EP v košarki 2017
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 37 glasov Ocenite to novico!
Luka Dončić, Goran Dragić
Goran Dragić je bil nekoč soigralec Saše Dončića pri Slovanu in Olimpiji, zdaj pa košarkarski navdušenci nestrpno pričakujejo, da bo v reprezentanci tvoril udarni dvojec z njegovim sinom Luko Dončićem. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Dragić
Zaradi pravil Lige NBA se je Goran reprezentančni akciji lahko pridružil šele z avgustom, vendar pa zdaj ne bo imel nobenih omejitev glede treningov ali igranja tekem. Foto: www.alesfevzer.com
Goran Dragić
Od svetovnega prvenstva leta 2010, ki je bilo prav tako v Carigradu, kjer bodo letos izločilni boji evropskega prvenstva, naprej je bil Goran na vseh velikih tekmovanjih prvi strelec Slovenije. Foto: Aleš Fevžer
Goran Dragić
Letos je v Ligi NBA za Miami odigral 73 tekem, v povprečju pa je v 34 minutah dosegal po 20,3 točke, 3,8 skoka in 5,8 podaje. Foto: Reuters
VIDEO
Dragić in Dončić kramljal...

Dodaj v

Dragić: Gradnja ekipe je kot sestavljanje legokock

Kapetan prišel dobro telesno pripravljen
2. avgust 2017 ob 08:01
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Verjamem. Moraš verjeti, če hočeš izpolniti visoki cilj. Če govoriš, da verjameš, pa v resnici v svoji glavi dvomiš, zagotovo tega ne boš dosegel," je ob prihodu v reprezentanco povedal Goran Dragić.

Zdaj je mozaik Igorja Kokoškova v pripravah na evropsko prvenstvo popoln. Dopolnil se je s še zadnjim kamenčkom, tistim najbolj potrebnim za dosego želenega in od KZS-ja tudi napovedanega visokega cilja. In Goran Dragić, kapetan Slovenije, v to tudi verjame: "Imamo zanimivo ekipo. Upam, da bomo končali priprave brez poškodb, potem pa gremo v boj. Vemo, da bo prvenstvo zelo odprto in je veliko ekip, ki se bo borilo za medalje. Če hočeš izpolniti visoki cilj, moraš vanj verjeti."

Ko se je pridružil soigralcem, je v pogovoru z mediji dejal, da je bilo hitro konec dopusta in da se je z avgustom zanj začela sezona. Zakaj? Omenil je datum 18. september, ko bo odšel v Miami, in da do tedaj ne bo imel nič več prostega časa. Takrat se namreč tudi končuje tekmovanje v Carigradu oziroma se bodo na prvenstvu delile medalje. Kot pravi torej Gogi, v visoki cilj je treba verjeti, sicer ga zagotovo ne izpolniš.

Prišel dobro telesno pripravljen
31-letni Ljubljančan začenja priprave pred svojim petim EuroBasketom, ob tem je slovenske barve zastopal tudi na vseh treh svetovnih prvenstvih. Manjkal je le pred dvema letoma na zadnjem evropskem prvenstvu, a so potem tudi njegovi delodajalci v franšizi na Floridi ugotovili, da Dragić na delo v NBA pride bistveno bolje pripravljen, če sodeluje v reprezentanci in nato hitro v klubski sezoni ujame ritem. Čeprav se je zanj komaj končal dopust, pa je delati že zdavnaj začel: "Ves čas sem zdaj pred reprezentanco treniral. 14 dni so bili tu tudi trenerji iz Miamija in treningi so potekali tako kot med sezono v Ligi NBA. Fizično sem dobro pripravljen. Ob tem sem želel čim bolj izkoristiti čas in ga preživeti z družino. Do avgusta sem moral biti zaradi pravil na stranskem tiru, zdaj pa bom povsem normalno vadil z ekipo."

"Morda je zdaj malce drugače. Včasih sem komaj čakal, da se začne reprezentančna akcija. Ne me narobe razumeti, tudi zdaj sem se zelo, a doma puščam dva otroka in ženo in je malce težje iti. Sem se je pa tudi zelo veselil," je dodal košarkar, ki ima med trenutnimi varovanci Kokoškova največ reprezentančnih izkušenj. Več tudi od povratnika na parket Erazma Lorbka, ki je sicer dve leti starejši, a je zaradi številnih poškodb odigral manj velikih tekmovanj. Sta pa ob članski reprezentanci skupaj igrala tudi v mlajših selekcijah in leta 2004 postala evropska prvaka do 20 let: "Res super za Erazma in lepo ga je znova videti. Z njim sva skoraj skupaj začela, odigrala tisto prvenstvo U20 v Brnu, potema pa bila skupaj kar nekajkrat tudi v članski ekipi. Vemo, kaj je v preteklosti pomenil za Slovenijo. Bil je ena najboljših štiric v Evropi in njegove izkušnje bodo te ekipi v veliko korist, za vse mlajše igralce. Kot sem se pogovarjal, se fizično kar dobro počuti. Res upam, da bo zdržal ritem in bo šel z nami na prvenstvo."

Randolph daje ekipi novo rasežnost
Goran je zadnja leta prvi mož reprezentance, najboljši strelec in motor igre. Tako bo tudi letos, ko bo glavno breme pri organizaciji napada in tudi verjetno pri strelskem učinku na njegovih ramenih. Je pa zelo zadovoljen, da ima letos ob sebi "okrepitev" v Luki Dončiću, ki je podobno kot on izjemno kreativen košarkar, kar je v zadnjih letih v reprezentanci Dragić odkrito pogrešal. Obenem se veseli sodelovanja tudi z Anthonyjem Randolphom, ki po njegovih besedah daje izbrani vrsti novo razsežnost.

"Zelo se veselim igranja z Dončićem, za katerega že zdaj vemo, kaj pomeni v svetu košarke. Lepo je, da imaš ob sebi takega igralca, ki te razbremeni in tudi nase prevzame veliko odgovornosti. To veliko pomeni tej reprezentanci in tudi meni. Randolpha pa se spomnim še iz NBA-ja. Skupaj sva bila na naboru leta 2008, spomnim pa se ga, ko je igral za Golden State in Minnesoto. Zelo mlad je šel v NBA. Ve se, kaj lahko prinese ekipi. Je dimenzija igralca, ki ga do zdaj nismo imeli. Je skočen, zna dati žogo ob tla, lahko tudi zadene od daleč, lahko mu vržeš "alley-oop" … Tega v preteklosti nismo imeli in s tem dobimo drugačen kot napadanja nasprotnika," je povedal Dragić.

Letos pa ob sebi zelo pogreša brata Zorana, ki okreva po poškodbi: "Seveda ga zelo pogrešam. Vsa ekipa ga, saj vemo, kaj je prinesel kot igralec moštvu, predvsem z energijskega vidika. Je pa za njegovo kariero ključno, da se stoodstotno rehabilitira in nemoteno nadaljuje kariero." Zoran je – razočaran, ker letos manjka – že dejal, da bo ob morebitni uvrstitvi Slovenije na svetovno prvenstvo, ki bo čez dve leti, brata prepričal, naj ne konča reprezentančne kariere. Goran je namreč večkrat namignil, da bo to njegova zadnja akcija, zdaj pa je povedal, da naj se najprej konča prvenstvo, potem pa bo govoril o takšni odločitvi.

Tudi letos na obisk prihaja Spoelstra
Lani so bili pod Kokoškovim postavljeni temelji te ekipe, za katero Goran pravi, da ima kakovost, da "iz nič" razvije protinapad in dosega lahke koše, hkrati pa zna dobro igrati tudi na postavljeno obrambo. "Imamo ekipo, ki je zelo raznolika. Vedno smo tudi imeli homogeno moštvo. Gradnja ekipe je kot legokocke. Treba jih je sestaviti skupaj, da na koncu dobiš eno igračo. V vseh ekipnih športih je tako. Najprej se postavi sistem ekipe, ki ga je Igor že sestavil. Potem se je iz sistema treba uigrati, da vsi igralci vemo, kaj delamo in dihamo kot eno. Potem je vse lažje," je pot do pravega moštva opisal kapetan.

Za sabo ima individualno zelo uspešno sezono, statistično popolnoma primerljivo z 2013/14, ko je prejel nagrado za igralca, ki je v ligi najbolj napredoval, in bil imenovan v tretjo peterko NBA-ja. Toda zaradi zelo slabega začetka sezone je Miami v boju za končnico potegnil najkrajšo. Ob neuspešnem uvodu je Gogi v Philadelphii v intervjuju za MMC povedal, da moštvo potrebuje klik, to pa zdaj znova primerjal z legokockami. "Najbolje je opisati takole, če imaš legokocke in jih nekaj izgubiš, potem tudi ne moreš sestaviti igrače. Takrat smo mi imeli take težave. Imeli smo veliko poškodovanih igralcev in se nismo mogli uigrati ter sestaviti homogene ekipe na terenu. Ko so se igralci vrnili, smo kot ekipa eksplodirali. To je zdaj treba zadržati in še graditi za naprej," je sklenil Dragić in dodal, da se na govorice o morebitni menjavi kluba ne ozira, saj je v Miamiju dobil potrebna zagotovila, tako kot lani pa ga bo med reprezentančno akcijo v Sloveniji obiskal trener Erik Spoelstra.

Tilen Jamnik

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
friks
# 02.08.2017 ob 08:20
Kakšni legendi sta brata Dragić se še premalo zavedamo. Goran je praktično iz nič prišel do NBA zvezde, pa je vedno pripravljen priti in pomagati reprezentanci, deliti z mladimi svoje športne in življenjske izkušnje. Kje so bili razni Udrihi in Vujačići, ko jih je Slovenija potrebovala?

Sicer pa tudi sam močno upam, da ga Zoranu uspe prepričati za svetovno prvenstvo čez dve leti. Športna kariera je kratka in takih dogodkov se v "penziji" človek najraje spomni:)
levak
# 02.08.2017 ob 08:16
Dragić: Izgradnja ekipa je kot sestavljanje legokock
---
Se vidi, da ima otroka.
sportivko
# 02.08.2017 ob 08:16
Škoda ker ne more igrat tudi Zoran. Mislim da je tole zdej ena boljših reprezentanc kar jih je kdaj imela Slovenija.

Srečno!
Tunček
# 02.08.2017 ob 08:55
Glede na primerjave, ki mu hodijo po glavi, bi rekel, da je cel julij z otroki zlagal lego kocke. :P

Sicer pa upam, da nam uspe priti do medalje!
rangerno1
# 02.08.2017 ob 09:00
Modrosti Gorana Dragiča. Kot da bi bral Aristotla :) Je pa tole super, da se Dragič in Dončič takole razumeta in prav trudita, da bi bila kemija kar se da na visokem nivoju. No tudi Dončič in Randolph sta uigrana in dobra prijatelja, da ne naštevam dalje. To je nekaj kar večina velikih reprezentanc nima. Recimo ko pomislim, kakšna kemija bo recimo med LLullom in Fernandezom, če bo slednji sploh še igral.

Zanimivo bi bilo pred leti tudi videti, kako kako bi se razumeli naprimer Teodosič in Jarič, Radmanovič, Gurovič, ki se že med sabo niso prebavljali in mislim, da bi prav isti problem imeli, če bi še vedno obstajala Jugoslavija, ko tako radi tu pa tam omenimo, kako nevarni bi bili, če bi še vedno bili ena država.
Binder Dandet
# 02.08.2017 ob 08:59
Aha, ni več fiks, da je to gogijevo zadnje prvenstvo. Odlično!
rangerno1
# 02.08.2017 ob 09:01
Drugače pa tudi jaz upam in verjamem, da to ni zadnje prvenstvo Gorana Dragiča!
Binder Dandet
# 02.08.2017 ob 09:52
KZS naj nabavi 18 paketov spodnjih kock. Tako bodo igralci s sestavljanjem lego kock našli pravo kemijo.

[ana]
# 02.08.2017 ob 09:00
Jaz pa imam letos dober občutek. Mislim, da nas bojo fantje prijetno presenetili, tako kot pri rokometu...
Seneca
# 02.08.2017 ob 09:17
Upal , bi se staviti na medaljo, če bi imeli pod košem Erazma v formi kot na EP na Poljskem!
lukace5
# 02.08.2017 ob 13:31
@MiD

Očitno nisi razumel kaj je s tem zapisom mislil GoRun. Ima popolnoma prav, Llull ni idealen soigralec za Luko kar se je lepo videlo v tem, da je Luka najboljše odigral ko ne parketu ni bilo Llulla. Llull je klasični soler, pozablja na soigralce in večina njegovih asistenc se zgodi ko nima druge možnosti kot pa da odda žogo, pa še to je precejkrat v zadnjih sekundah napada ko soigralec pač more zaključiti. Llull ima daleč najvišji usage rate v ekipi, žogo ima največ v rokah in velikokrat se zgodi da jo drži 20s in napad zaključi brez ene same podaje. To se zgodi vsaj 2x na čisto vsaki tekmi. Ko je Luka igral njegove minute, je bil precej bolj produktiven kot Llull, bolj učinkovit pa tudi ekipa je zmagovala in igrala lepšo in bolj tekočo košarko.

Seveda je pa Luka še premlad, da bi lahko bil vodja ekipe kot je Real in zato potrebujejo Llulla. Luka ima in še bo imel nihanja, ki pa bodo vedno manjša z njegovim fizičnim in psihičnim napredkom. Llull je verjetno najbolj neustavljiv scorer v Evropi, ko se mu odpre ga ni igralca, ki bi ga lahko ustavil. Težava je v tem, da bo zmetal 15 metov neglede na to ali jih bo zadel 3 ali pa 12.
jodlzi
# 02.08.2017 ob 13:08
Xskip: hvala za link. Moram pa rect da se mi zdi ocena, da je Doncic slab shooter prerana in predvsem netocna. Oceno so bolj ali manj podali na podlagi F4 EL, ki pa je najvecji "oder" klubske kosarke v evropi in meni se bolj zdi, da je Luka pogorel v zelji in pricakovanjih...

Biti so-nosilec igre na takem dogodku v klubu kot je, je za 18 letnika zelo zelo veliko breme...zraven pa berem primerjave, ko americani govorijo o svojih prospectih, ki igrajo zakljucne turnirje med svojimi vrstniki. TO ENOSTAVNO NI PRIMERLJIVO. Je pa to bila vrhunska izkusnja...

Luka je fantic med moskimi...tudi na EP bo tako in upam da ga vsa ta pricakovanja (predvsem njegova lastna) ne ubijejo...naj se gre na EP zabavat v igranju kosarke in tako bomo vsi imeli najvec od tega...
1a34
# 02.08.2017 ob 09:21
Slo-veni-ja!
GoRun10
# 02.08.2017 ob 13:40
MiD
Če bi tako oviral Dončiča, kot se zdi tebi, ne bi Dončič imel tako sijajne sezone in statistike!


delko car in lukace5 sta ti že vse napisala, jaz bom pa samo še dodal, da bi Luka 100% imel dosti boljšo sezono in statistiko, če ne bi igral zraven Llulla. Daleč najboljše tekme je odigral, ko je Llull bil poškodovan, Real je pa takrat prikazal daleč najlepšo igro. Seveda pa to ne pomeni, da je Luka že boljši od Llulla.
Na pou Slovenc
# 02.08.2017 ob 11:18
Who the f... needs KD IF you have GD and LD in your team :)
borchica
# 02.08.2017 ob 15:14
Recimo tudi to kar je napisal erotoman je lep primer tega, o čemer teče debata. Fantasy ekipa ni nujno, in v bistvu največkrat res ni, najboljša ekipa. Kemija, o kateri govori Goran, je tisti faktor, ki na tem nivoju prinese veliko več kot družba najboljših posameznikov. Veliko je seveda odvisno od trenerja, včasih pa tudi trener, četudi najboljši na svetu, ne more "skuhati" najboljše mineštre iz najboljših sestavin... Ker preprosto kaviar ne gre zraven tartufov... ;) Vsak posebej sta pa super.

btw. erotoman, tvoj link ne dela - označiš eno besedo, recimo VIDEO, in klikneš na Povezava ter tja kopiraš link
delko car
# 02.08.2017 ob 13:16
MiD
mislim da ti ni čisto jasno kaj je GoRun10 napisal.
Llull je velik soler in indijanc. Poglej si koliko šutov vrže na tekmo in ne razigrava ekipe. Za podajo se odloči, po nekaj poskusih da bi sam zaključil. Žogo zelo težko odda komu drugemu. Tudi na tujih forumih so ugotovili, da ekipa igra bolje ko je Luka na parketu brez Llulla. Luka dela soigralce boljše, Llull pa ne. Če ima šuterski dan je nezaustavljiv če ga pa nima pa je velik minus za ekipo, saj po petih zgrešenih trojkah ne bo odnehal in na koncu šutiral 2/20 iz igre.
kramci
# 02.08.2017 ob 14:31
mene pa zanima kako to da je lahko galinarri tistega nizozemca na gobec, če ja ne smejo NBA igralci trenirat pred prvim avgustom?
piresica
# 02.08.2017 ob 13:21
Moti me primerjava Dragiča z Udrihom in Vujačičem . To je težko primerjat . Goran je lider ekipe in glavna zvezda Miamija . Ko sta Vujačič in Udrih vedno samo rezervi . Dobivata drobtinice od za igranje . Do0loćene igralce ne moreš primerjati ,ker je prevelika razlika v kvaliteti in renomeju .
delko car
# 02.08.2017 ob 13:18
pa še to:
Luka je svoje najboljše predstave pokazal, ko je bil Llull poškodovan, toliko o Llullovem vplivu na Dončića.
GoRun10
# 02.08.2017 ob 12:20
Luka in Goran bosta fantastično sodelovala, Luka bo pa zraven Gorana igral dosti bolje kot zraven solerskega Llulla, ki zna razigrat samo sebe, na ekipo pa pogosto pozabi. Jaz se bolj bojim, da bo Goran v kakšnih situacijah preveč prepuščal igro Lukatu, kot pa obratno. Mislim da bo na koncu Luka mel žogo v rokah skoraj toliko kot Goran in zaradi tega, ker se obrambe ne bojo mogle prilagodit na 2 taka playmakerja, bosta imela oba precej več prostora. Škoda, da Luka nima takega playa kot je Goran še v klubu. Llull negativno vpliva na njegov razvoj in bi Luka lahko naredil še večji napredek, če bi igral z bolj primernim playem. V reprezentanci ga bo zdaj imel.
bim--bam-bom
# 02.08.2017 ob 10:47
@hijena,
malo bolje preberi...
Goran Dragić je bil nekoč soigralec Saše Dončića pri Slovanu in Olimpiji.
borchica
# 02.08.2017 ob 10:35
rangerno1
LLullom in Fernandezom, če bo slednji sploh še igral
.

Res je, Rudy ne bo igral. Naj bi se pripravljal na naslednjo sezono. Prav tako ne Mirotić, Ibaka, Calderon, Claver in Reyes. Še zmeraj so pa na papirju najmočnejša repka, sploh pod košem.
Rubio 26, Rodriguez 30, Pau 37, Marc Gasol 31, Abrines 24, Hernangomez 1 in 2 22 in 23, Navarro 37, Llull 29, San Emeterio 33...

Dragić in Vidmar pa govorita, da je to njuno zadnje prvenstvo...
semaino
# 02.08.2017 ob 09:59
Hahaha.

Nasprotnik ne bo vedel od kod bo padalo. :)

Dragon The Zmaj. :)
Jata5
# 02.08.2017 ob 14:34
Le kaj si soigralci mislijo o tej medijski izpostavljenosti le dveh pripadnikov Ekipe.

Mislijo si, da se novinarji najraje pogovarjajo z najboljšimi igralci. Čudno, ane?
mui
# 02.08.2017 ob 13:35
letos je veliko stvari drugačnih kot vsa leta prej, zato mislim da bo tudi rezultat "drugačen": prenos na komercialni tv, komentira vilfan, modra barva dresov, prvič imamo zares naturaliziranega igralca, special faktor dončič... GREMO SLOVENIJA!!!
bim--bam-bom
# 02.08.2017 ob 10:16
Tukaj je povsem na dnu seznam vseh slovenskih reprezentantov, ko je Slovenija nastopala na velikih tekmovanjih (na EP in 3-krat tudi na SP).
https://en.wikipedia.org/wiki/Slovenia_n
ational_basketball_team
1993 – 1997 je bila reprezentanca dokaj močna, četrtfinale je bilo dosegljivo, a je vedno malo manjkalo. Nosilci so bili Zdovc, Alibegovič, Gorenc, Tušek, Horvat.
Najmočnejše ekipe smo imeli verjetno med 1999 in 2007 (na 7 tekmovanjih), ko so jedro reprezentance sestavljali Nesterovič , B. Udrih (2-krat), Zdovc (do 1999), Smodiš (3-krat), Milič, Brezec, Nachbar, Lakovič. Tu so bili še Gorenc, Slokar, Tušek, Bečirovič, Jurkovič, Jurak, Jagodnik in drugi.
2009 – 2013 je bilo obdobje, ko je bila reprezentanca manj zvezdniška.
Največji uspeh smo dosegli na EP 2009, ko smo bili 4., takrat je glavno breme viselo na Lakoviču in E. Lorbku, od vidnejših velja omeniti še Nachbarja, Brezca, Slokarja in tudi Jagodnika, ki je imel prebliske. Dragič takrat še ni bil zvezda, a že kar viden član reprezentance. Zadnjih 2 tekem ni igral zaradi poškodbe in Lakovič je igral po 40 minut. Smodiš je bil na prvenstvu poškodovan.
Leta 2013 je bilo prvenstvo v Sloveniji in tudi takrat smo imeli dokaj konkurenčno reprezentanco. Vodja je bil Goran Dragič. Tukaj je bil še Nachbar, Slokar, Z. Dragič, Vidmar, Begić in zadnjič tudi Lakovič.
2014 – 2015 Slovenija ni imela močne reprezentance. Kljub temu so l. 2014 na SP igrali v četrtfinalu. Glavna v ekipi sta bila brata Dragič.
2015 je bila verjetno najslabša reprezentanca, primerljiva s tisto iz začetka 90-ih. Ekipa brez vidnejše zvezde. Glavni je bil Zoran Dragič.
mile952
# 02.08.2017 ob 14:40
@rubin

# 02.08.2017 ob 13:40
E moj Dragić, pamet se ne da kupiti. Lego kocke kr zlagaj. Drugače pa se tudi zdravja ne da kupiti. No mogoče par letk. Noben miljon te ne bo rešil pred hiranjem v domu za starce, in tut v grob ne bo šlo nič :).


In kaj si hotel ti povedati? Da nimaš pameti sem jaz razumel.
odziv
# 02.08.2017 ob 12:09
Čedalje bolj se vidi luknja v kateri bi lahko stal Zoran.
drf2006
# 02.08.2017 ob 09:34
Haha,tako ze navajen intervjujev z katancev in njegove 'slovnice' da sem igrače prebral kot igralce....
Gogi,povedi nas!
pan
# 02.08.2017 ob 08:25
Dejstvo je, da manjka Zoki Dragić. In glede na pomanjkanje visokih kril, bomo pogrešali (vsaj zame) prehitro upokojenega Nachbarja, ki lahko tudi kaj "poskače" kot krilni center (pomoč), pa še trojko zna zadeti.
Z njima bi bila reprezentanca še bistveno kakovostnejša (dobili bi na "širini in dolžini" klopi).
Tako pa bo četrtfinale znova "tekma vseh tekem" - kot ponavadi.
xskip
# 02.08.2017 ob 10:49
današnji članek o Dončiću na spletni strani yardbarker.com
http://www.yardbarker.com/nba/articles/p
rospect_report_luka_doncic_of_real_madri
d/s1_8276_24453604
si-koda
# 02.08.2017 ob 09:54
Goran car! Udrih naj ti bo vzgled.
ymnenje
# 02.08.2017 ob 09:24
V primeru dobrega rezultata-medalje, bodo vsi nared za naslednje akcije. Se Udrih in Vujacic se bosta oglasila. Na koncu kariere stejejo medalje. Lahko si najboljsi klubski igralec pa ne bos zadovoljen s kariero ce ne osvojis nic za reprezentanco.
Sedaj pa novinarji dajte jim malce miru da se pripravijo.
mile952
# 02.08.2017 ob 14:53
Kdo je boljši igralec LLull ali Dončič?. Po mojem Dončič. LLull ima res ubijalski instinkt za koš, bi rekel, da bi dobil angažma v NBA prej in za višjo plačo kot jo je dobil Teodosič, bi pa dobil mnogo manj kot bo dobil L. Dončič, ko bo podpisal prvo pravo pogodbo v NBA. Igralci tipa Dončič so v NBA bolj cenjeni kot klasični PG-ji tipa Llull. LD ima vse, ne nazadnje ga primerjajo z LBJ-em, L. Birdom, Magicom in Hardnom! Ne zastonj.
Binder Dandet
# 02.08.2017 ob 12:50
Kovač Dule

(NBA 2017 finals mvp)
johnny007
# 03.08.2017 ob 08:46

veza je napisal(-a)

johnny007
# 02.08.2017 ob 15:56

Na F4 je cel Real Madrid spustil kakico v hlace, ce smo ze pri tem, ni Luka tu neka izjema.


sem isto napisal, saj nismo v mlinu!


Pa kaj, ti pa si ponavljal za mano, da doncic ni vstal ob rokovanju z dragicem v sosednji novici. Sedi, dihaj, ni konc sveta.
simon-rupsi
# 02.08.2017 ob 22:39
@erotoman

Vedno je pošteno, da se primerja igralce, kako so igrali v istem starostnem obdobju. In sedaj mi povej, kako je igral Nachbar, ko je bil star 20, toliko kot je Čančar.

Drugače pa bi bilo dobro, če bi se emocionalni komentatorji zavedali, da vse potrebuje svoj čas, da dozori in luka ja star komaj 18 let pa se od njega pričakujejo čudeži.

Svoj vrhunec bo dosegel šele čez 7-8 let.

Zato je tukaj na na trenerju, da ga postavijo v pravo vlogo. ON je velik talent, ki pa se bo moral še dokazat in to močno.

Obnašate se tako, kot da je najboljši igralce na svetu ...
borchica
# 02.08.2017 ob 16:35
erotoman

smetiš forum, pojdi nekam drugam testirati
johnny007
# 02.08.2017 ob 15:56
Na F4 je cel Real Madrid spustil kakico v hlace, ce smo ze pri tem, ni Luka tu neka izjema.
timoti
# 02.08.2017 ob 14:54
Nočem težit, ampak Luka se nikoli ne sklanja Lukatu, ipd.
veza
# 02.08.2017 ob 14:35
Goran

bi lahko izjave o sestavljanju ekipe prepustil tistim, ki so za to zadolženi, no, nič hudega, očitno nekoliko že razmišlja o trenerskih vodah, pohvalno!
Kako se bodo na igrišču ujeli Dragić, Dončić in Randolph, kdo ve, a od tega je res odvisna usoda te ekipe, upam, da bo vse v redu!
semaino
# 02.08.2017 ob 10:00
Zoran in da bi Udriha spravili zraven, bi imeli garant medaljo, se posebej, ce se Erazem dvigne.

Samo bo raje tiho ... :)
galoper
# 03.08.2017 ob 21:22
Pred par dnevi so na TV predvajali pogovore s košarkarji in meni se je zdelo skiselno, da bi koga preverili s testom na prepovedane substance.
mile952
# 03.08.2017 ob 11:44
video
din-diin
# 02.08.2017 ob 17:44
To, Gogi cist zamozavestn, da bo padal, dobr, dobr! :D
erotoman
# 02.08.2017 ob 15:44
Fakt n1: Brezec je 2x boljši od Dimca
Fakt n2: Nachbar je 2x boljši od E.Muriča ali V. Čančarja

to sta še vedno profesorja za te naše 'mladce'
tedi77
# 02.08.2017 ob 13:11
Zadnjič je nekdo govoril o JP Macuri, ki gre 2018 na draft in bo verjetno izbran v drugem krogu? Mel naj bi slovenske korenine, čeprav je MAcura bolj srbski priimek. Je pa iz družina iz Minnessotte, kjer je res ogromna slovenska skupnost. Morda kdo kaj ve o njem? Meni ni uspelo najti ničesar.
borchica
# 02.08.2017 ob 11:12
Hijena

Lukov oče, Saša Dončić, je bil Goranov soigralec.
sksimon
# 02.08.2017 ob 10:56
tako ambiciozne ekipe še nismo imeli,če hočeš kaj osvojiti moraš imeti vsaj tri top igralce mi jih imamo vsaj upam,medalja pade ,če se ne bodo pdelali v hlače

Za prikaz vsebine morate omogočiti vtičnike za družbena omrežja (Twitter, Facebook, Scribble, ...), ki uporabljajo piškotke za sledenje uporabnikov.

S pritiskom se strinjate z uporabo piškotkov!