnjem so se ob 150-letnici smrti spomnili slovenskega misijonarja, škofa, etnologa, jezikoslovca in pisca več knjig Friderika Ireneja Barage.
Rusi našli najlepši kotiček v Lepeni Po ponovnem zagonu Kanina na Bovško prihaja vse več ruskih vlagateljev. Nove ruske lastnike ima tudi idilična turistična vasica Pristava Lepena.
Celjska bolnišnica po razrešitvi Ferjanca išče novega direktorja Ker je vlada v četrtek potrdila razrešitev direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in za v. d.
Ameriški poslovnež le ni rešitelj Vinaga: kupnine ni od nikoder Stečajni upravitelj je v petek zaman čakal na slaba dva milijona evrov kupnine za mariborski Vinag - tri mesece od sklenitve pogodbe tako očitno ni bilo dovolj časa, da bi ameriški poslovnež ...
Poslanci: Naj Lipica postane turistična vstopna točka Krasa Parlamentarni odbor za gospodarstvo je opravil drugo obravnavo predloga zakona o Kobilarni Lipica in s koalicijskimi dopolnili odpravil pomanjkljivosti, na katere je opozorila zakonodajnopravna ...
Hud boj za arheološka izkopavanja na trasi drugega tira Direkcija za infrastrukturo že dobro leto izbira izvajalca arheoloških izkopavanj na trasi drugega tira.
Mulj iz izpraznjenega jezera na Mostu na Soči skrbi ribiče Potem ko so Soške elektrarne Nova Gorica (SENG) prejšnjo sredo začele prazniti akumulacijsko jezero na Mostu na Soči zaradi popravila jezu v Podselu, je deževje v preteklih dneh začelo izpirati mulj ...
Sodišče pritrdilo novomeški občini, vendar likovniki ne želijo zapustiti Narodnega doma Sodišče je ugodilo tožbi novomeške občine zaradi izpraznitve in izročitve nepremične Narodnega doma v Novem mestu.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Videonovice
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri domačih nalogah za dečke iz Konga
Iščemo prostovoljca_ko, ki bi fantom iz Konga pomagal pri domačih nalogah. Fantje obiskujejo 2., 4. in 6. razred in potrebujejo pomoč predvsem zaradi razumevanja slovenščine. Vsi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

00:20 Dnevnik Slovencev v Italiji
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:40 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo