Lokalne novice - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Lokalne novice - Arhiv
Zedinjena Slovenija vložila kandidaturo Šiška za mariborskega župana Zedinjena Slovenija je vložila župansko kandidaturo trenutno priprtega Andreja Šiška in listo kandidatov za mestni svet, na čelu katere je prav tako Šiško.
Na mariborski kardiologiji uspešno izvedli zahtevno nekirurško vstavitev aortne zaklopke V mariborskem UKC-ju so uspešno opravili prvi dve nekirurški vstavitvi aortne zaklopke, s čimer se pridružujejo Ljubljani, kjer ta poseg izvajajo že nekaj časa.
Festival Poklon viziji se poklanja kanadsko-švicarskemu filmarju Petru Mettlerju Petru Mettlerju, ki se že tri desetletja " izmika kakršni koli žanrski kategorizaciji tako znotraj dokumentarnega kot tudi igranega filma ", se poklanjajo na letošnjem filmskem festivalu Poklon ...
Kandidat za župana Celja Matevž Vuga se bo zavzel za sanacijo celjske kotline V Celju je kandidaturo za župana napovedal tudi Matevž Vuga iz SMC-ja, ob predstavitvi je v ospredje postavil sprejetje občinskega prostorskega načrta, prenovo občinske stanovanjske politike in ...
Vlado Šega je kandidat Levice za župana Maribora Maribor vendarle ni tako zavoženo mesto, kot ga skušajo prikazati nekateri, meni kandidat Levice za mariborskega župana Vlado Šega, ki je Mariborčanom znan tudi po delu na Dravskih elektrarnah.
Čas je za Borštnikovo srečanje, praznovanje slovenske gledališke ustvarjalnosti Festival Borštnikovo srečanje, ki se začenja danes v Mariboru, bo tokrat v prenovljeni obliki in z razširjenimi vsebinami v 14 dneh ponudil nekaj manj kot 70 dogodkov.
V Magnini lakirnici zabrneli stroji, začetek proizvodnje po novem letu Delavci nemškega podjetja Dürr so v Hočah marca začeli nameščati stroje in opremo za proizvodno linijo Magnine lakirnice.
Sklepno dejanje popotovanja nadangela Mihaela: kip znova bdi nad Piranom Vsaka ekskurzija ima svoj konec in tako se je kip nadangela Mihaela po restavratorskih posegih vrnil na vrh piranskega zvonika, kamor so ga dvignili s helikopterjem Slovenske vojske , kakor so ga na ...
Papež novomeškemu škofu Glavanu za eno leto podaljšal službo Novomeški škof Andrej Glavan, ki praznuje 75. rojstni dan, je pred jubilejem papežu Frančišku ponudil svoj odstop.
Matej Arčon: Gorico in Novo Gorico želimo čim bolj povezati Nova Gorica išče inovativne načine čezmejnega sodelovanja s "staro damo" Gorico.
Primorci uživajo v indijanskem poletju. Do kdaj še? Našo državo je zajelo pravo indijansko ali babje poletje.
UOU: Zgodba o uspehu vina iz zapuščenih vinogradov Vinska klet UOU sicer ni novinec na slovenski vinski sceni, a v zadnjem času njihovo vino, pridelano iz grozdja opuščenih vinogradov Vipavske in Goriške, žanje vse več pozornosti. Zasluženo.
Od Bistriškega gradu do Črnega jezera po novi učni in interaktivni Bistriški poti Slovenjebistriška občina je uresničila dragoceno turistično ponudbo z denarjem iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.
Aleksander Jevšek: Vlečejo samo tiste zgodbe, ki štrlijo iz povprečja Murska Sobota je vedno bila, je in bo regionalno središče, čeprav regionalizacija ni formalno urejena, poleg tega pa ni več sinonim za podpovprečno razvitost in slabo socialno stanje, ampak sinonim ...
Koprska občina načrtuje podaljšanje ribiškega pomola Občinski svet je potrdil odlok o prostorskem načrtu za obalno ureditev v koprskem zalivu.
Smučišču Kanin se obeta posodobitev, najprej je na vrsti nova dostavna žičnica Občina Bovec želi v naslednjih letih posodobiti smučišče Kanin. Prvi korak bo nova dostavna žičnica, za katero francoska družba STEM International že pripravlja idejno zasnovo.
V junijski toči poškodovan vrtec Čardak znova odprl svoja vrata Stari del otroškega vrtca Čardak v Črnomlju, ki je bil med junijsko točo močno poškodovan, je po prenovi, ki je stala nekaj manj kot 200.000 evrov, odprl svoja vrata.
Postojnski občini mora ministrstvo za obrambo plačati nadomestilo za območje Počka Ministrstvo za obrambo mora po odločitvi vrhovnega sodišča postojnski občini plačati 1,3 milijona evrov nadomestila za uporabno stavbnega zemljišča (NUSZ) za območje Počka.
Poslovil se je Cveto Sever, prvi poklicni lutkar solist pri nas Umrl je kranjski lutkar Cveto Sever, čigar način ustvarjanja je v slovensko lutkovno zgodovino vpeljal posebno prakso razumevanja in videnja lutkovnega gledališča.
Znova je čas za MFRU: tudi računalniška umetnost je ženskega spola " Računalniška umetnost se je vedno razvijala v skupnostih. V dialogu med teoretiki in teoretičarkami, programerji in programerkami, inženirji in inženirkami, umetniki in umetnicami, " je glede ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri iskanju stanovanj
Ker veliko migrantov potrebuje dom, iščemo prostovolj-ca/ko za pomoč pri iskanju.  Gre za posameznike, pare in družine iz različnih držav, ki iščejo stanovanje v ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

18:00 Športel
18:35 Vreme

TV Maribor

18:10 Tele M, oddaja TV Maribor
18:40 Primorska kronika, oddaja TV Koper-Capodistria

Radio Koper

18:00 S koncertnih prizorišč
18:45 Napovednik programa

Radio Maribor

18:00 Radijska delavnica znancev
20:00 Sotočja
Kazalo