Za zagon in poplačilo dolgov bi ŠC Pohorje potreboval 3,7 milijona evrov. Foto: MMC RTV SLO/J. O.
Za zagon in poplačilo dolgov bi ŠC Pohorje potreboval 3,7 milijona evrov. Foto: MMC RTV SLO/J. O.

Tudi mariborski župan Andrej Fištravec ob robu dopoldanskega srečanja z novoizvoljenimi poslanci regije ni želel podrobneje komentirati aktualnega dogajanja v zvezi s športnim centrom (ŠC), očitno pa na mestni občini še niso vrgli puške v koruzo. Tudi na to temo si namreč želi še ta teden sestanek s predsednikom vlade Mirom Cerarjem.

Želi ga opozoriti na po njegovem mnenju nelogično ravnanje DUTB-ja, ki kot lastnik ŠC-ja Pohorje doslej v to podjetje ni vložil še niti evra in se tako igra z njegovo usodo. Ob tem župan opozarja, da gre za enega nosilcev mariborskega turizma.

Že prejšnji teden je zato pisal vodstvu slabe banke in od njega zahteval odgovore na vprašanja o tem, ali je DUTB naročil revizijo preteklega poslovanja podjetja oziroma ali je revizijo naložil vsaj aktualnemu vodstvu podjetja. V zvezi s tem Fištravca tudi zanima, ali je DUTB zaščitil javno premoženje in zakaj ni podprl prvič predlagane dokapitalizacije.

DUTB molči in ne stori ničesar
Na DUTB-ju se še niso odzvali, je pa direktorica ŠC-ja Barbara Vtič Vraničar opozorila, ki jo je na to mesto postavil prav državni lastnik, da so dejavnosti v zvezi s prihajajočo zimsko sezono zelo povezane z odločitvami lastnikov, zato so jih začasno omejili. Po njenih ocenah bi družba za nemoteno delovanje potrebovala 3,7 milijona evrov.

To bi omogočilo pokrivanje vseh zapadlih obveznosti ter pregled in zagon žičnic za začetek prihajajoče zimske sezone. Na DUTB so do zdaj pojasnili le, da bodo kot lastniki predloge uprave preučili in v skladu s pristojnostmi ter možnostmi v najkrajšem času podali svojo odločitev.