Berlusconija je napadel neznani napadalec, ki ga je policija že aretirala. Foto: EPA
Berlusconija je napadel neznani napadalec, ki ga je policija že aretirala. Foto: EPA
Berlusconi bo noč preživel v bolnišnici

Kot poroča BBC, Berlusconi ni težje poškodovan ali v smrtni nevarnosti, saj je imel le okrvavljen obraz. Premierja so takoj po napadu odpeljali v bolnišnico, kjer bo ostal na 24-urnem opazovanju. Napadalca so medtem policisti že aretirali. Priče poročajo, da naj bi ta med napadom v roki držal neznan predmet.

Med napadom je 73-letnik pozdravljal podpornike na milanskem trgu, kjer je imel svoj nastop. Kot poroča časopis Corriere della Sera, je bila tam skupina protestnikov, ki je premierja že med govorom izžvižgavala in vzklikala protivladne slogane. Nato je prišlo do prepira in prerivanja med protestniki in Berlusconijevimi varnostniki. Ti so bili tako glasni, da so morali s pomočjo ozvočenja protestnike preglasiti. Po govoru je premier medijem še dajal izjave: "Označili so me kot pošast, kar mislim, da nisem, saj imam, kot prvo preveč dober videz, kot drugo pa sem spodoben mladenič." Nato pa je prišlo do fizičnega obračuna.

Zasebno življenje Berlusconija je bilo preteklo leto na očeh javnosti. Slišali in prebrali smo lahko vse, da je imel spolne odnose s prostitutko, da je njegova žena vložila zahtevo za ločitev in se tudi ločila ter da se rad zabava z mladimi dekleti. Zadnje čase lahko beremo tudi podrobnosti o njegovih številnih sodnih postopkih in celo sodelovanje z italijansko mafijo Coso Nostro. Vsi ti dogodki kot tudi samo vodenje države so pred dobrim tednom Italijane spravili na cesto, kjer so v Rimu organizirali shod proti Berlusconiju.

Berlusconi bo noč preživel v bolnišnici