Leta 2013 je Fillon od prijatelja dobil za 50.000 evrov brezobrestnega posojila. Foto: Reuters
Leta 2013 je Fillon od prijatelja dobil za 50.000 evrov brezobrestnega posojila. Foto: Reuters

Kot piše časnik Canard Enchaine, ki je tudi prvi poročal o domnevnih fiktivnih zaposlitvah Fillonove soproge Penelope, je Fillonov zastopnik Antonin Levy dejal, da posojila ni bilo potrebno prijaviti, saj ga je Fillon v celoti poplačal.

Posojilodajalec, Ladreit de Lacharriere ima med drugim v lasti revijo Le Revue des Deux Mondes, kjer je bila nekoč zaposlena Fillonova soproga. Kot poroča BBC, ga je policija že zaslišala glede domnevnega izplačila 100.000 evrov Penelopi Fillon za nekaj knjižnih recenzij. Lacharriere je bil leta 2011, ko je bil Fillon premier, odlikovan z najvišjim državnim priznanjem.

Časnik je še poročal, da je tožilstvo v okviru preiskave proti kandidatu konservativcev začelo preiskavo svetovalnega podjetja 2F Conseil, ki ga je Fillon odprl leta 2012, ko je zapustil položaj premiera. Podjetje naj bi mu po poročanju časnika izplačalo več sto tisoč evrov.

Kot kaže javnomnenjska raziskava, objavljena v nedeljo, se Fillon ne bi uvrstil v drugi krog volitev. Pristal bi na tretjem mestu s 17-odstotno podporo volivcev, za kandidatko skrajno desne Nacionalne fronte Marine Le Pen (26 odstotkov) in sredinskim Emmanuelom Macronom (25 odstotkov). Prvi krog volitev bo 23. aprila, drugi pa 7. maja.