Blairova vloga naj bi bila predvsem pomoč Srbiji pri njenem približevanju Evropski uniji. Foto: Reuters
Blairova vloga naj bi bila predvsem pomoč Srbiji pri njenem približevanju Evropski uniji. Foto: Reuters

Na vprašanje novinarjev, ali sta z Blairom, nekdanjim britanskim premierjem, klepetala in pila kavo, je Vučić resno odvrnil, da "ne kramlja, ampak so bili to resni pogovori", in da povrhu vsega niti ne pije kave. Dodal je: "Vedno sem se pripravljen kaj novega naučiti, tako kot sem veliko novega spoznal tudi od svojega prijatelja Gerharda Schröderja. Motilo vas je tudi, ko je prišel Putin, a moram reči, da je Srbija uspešna in odprta država, ki lahko sodeluje z vsemi."

Premier je dodal, da Blaira v Beogradu pričakujejo spet v prihodnjih dneh in da nekdanji britanski laburistični premier v Srbiji "ne svetuje, ampak uči". Znova pa je zavrnil kritike, da je Blair neprimerna izbira, saj je Velika Britanija pod njegovim vodstvom sodelovala v bombardiranju Nata Srbije. "Moj odnos do bombardiranja se ni spremenil. Ne bom pokleknil pred nikomer in vedno bom storil vse, da bi ohranil dostojanstvo in ponos državljanov Srbije. Srbija bo postala svet - odprta za vse," Vučićeve besede povzema portal Blic.

"Rezultati se že poznajo"
Zatrdil je, da Blair Beograda ni stal niti dinarja, kot dokaz, kako se je v preteklosti trošil državni denar, pa je Vučić podkrepil s pogodbo z ameriškim podjetjem Advanced Practical Solutions LLC iz Illinoisa, ki mu je srbska vlada v obdobju 2009-2011 nakazala milijon dolarjev. "Še danes ne vem, zakaj smo jim plačali toliko. A tokrat nismo plačali ničesar, kljub temu pa se rezultati že poznajo, na kar sem zelo ponosen," je dodal premier.