Čeprav upanja, da bi našli morebitne preživele, praktično ni, nadaljujejo iskanje. Foto: EPA
Čeprav upanja, da bi našli morebitne preživele, praktično ni, nadaljujejo iskanje. Foto: EPA
Alessandro Giancaterino
V kraju Farindola v Abrucih so v hudem dežju pokopali eno od žrtev, 42-letnega natakarja hotela Alessandra Giancaterina. Foto: EPA

dni po snežnem plazu, ki je v osrednji Italiji zasul hotel, je po uradnih podatkih število smrtnih žrtev 25. Še vedno pogrešajo štiri ljudi, za katere domnevajo, da so mrtvi.

Reševalci so pod snegom v noči na sredo našli tri nova trupla, dveh žensk in enega moškega. Predtem so v torek zvečer med ruševinami hotela našli še truplo moškega. Reševalci še iščejo morebitne preživele, čeprav je upanje, da bi nesrečo preživel še kdo, vedno manjše.

Enajst preživelih
Število preživelih se je že pred dnevi ustavilo pri enajstih, od tega so štirje otroci, ki so bili v času nesreče v hotelu. Medtem so pokopali prve žrtve plazu, ki je uničil hotel Rigopiano v Apeninih. Med drugim so v kraju Farindola ob hudem deževju pokopali 42-letnega natakarja hotela Alessandra Giancaterina.

Šest smrtnih žrtev v helikopterski nesreči
Država obenem žaluje za žrtvami torkove helikopterske nesreče. Med njimi sta dva reševalca, ki sta sodelovala pri iskanju pogrešanih v zasutem hotelu. Helikopterska nesreča je skupno zahtevala šest smrtnih žrtev.

Helikopter je bil na poti v bolnišnico v mestu L'Aquilla, na krovu pa je bil med drugim smučar, ki se je poškodoval na smučišču Campo Felice. Helikopter je strmoglavil v 500 metrov globoko sotesko v bližini hotela.

Gentiloni: Vlada se ne boji resnice
Plaz se je sprožil v kraju Farindola sredi dežele Abruci v osrednji Italiji. Kot domnevajo oblasti, se je plaz sprožil po nizu potresov. Hotel Rigopiano leži pod goro Gran Sasso na 1.200 metrih višine. Plaz ga je popolnoma uničil in prestavil za deset metrov. V hotelu je bilo 22 gostov in pet članov osebja.

Italijanske oblasti še vedno preučujejo potek dogodkov, ki so vodili v katastrofo, da bi ugotovili, ali bi se ji lahko izognili. Uvedli so tudi uradno preiskavo, ali so med gradnjo hotela in na sam dan tragedije upoštevali vsa možna tveganja.

To je danes v senatu potrdil tudi italijanski premier Paolo Gentiloni. "Vlada se ne boji resnice," je dejal in opozoril, da se ne sme prehitro iskati grešnih kozlov, reševalci pa so storili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi rešili življenja.