Za TRS bo v mestu Nova Gorica kandidirala Ana Žbona, v okolici Nove Gorice pa Bojan Goljevšček. Foto: BoBo
Za TRS bo v mestu Nova Gorica kandidirala Ana Žbona, v okolici Nove Gorice pa Bojan Goljevšček. Foto: BoBo
TRS sklenil kampanjo

Na predstavitvi stranke in kandidatov na Goriškem je povedal še, da je za stranko, ki edina postavlja človeka pred kapital, zmaga že to, da ji je uspelo najti dovolj kandidatov. V predvolilnem času so vložili predvsem veliko lastnega prostovoljnega dela in bolj malo denarja, ki ga nimajo. "Mislim, da smo naredili zelo veliko, saj smo pred dvema mesecema in pol stranko šele ustanovili. Največja zmaga pa je to, da so številne naše predloge prepisale majhne stranke z veliko glasovi."

Po njegovih besedah so kar naenkrat začeli nekateri govoriti o trajnostnem razvoju, blaginji in samooskrbi prebivalcev s hrano. "To ne bi bilo nič narobe, če bi te stranke tudi resno to mislile izvajati, ne pa da to uporabljajo le za privabljanje volivcev pred volitvami," še pojasnil Hanžek.
Ostajajo v politiki
Pravi, da bodo po volitvah mogoče povezave z vsemi tistimi strankami, ki imajo podobne programe in etične standarde, ki jih zastopajo gibanje in stranka TRS, kot so transparentnost, poštenost in podobno.

"V tej predvolilni kampanji se nam je po Sloveniji pridružilo zelo veliko ljudi predvsem pri problemih aktivnega državljanstva, veliko smo jih spodbudili, da bodo sploh šli na volitve, veliko ljudi, ki nikoli niso razmišljali o politiki, sedaj kandidira," je dejal še Hanžek in nadaljeval, da so spoznali tudi veliko ljudi, ki se ukvarjajo s trajnostnim razvojem, predvsem ekološkim kmetovanjem ter različnimi oblikami sonaravnega življenja.

Za TRS bo v mestu Nova Gorica kandidirala Ana Žbona, v okolici Nove Gorice pa Bojan Goljevšček.

TRS sklenil kampanjo