Ljubljana - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ljubljana - Arhiv
Ljubljanski mestni svetniki povečali proračun za 13 milijonov evrov Ljubljanski mestni svet je brez razprave potrdil rebalans letošnjega proračuna, ki je po pojasnilih vodje mestnega oddelka za finance Saše Bistan 13 milijonov evrov višji od obstoječega in znaša 399 ...
Zbrali več kot 500 podpisov proti razlastitvi šentviškega pokopališča MOL je sprožil razlastitveni postopek za šentviško pokopališče, ki je v lasti Župnije Šentvid.
Ustavno sodišče zadržalo odvzem koncesije Lekarni Bitenc Ustavno sodišče je sklenilo v obravnavo sprejeti ustavno pritožbo, ki jo je Lekarna Bitenc vložila zoper sodbo vrhovnega sodišča, ker ji je Mestna občina Ljubljana odvzela koncesijo.
Foto: Plaža Sava v Ljubljani - prva urejena plaža, ne pa tudi kopališče V bližini teniških igrišč ob stopenjskem jezu v Črnučah je Mestna občina Ljubljana uredila Plažo Sava, ki se ponaša z nazivom prva urejena plaža v prestolnici.
Nova presenetljiva najdba na Gosposvetski: odkritje domnevne grobne arhitekture Poleg pričakovanih sarkofagov so arheologi med izkopavanji na Gosposvetski cesti v Ljubljani naleteli še na grobno arhitekturo, ki je bila nekdaj okrašena s freskami in mozaiki.
Palača Kazina se po novem ponaša s statusom kulturnega spomenika lokalnega pomena Glede med letoma 1835 in 1837 zgrajene palače Kazina, ki tvori severno stranico Kongresnega trga s parkom Zvezda, so ljubljanski mestni svetniki na ponedeljkovi seji sprejeli odlok, da se razglasi ...
Cukrarna naj bi začetek prenove doživela že v prihodnjem mesecu Prenovljena Cukrarna po besedah Blaža Peršina, direktorja Muzeja in galerij mesta Ljubljane , ki bo upravljal Galerijo Cukrarna, " ne bo le pomembna nova kulturna pridobitev, ampak bo pomenila tudi ...
Ogorčenje krajanov zaradi dovažanja odpadkov v občino Prebivalci Štude, Male Loke in sosednjih vasi nedaleč od Domžal so ogorčeni in zaskrbljeni, ker je na zemljišču nedaleč od bioplinarne in čistilne naprave v Študi nepričakovano začela rasti ...
Skladišču radioaktivnih odpadkov podaljšali obratovalno dovoljenje Agencija za radioaktivne odpadke je osrednjemu skladišču radioaktivnih odpadkov v Brinju aprila zagotovila podaljšanje obratovalnega dovoljenja za 10 let.
Obtožnica zoper Zorana Jankovića v zadevi Gratel pravnomočna Obtožba specializiranega tožilstva proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću zaradi jemanja podkupnine oz. prejemanja donacije družbe Gratel za obnovo Ljubljanskega gradu je pravnomočna.
Risbe Ljubljane pod kostanji Krakovskega nasipa vabijo, da jih pobarvate Na plakatih javnega razstavnega prostora v drevoredu kostanjev ob Krakovskem nasipu umetnica Amela Špendl predstavlja svoje podobe Ljubljane, v katere je ujela duha mesta, kot ga zaznava med ...
Korak bliže prenovi Cukrarne: prejeli nekaj manj kot 11 milijonov evropskih sredstev Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za prenovo nekdanje rafinerije sladkorja Cukrarne.
Nova streha za Cankarjev dom še pred zimskimi meseci Vodstvo Cankarjevega doma na nujnost obnove strehe opozarja že od leta 2012, ko je sunek vetra odnesel več ton strešne kritne.
Na Hradeckega cesti po obnovi le pet omejevalcev hitrosti Na Hradeckega cesti, ki je bila pred obnovo verjetno najbolj obložena cesta s hitrostnimi ovirami v prestolnici, jih je odslej le pet, v obe smeri vodita tudi novi kolesarski stezi.
V kabinetu ljubljanskega župana Jankovića prejeli sumljivo pošiljko Na Mestni občini Ljubljana so prejeli sumljivo pisemsko pošiljko z neznano snovjo, ki je bila naslovljena na župana.
Zmajeljubna razstava na Ljubljanskem gradu: zvesti spremljevalci civilizacij sveta Razstava Zmaj vseh zmajev, ki jo bodo zvečer odprli na Ljubljanskem gradu, bo ponudila vpogled v zgodovino Ljubljanskega zmaja, zmajev na Slovenskem in zmajev sveta ter v pomene zmajev za človeštvo.
Stanovanjski sklad toži stanovalce Zelenega gaja: Vrnite unovčeno garancijo Od leta 2009 do leta 2017 smo porabili 5,7 milijona evrov za sodne postopke in odprave napak.
Od Špice do Tromostovja iz Ljubljanice potegnili poldrugo tono odpadkov V že 27. tradicionalni čistilni akciji Ljubljanice, ki je dan pred svetovnim dnevom Zemlje potekala od Špice do Tromostovja, so udeleženci iz vode potegnili okoli tono in pol odpadkov.
Upravno sodišče: Križevniška cerkev pripada križnikom, ne Festivalu Ljubljana Upravno sodišče je zavrnilo pritožbo Mestne občine Ljubljana (Mol) in Festivala Ljubljana ter potrdilo dobro leto stari odločitvi ministrstva za kulturo, da je treba križevniško cerkev po 26 letih ...
Ljubljančani so iz največje džezve na svetu spili kar 3.650 skodelic kave V največjo džezvo na svetu gre 65 kilogramov kave, do zdaj jo je pokusilo kar pet milijonov ljudi po vsem svetu, pred kratkim tudi 3.650 Ljubljančanov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Druženje z odraslo osebo z Downovim sindromom
»Moje ime je Nina, stara sem 35 let, rada se pogovarjam, družim z ljudmi, ukvarjam s športom, igram različne igre in predvsem rada ustvarjam.« A Nina se je rodila z Downovim ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

23:55 Infocanale
06:00 Infocanale

TV Maribor

22:30 Infokanal - TV Maribor
07:00 Infokanal - TV Maribor

Radio Koper

00:00 Nočni program
05:00 Jutro na Radiu Koper

Radio Maribor

22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
05:40 Dobro jutro z Radia Maribor
Kazalo