Burja dosega tudi čez 80 kilometrov na uro. Foto: Mojca Dumančič
Burja dosega tudi čez 80 kilometrov na uro. Foto: Mojca Dumančič
Veter naj bi oslabel šele v petek popoldne. Foto: BoBo

Za zdaj večje škode zaradi vetra ni, so pa sunki vetra odkrili nekaj streh in poškodovali nekaj vozil na Vipavskem, v Kobaridu in na Obali. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je veter podrl drevesa na cesti Pregarje–Prem, na mejnem prehodu Sočerga in na Idrskem, na Jesenicah pa je odkril del strehe.

Zaradi burje ostaja prepoved vožnje za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami na regionalni cesti Razdrto-Vipava-Ajdovščina. Veter pa je težave v prometu povzročil tudi na Gorenjskem, kjer promet skozi predor Karavanke poteka izmenično enosmerno, s čakanjem pred predorom. Ponoči bodo predor ob 20. uri zaprli, ponovno pa bo odprt ob 5. uri zjutraj.


Veter bo najmočnejši v četrtek zvečer

Arso je zaradi močnega vetra za četrtek razglasil oranžni alarm za vso državo. Pričakujejo namreč sunke tudi do 140 kilometrov na uro, ki naj bi se pojavljali predvsem na Primorskem, v Vipavski dolini, pa tudi v okolici Ilirske Bistrice in na Bovškem. V notranjosti Slovenije najmočnejši veter pričakujejo v četrtek popoldne in v noči na petek, ko bodo sunki severnega do severovzhodnega vetra dosegali hitrosti okoli 80 kilometrov na uro.

Oranžni alarm bo z izjemo osrednje Slovenije in Dolenjske veljal tudi v petek. Veter bo predvidoma postopno oslabel v petek popoldne in zvečer. Ob oranžni stopnji ogroženosti lahko veter lomi veje in podira drevesa, odkriva strehe ter ovira promet.

Zaradi burje tudi vroča kri pred zaprtim predorom
Burja razkrivala strehe
Zaradi burje v državi velja oranžni alarm
Zaradi burje tudi vroča kri pred zaprtim predorom
Burja razkrivala strehe
Zaradi burje v državi velja oranžni alarm