Zaradi velikega števila ranjenih in zasedenosti bonišnic so mnoge oskrbeli kar na ulici. Foto: Reuters
Zaradi velikega števila ranjenih in zasedenosti bonišnic so mnoge oskrbeli kar na ulici. Foto: Reuters

Napad se je zgodil blizu poslopja notranjega ministrstva in uradov Evropske unije ter sedeža policije. Notranje ministrstvo je potrdilo, da je eksplozijo povzročil avtomobil bomba, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Napadalci so po poročanju BBC-ja zapeljali reševalno vozilo, polno razstreliva, mimo policijske nadzorne točke na ulico, ki je zaprta za javni promet. Število žrtev naj bi se še povečalo.

Notranje ministrstvo za napad krivi mrežo Hakkani, militantno skupino, povezano s talibani. Talibani so sporočili, da so napad izvedli oni. Eksplozija se je zgodila teden dni po napadu talibanov na luksuzen hotel v Kabulu, v katerem so ubili najmanj 22 ljudi, večinoma tujcev.

Gre za najsmrtonosnejši napad po eksploziji tovornjaka bombe pred nemškim veleposlaništvom maja lani, v katerem je umrlo 150 ljudi.

Oblasti so poleg tega danes za tujce izdale varnostno opozorilo, da t. i. Islamska država načrtuje "izvedbo agresivnih napadov" na supermarkete, trgovine in hotele, ki jih obiskujejo tujci, še piše AFP.