V Veliki Britaniji že več deset let ni zapadlo toliko snega kot letos. Življenje na Otoku je okrnjeno. Foto: EPA
V Veliki Britaniji že več deset let ni zapadlo toliko snega kot letos. Življenje na Otoku je okrnjeno. Foto: EPA

Ponekod v Veliki Britaniji je zapadlo več kot pol metra snega, kar je največ težav povzročilo v prometu. Osrednji londonski letališči Heathrow in Gatwick sta sicer odprti, a nastajajo precejšnje zamude, nekatere polete pa so celo odpovedali.

Iz Velike Britanije poročajo tudi o izjemno nizkih temperaturah, saj se je živo srebro ponekod ustavilo pri minus 17 stopinjah Celzija. Vremenoslovci takšno vreme napovedujejo še za ves prihodnji teden, zaradi obilice snega in nizkih temperatur pa so na Otoku zaprli številne šole.

Pariško letališče Orly v snežnem primežu
Sneženje povzroča težave tudi na pariškem letališču Orly, kjer so morali odpovedati številne polete. Z drugega velikega pariškega letališča Charles de Gaulle za zdaj ne poročajo o težavah, zato so tja preusmerili tudi nekatera letala, ki bi morala pristati na letališču Orly.

V Albaniji se medtem spopadajo s poplavami, ki jih povzročata deževje in taljenje snega. Na območju Skadra so morali zaradi poplav evakuirati skoraj 530 družin. Številni se evakuaciji upirajo, saj se bojijo, da bodo zaradi tega ob živino, ki je zanje glavni vir dohodka. Poplave bremenijo tudi življenje ljudi na jugu Španije.

Mraz pritiska tudi v ZDA
Zima je svoje zobe pokazala tudi v osrednjem delu ZDA, kjer so trdih zim sicer vajeni, presenetljiv mraz pa je presenetil prebivalce Floride, ki je najbolj južna ameriška zvezna država.