Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Študentsko delo Ob pomanjkanju delavcev lahko študentje z nekaterimi deli zaslužijo tudi do 20 evrov na uro

Ob začetku poletja in vrhuncu sezone študentskega dela so delodajalci v skrbeh zaradi izpraznjenega bazena dijakov in študentov, ki bi delali prek študentske napotnice. Kakšna dela so na voljo mladim in kaj so njihove ključne zahteve?

37

Gospodarstvo Slovenski delodajalci na lovu za delavci v Srbiji

Ker v številnih panogah slovenski delodajalci že dolgo ne najdejo več dovolj kadra, potrebe na trgu dela pa se večajo, se jih je več kot 50 v organizaciji zavoda za zaposlovanje spet odpravilo v Srbijo, kjer se predstavljajo potencialnim delavcem.

71

Vojna v Gazi Hamas pripravljen na dogovor o ameriškem predlogu, a zahteva popolno ustavitev vojne

Palestinsko gibanje Hamas je pozitivno odgovorilo na ameriški predlog o premirju v Gazi, a zahteva nekaj sprememb, med drugim popolno ustavitev vojne. Izrael uradnega odgovora še ni podal, a trdi, da je Hamas predlog zavrnil.

16

Panika vzhoda v četrtek ob 21.15 na TV SLO1 Petra Marc: Na vzhodu EU-ja se tudi civilno prebivalstvo pripravlja na morebitno rusko invazijo

"Odnos prebivalcev Finske, Poljske in Litve do Rusije je praktično enak. Vsi omenjajo, da zgodovine nikoli ne bodo pozabili in da Rusijo dojemajo kot imperialistično silo," pravi novinarka Petra Marc, avtorica dokumentarnega filma Panika vzhoda.

112

Dirka po Sloveniji Danes na sporedu uvodna etapa s ciljem v Ormožu

Z večinoma ravninsko etapo od Murske Sobote do Ormoža se bo danes začela 30. dirka po Sloveniji. Etapa se začne ob 11.23, v neposrednem prenosu na TV SLO 2 in na MMC-ju jo boste lahko spremljali od 13.15 dalje.

11

Novice

Borzni komentar Politična nestabilnost vznemirila evropske trge

Po nedeljskih volitvah so vodilne evropske borze zdrsnile, opazen je bil predvsem padec bančnih delnic v Parizu. Danes so oči vlagateljev uprte v ZDA, kjer bo objavljen svež podatek o inflaciji, Fed pa bo končal dvodnevno zasedanje.

12

Vojna v Ukrajini Zračni napadi na Kijev. ZDA naj bi Ukrajini poslale še en sistem Patriot.

Ruska vojska je ponoči sprožila zračne napade na ukrajinsko prestolnico Kijev. Oglasile so se sirene, slišati je bilo nekaj eksplozij. Ukrajinski zračni sistem je napad prestregel, ostanki pa so poškodovali industrijski objekt.

6

Evropa Moški, ki se je v torek v Zagrebu zažgal, je podlegel poškodbam

Moški, ki se je v torek zažgal pred stavbo hrvaške vlade, je zvečer zaradi hudih poškodb umrl, so sporočili iz kliničnega centra v Zagrebu. Nagib za njegovo dejanje še ni znan, v teku je kriminalistična preiskava.

Šport

Uradno! Šeško podaljšal pogodbo z Leipzigom do leta 2029

Slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško bo tudi v prihodnje branil barve Leipziga, so sporočili iz vrst nemškega prvoligaša.

3

Intervju "Ko izpolniš neke sanje, se odprejo nove. Želimo se družiti dlje od 26. junija."

Kapetan Jan Oblak je nekaj dni pred debijem na evropskem prvenstvu popolnoma osredinjen na prvo dejanje proti Danski. "Najbolje je, če profesionalni športnik razmišlja samo o naslednji tekmi, ne pa, kaj bo prihodnji teden ali čez dva tedna," poudarja.

15

Rokomet Nova sezona rokometašic se bo začela 14. septembra

Rokometna zveza Slovenije je določila koledar tekmovanja in opravila žreb v najmočnejšem domačem tekmovanju za rokometašice, ki se bo v novi sezoni imenovalo 1. slovenska rokometna liga - ženske, so sporočili iz RZS-ja.

EP v atletiki Klara Lukan peta na 10.000 m, Guček sedmi na 400 metrov z ovirami

Klara Lukan je na evropskem prvenstvu v Rimu v teku na 10.000 metrov zasedla peto mesto (31:34,90). Zmagala je Italijanka Nadia Battocletti (30:51,32). 20-letni Matic Ian Guček je bil v finalu teka na 400 metrov z ovirami sedmi s časom 48,87.

109

Liga NBA Dončić z injekcijo tudi na tretji tekmi; Porzingis močno vprašljiv

Luka Dončić je na novinarski konferenci pred tretjo tekmo finala Lige NBA dejal, da se počuti dobro. A stanje ni rožnato. Medtem so iz Bostona sporočili, da je poškodba Kristapsa Porzingisa hujša, kot je sprva kazalo.

102
Oglasno sporočilo

Posodobite računalnik z doživljenjskim Microsoft Officeom 2021 in Windowsom 11 že za 10,99 €

Microsoft Office je dokazano najpriljubljenejši paket programov za upravljanje s komunikacijo, kot je e-pošta, ustvarjanje vsebine, kot so besedilni dokumenti in preglednice, in urejanje projektov.

Matematični dokaz Odbojkarji že uvrščeni v Pariz!

Letošnje olimpijske igre v Parizu bodo za slovenski šport nekaj posebnega, saj bodo tam prvič nastopale rokometašice, zdaj pa je jasno, da bomo tam prvič videli tudi odbojkarje. Ta odločitev sicer še ni uradna, a matematika je jasna − Slovenija je na OI!

85
Več

Kultura

Glasba Umrla je Françoise Hardy, francoska pevka, modna muza in ikona šestdesetih

Po dolgoletnem boju z boleznijo je umrla pevka Françoise Hardy; v šestdesetih je zaslovela z melanholičnimi popevkami, ki so utelešale duh romantičnega eksistencializma. Stara je bila 80 let.

1

Vizualna umetnost Ukvarjanje z umetnostjo je kaskadersko področje

Zdi se, da obstaja ogromno poskusov, preseči klasično formo razstav, in slovenski prostor sodobne umetnosti je nagnjen k raziskovanju. Predvsem mladi so tovrstno angažirani, a področje potrebuje podporo.

8

London Borci za pravice živali vandalizirali prvi uradni portret kralja Karla III.

Borci za pravice živali so v londonski galeriji "napadli" prvi uradni portret kralja Karla. Protestnika sta na zaščitno steklo prilepila obraz priljubljenega britanskega animiranega lika, Wallacea iz tandema Wallace & Gromit. Sama slika ni poškodovana.

3
Več

Zabava in slog

Euro 2024 Nogometni dobičkarji: za ogled treninga Portugalcev vstopnice tudi po 800 evrov

Nemčijo je že zajela nogometna mrzlica, ki pa je (pričakovano) pritegnila tudi številne dobičkarje. Čeprav vstopnic za ogled tekem praktično ni mogoče preprodati, je drugače s tistimi (načeloma brezplačnimi) za ogled treningov.

Zanimivosti Na Danskem odpoklic pekočih rezancev – ker so bili preveč pekoči

Danska agencija za varno hrano je odpoklicala predpakirane južnokorejske pekoče rezance ramen, in sicer zaradi "nevarnosti zastrupitve". Razlog? Prevelika vsebnost spojine kapsaicin, ki poskrbi za pekoč okus hrane.

4

Avtomobilnost Z bralci smo preizkušali štirikolesni pogon v električni toyoti

V Avtomobilnosti smo za volan spet posedli gledalce in bralce. Odpravili smo se na vozniški test in trening, naš partner pa kje bila povsem električna toyota bZ4X, ki ne skriva želje, da želi zaviti tudi na slabše vozne podlage.

1

Varno v hribe V gorah velik izziv predstavlja nepredvidljivo vreme, nujna je dobra pripravljenost

Pred poletno gorniško sezono, posebno zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer, pristojni pohodnike pozivajo k dobri predpripravi in poudarjajo, da so območja, prizadeta v lanskih poplavah, kot sta Koroška in Zgornja Savinjska dolina, spet varna za obisk.

10

Znani Ben Affleck in Jennifer Lopez po manj kot enem letu prodajata skupni dom

Ben Affleck in Jennifer Lopez sta lanskega junija skupaj kupila dvorec na Beverly Hillsu. Po manj kot letu skupnega življenja tam pa naj bi se zakonca, ki se stalno spopadata z govoricami o razhodu, odločila, da bosta skupno domovanje prodala.

4
Oglasno sporočilo

Ali veste, kako koristne so maline za vas?

Med prvimi sadeži, ki nas razveselijo zgodaj poleti, so maline, s katerimi se sladkamo vse do jeseni. Najboljše so še sveže, ki si jih lahko privoščite samostojno, v sladicah, smutijih ter celo solatah.

Navijaška vročica Spremljanje prenosa nogometa na trgih: pozivajo k spoštljivemu navijanju

Ko bo na evropskem prvenstvu v nogometu tekmovala slovenska reprezentanca, bo zaživelo tudi območje za navijače ob pokriti tržnici. Ljubljanski župan Zoran Janković je ob tem pozval k spoštljivemu navijanju in spodbujanju slovenskih športnikov.

4
Več

Uredniški izbor

Evropske volitve 2024 Povolilna podoba EU-ja: "Stranke skrajne desnice si ne želijo več zgolj rušiti, ampak usmerjati"

"V pogajanjih bomo videli, kako sebe vidi Ursula von der Leyen – kot desničarko ali kot voditeljico evropske sredine. Kar se bo odločila, bo pomembno tudi za evropsko politiko," je izkupiček volitev v Evropski parlament komentiral Peter Verovšek.

203

Evropa "Gruzijski režim je razkril svoj resnični cilj – popolni nadzor nad civilno družbo"

Množični protesti, ki so se zaradi zakona o "tujih agentih" začeli pred dvema mesecema, so narasli v vsesplošno gibanje proti vladi, opozarja gruzijska novinarka Ana Gvarišvili. Kritiki zakon označujejo kot korak v totalitarnost po ruskem vzoru.

162

Evropske volitve 2024 Haček: Koalicija se bo morala zazreti vase. Požgan: Občutek, da sta SD in Levica padla za Svobodo.

SDS je nesporni zmagovalec volitev, koalicija pa, čeprav izid zanjo "ne pomeni katastrofe", se bo morala precej zamisliti in marsikaj spremeniti, ocenjuje politični analitik Miro Haček.

220

80 let od izkrcanja v Normandiji Dan D ali največja kopenska, pomorska in letalska operacija 2. svetovne vojne

Pred 80 leti je nad obalami Normandije potekala največja kopenska, pomorska in letalska operacija - izkrcanje na tisoče zavezniških vojakov, da bi prevesili tehtnico vojne na svojo stran. To je bil dogodek, ki so ga okupirana ozemlja močno pričakovala.

175
Več

Posebna izdaja

Več

Mnenje

Urban Praprotnik Kako povečati odločnost za gibanje pri starejših?

“Kaj naj naredim, da se mama, ki ima 85 let, ne bo čisto zasedela? Kako naj jo spodbudim, da se bo več gibala?” To me je na vadbi vprašala tekaška začetnica, ki je pri svojih 55 letih začela na lastni koži spoznavati koristi rednega gibanja.

2

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: Padalci

Hvala bogu se je končalo. Širše sorodstvo, prijatelji, sodelavci ter birmanski boter so devetim Slovencem zrihtali službe v Bruslju in zdaj bo za nekaj časa mir. Torej se lahko posvetimo bistvenim vprašanjem.

1

Slavko Jerič Zmagovalna okna v Ligi NBA niso odprta prav dolgo, treba je izkoristiti vsako priložnost

Nekaj ur pred prvim nastopom Luke Dončića v finalu Lige NBA me je misel (ne)hote ponesla v ameriški nogomet in k Danu Marinu, enemu najboljših podajalcev v zgodovini Lige NFL.

42

Marko Radmilovič Zapisi iz močvirja: 147 medvedov

Na začetku pojasnilo za tistih nekaj sto Slovencev, ki v Ljubljani ne živijo ali ki se v zadnjih nekaj dneh niso odpeljali v prestolnico po opravkih.

3
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov