Lokalne novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Lokalne novice - Arhiv
Kljub nasprotovanju ustanovljen Krajinski park Debeli rtič Ankaranski svetniki so podprli ustanovitev Krajinskega parka Debeli rtič, ki bo obsegal polotok med zalivoma Valdoltra in Sv. Jernej v mejah občine Ankaran, zaliv Sv.
V Postojni odkrili spominsko ploščo skladatelju Srebotnjaku Na pročelju hiše na Ljubljanski cesti 26 v Postojni, v kateri se je leta 1931 rodil eden najvidnejših sodobnih slovenskih skladateljev in pedagogov, v letu 2010 umrli Alojz Srebotnjak, so včeraj ...
Prizorišče novogoriške poletne scene bo poleti dobilo novo ime: Ploščad Silvana Furlana Otvarja se Poletna scena, ki bo vse do 2. septembra p oletne mesece v Novi Gorici razgibavala in razživljala z glasbo, gledališčem, plesom in potopisnimi predavanji.
Čas je za Jurjevanje: najstarejši folklorni festival pri nas, ki se spogleduje s sodobnostjo Ta konec tedna bo v središču Črnomlja potekal osrednji program Jurjevanja v Beli krajini, ki je najstarejši folklorni festival v Sloveniji.
Občina Murska Sobota ustanavlja svoje lekarne, sindikat odločno proti Spor med Pomurskimi lekarnami in soboško občino se nadaljuje, saj je ta zdaj sprejela odlok, po katerem lahko ustanovi svojo lekarno. Sindikat farmacevtov Slovenije temu nasprotuje.
Na Borštnikovem srečanju po novem uvedba enoletnega mandata selektorja Selekcijo za letošnji Festival Borštnikovo srečanje, ki ga bo Maribor gostil v drugi polovici oktobra, je opravila Zala Dobovšek, za katero je to prvi mandat na mestu selektorja tekmovalnega ...
Foto: Izjemna arheološka najdba na Kapiteljski njivi Na prazgodovinskem grobišču Kapiteljska njiva v Novem mestu so v novoodkriti gomili našli starejšeželeznodobni knežji grob, pri čemer gre za grob premožnega bojevnika z železnim orožjem, bronasto ...
Maribor v pričakovanju Lenta: Od Balaševića do Sladolenta Maribor je v pričakovanju vsakoletnega največjega družabnega dogodka v mestu - Festivala Lent.
Ustvarjanje suspenza med vizualnim in nevizualnim s postavitvijo Blizu svetlobi Razstava Blizu svetlobi vznika iz neznatnih intimnih, čutnih in racionalnih impulzov umetnice Petre Varl v želji po vzpostavitvi dialoga z zelo zapeljivim, a zahtevnim razstavnim prostorom.
Luka Koper vnovič z okoljevarstvenim soglasjem za podaljšanje prvega pomola Agencija RS za okolje (Arso) je Luki Koper vnovič izdala okoljevarstveno soglasje, potem ko je upravno sodišče na podlagi pritožbe koprske občine že izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje ...
Za Tobačno se potegujeta KPL in družba iz Celovca Družba Bauträger iz Celovca je ponudila 25 milijonov evrov, KPL pa 23,10 milijona evrov, je pojasnil stečajni upravitelj Grega Erman.
Svoje duri za javnost odpira grad Kostel, drugi največji grajski kompleks na Slovenskem Komorni koncerti, razstave, predstave in delavnice bodo po novem naseljevali do zdaj urejeni del gradu Kostel, ki ga bodo za javnost odprli v petek.
V Pomurju pričakujejo za 30 odstotkov manj pridelka pšenice glede na lani V Pomurju bo zaradi slabih vremenskih razmer letošnji pridelek pšenice po prvih predvidevanjih manjši za od 20 do 30 odstotkov, slabša kot lani naj bi bila tudi kakovost, dogovora o cenah v žitni ...
Karitas s prvih 55.100 evri pomoči za v neurju prizadeta gospodinjstva Po hudi uri nad Črnomljem, ki je povzročila skupno škodo v vrednosti kar 18,5 milijona evrov in prizadela več kot 700 zasebnih stavb, prihaja pomoč z različnih virov.
Poletje ob Kolpi: turistov naj ne bi bilo manj V Belo krajino je letos nezakonito vstopilo že 1.324 tujcev, devet se jih je pri prečkanju mejne reke Kolpe utopilo. V zadnjem tednu se je naval prebežnikov zmanjšal.
Ljubljana proti plastičnim vrečkam: Bi zmogli brez njih? Trgovci in gostinci v ljubljanskem mestnem središču so v okviru akcije proti plastičnim vrečkam pozvani, naj strankam ponujajo izključno papirnate in biorazgradljive vrečke.
Ljubljanski mestni svetniki povečali proračun za 13 milijonov evrov Ljubljanski mestni svet je brez razprave potrdil rebalans letošnjega proračuna, ki je po pojasnilih vodje mestnega oddelka za finance Saše Bistan 13 milijonov evrov višji od obstoječega in znaša 399 ...
Je po briški zdaj napočil čas tudi za vipavsko rebulo? Čeprav so si Brici rebulo vzeli za svojo in njej v čast lani v Vipolžah priredili nadvse uspešni masterclass , jim zdaj Vipavci vračajo udarec in prirejajo svoj simpozij na temo - vipavske rebule.
V Trbovljah prve urejene kolesarske površine V Trbovljah bodo uradno predali namenu prve urejene površine za kolesarje.
Šmarške vijolice praznujejo 90 let Nogometni klub NK Šmartno 1928 je 90 let delovanja zaznamoval s sobotno revijalno tekmo.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Videonovice
Poletje v Lendavi 00:02:13, 22.06.2018
Soboški dnevi 00:02:39, 22.06.2018
Grad Kostel odprt za obiskovalce 00:01:57, 22.06.2018
Začel se je Festival Lent 00:10:41, 22.06.2018
Na Jesenicah prvi hibridni avtobus 00:01:39, 21.06.2018
Srednjeveška poroka na Ptuju 00:05:46, 21.06.2018
Nova rešitev za streho tržnice 00:09:45, 21.06.2018
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Prostvoljec na Art Kampu 2018
Letos bomo sodelovali na prireditvi Art Kamp 2018, ki se bo odvijala v okviru Festivala Lent. Našli nas boste lahko v okviru programa Korenine srca in sicer v soboto 30.06.2018 ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

01:20 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

23:25 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program RS
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
07:00 Druga jutranja kronika
Kazalo