Nogometaši Chelseaja so petič postali državni prvaki. Foto: Reuters
Nogometaši Chelseaja so petič postali državni prvaki. Foto: Reuters
Špilak po Romandiji le za Zakarinom
Mayweather med profesionalci ostaja neporažen
Paul odločil dvoboj s San Antoniom
Benjamin Verbič po prestopu v Köbenhavn

Na portalu Športni SOS tudi ta teden predstavljamo le nekaj najzanimivejših športnih dogodkov tedna. Kateri pa so navdušili vas? Vabljeni k pisanju svojih predlogov pod tem izborom.

Teden 21 (od 27. aprila do 3. maja)

10. Uspešen začetek Luke Dončića
Obetavni slovenski košarkar Luka Dončić je debitiral v članskem dresu Reala. 16-letnik je proti Unicaji Malagi že po nekaj sekundah igre zadel trojko.

9. Svetovni rekord v vožnji na uro
Britanski kolesar Alex Dowsett je na velodromu v Manchesteru v eni uri prevozil 52,937 kilometra in s tem za skoraj pol kilometra popravil rekord Rohana Dennisa (52,491).

8. Dva gola Iličića, podaja Kurtića
Uspešna tekma za Slovenca v dresu Fiorentine, ki je v italijanskem prvenstvu premagala Ceseno s 3:1. Josip Iličić je v prvem polčasu dosegel oba gola, Jasmin Kurtić pa je v drugem polčasu podal Albertu Gilardinu za tretji gol.

7. Smrt nogonetaša Mertensa
Tri dni po srčnem infarktu je umrl 24-letni belgijski nogometaš Gregory Mertens.
6. Rossi že 200. na stopničkah
Italijanski motociklist Valentino Rossi je na VN Evrope v Jerezu osvojil tretje mesto, kar so bile njegove že 200. stopničke na tekmah za svetovno prvenstvo (164 v elitnem razredu MotoGP/500 cm2, 21 v 250 cm2 in 15 v 125 cm2).

5. Nogometni ABC
V Angliji so znani vsi nogometni prvaki. V elitnem Premier league je prvak postal Chelsea, v vseh drugih ligah do šeste ravni piramide pa so prvaki na črko B: Bournemouth (championship), Bristol City (league one), Burton (league two), Barnet (football conference), Barrow (conference north) in Bromley (conference south).
4. Junaštvo Chrisa Paula
Košarkarji LA Clippersov so dobili serijo uvodnega kroga končnice Lige NBA. Po sedmih tekmah so izločili aktualne prvake San Antonio. Na izločilnem obračunu je blestel Chris Paul, ki je večji del tekme igral poškodovan.

3. Mayweather ostaja neporažen
Eden najboljših boksarjev generacije Floyd Mayweather je na dvoboju stoletja (ne po kakovosti, ampak pretečenem denarju in medijski pozornosti) premagal Mannyja Pacquiaja.

2. Špilakov 2 x 2 po Romandiji
Slovenski kolesar Simon Špilak je zadnjo etapo dirke po Romandiji - 17 kilometrov dolg kronometer - končal na drugem mestu, na istem mestu pa je končal tudi v skupnem seštevku dirke.
1. Benjamin Verbič
Eden najboljših nogometašev letošnje sezone Prve lige Benjamin Verbič bo v naslednji sezoni zaigral za Köbenhavn. Odškodnina naj bi bila vredna več kot milijon evrov.

Špilak po Romandiji le za Zakarinom
Mayweather med profesionalci ostaja neporažen
Paul odločil dvoboj s San Antoniom
Benjamin Verbič po prestopu v Köbenhavn