Primorje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Primorje - Arhiv
Postojnski gasilci v novem domu, vrednem skoraj 4 milijone evrov Postojnski gasilci so naposled le dočakali selitev v nove prostore Gasilsko-reševalnega centra.
Koprska občina želi graditi podzemno garažo v središču mesta Mestna občina Koper želi pridobiti gradbeno dovoljenje za podzemno garažno hišo na Muzejskem trgu v središču mesta.
Stari Delamaris v Izoli bo postal turistično-rekreativno območje Izola je kot prva istrska občina začela postopek sprejemanja občinskega prostorskega načrta (OPN). Ta sicer ne bo razveljavil obstoječih podrobnih prostorskih načrtov.
Številne prenove objektov Kobilarne Lipica J eseni bodo v Kobilarni Lipica izboljšali pogoje za bivanje in delo lipicancev. Prenovili bodo porodne bokse v hlevih na Borjači in za konje postavili kopalnico s solarijem za sušenje.
Ribičem je znova na voljo svetovalna pisarna Ribiči so bili brez svetovalne pisarne eno leto, zdaj pa so dobili novo. Sedež ima v prostorih piranske Morske biološke postaje, vodi pa jo biolog in oceanolog Aleš Bolje.
Občina postavila Luki Koper štiri pogoje za odstop od pritožbe Občina bo privolila v podaljšanje prvega pomola, če se bo Luka umaknila z obale mestnega jedra. Občinski svet je sklep sprejel soglasno.
Kljub nasprotovanju ustanovljen Krajinski park Debeli rtič Ankaranski svetniki so podprli ustanovitev Krajinskega parka Debeli rtič, ki bo obsegal polotok med zalivoma Valdoltra in Sv. Jernej v mejah občine Ankaran, zaliv Sv.
Koprska mestna plaža bo dobila nove sanitarije in reševalno postajo To poletje bo kopalcem na koprskem mestnem kopališču še prijetneje, saj bodo v kratkem na voljo nove sanitarije in reševalna postaja.
Piran skrbi za boljšo dostopnost svojih spomeniških čarov za gibalno ovirane Štiri lokacije v mestnem jedru Pirana so po novem opremljene s premičnimi in nepremičnimi klančinami – njihov namen je invalidom na vozičkih in vsem, ki težko hodijo oziroma pri hoji potrebujejo ...
Brez hitre prehrane v trgovinah s čevlji Koprska občina je spremenila predpise o spremembi namembnosti pritličnih prostorov v mestnem jedru.
Nočna mora ekološkega vinarja iz Ankarana: namesto vinograda mora posaditi hraste Ljubiteljem ekoloških, sonaravno pridelanih vin je vinska klet Gordia iz Kolombana nad Ankaranom dobro znana – manj javno znana pa je birokratska nočna mora, v kateri se je v zadnjem letu znašel ...
Zadeva Serming zastarala, Popovič napoveduje tožbo Koprskemu županu Borisu Popoviču in soobtoženima Sabini Mozetič ter Rajku Sredniku sodišče v desetih letih ni uspelo dokazati krivde v ponovljenem sojenju v zadevi Serming.
Istrabenz se pripravlja na prodajo portoroških hotelov Istrabenz turizem ustvari skoraj vse prihodke družbe, ki je februarja sodišču predlagala preventivno prestrukturiranje.
Tabujevci slavljencu Radiu Koper podarili koncert Radio Koper praznuje 69 let obstoja. Pri praznovanju se mu je z akustičnim nastopom v Studiu Hendrix pridružila skupina Tabu, ki tako začenja novo koncertno turnejo ob 20. obletnici delovanja.
Strunjansko kopališče bodo po sezoni temeljito prenovili Že pred sezono se bo končala obnova hotela Laguna, ob katerem bo nov ogrevan bazen. Terme Krka sicer načrtujejo celovito obnovo kompleksa.
Prehitrega voznika koprski policisti ujeli šele v Italiji Voznik avtomobila, v katerem je bilo pet državljanov Kosova, ni hotel ustaviti koprskim policistom, temveč je s pospešeno hitrostjo odpeljal vse do Italije, kjer se je ustavil šele po trčenju v ...
Pravoslavci bodo v Kopru dobili novo cerkev Koprski pravoslavni verniki si že več let prizadevajo, da bi dobili svojo cerkev, saj že skoraj 40 let gostujejo v katoliški cerkvi svete Marte na Giordanovem trgu, nasproti koprskega pokrajinskega ...
Vodstvo Luke glede podaljšanja prvega pomola še ni prepričalo župana Upravno sodišče v sedmih mesecih še ni odločilo o pritožbi koprske občine na izdano okoljevarstveno soglasje za podaljšanje prvega pomola.
Prebivalce Obale presenetilo močno neurje s točo Močan dež z vetrom je na Obali ponekod prešel v točo, ki je prekrila travnate površine in povzročila nevšečnosti v prometu. Kakšno škodo je neurje povzročilo na kmetijskih pridelkih, še ni znano.
Na Škofijah med referendumom poplavilo šolo Po močnem nalivu je voda vdrla tako skozi glavna vrata šole kot skozi streho knjižnice, ki so jo odprli septembra lani.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Prostovoljsko delo blizu vašega kraja
Pomoč pri organizaciji in koordinaciji plesnega Festivala SPIDER 2018!
K sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri pripravi in organizaciji mednarodnega plesnega festivala Spider.Vabimo vse, ki želite sodelovati v kreativni ekipi ...
Več novic ...
RTV v živo

TV Koper

16:05 Artevisione Magazine: Riccardo Zancano
16:40 70 anni? Mica è un Dramma!

TV Maribor

15:20 Omizje: Materni jezik, pogovorna oddaja TV Maribor, ponovitev
17:00 Ugriznimo znanost: Današnji zemljevidi, oddaja o znanosti, ponovitev

Radio Koper

16:15 Prireditve danes
16:30 Poročila

Radio Maribor

15:15 Glasbena rubrika
17:00 Aktulano regionalno
Kazalo