Protestniki se ne strinjajo z medijskim pokrivanjem predvolilne kampanje strank. Foto: MMC RTV SLO
Protestniki se ne strinjajo z medijskim pokrivanjem predvolilne kampanje strank. Foto: MMC RTV SLO

Ta je po besedah strank TRS, SEM-SI, DSD in SMS-ZELENI še posebej opazna na RTV-ju in POP TV-ju. Matjaž Hanžek iz TRS-a, ki je protest organiziral, je pojasnil, da danes protestirajo proti medijskemu mrku, ki ga "doživljajo novinci v politiki".

Vse tiste stranke in gibanja, ki poskušajo spremeniti politiko, "ki časti samo kapital", namreč po Hanžkovem prepričanju doživljajo blokado informacij od največjih medijskih hiš.

Zadnje je po Hanžkovi oceni zagotovo vplivalo tudi na priljubljenost stranke, a dodaja, da gre "za pravico do obveščenosti in pravico do tega, da ljudje slišijo tudi druge ideje in predloge za spremembe".

Diskriminacija RTV-ja?
Po besedah predsednice Stranke enakih možnosti Slovenije (SEM-Si) Elene Pečarič so bile zunajparlamentarne stranke v predvolilni kampanji deležne precejšnjega izključevanja in diskriminacije. Prav tako se je med njimi in parlamentarnimi strankami delalo razliko, čeprav je, kot pravi, RTV javna televizija, ki mora poročati objektivno in uravnoteženo.

Protestu so se pridružili tudi SMS - Zeleni in Demokratična stranka dela (DSD). Med konkretnimi takojšnjimi zahtevami zahtevajo skupno soočenje s parlamentarnimi strankami na nocojšnjem soočenju na POP TV in petkovem soočenju na TV Slovenija, pravično porazdelitev medijskega prostora in "človeka pred kapitalom".