Nogomet

Poudarki

  • Leta 1998 zapustil Olimpijo, zdaj pristal v Ljudskem vrtu
  • V reprezentanci štiri zadetke za Zahovičem
Milivoje Novaković
Milivoje Novaković med poziranjem z mlado navijačico Olimpije na treningu slovenske reprezentance v Stožicah novembra 2014. Foto: www.alesfevzer.com
       Pregledal bom vse ponudbe in izbral najboljšo. Želim igrati v tujini, a tudi doma ne bom zapiral vrat. Japonska je prva želja, to povem iskreno. Če se ne bo izšlo, se bom vrnil bližje domu.       
 Novaković po novembrski tekmi med Slovenijo in Ukrajino v Mariboru
Milivoje Novaković
V dresu Litexa iz Loveča je prvič opozoril nase nogometno Evropo. Foto: EPA
Milivoje Novaković
Tudi na tekmah slovenske reprezentance branilci nikoli niso izbirali sredstev, da bi ga ustavili. Foto: MC NZS.si/Taka
Lukas Podolski in Milivoje Novaković
Z Lukasom Podolskim sta v Kölnu skupaj igrala med letoma 2009 in 2012. Foto: EPA
Milivoje Novaković in Valter Birsa
Najlepši trenutek v karieri - uvrstitev na svetovno prvenstvo 2010 po zmagi nad Rusijo v Mariboru. Foto: MC NZS.si/Taka
Milivoje Novaković in Matjaž Kek
Z Matjažem Kekom decembra 2009 na novoletni prireditvi Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju. Foto: Drago Perko
Boštjan Gasser, Milivoje Novaković in Robert Koren
Začetek priprav na SP v Južni Afriki maja 2010 v Mariboru. Foto: MMC RTV SLO/Aleš Vozel
Milivoje Novaković
Dan po zgodovinski zmagi nad Alžirijo v Polokwaneju so si slovenski nogometaši privoščili sprostitev v levjem parku v Johannesburgu. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Milivoje Novaković in Mišo Brečko
Z reprezentančnim in klubskim soigralcem Mišom Brečkom po tekmi Srbija - Slovenija septembra 2010 v Beogradu. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Milivoje Novaković
Januarja lani so v Nagoji takole po slovensko pozdravili Milivoja Novakovića. "Vsak dan znova sem vesel, da lahko stojim na igrišču in da sem zdrav. Veliko časa posvetim skrbi za telo, veliko hodim na terapije in regeneracije," je o receptu za dobro pripravljenost dva meseca pozneje povedal 36-letni veteran in dodal, da nanj ugodno vpliva tudi japonska prehrana. Foto: Nagoja Grampus
Milivoje Novaković
Po novembrski tekmi proti Ukrajini v Mariboru v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016 je namignil, da ne razmišlja o slovesu od izbrane vrste: "V čast mi je biti v reprezentanci, to sem vedno poudarjal." Foto: www.alesfevzer.com
VIDEO
Novaković postal član Maribora

Dodaj v

18-letno popotovanje iz Ljubljane do Maribora

Portret najodmevnejše okrepitve vijoličastih
19. februar 2016 ob 06:32
Maribor - MMC RTV SLO

"Da bi pri Olimpiji šel od mladincev med člane, so od mene zahtevali denar. Zato sem šel v peto avstrijsko ligo - Klopeiner See," je bil iskren Milivoje Novaković v MMC-jevem klepetu septembra 2008.

S tem je odgovoril na vprašanje, kako to, da ni nikoli zaigral za kakšno člansko moštvo v Sloveniji. Nekoga drugega je nato zanimalo, ali se bo še kdaj vrnil v Olimpijo. "Ne verjamem. Mogoče ob koncu kariere." Od včeraj, ko je prestopil v Maribor, je jasno, da ga v zeleno-belem dresu, v katerem je preživel mlada leta, navijači najbrž ne bodo videli nikoli več.

Eksploziven, hiter, a tudi zelo suh
"Šta če mi ovaj? Ima mršave kosti," ("Kaj mi bo ta s suhimi kostmi?") naj bi se nekoč vprašal Jedinko Perica, ko je bil govor o golgeterju iz Novih Jarš, za katerega pri Olimpiji leta 1998 ni bilo prostora.

"Nismo ga takoj opazili, čeprav smo mlajše klubske kategorije spremljali. Nismo bili tako pozorni na napadalce, saj smo imeli Ekmečića, Kitića, Bozga ... Več težav smo imeli v obrambi. Imel je odlično štartno hitrost, bil je eksploziven in hiter. A tudi zelo suh. Potem je kar naenkrat, niti ne vem kam, odšel," je pred slabimi sedmimi leti v pogovoru za Val 202 pojasnjeval Perica, ki je v času, ko je Novaković igral za mladince, vodil člansko moštvo ljubljanskega kluba.

Pri 20 letih s trebuhom za kruhom na Koroško
Milivojeva zgodba je zgodba o nogometašu, ki je moral trdo garati na popotovanju od anonimneža, ki so ga "spregledali" za Bežigradom, do mednarodne uveljavitve v majicah Kölna in slovenske izbrane vrste. Ker ni dobil priložnosti, se je pri 20 letih podal v Avstrijo, na Koroško.

"Po naravi sem bolj trmast. Pred sabo imam vedno cilj. Seveda sem bil v Olimpiji celo otroštvo, a ko pride do točke, ko vidiš, da si nekaj naredil, da si bil najboljši strelec vseh selekcij in ne igraš oziroma od tebe zahtevajo denar, se nekaj naučiš o življenju," je povedal za Radio Slovenija novembra 2014.

Ko se je slovenska reprezentanca prebijala na prvo svetovno prvenstvo na Japonskem in v Južni Koreji, se je sloki napadalec še prebijal na obzorje na tretjeligaških avstrijskih zelenicah. Med letoma 2000 in 2003 je igral za Slovenski atletski klub (SAK) iz Celovca in Voitsberg. V sezoni 2003/04 je pri Mattersburgu na Gradiščanskem okusil igranje v prvi ligi, sezono pozneje pa je po poškodbi v drugi ligi žogo brcal za LASK iz Linza.

Najboljši strelec bolgarskega prvenstva
"Prvič sem slišal zanj, ko je začel zabijati gole v LASK-u. Zaradi specifične višine oziroma konstitucije je netipičen nogometaš, morda je imel v mlajših kategorijah ravno zaradi pretirane rasti težave s tehniko in ni dajal vtisa, da bi kazal neko perspektivo v razvoju, in so morda pri njem nekoliko opustili misel, da bi lahko postal kakovosten nogometaš. Bistvo njegovega uspeha je v želji in volji, da dokaže, da je sposoben," je v isti oddaji kot Perica razlagal Zdenko Verdenik.

Njegov nekdanji pomočnik v slovenski reprezentanci Brane Oblak, ki je nato tudi sam postal selektor, ga je spoznal še nekoliko pozneje - ko je dokončno stopil na igrišče v Litexu iz Loveča. To je bilo v sezoni 2005/06. 26-letni Novaković je kot za stavo tresel mreže v bolgarskem prvenstvu in postal z 19 goli tudi najboljši strelec lige.

Pred desetimi leti debi v reprezentanci
3. november 2005 je dan, ko je ob omembi njegovega imena prvič zastrigla z ušesi tudi širša slovenska nogometna javnost. Tedaj sta se njegovo ime in priimek prvič izpisala na našem teletekstu in spletni strani, objavili smo tudi njegovo prvo fotografijo. V Pokalu Uefa je namreč zadel proti Grasshoppersu in se znašel na Reutersu.

"Zanj nisem vedel, dokler me ni poklical njegov tedanji trener Ljupko Petrović in mi povedal, kakšnega igralca ima. Njemu je šlo bolj za to, da ga nekam prodajo. Želel je, da ga damo v reprezentanco. Rekel je, naj ga pridemo gledat, a jaz ga nisem hotel gledati. Mislil sem si, če v bolgarski ligi doseže toliko zadetkov, je dober tudi za nas. Tedaj smo imeli težave s Cimerotičem in Rodićem, tudi Lavrič ni bil nikoli pravi, zato smo iskali neko alternativo oziroma rešitev. Veliko ljudi v zvezi nam je sicer to odsvetovalo, ker nikoli ni igral v nižjih reprezentančnih selekcijah, in to jim ni ustrezalo, kajti to je pomenilo, da so naredili "napako", ker ga niso prej uvrščali v mlade ekipe," se tistih časov spominja Oblak. Novakoviću je prvo priložnost v izbrani vrsti ponudil na turnirju na Cipru februarja 2006.

Iz Litexa v Nemčijo
Slovenska tla so izgubljenega sina pozdravila konec maja. 499 dni je Slovenija čakala na novo zmago in jo v Celju tudi dočakala. S hat-trickom "Nove" proti Trinidadu in Tobagu (glej VIDEO).

Mesec in pol pozneje je Novaković z Litexom gostoval v Domžalah v Pokalu Uefa. Tekmec je bil Koper, ki mu je "Nova" na povratni tekmi tudi zabil gol. Nato se je bolgarska avantura zanj pričakovano končala. Podpisal je triletno pogodbo s Kölnom, ki je po izpadu v drugo ligo iskal zamenjavo za Lukasa Podolskega. Najboljši mladi nogometaš SP-ja v Nemčiji je odšel v Bayern.

Latour se je "zaljubil" vanj
Pri prestopu Novakovića - Köln je Litexu odštel več kot milijon evrov - je sodeloval tudi Verdenik: "Zelo znani kölnski menedžer Michael Meier je po posredovanju mojih prijateljev prišel v Slovenijo in odpeljal sem ga na tekmo proti Trinidadu in Tobagu. Skupaj sva si jo ogledala in na podlagi tega ogleda je tudi padla odločitev, da bo Novaković okrepil Köln. Meierja je tedaj v Slovenijo poslal trener Kölna, Švicar Hanspeter Latour, ki je zelo cenil Novakovića. Opazil ga je in se praktično 'zaljubil' vanj, ko je igral proti Grasshoppersu, katerega trener je bil pred prihodom v Köln. Bali so se le, da so plačali malo previsoko odškodnino. Vprašali so me, kaj mislim o tem, in dejal sem jim, da če bo Novaković odigral tako, kot zna, in če se bo resnično tako poglobil v položaje okrog gola, kot se je do tedaj v vsakem klubu, bo ta denar gotovo dobro vložen."

Prvi zadetek za "kozličke" je Novaković dosegel 24. oktobra 2006 ob pokalni senzaciji proti Schalkeju. Kmalu zatem je Latourja na klopi zamenjal legendarni Christoph Daum in s slovenskim napadalcem sta začela pisati novo poglavje. Tudi v reprezentanci je "Nova" dobil novega "šefa" - Matjaža Keka.

Izjemna klubska jesen 2007
Sprva pri njem ni bil v ospredju, prednost ob kapetanu Klemnu Lavriču je imel Ermin Raković. Toda tako kot je nekaj časa potreboval, da se je resnično uveljavil v Porenju (po pol leta se je pogovarjal o prestopu v Augsburg), je počasi dobival tudi večjo vlogo v reprezentanci. Po 14 golih na 15 tekmah v nemški drugi ligi jeseni leta 2007 je Kek enostavno moral "spregledati".

"Bil sem nervozen, ker v reprezentanci nisem igral. V klubu sem igral zelo dobro, potem pa sem prišel v reprezentanco in nisem igral od začetka. To me je razjezilo. Pred tekmo proti Bolgariji sem ves teden delal, da bi zaigral, potem pa je prišel dan tekme in obsedel sem na klopi. Normalno, da me je presekalo," je na novoletni prireditvi NZS-ja v hotelu Slon, prav tedaj, ko je Rudi Zavrl na klop znova vabil Srečka Katanca, Novaković odkrito spregovoril v intervjuju za MMC.

Nepogrešljiv tudi v obrambnih nalogah
Kek ga je postavil za zgled, kako se mora igralec odzvati v takšnih trenutkih: "Ko sem začel kot selektor, mi je dokazal svoj značaj in pokazal vsem, kakšen profesionalec je treba biti in kako je treba nastopati za svojo državo. Ni bil takoj v prvem planu, takrat so imeli prednost drugi igralci, a kljub temu je vse to skupaj mirno prestal, zadržal v sebi, najbrž včasih tudi jezo. Potem ko je dobil priložnost, pa jo je izkoristil."

Rešitve za nekatera vprašanja je Keku približal ravno Daum. "Mišo" je nepogrešljiv postal tudi v obrambnih nalogah pri prekinitvah, čeprav ni nikoli dosegal veliko golov z glavo.

V Kölnu dobil svojo himno
Leto 2008 je Novakoviću prineslo obilo zadovoljstva. Z 20 zadetki je postal najboljši strelec druge nemške lige, s Kölnom, ki se je vrnil med elito, pa je podaljšal pogodbo. Nato je zadel že ob prvem nastopu v prvi ligi (!) in v reprezentanci dokončno zaživel ob boku Zlatka Dedića.

Spomladi 2009 mu je skupina "Junta Colonia“ posvetila pesem "Novagol", s čimer se je vpisal med kultne osebnosti mesta. Pred njim sta himno v Kölnu dobila samo Podolski in Daum. Izjemno sezono s 16 goli v Bundesligi je ob koncu nekoliko pokvarila boleča kila, zaradi katere je moral na operacijo. Čeprav se je poleti tistega leta veliko špekuliralo o njegovem prestopu v drug klub (odškodnina bi bila okoli 10 milijonov evrov), je ostal v četrtem največjem nemškem mestu.

Soldo mu odvzame kapetanski trak
Poškodbe so ga spremljale tudi v nadaljevanju kvalifikacij za SP. S tekmo proti San Marinu, na kateri je "Nova" kot rezervist zaigral kljub manjši poškodbi, se je začel spor med prvim napadalcem "kozličkov" in vodstvom Kölna. To mu je dva meseca zatem pred znamenito tekmo v Bratislavi, ko se je kljub nasprotovanju kluba znova podal v domovino, zagrozilo s kaznijo. Vse skupaj je doseglo vrhunec po prepozni vrnitvi v Köln po tekmi z Rusijo in slavju ob uvrstitvi na SP, zaradi česar je novi trener Zvonimir Soldo Novakoviću odvzel kapetanski trak.

Spomladi leta 2010 "Nova" nikakor ni blestel, sezono v Bundesligi je končal s šestimi zadetki. Slovenske navijače so pred začetkom svetovnega prvenstva vznemirjale še njegove težave s trebušno steno. Del priprav je oddelal po posebnem programu, nato pa na generalki v Ljudskem vrtu z dvema mojstrovinama s prostega strela proti Novi Zelandiji vendarle pomiril duhove in pohvalil odlično delo zdravniške službe, ki ga je pred vrhuncem kariere spravila v zelo zadovoljivo stanje. V Južni Afriki se "Nova Doppelpack" ni vpisal med strelce.

Najučinkovitejši napadalec v Evropi
Sledilo je nekaj kritik in njegov dolg medijski molk, ki se je začel z beograjskim skokom v Tosićev avtomobil po tekmi proti Srbiji septembra 2010. V eni izmed redkih izjav za slovenske medije je že maja 2011 napovedal reprezentančno slovo v primeru neuvrstitve na Euro 2012, kar je nato februarja 2012 skupaj z Robertom Korenom tudi uresničil v čudnih okoliščinah ob imenovanju Slaviše Stojanovića za novega selektorja. Tako kot njegovo (pre)pozno odkritje je tudi njegova razmeroma zgodnja reprezentančna upokojitev pri še nedopolnjenih 33 letih tedaj vzbudila številna vprašanja.

Medtem je v Kölnu po odhodu Solda znova začel bolj pridno tresti mreže tekmecev in na koncu sezone 2010/11 za gol izboljšal svoj rekord iz sezone 2008/09. Dosegel je 17 zadetkov, bil tretji najboljši strelec nemškega prvenstva in si prislužil celo naziv najučinkovitejšega napadalca v Evropi.

Za dobrim konjem se vselej praši
Njegovo zadnjo sezono v Kölnu je zaznamovala poškodba, zaradi katere je počival od oktobra do januarja. Po izpadu iz Bundeslige zanj ni bilo več mesta v Porenju, novo srečo pa je našel na Japonskem, kjer je pri treh klubih (Omija Ardidža, Šimicu S-Pulse in Nagoja Grampus) preživel zadnja tri leta in pol. Jeseni je pred eno izmed reprezentančnih akcij razkril, da so testi pokazali, da je telesno celo bolje pripravljen kot v času igranja v Nemčiji.

V izbrano vrsto se je vrnil marca 2013 z ustoličenjem Srečka Katanca in zadel že na prvi tekmi proti Islandiji. Sledilo je še 11 golov, s čimer se je z 31 zadetki v dresu Slovenije približal najboljšemu strelcu Zlatku Zahoviču na samo štiri zadetke. Še sveži mladoporočenec, ki je decembra obljubil zvestobo enajst let mlajši Mariborčanki Martini, je namesto Kitajcem v četrtek segel v roko prav Zahoviču, napravil nov korak v zanimivi karieri in znova dvignil veliko prahu.

Matej Rijavec
Prijavi napako
Komentarji
thebeast
# 19.02.2016 ob 07:06
Nihče pa se ne obregne ob dve resnično pomembni stvari:
- fantje so ali še morajo plačevati, da dobijo priložnost v članski ekipi. In to verjetno ni osamljen primer Olimpije...
- nekateri na nzs-ju bi najraje videli, da ne bi bil vpoklican v reprezentanco, saj ga ni bilo v mladih selekcijah in to odraža njihovo slabo delo! Namesto, da vsi razmišljajo v dobro ekipe in reprezentance, se jih veliko boji za svoje stolčke in svoje "ime", zato delajo kontra interesom organizacije in javnosti.

Koliko fantov je poniknilo zaradi zgornjih razlogov?
stewie
# 19.02.2016 ob 06:56
Ne samo to - še celo z Mariborčanko se je poročil! Kako si upa, kajne?!?
Kunguruj
# 19.02.2016 ob 07:26
Maribor dela zelo dobro v povezovanju kluba tako v lokalno štajersko okolico kakor širše slovensko okolje. Okolje se identificira z nogometnim klubom in obratno. V Mariboru bodo starši otroku kupili dres Maribora, v Ljubljani pa Barcelone. Ko Maribor igra pomembno tekmo, bo to vedela tudi teta iz Kungote, ki nikoli ni bila in nikoli ne bo obiskala nobene nogometne tekme. Okolje spremlja in živi za uspehe kluba. S tem, ko je prišel Nova v Maribor, je dal Zaho jasno sporočilo slovenskemu prostoru, da je Maribor tisti, ki poskrbi za "izgubljenega sina" slovenskega nogometa, katerega nekoč (morda tudi sedaj) niso želeli tisti, kateri ga bi morali želeti. Med aktivnimi reprezentanti je Nova zagotovo tisti, ki je reprezentanci dal daleč največ in s tem bo večna legenda. Ne glede koliko golov bo dal Nova v Mariboru, je s to potezo Maribor naredil ogromno, da klub še bolj zleze pod kožo slovenskim navijačem.
machinethebigguy
# 19.02.2016 ob 07:08
Da bi pri Olimpiji prišel iz mladincev med člane, so od mene zahtevali denar. Zato sem šel v peto avstrijsko ligo - Klopeiner See."

vprasajte Prasnikarja, za casa ko je deloval v Mb., koliko nadobudnih mladincev je spravil na kant, in koliko so morali seci v zep da so lahko sploh rezervno greli....
foteljas
# 19.02.2016 ob 07:14
Ja, za Prašnikarja so že ptički čivkali, da rad pobaše kakšno kuverto v žep in šele potem nadebudni mulec lahko igra....
Janez1965
# 19.02.2016 ob 07:17
To za Pra$nikarja je r€s. Vem iz prve roke....
soleti
# 19.02.2016 ob 07:43
Nova ima karakter in očitno tudi jajca saj je jasno, da iz Ljubljane ne bo odobravanja. Najmanj kar se lahko zgodi je, da bo doživel burne rekacije od dragonsov na derbijih z Mariborom. Čeprav si ti kvazi navijači neupravičeno nekaj domišljajo, kot, da jim je Novakovič kaj dolžan, ničesar jim ni dolžan, še več sam si je ustvaril kariero, pri Olimpiji je dobil zgolj polena pod noge.
rabelj
# 19.02.2016 ob 06:53
He he, s tem zadnjim prestopom v Maribor pa najbrž Zaho hoče zafrkniti Srečka, kajti zdaj ko je Novaković mariborčan sigurno ne bo več v prvi postavi in Zahotovih 35 je varnih ;)

nasmejsepress
Awesomeness
# 19.02.2016 ob 06:50
Bravo Milistroj!
21.12.2012
# 19.02.2016 ob 06:41
Hehe, še kdo dvomi, kdo bo prvak?
Kunguruj
# 19.02.2016 ob 07:02
Nova Viola
true blue mb
# 19.02.2016 ob 09:54
@b7
Iz katerega planeta si ti padel?
Žeže
# 19.02.2016 ob 09:28
Dej res ste papki Dragonsi, da se zdej neki jezni za Novo. Jaz sem tudi za Olimpijo, ampak zakaj bi bil jezen, da bo sedaj Nova igral za MB? Kaj je pa dolžan Olimpiji? Mogoče tisti denar, ki bi ga moral plačati, da bi pred 16 leti sploh lahko igral v prvi postavi? Raje pišite po Mandarićevem avtu in po ostalih kretenih, ki so sedaj na čelu Olimpije, ne pa da se spravljate na Milivoja. Imeli so šanso, da bi zaigral za Olimpijo, ampak so to veleumi na čelu kluba zajebali.

To, da pa objvaljate cifro in pišete po blokih n grozite, pa mečete slabo luč na vašo navijaško skupino in tudi na vse nas v LJ. Odrastite in razmišljite z lastno glavo.
Fleaa
# 19.02.2016 ob 08:09
pa dobro no, a ni nihče imel opravka s slovenskim "profesionalnim" športom.... kaj vse moraš narest al pa tvoj ata, če že mama ne prakticira "V sloga" da te kak hud strokovnjak kot denimo Prašnikar, al pa Segedin u basketu kam naprej potisne... je v smučanju kaj drugač? ali pa v katerem koli drugem športu, ker povsod delujejo "kvazi strokovnjaki" ali osluženi športniki z neizpolnjenimi ambicijami in polni nekih frustracij.... zato pa smo tam kjer smo v basketu, pa hokeju, pa smučanju, pa,..... vsak samo na svojo ritko gleda
Bivši uporabnik
# 19.02.2016 ob 07:39
Sicer se nikoli ne ve, ampak v tem momentu se zdi, da bi moral Maribor s prihodom Novakovića in po odhodu Hentyja iz Olimpije brez večjih težav osvojiti naslov prvaka.
Attorney
# 19.02.2016 ob 09:05
"Šta če mi ovaj? Ima mršave kosti," tako se v ljubljanski Olimpiji še vedno govori, drugače se ne zastopijo.
Fleaa
# 19.02.2016 ob 08:12
Poleg tega je nekaj dni nazaj mandaricu zatrjeval, da si zeli igrati v tujini. Iz tega lahko sklepamo, da je za trojansko mejo ze tujina. GDLJ

verjetno je mislu naslednjo sezono kako Ligo prvakov ali pa vsaj Ligo Europa..... kar je pa z Olimpijo kot tisti film od Toma Kruza... misija nemogoče
obid83
# 19.02.2016 ob 08:47
A ni bilo pri Olimpiji, sicer v košarkarskih vodah že s Fučko podobno :)
peglezn
# 19.02.2016 ob 08:45
Ne razumem, zakaj so zdaj žabarji užaljeni... saj so ga ravno v Olimpiji odgnali zaradni mutnih balkanskih poslov?

Aja, saj res. Zdaj se v Olimpiji čisto drugače dela.
robi82
# 19.02.2016 ob 10:49
Zadnji odstavek pove vse. Človek se je poročil s štajerko, kariero ima fantastično. Najbrž ima dosti kapitala, da mu ni treba živeti v blokovskem naselju.

Izbral je MB tako ali drugače. Olimpija se mu je odrekla pred 18 leti, včeraj pa on njej. Zraven tega pa je NK MB na drugem nivoju od Olimpije. Nič ne gre čez noč, vsak napredek je dolgotrajen.

Lepo da se Olimpija pobira, da je zaslužila xy €. Samo koliko bo res ostalo v klubu pa ve g.Mandarić- vlagatelj. On si bo vložek na vsak način povrnil oziroma oplemenitil, kar je logično.

Prvenstvo bo zanimivo in Nova je poskrbel , da danes pišem o slovenskem klubskem nogometu.
Belphegor
# 19.02.2016 ob 08:11
Tukaj se razkrije popolnoma VSE:
-vecin mladimi je treba placati, ce zelijo igrati v prvi ligi (verjemite, da tudi v MB)
-ce nisi ze vsaj kadetski reprezentant, bos zelo tezko prisel tudi v clansko
-nogomet vodijo managerji in NZS, ki od igralcev gledajo le na (osebne) koristi
vzhodnik
# 19.02.2016 ob 08:56
To da je šel v MB ni čudno, saj že samo dejstvo pove njegova izjava kaj vse so od njega zahtevali. To v bistvu velja za vse klube v LJ. Zato je pa šport ekipni v LJ tam kje je! Namesto vlaganja in vzgoja lastnega pogona, zahteva se denar in nakup tujcev iz bivše Juge, ki niso nič boljši ali pa celo slabši kot domači igralci! Nesposobni vodilni kader in samo pašniško obnašanje. Nisem navijač MB, sem zmeraj bil zelen!!! Danes pa razočaran nad vsem.....
božo1
# 19.02.2016 ob 08:20
Še pred pol leta sem skoraj stavil, da se bo zgodila Olimpija prvak. Sedaj pri meni dileme ni. Maribor bo z Novakovičem prepričljiv prvak z naskokom najmanj 6 točk! Tisti, ki mi boste pripeli minuse, si skopirajte tole napoved.
Pri tem pa seveda želim čimveč dobrih derbyjev in tekem, ko bo prihajalo v Maribor 10, v Ljubljano vsaj 5, v Koper vsaj 2.5 in drugod vsaj 1.000 gledalcev, ki bodo znali uživati tudi v slovenskem nogometa. Naša liga je že veliko boljša kot je bila nekaj let nazaj.
brehme
# 19.02.2016 ob 07:22
Btavo Milivoje! Tisti, ki poznamo nogomet, vemo da si veliko dal slovenskemu nogometu.
Velik pečat si skupaj z Brečkom pustil tudi v Kolnu, cenjen si bil v nemškem prostoru. Lep naravni potek kariere, stara Olimpija te je zavrnila, potem pa prek Koroške, Bolgarije, do vrhunca v Nenčiji, in zaključek na Japonskem ,ter ;B sedaj. Popestritev lige, brez dvoma prvo ime!
maniac
# 19.02.2016 ob 10:25
Pografitat njegov blok in se potem imet za neke sofisticirane ljudi? Ma niste na nivoju 10 letnika, jezni ste na človeka, ki ste ga sami zavrgli in še ne daleč nazaj govorili da ga ne rabite ker imate elekeja. Iz dneva v dan si dokazujete da ni samo klub na nižji ravni od nas ampak se lahko tudi GD po pameti primerjajo z vašo upravo in res prav pašete skupaj. Njega ta pografitan blok ne bo tak bolel kot vas naslov ki ga bomo osvojili mi. Če vas pa peče pa imam en predlog.. Donat Mg.
Zogi
# 19.02.2016 ob 12:03
slovenc16:Če ste vsi štajerci po Zdrahotu lahko presodim samo to da imate vi zelo nizek IQ!

Zato pa je Zaho tako zelo neuspešen kot nogometaš in manager.
In zato so na Štajerskem domovali ljudje z niskim IQjem kot so Admiral Tegetthoff, ki je premagal Dansko in Italjansko mornarico, da od tod izhaja Potočnik Nordung, pionir NASE, da se je iz Štajerske izhradila železnica do Trsta z viaduktii in jeklarna v Jesenicah, da se je v MB zaposlil Nikola tesla. Da je v tem področju zrastla že 1914 prva hidrocentrala, da se je od tam prodala v Zagreb tovarna čokolade Mirim, ki je postala Kraš, da je tam deloval neinteligentni Puch, ......

Pravi IQjevci ti Štajerci...
mb128
# 19.02.2016 ob 07:41
Hehehe, prvenstvo se je očitno že začelo. Vsaj tukaj na spletu.
Pa naj zabije kakšen gol ali dva 5. marca pa bodo Zmajčeki jokali tako, da bo njihov potok postal večji od Drave!
Ni kaj, Zaho je poskrbel vsaj za špetir če ne drugo še preden se je spomladanski del prvenstva sploh začel.
brehme
# 19.02.2016 ob 07:26
Žalostno je, da Olimpijini navijači govorijo o neki tradiciji, klub pa obstaja šele od 2005. Tisto prej je bil drug klub z istim imenom.
Bivši uporabnik
# 19.02.2016 ob 10:10
V Ljubljani so pa "pametni navijači Olimpije" že zgrafitirali njegov blok, v katerem je odraščal.Zrelost na vrhuncu...
hrgotax
# 19.02.2016 ob 11:39
b7,
ti nimaš razčiščenih vseh pojmov.
To je podobno, kot če bi moral v službi
zaradi svojih referenc napredovati,
a ti ne bi pustili, dokler ne bi koga
"podmazal" s kakšno kuverto.
To ni nikakršen vložek,
ampak podkupnina ...
pinkfranc
# 19.02.2016 ob 10:36
Pa Nova je itak Mariborčan!
Takoj, ko je njegova rekla DA, je ratal pravi kerlc!
Bivši uporabnik
# 19.02.2016 ob 10:14
Sicer pa logično, da človek gre v Maribor- tu je preživel vse lepe stvari v reprezentanci, razne zmage, goli, uvrstitve na SP 2010, medtem ko je v Stožicah izgubiljal proti Albanijam, se mučil z Litvo...
juk
# 19.02.2016 ob 10:13
To je dejansko fantastično za naš nogomet. Je še kar nekaj fantov ki bi preprosto morali pridit domov. Koren. Brečko, Jokič, Kirm, Pečnik, to so igralci ki bi prinesli dodano vrednost ligi. Za KOrena se ve da je naslednja tarča Maribora, predvsem zato ker ste s Pavlinom velika prijatelja. Delegacija Maribora ga je že obiskala v Avstraliji
3rac
# 19.02.2016 ob 09:04
Dokaz, kako se trdo delo in trma poplačata, čeprav te "strokovnjaki" in "strici" spregledajo!

Bravo Nova za vse kar si dosegel!
ivan ne
# 19.02.2016 ob 10:53
Zaho dolgo si nas mučo, ampak na koncu si se spet izkazal in izmazal. Nova je človek na mestu in to odtehta gole, on bo že z svojim vzgledom in avtoriteto pokazal mlajšim kak je treba trenirat in igrat. Poleg tega bo pa tudi zabijal. Spet bomo Prvakiiiiii.
Rolf
# 19.02.2016 ob 10:30
@Sedaj pri meni dileme ni. Maribor bo z Novakovičem prepričljiv prvak z naskokom najmanj 6 točk! Tisti, ki mi boste pripeli minuse, si skopirajte tole napoved.@

NE BOŠ DOBIL VELIKO MINUSOV SAJ TUDI NAJZVESTEJŠI PRIVRŽENCI OLIMPIJE NE VERJAMEJO VEČ V TITULO (KLJUB TREM TOČKAM NASKOKA).
BEREMO LAHKO NJIHOVA RAZMIŠLJANJA:

@Če bomo prvaki ali pa ne, letos je Olimpija zaslužila z 2 ma igralcoma 9 miljonov € , kar je odlično za naprej,...
.....za okrepitve naslednjo leto, in to tudi če ostanejo brez naslova prvaka in brez evrope.....@
kbm
# 19.02.2016 ob 09:20
Če hočeš imeti mir v hiši, poslušaj Martino. Nova je tokrat ravnal modro in kmalu bo dokazal, da še ni za staro šaro.
Fleaa
# 19.02.2016 ob 08:11
Novakoviću pa poklon in dobrodošel doma....
RukiCuki
# 19.02.2016 ob 12:01
slovenc16
Mogoče mamo zelo nizkega
ampak še vedno višje od tvojega
mike_casper
# 19.02.2016 ob 07:56
Spoštovanje!
juk
# 19.02.2016 ob 12:15
KDaj je Novakovič rekel da bo podpisal za Olimpijo?
sergej1966
# 19.02.2016 ob 09:55
Bravo Novagol, sem za Olimpijo, ampak, če so slepi so slepi, Srečno v Mariboru in zabijaj še naprej!
Guliarth
# 19.02.2016 ob 09:43
Primitivnežem, ki so čečkali po bloku : Službo si poiščite, kot si je poiskal Novakovič. Nevzgojenci!
maniac
# 19.02.2016 ob 14:58
nogax in slovenc16.. vidi se vama da sta neverjetno fauš in da ne preneseta dejstva da se na starih uspehih ne da zivet vi pa se vsi trudite iz stare Olimpije, ki je nekaj veljala prenest ime na novo Olimpijo, ki po dosežkih ne velja popolnoma nič. Ime si je treba naredit in zaslužit kar vam ni uspelo ne eno ne drugo do zdaj pa še vedno se imate za najboljše. Dejstvo je da vaju in še marsikaterega ljubljančana peče, da je Nova pristal pri nas, da so Viole že vrsto let lahko samo za vzor vašim GD glede na obiskanost tekem, da je Vršič uvidel, da če že igra v slo ligi vsaj igra za zdrav in uspešen klub, da imamo krepko več naslovov in uspehov kot vi in še najbolj vas peče se mi zdi to, da ko ste že mislili da bo letos prišlo do kakšnih razdrtij v naši ekipi so igralci in navijači stopili skupaj in prebrodili krizo in smo na dobri poti proti naslovu, za vas pa bodo spet rezervirane počitnice s posebnim letalom za ljudi z dolgimi nosovi kjer pa vam ne bodo predvajali filma med letom ampak vam bo pela lepa brena ali pa mogoče celo Ceca.
skoviik
# 19.02.2016 ob 13:28
sicer mi gre ZZ total na jetra ampak treba mu je priznati, da nogometni posel obvlada neskončno bolj kot celotna Olimpija skupaj

Ljubljana čisto zafurana, tako klub kot tudi navijači. Pa ne moreš človeku celega bloka pografitirat, to bi morali narediti lastniku Olimpije...kdo bi razumel navijače olimpije? to so eni navadni zapiti pavijani, brezdelni mamini sinčki, užaljenčki razvajenčki
nesreča
# 19.02.2016 ob 11:56
Vse kar pride slovenskega v Olimpijo, je za vas zanič. Nagnal ste Oblaka, Ačimovič vam ni bil všeč, tud Pušnika ste nagnali. Glavno , da vam južnjaki odgovarjajo... Rastoder, Mandarić, Stojić,..... No, pa si jih mejte. Sam ne pol sikat, da so štajerci žleht, ker so podpisal z Novo!
FC-MB
# 19.02.2016 ob 11:33
Saj se pa ja ve,kaj je Maribor v nogometu. Pa kakšna LOLimpija no,brez lovorik in sploh kakšne vizije. Ko pa še preberem tukaj komentarje raznih nogax,slovenc16,jinx in podobnih pa ugotovim,da nimajo niti navijačev s spodobnim IQ-jem...
nesreča
# 19.02.2016 ob 11:22
Uro in pol ste rabili za objavo . Super ažurni ste, res. Hvala vam! Če bi jst v službi zamujal z delom ali če bi mi manjkala ura in pol norme, bi me šef že zdavnaj nagnal! Ne vem, kaj še "delate" na delovnem mestu in kdo vas trpi!
BadAss
# 19.02.2016 ob 10:59
Nova si pač ni želel skvariti ugleda s podpisom za klub brez tradicije in lovorik. Največje uspehe z reprezentanco pa vemo kje je dosegal.
Jarik
# 19.02.2016 ob 08:15
Bil je dober, mislim, da sedaj več ni, morda bodo prebliski, Zaho mu je kot zaslužnega za slovenski nogomet, sočutja, da bi dostojno zaključil kariero in malo zaradi nagajanja Olimpički podpisal, bil je seveda še zastonj in to je vse....
Upam, da ne bo igral na odločilnih tekmah več kot rezerva zadnjih 10 minut, ko bomo vodli z dvema ali tremi...
Prva slovenska nogometna liga
link
Viole grozijo Mitroviću, novinar na pomoč na policijo
293
20. marec 2018 ob 18:31 Novinar športnega časnika EkipaSN Dejan Mitrović, nad katerim se je v soboto znesel športni direktor NK-ja Maribor Zlatko Zahovič, je zaradi groženj poiskal pomoč na policiji.
Več novic ...
Kazalo