Primorje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Primorje - Arhiv
Lansko leto je bilo za izolski turizem po številu prenočitev rekordno V Izoli so lani našteli 330.000 prenočitev, kar je 8 odstotkov več kot leto prej, ki je bilo tudi zelo uspešno.
Na Debeli rtič prihaja nova ambulanta za otroke z avtizmom Po kratkem zaprtju zaradi vzdrževalnih del so vrata zdravilišča in letovišča na Debelem rtiču spet odprta. Letos napovedujejo nove projekte.
Hud boj za arheološka izkopavanja na trasi drugega tira Direkcija za infrastrukturo že dobro leto izbira izvajalca arheoloških izkopavanj na trasi drugega tira.
Občini Koper in Ankaran spet v boj za luški denar Ministrstvo za infrastrukturo je občinama Koper in Ankaran predstavilo nov ključ, po katerem Luka Koper občinama Ankaran in Koper plačuje koncesnino.
Razstava Tržaške Slovenke tudi v poklon 120-letnici prvega izida časopisa Slovenka Časopis Slovenka je " odločno nasprotoval prevladujoči ideologiji, ki je s pomočjo medicinskih študij in evgenike dokazovala šibkost ženskega telesa in tako opravičevala zamejitev ženske prisotnosti ...
Škocjanske jame – je obiskovalcev že preveč? Lani je Škocjanske jame obiskalo več kot 177.800 ljudi. Največ v njihovi zgodovini. Ali veliko število obiskovalcev dviguje temperaturo zraka, povečuje vlago, vpliva na rast kapnikov?
Nezaupnica upravi Luke Koper. Matić: Gre za politično gonjo. Delničarji Luke Koper so na izredni skupščini v Portorožu izglasovali nezaupnico upravi pod vodstvom Dragomirja Matića. O njenem odpoklicu bo odločal nadzorni svet.
Matić: Poštar nam je dejal, da moramo oditi tako ali drugače Predsednik uprave Luke Koper Drago Matić se bo na izredni skupščini morda soočil z nezaupnico. Zatrdil je, da v ozadju ni neurejenega stanja pri poslovanju z izvajalci pristaniških storitev.
Počivalšek: Kobilarne Lipica ne bomo privatizirali Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je na sestanku z zaposlenimi v Kobilarni Lipica ter predstavniki lokalnih skupnosti in Civilne iniciative za Lipico zagotovil, da novi zakon o kobilarni sicer ...
Smrt delavca v pristanišču: samovolja, lahkomiselnost, odsotnost pravil ... Pet mesecev po tragični nesreči v koprskem pristanišču, ko je delavca med prekladanjem tovora v skladišču ladje zadel grabilec luškega dvigala in ga do smrti poškodoval, organi pregona še niso ...
Vse, kar je povezano s konjerejo in konjeništvom v Lipici, je javna služba "Kobilarna Lipica je bila, je in bo v državni lasti," je glede pomislekov o privatizaciji Lipice z novim zakonom o Kobilarni Lipica dejala državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs ...
Popovič zaradi nevestnega dela obsojen na pogojno kazen Okrajno sodišče v Postojni je koprskemu županu Borisu Popoviču zaradi nevestnega dela prisodilo pol leta pogojne zaporne kazni s poizkusno dobo enega leta.
Kraševci proti holdingu oziroma privatizaciji kobilarne Civilna iniciativa za Lipico meni, da je vladni predlog novega zakona o Kobilarni Lipica nesprejemljiv in da ne bo prinesel učinkovitega upravljanja.
Železniška proga Koper-Prešnica praznuje 50 let V Dolu pri Hrastovljah so se spomnili uradnega odprtja proge Koper-Prešnica pred 50 leti: 2. decembra leta 1967 so s prihodom modrega vlaka in maršala Tita v koprsko pristanišče slovesno odprli novo ...
Na skupščini Luke Koper konec decembra tudi o nezaupnici upravi Nadzorniki Luke Koper so preklicali skupščino 14. decembra in za nov datum srečanja delničarjev določili 28. december, sočasno pa dodali še eno točko - o glasovanju nezaupnici upravi.
Za potrebe domačega trga pri nas pridelana le petina oljčnega olja Slovenci iz leta v leto porabimo več oljčnega olja.
Koprska podružnica ugledne moskovske univerze je prva v EU-ju V Kopru so slovesno odprli podružnico Moskovske državne univerze Lomonosov. Gre za prvo podružnico znamenite univerze v Evropski uniji.
Nova rešitev za nov most pri Mostu na Soči Potem ko so krajani Mosta na Soči pretekli teden večinsko zavrnili predlog oblike in videza novega mostu, za katerega je investitor – Direkcija RS za infrastrukturo – že pridobil projektno ...
V Izoli se nadaljuje odpravljanje posledic neurja, zdaj so na vrsti vodotoki Neurje, ki je oktobra zajelo Izolo, je prizadelo tudi vodotoke. Direkcija za vode načrtuje popravilo nastale škode. Urejanje hudournikov bo predvidoma zaključeno do 20. decembra.
V Cimosu naj bi nameravali odpustiti 147 delavcev V slovenskem delu Cimosa naj bi bilo na podlagi programa presežnih delavcev odveč 147 ljudi. Najbolj na udaru naj bi bili zaposleni v tovarni v Senožečah, odpuščali pa naj bi tudi režijske delavce.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Prostovoljsko delo v vrtcu
Delo z najmlajšimi je eden izmed najbolj odgovornih in tudi najbolj čudovitih načinov koriščenja svojega časa, saj kolikor jemlje, tudi obogati.  V svoje vrste vabimo študente, ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

21:00 z družino v divjino - dokumentarna oddaja
22:00 Tuttoggi II

TV Maribor

20:50 City folk - Obrazi mest: Amsterdam, dokumentarna oddaja
21:15 Tele M, oddaja TV Maribor, ponovitev

Radio Koper

21:00 Arizona
22:00 Zrcalo dneva

Radio Maribor

21:00 Zavrtimo nazaj - ponov.
22:00 Zrcalo dneva Radia Slovenija
Kazalo