Svet
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.2 od 46 glasov Ocenite to novico!
Vladimir Putin, Donald Trump
Ruski predsednik Vladimir Putin in njegov ameriški kolega Donald Trump sta imela dolg prvi sestanek. Foto: Reuters
Vladimir Putin, Donald Trump
Prvo srečanje med Trumpom in Putinom se je zgodilo v obdobju, ko je Trumpov tabor pod drobnogledom oblasti in javnosti glede morebitnih povezav s Kremljem med volilno kampanjo, obenem pa so odnosi med državama po ruski priključitvi ukrajinskega polotoka Krim na najnižji ravni od hladne vojne. Foto: Reuters
Vladimir Putin, Donald Trump
Putin in Trump sta se prvič rokovala ob začetku vrha v Hamburgu. Foto: EPA
G20
Skupina G20 združuje članice skupine G7 - Kanado, Francijo, Nemčijo, Italijo, Japonsko, Veliko Britanijo in ZDA - s Kitajsko, Indijo, Rusijo, Argentino, Avstralijo, Brazilijo, Indonezijo, Mehiko, Savdsko Arabijo, Južno Afriko, Južno Korejo, Turčijo in Evropsko unijo. Države predstavljajo dve tretjini svetovnega prebivalstva in tri četrtine svetovne trgovine. Foto: EPA
Angela Merkel
Predvsem Angela Merkel si prizadeva, da bi dosegli skupen dogovor. Prvi dan so v Hamburgu razpravljali o podnebnih spremembah, ob robu pa so potekala številna dvostranska srečanja. Foto: EPA
Ob prvem srečanju Putina in Trumpa so obelodanili v tajnosti dosežen dogovor. Pot zanj je bila tlakovana v minulih dneh. Med drugim naj bi se o prekinitvi ognja ruski predsednik po telefonu pogovarjal z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem. Foto: EPA
VIDEO
Zasedanje G20 spremljajo...
VIDEO
Največ pozornosti srečanj...

Dodaj v

ZDA in Rusija dosegle dogovor o premirju na jugozahodu Sirije

Ob začetku vrha G20 prvo rokovanje Trumpa in Putina
7. julij 2017 ob 15:54,
zadnji poseg: 7. julij 2017 ob 20:56
Hamburg - MMC RTV SLO, Reuters, STA

Na vrhu G20 sta se prvič sešla ameriški in ruski predsednik, Donald Trump in Vladimir Putin. Dogovorila sta se o prekinitvi ognja v jugozahodni Siriji, ki naj bi začela veljati v nedeljo.

Kot piše AP, podrobnosti sporazuma in tega, kako se bo izvajal, niso znane, začasno naj bi prekinitev ognja začela veljati ob 12.00 po času v Damasku. Takšen dogovor pomeni novo raven sodelovanja ZDA in Rusije pri iskanju rešitve za vojno v Siriji. Del sporazuma sta tudi Jordanija in Izrael.

Srečanje Trumpa in Putina je povsem zasenčilo preostalo dogajanje v Hamburgu. Že njuno prvo rokovanje ob začetku vrha je bilo deležno velike pozornosti. Vsi so bili pozorni na vsako njuno potezo. Kot poročajo, sta bila med pogovorom zelo spoštljiva. "V čast mi je, da se srečujem z vami," je ob začetku srečanja ruskemu predsedniku dejal Trump, ta pa je odvrnil, da je "vesel, da sta se osebno srečala".

Oba sta izrazila upanje, da bo srečanje prineslo pozitivne rezultate. Putin je še dejal, da je s Trumpom že večkrat govoril po telefonu o "pomembnih dvostranskih in mednarodnih zadevah", a da telefonski pogovori niso nikoli zadostovali in da se morata skupaj usesti, "če želijo pozitivne rezultate". V Hamburgu sta imela prvi formalni sestanek, ki je trajal več kot dve uri, zaradi česar se je zamaknil tudi njun prihod na večerni del vrha Elbphilharmonie, kjer so se voditelji udeležili koncerta.

Pogovarjala sta se tudi o Ukrajini in terorizmu
Ameriški državni sekretar Rex Tillerson je potrdil, da sta se voditelja dogovorila o premirju na jugozahodu Sirije. Tillerson je ob tem dejal, da gre za pomembno regijo v državi, in dogovor o prekinitvi ognja označil za prvi skupni uspeh. Izrazil je tudi upanje, da bodo prekinitev spopadov pozneje razširili na druge predele Sirije. Glede prihodnosti sirskega predsednika Bašarja Al Asada je ponovil stališče, da za Washington v politični prihodnosti Sirije ni mesta zanj. Priznal je, da še ni sprejeta odločitev, kako naj bi potekala morebitna predaja oblasti in odstop Al Asada.

Kot je še dodal, je Putin v Hamburgu zanikal kakršno koli vpletanje v ameriške predsedniške volitve lani. Trump je večkrat z njim načel to temo, je še dejal Tillerson. Putin je po srečanju s predsednikom ZDA po poročanju ruske tiskovne agencije Tass dejal, da se je s Trumpom pogovarjal o krizi v Ukrajini in Siriji in boju proti terorizmu in kibernetskemu kriminalu.

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je ob tem potrdil, da sta se predsednika obeh držav osredotočila na konkretne zadeve, pogovori pa so potrdili, da ju vodijo nacionalni interesi. Lavrov je potrdil dogovor in napovedal, da bo prekinitev ognja začela veljati v nedeljo opoldne po krajevnem času v pokrajinah Dara, Kunejtra in Svejda. Lavrov je povedal, da so v jordanski prestolnici Aman ruski, ameriški in jordanski strokovnjaki dosegli dogovor o vzpostavitvi deeskalacijskega območja. Dodal je še, da bodo Rusija in ZDA jamčile, da bodo vse strani spoštovale prekinitev, za varnost okrog omenjenega območja pa bo ob koordinaciji z ZDA in Jordanijo skrbela ruska vojaška policija.

Kot je še dodal, sta se voditelja tudi dogovorila o vzpostavitvi posebne rusko-ameriške delovne skupine, ki se bo ukvarjala z varnostjo na svetovnem spletu. Dogovorila sta se tudi o pospešitvi imenovanja novih veleposlanikov. Prav tako sta po navedbah Tassa zunanjima ministroma obeh držav naložila, da poglobita dialog o vseh vprašanjih, vključno o Severni Koreji.


Srečanje skupine razvitih in hitro razvijajočih se držav (G20), ki poteka v petek in soboto, je odprla nemška kanclerka Angela Merkel, ki je voditelje pozvala h kompromisom pri različnih stališčih, ne da bi pri tem žrtvovali svoja načela. Poudarila je, da je bistven čas, saj se svet spopada s številnimi izzivi.

"Vemo, da nas čas priganja, zato lahko najdemo rešitve samo, če smo pripravljeni na kompromise in se približati drug drugemu, ne da bi se pri tem preveč upognili. Vsi poznamo resne svetovne težave. Časa za njihovo reševanje je vse manj, zato jih bomo lahko odpravili le, če bomo pripravljeni na delne sporazume in sodelovanje," je gostiteljica izrazila upanje, da bo vrh prispeval k reševanju največjih težav v svetu.

Ob koncu prvega dne je dejala, da je pred pogajalci o besedilu sklepne deklaracije še težavno delo. Priznala je, da so pogovori o podnebnih razmerah in prosti trgovini zelo težavni. Največ težav je v skupnem boju proti podnebnim spremembam. Poznavalci menijo, da bodo voditelji težko dosegli minimalni skupni dogovor.

Kot je razvidno iz osnutka izjave, ki so ga pridobile nekatere tuje tiskovne agencije, se bodo svetovni voditelji ogradili od skeptičnega stališča predsednika ZDA do podnebnih sprememb. Trump je napovedal izstop ZDA iz pariškega podnebnega sporazuma. V izjavi naj bi drugi voditelji skupine razvitih in hitro razvijajočih se držav poudarili, da pariškega podnebnega sporazuma ni mogoče preklicati, da imajo obveznosti do sporazuma in da so seznanjeni z odločitvijo Washingtona o izstopu iz sporazuma.

Pozivi k svobodni trgovini
V nasprotju z namerami Trumpa je bilo v Hamburgu slišati pozive k svobodni svetovni trgovini. Uvodni govor je sicer Trump izkoristil za lastno hvalo. Govoril je o uspešnosti ameriškega gospodarstva, odkar je predsednik. Trump stavi na gospodarski nacionalizem.

Za Trumpom je besedo dobil predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker, ki se je ogradil od ameriškega predsednika in se v imenu Evropske unije zavzel za odprto in multilateralno trgovino. Za prosto in pošteno trgovino se je zavzela tudi Merklova, a priznala, da so pogovori o kompromisu na to temo zelo težavni.

Države skupine BRICS (Rusija, Brazilija, Indija, Kitajska in Južna Afrika) so se tako zavzele za uravnoteženo in odprto svetovno gospodarstvo in proti protekcionizmu. Te države so pozvale mednarodno skupnost k uresničitvi pariškega podnebnega sporazuma, poroča DPA. Putin je poudaril, da imajo omejitve v trgovini in na finančnem področju pogosto politično ozadje in so namenjene izključitvi tekmecev.

Kitajski predsednik Ši Džinping je na vrhu zagovarjal odprto svetovno gospodarstvo, obenem je članice pozval, naj okrepijo usklajevanje makroekonomskih politik in preprečijo tveganja na finančnih trgih. Po njegovih besedah morajo države slediti multilateralnemu trgovinskemu režimu, saj rast svetovnega gospodarstva ni stalna. Peking je odločno proti trgovinskemu protekcionizmu, ki ga zagovarja Trump.

Predlog novih sankcij proti Pjongjangu
V Hamburgu so se ZDA, Japonska in Južna Koreja dogovorile, da se bodo zavzele za čimprejšnje sprejetje resolucije Združenih narodov o novih sankcijah za Severno Korejo, potem ko je Pjongjang ta teden izvedel nov raketni preizkus. Ameriški predsednik Trump, južnokorejski predsednik Mun Dže In in japonski premier Šinzo Abe so poudarili, da bodo izvedli maksimalni pritisk v boju proti jedrski grožnji Severne Koreje. Ruski predsednik Putin je ob tem pozval k ohranitvi treznih glav. Po dvostranskih pogovorih z južnokorejskim predsednikom je ruski predsednik še dejal, da je severnokorejsko jedrsko vprašanje resna težava, a je treba pri tem ravnati pragmatično in taktno.

Z novimi sankcijami želijo Pjongjangu pokazati, da imajo provokativna dejanja, ki destabilizirajo regijo, posledice, so zapisali voditelji v skupni izjavi. Severnokorejske sosede so tudi pozvali, naj si še naprej prizadevajo prepričati režim, da se odpove izzivanjem. Prav tako bi morali izposlovati, da se Pjongjang odpove svojemu raketnemu in jedrskemu programu, so prepričani.

Poziv Bruslja k boju proti tihotapcem s prebežniki
Evropska unija je pozvala k skupnemu boju proti tihotapcem z begunci in migranti. Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je ob tem povedal: "Voditeljem držav skupine G20 bom predlagal usmerjene ukrepe proti tihotapcem. Če ukrepov ne bomo sprejeli, bo to žalosten dokaz hinavščine nekaterih držav G20, vendar upam, da bomo uspešni." Prvi dan je potekal v iskanju izgubljene enotnosti na številnih področjih, je za TV Slovenija iz Hamburga poročala Polona Fijavž. Kompromisov in popuščanj prvi dan ni bilo opaziti. V soboto bodo teme pogovor Afrika, migracije in zdravje.

T. J.
G20
Donald Trump, Vladimir Putin
Vladimir Putin, Donald Trump
Vladimir Putin, Donald Trump
Prijavi napako
Komentarji
WeeBay
# 07.07.2017 ob 16:10
CNN neprestano poudarja kako mora Trump pritisniti na Putina. Bolniki.
moj komentar
# 07.07.2017 ob 16:30
WeeBay
Res ko recimo poslušaš te ljudi na CNN. Popolnoma napačno razmišljanje. To bi moralo biti srečanje kjer vzpostaviš nove pozitivne odnose oni pa razlagajo o tem kako bi moral biti Trump agresiven itd. Popolnoma napačno razmišljanje s katerih perejo možgane ubogim Američanom. Že ta histerija MS medijev je popolnoma napačen pristop.


Pristop ameriških medijev je načrtno hujskaški in ustvarja kolektivno paranoidno rusofobno šizofrenijo. Rusi morajo biti v glavah ljudi spoznani kot zlobni demoni, ki ne morejo in ne smejo biti ameriški prijatelji.
Follow Me
# 07.07.2017 ob 16:11
WeeBay
# 07.07.2017 ob 16:17
Lol lol lol V studiu CNN pa že jezni, ker Trump ni takoj omenil ruskega vmešavanja. Paraziti!
moj komentar
# 07.07.2017 ob 15:55
Angelca pa v jok....
WeeBay
# 07.07.2017 ob 16:19
Kako CNN neprestano poudarja o čem se bosta pogovarjala. (O Assadu morilcu, Rusija in vmešavanje v volitve, Krim) lol. Kaj pa če bi se recimo pogovarjali o tem zakaj ima EU 100 baz okoli Rusije?
WeeBay
# 07.07.2017 ob 16:09
Zakaj bosta imela zgolj 35 minut? v 35 minutah se ne moreš zmeniti praktično ničesar.
HOR
# 07.07.2017 ob 18:52
Iz videnega skupaj s Putinom se, da sklepati, da Trump ni samo naduti trobezljač. Ve tudi kdo si zasluži rešpekt in to ni podrejenost, prej odnos, do nekoga, ki ima v rokah še večjo moč in ga smatra vsaj sebi enakega in, ki precej šteje ter s katerim lahko zelo pridobi. Zdaj šele se lahko začne resnična moč Donalda Trumpa, ni pa še gotova, zato se CNN tako "peni"...
Gotovo pa ZTrump zavida Putinu njegovo kontrolo in usklajenost z vlado, vojsko in obveščevalnimi službami ter mediji...
Dobro je za človeštvo, da se ta dva sporazumeta, vsekakor pa bosta morala upoštevati še koga, ker so mnogi enostavno že preveliki...
WeeBay
# 07.07.2017 ob 16:24
Res ko recimo poslušaš te ljudi na CNN. Popolnoma napačno razmišljanje. To bi moralo biti srečanje kjer vzpostaviš nove pozitivne odnose oni pa razlagajo o tem kako bi moral biti Trump agresiven itd. Popolnoma napačno razmišljanje s katerih perejo možgane ubogim Američanom. Že ta histerija MS medijev je popolnoma napačen pristop.
moj komentar
# 07.07.2017 ob 16:25
Upam, da se bosta pogovarjala samo o babah, hobijih in hrani.......
Zraven pa pokadila kaj močnega.
WeeBay
# 07.07.2017 ob 16:54
LOL na CNN obtožujejo Trumpa ker je rekel da je počaščen da se je srečal s Putinom in da naj bi Putin že zmagal in dosegel to kar je želel. Saj ne moreš verjet.
antiani
# 07.07.2017 ob 16:15
Toliko lopovov na kupu ni bilo niti v slavno zgodovinskem zaporu Alcatraz .
moj komentar
# 07.07.2017 ob 16:57
LOL na CNN obtožujejo Trumpa ker je rekel da je počaščen da se je srečal s Putinom in da naj bi Putin že zmagal in dosegel to kar je želel. Saj ne moreš verjet.

Požrli se bodo od togote in cinizma.....
KovacevaKobila
# 07.07.2017 ob 19:39
Z novimi sankcijami želijo Pjongjangu pokazati, da imajo provokativna dejanja, ki destabilizirajo regijo, posledice, so zapisali voditelji v skupni izjavi.

Voditelji, ki so z nenehnimi bombardiranji - brez soglasja ZN - povsem destabilizirali Bližnji vzhod in S. Afriko.

Očarljiv cinizem.
moj komentar
# 07.07.2017 ob 16:45
V pol ure se da marsikaj dogovoriti.
Če je seveda prisoten iskren interes.....
RESNICA
# 07.07.2017 ob 18:46
Kje pa je novinar napisal, da je Trump dejal, da je počaščen, da se je lahko srečal s Putinom????

Dejal je tudi Hvala po rusko - Spasiba!!!!

Pri vaski stvari je Uredništvo hitelo kaj je kdo dejal, kako je pozdravil itd.... Danes pa molk....

Saj razumem.....
Zahvala in izrek priznanja ne gredo v kontekst rusofobije medijev....
WeeBay
# 07.07.2017 ob 16:49
Tole pa je slika! Unikat

Garry Kasparov vs Bobby Fischer izjemno!
Poldi
# 07.07.2017 ob 19:32
Hja...drugorazredne teme. Sem mislil, da bodo ves čas razpredali ali podpreti nas ali hrvate...
Kekec99
# 07.07.2017 ob 16:22
Zmenili se ne bodo nič novega, edini "dogovor" bo dosežen glede borbe proti terorizmu.
zigag
# 07.07.2017 ob 21:02
Kemije med Trumpom in Putinom ni mogoce spregledati.
moj komentar
# 07.07.2017 ob 17:02
In? Kdo ima večjega?

A misliš na IQ?
evaevi
# 07.07.2017 ob 16:48
oho, Pahor je Trampa naučil,
kako se napadalno rokuje z obema rokama :D
Ples
# 07.07.2017 ob 19:38
A demonstracij pa niso nič komentirali?
Za novinarska vprašanja niso dostopni?
Ramus
# 07.07.2017 ob 17:12
"Merklova: Svet se spopada s številnimi izzivi"

Ja, za vse so krive elite in bogataši, ki so svet spremenili v živalsko kraljestvo, življenje pa je po njihovem boj za preživetje, najmočnejši pa zmagujejo,...

Ja prav imate, svetu vladajo novodobni nacisti utemeljeni na isti misli, ki je zastrupila Francisa Galtona, Winstona Churchilla, Charlesa Davenporta,Johna Harveya Kellogga, Johna Davisona Rockefellerja, Eugena Fischerja, Josefa Mengeleja,... ja in tudi Adolfa Hitlerja. Ista misel o premoči rase,... rase bogatih, nad raso revnih. To je novodobni nacizem.
STANE
# 07.07.2017 ob 16:43
Zakaj bosta imela zgolj 35 minut? v 35 minutah se ne moreš zmeniti praktično ničesar.

Kadar sta si dva na nasprotnem bregu,kot sta si ti dve državi,se tako ne moreta zmeniti nič.Največ kar se bosta zmenila,da se bosta zmenila drugič...
Bivši uporabnik
# 07.07.2017 ob 16:35
kaj pa Mario Rajoy dela na tem srečanju? saj španija ni članica G20?
moj komentar
# 07.07.2017 ob 21:00
partibrejker
ZDA in Rusija dosegle dogovor o premirju v tretji suvereni drzavi ... kako lepo


Ne vem no....
Meni se zdi Nemčija prej okupirana kot pa suverena država........
Četudi bi Nemci jutri zaželeli, da se ameriška vojska spoka ven, bi se Američani iz njih ponorčevali.
boro007
# 07.07.2017 ob 19:43
Ni mi mar za politične igrice, ampak vedno ko se nekdo dogovori za vsaj začasen mir na vojnem območju je to točka v dobro...
WeeBay
# 07.07.2017 ob 19:28
Lavrov je zdajle izjavil da je Putin rekel Trumpu da se Rusija ni vmešavala v volitve in da se je Trump strinjal. Trump je tudi rekel da je celotna situacija "bizarna"
Ramus
# 07.07.2017 ob 17:19
"Prvo rokovanje Donalda Trumpa in Vladimirja Putina v Hamburgu"

Kot je Pahor hlapčevsko z obema rokama držal Trumpa za njegovo roko, tako sedaj Trump hlapčevsko z obema rokama drži Putinovo roko. Takšno rokovanje razkriva, da je Trump v podrejenem položaju in da ceni Putina.
hexen
# 07.07.2017 ob 21:26
Rešili bi Severno Korejo pred oblastjo tam.
Kdo bo pa rešil nas pred našo oblastjo? V našem presvetem svobodnem delu sveta ima 8 najbogatejših posameznikov več premoženja kot 3.7 milijarde najrevnejših ljudi.
partibrejker
# 07.07.2017 ob 20:55
ZDA in Rusija dosegle dogovor o premirju v tretji suvereni drzavi ... kako lepo
vipmit
# 07.07.2017 ob 20:10
Pa bomo zopet imeli Genovo!
oliva
# 07.07.2017 ob 19:25
Ja, ima kar rešpekt do Putina, slednji pa je itak vedno spoštljiv.

No ja, bomo preživeli tudi ta šov. :)
brain2k
# 07.07.2017 ob 18:30
Če je Obama dobil nobelovo nagrado za mir (ceprav si ni nic kaj prizadeval za mir, še sam se je čudil, da jo je dobil) si Trump in Putin zagotovo zasluzita nobelovo nagrado....
moj komentar
# 07.07.2017 ob 16:55
Putin ima dobro taktiko.
Iniciativo navidezno vedno prepusti naspotniku, potem pa hitri kroše in bammm.....
moj komentar
# 07.07.2017 ob 16:52

evaevi
oho, Pahor je Trampa naučil,
kako se napadalno rokuje z obema rokama :D


Pahor napadalen?
Ahaahahaaaa.....
Sula
# 07.07.2017 ob 21:11
Rokovanje med Trumpom in Putinom lepo kaže, kdo je "hozjajin" in to ni Trump. Morda bo Putin uspešno pritisnil na Trumpa, da preneha z agresijo v Siriji in se bo lahko tam vojna počasi končala, tako kot tudi v Iraku.
moj komentar
# 07.07.2017 ob 18:59
Putin ima za seboj polno domačo podporo in podporo Kitajske, kar je precejšnja moč v primerjavi s Trumpom, iz katerega že domača javnost dela klovna.
Franc Pijanc
# 07.07.2017 ob 21:36
Sicer sta Putin in Trump dva egota, ampak takadva, da se bosta med sabo lahko kaj zmenila, medtem ko je bil naprimer Obama preveč vzvišen in kao načelen.

Uglavnem bi se komot vsi zmenil, drug drugemu malo pogledal skozi prste in bi se počasi premikalo, ne pa da se za vsak klinac repenčijo in sankcije uvajajo.
moj komentar
# 07.07.2017 ob 19:56
jureimacure
Kakšen pa naj bo Trump do Putina? Če ga doma liberalni teroristi rušijo.
Putin mu bo prepustil kakšno zunanje politično zmago v zameno za ruske interese.


Sliši se smešno, a največjo reklamo lahko Trumpu naredi prav Putin.
Če bodo Američani uvideli, da Putin Trumpa spoštuje in upošteva, potem bo Trump dobil na domači popularnosti, kar pa ameriškim in evropskim nasprotnikom Trumpa, ki zganjajo plansko rusofobijo nikakor ne bo odgovarjalo.
Ples
# 07.07.2017 ob 19:40
@hexen

Aaa, tako si razdelil vloge ...
oliva
# 07.07.2017 ob 19:21
@evaevi:
"oho, Pahor je Trampa naučil,
kako se napadalno rokuje z obema rokama :D"

:D
artoum
# 08.07.2017 ob 00:27
direndaj

ko nekomu očitaš , da ni na tvojem nivoju, sam sebe potisneš na zelo nizek nivo ..........

-------

kar se pa tiče S koreje bo pa ostala taka kakoršnja je , dokler bo Kim poslušal američane. ja.
libijo in irak so pa sesul zato, ker so hoteli prenehat prodajat nafto v ameriških dolarjih.
siruja je odskočna deska za obkolitev rusije
Afganistan je pa razred zase. kolikor je meni znano ameriški vojaki čuvajo makova polja. pridelajo enkrat več droge kakor poprej. poleg tega furajo drogo v ameriko v trugah.
hexen
# 08.07.2017 ob 00:23
@direndaj, žal ne morem mirno gledati, kako jih boli, ko na koncu planeta (S.Koreja) neki ljudje trpijo. Ko pa jim trpeči in pomoči potreben človek, na katerega so njihovi velecenjeni gospodarji metali bombe, potrka na vrata, pa rečejo marš imigrant.
Desničarji znajo od vsega najbolj fantazirati o tistem tam nekje daleč (npr. o večnem raju in o nekem fantastični ideji boga), medtem ko za stvarno življenje tu pred nosom nimajo posluha, ga ignorirajo.
Jasno, samo ignorantni ljudje zmorejo uživati, medtem ko ljudje ob njih trpijo.
boro007
# 07.07.2017 ob 22:42
@WeeBay

Trump je priznal! Konec debate

Sicer se mi vsa debata okoli vpletanja rusov v volitve zdi povsem brezvezna. Vsaj zato ker je Hillary dobila miljarde od S.A. (Kar je praktično tudi vpletanje, ampak oni lahko)...

Ampak to da sta dva glavna osumljenca enakega mnenja da nista kriva, nima neke hude teže.
lprelesn
# 07.07.2017 ob 20:34
Glede na pozo rokovanja, se je Trump, Putinu očitno podredil. Berite, bonton rokovanja.
vl4do
# 07.07.2017 ob 19:49
Uf tole pa ne bo vsec ministrsrvu za napad v Pentagonu.
WeeBay
# 07.07.2017 ob 19:37
Bodite pozorni na izjavo Tillersona kjer zagotovo ne bo povedal resnice. Rekel bo da je Trump pritisnil na Putina glede vmešavanja kar je seveda logična poteza saj bi v nasprotnem primeru MS mediji izgubili nadzor in popolnoma uničili Trumpa. Putin in Trump vesta da gre za en velik nateg.
Kazalo