Janša: Obljubljamo sodelovanje, ampak za to sodelovanje morata biti zmeraj dva

Volitve 2011

Poudarki

  • "Tako kot se volilvci odločijo, je prav"
Štab SDS-a
Janez Janša se je vsem kandidatom in kandidatkam zahvalil za sodelovanje. Kot je dejal, bo tudi v tem mandatu SDS imel dobro ekipo v parlamentu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
       Z razdrobljenostjo oz. različnimi kombinacijami, ki se izidejo nekje na polovici, se je Slovenija že srečevala. Vemo, kako se je to reševalo, včasih bolje, včasih slabše. Čas je bil vedno takšen, ki je omogočal več časa za razmislek. Zdaj časa ni. Jankoviću želim, da bo tukaj hiter in uspešen.       
 Janez Janša
Urška in Janez Janša
Predsednik SDS-a Janez Janša je glas že zjutraj oddal na volišču v Velenju. Ob oddaji glasu je poudaril: "Večja bo ta udeležba, večja bo tudi legitimnost rezultata. Rezultat je v rokah volivk in volivcev. Tako kot se odločijo, tako je prav. Vsak odgovarja za svoj glas, nosi posledice takšne odločitve." Foto: Reuters
VIDEO
Izjava Janeza Janša

Dodaj v

Janša: Obljubljamo sodelovanje, ampak za to sodelovanje morata biti zmeraj dva

"Zelo verjetno se Sloveniji obetajo predčasne volitve"
4. december 2011 ob 20:08,
zadnji poseg: 4. december 2011 ob 21:33
Ljubljana - MMC RTV SLO

"Čestitamo zmagovalcu in vsem, ki so prišli v parlament. Rezultat, kakršen se nakazuje, ni bil tisto, kar smo želeli, in ni tisto, zaradi česar je Slovenija šla na predčasne volitve," je dejal Janša.

"Želim se zahvaliti vsem, ki ste glasovali za SDS. Kot nikoli doslej tudi ti glasovi niso bili zaman. SDS bo vedno stal za volivci, ki so ga podprli, in delal za dobro Slovenije," je dejal predsednik SDS-a Janez Janša.

"Prepričani smo tudi, da ta rezultat ni tisti, zaradi česar je šla Slovenija na predčasne volitve, vendar ne zaradi vrstnega reda, ampak zaradi razdrobljenosti glasov," je povedal prvak SDS-a. "Zelo verjetno se Sloveniji obetajo predčasne volitve, žal. Težave so resne. SDS jih bo pomagal reševati, ne glede na to, ali bo v opoziciji ali v koaliciji. Volivke in volivci, ki so glasovali za nas, so te težave prepoznali," je še povedal Janša, ki sicer poudarja, da v stranki vedo, da standarda ne bo mogoče dvigovati, je "pa mogoče težave s trdim delom in sodelovanjem reševati, če ne bo izključevanja in če se ne bo ponavljala politika zadnjih let".

"Volivke in volivci imajo zadnjo besedo"
Po Janševih besedah so volivke in volivci imeli izbiro in "oni imajo zadnjo besedo, to spoštujemo". Prepričan pa je, da tisti, ki bo dobil mandat za sestavo vlade, mora to storiti čim prej. "Naš predlog za spremembo ustave za čimprejšnjo sestavo vlade je še vedno aktualen," je še dodal.

Na vprašanje, ali se bo umaknil s položaja predsednika SDS-a, pa odgovarja: "Kar se mene tiče, to ni noben problem. O tem odloča kongres." Je pa dejal, da ga skrbi, kako se bo "neka sestava parlamenta, ki bo v veliki meri nova, spopadla z razmerami, ki so pred nami". "Mislim, da za te stvari, ki nas čakajo, potrebujemo preizkušene rešitve, izkušnje, mednarodno podporo in vse tisto, kar ponuja SDS."

Matoz: Nad lastno neizvolitvijo nisem razočaran
Kot je dejal Franci Matoz, pa nad lastno neizvolitvijo ni razočaran. "Vedel sem, da nastopam v okraju, v katerem bom težko izvoljen, zato je nisem niti pričakoval," je pojasnil. Je pa dodal, da je izid stranke presenečenje. Še bolj pa je po njegovem mnenju presenečenje izid Pozitivne Slovenije. "Verjetno ljudje niso prihajali na volišča, bila je namreč nizka udeležba v okrajih, kjer bi lahko mi dosegli boljši rezultat. Ampak, ljudje so se odločili, rezultat je treba spoštovati in počakati na sestavo vlade," je sklenil.

Žiga Turk pa je dejal, da so se mu javnomnenjske ankete zmeraj zdele predobre. Meni namreč, da je za Zorana Jankovića glasovalo veliko ljudi, ki jih ankete ne dosegajo, "morda tudi anketarjem tudi niso povedali, kako so glasovali".

Černač: SDS je vedno sodeloval
Na vprašanje, ali je SDS, če bo v opoziciji, pripravljen sodelovati z Zoranom Jankovićem, podpredsednik SDS-a Zvonko Černač odgovarja: "SDS je vedno sodeloval." Ob tem dodaja: "Spomnite se, da smo leta 2009 sami ponudili sodelovanje, pa je bilo odklonjeno. Nikoli se nismo pred kom zapirali. Vedno smo delovali na konstruktiven način in želeli pomagati k boljšemu položaju Slovenije. Janković je ta vrata zaprl že pred koncem volilne tekme."

"Rezultat ni najboljša popotnica"
"Ne gre za SDS, gre za Slovenijo in za Slovenijo smo delali," je v nadaljevanju pojasnil Černač, ki je prepričan, da "Slovenija potrebuje trdno vlado, ne glede na to, kaj se bo na koncu pokazalo, da so se volivke in volivci odločili". Zagotovil je, da ima predsednik stranke Janez Janša vso podporo.

O morebitnih predčasnih volitvah, če zmagovalec ne bo mogel sestaviti koalicije, pa je Černač dejal, da si tega nikakor ne želi. "Želim si, da bi lahko Slovenija končno zadihala s polnimi pljuči. Se pa bojim, da tak rezultat, če bo na koncu obveljal, ni najboljša popotnica temu," je sklenil.

Mate: Smo največja stranka v Sloveniji
"Ko smo leta 2008 izgubili volitve, smo takoj ustanovili strokovni svet, praktično je bila to vlada v senci, ki se je redno sestajala in pripravljala program. Vse pobude, ki so bile v državnem zboru v teh treh letih, so bile narejene v jedru prejšnje vlade. Pridružilo se nam je nekaj novih obrazov. Skupaj preko 600 in mi smo se pripravljali na to, da bi na volitvah zmagali," pa je že pred objavo izida volitev dejal Dragutin Mate.

Dodal je še, da bo stranka funkcionirala naprej, saj so po njegovih besedah največja stranka v državi. "Tu se nima kaj veliko spremeniti," je prepričan.

Katja Pirnat, Aleksander Kolednik
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Dragutin Mate
Štab SDS-a
Zvonko Črnač
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Štab SDS-a
Prijavi napako
Komentarji
royayers
# 04.12.2011 ob 20:12
Dominator
# 04.12.2011 ob 20:41
Bogi Kolednik. Pa tako si se trudil :p
kučkučki
# 04.12.2011 ob 20:37
auer, matoz, šoba, popović....sami ste si zarili nož v hrbet!!!!:))))))
Mindmaster
# 04.12.2011 ob 20:44
Ne verjamem, MMC Volilni termometer kaže 34% SDS, Zoran Janković 12%. Kučan je glasovnice spreminjal.
royayers
# 04.12.2011 ob 20:20
Če smem, bi vprašal. Ali bo gospod Janša sedaj, ob že drugem velikem porazu, odstopil in dal prostor drugemu? Kar je pokazala je le maščevalnost, zamere in stranka bi brez njega mogoče res dosegla več. + brez pajacev ala jerovšek, Pojbić, Marinić, Černač % Co.

Pa lep večer vsem, danes je fantastičen dan NJE.
okip48
# 04.12.2011 ob 20:42
Černač: Rezultat ni najboljša popotnica
E, moj Črnač. Če v SDS-u nebi bilo tebe, pa Jerovška, Grimsa, Grila in podobnih, bi danes SDS verjetno zmagal.
Rejtas
# 04.12.2011 ob 20:39
Mislim, da sem pred štirinajstimi dnevi rekel, da bo 4.12. nekdo zelooo razočaran in prav sem imel. Kot prvo, SDS je izgubila dva mandata, glavni krivec je poštenjak Janša in vsi priveski zraven. Torej, če ima Janša vsaj malo časti, bo odstopil iz mesta predsednika stranke.
pedalski
# 04.12.2011 ob 20:49
SDS očitno ni gledal tekmo Maribora v sredo.
pd
# 04.12.2011 ob 20:38
gradili ste predvsem proti vsemu kar ni rumeno...
hafiks
# 04.12.2011 ob 20:35
Kakšen otrok je ta Janša
Vsi so lahko komentirali rezultate Janše pa nikjer
Očitno joče kje v skretu kot majhen otrok
nesesekirat
# 04.12.2011 ob 20:48
G.Černač, če so bili spregledani programi strank, "zahvalite" se svoji kupljeni posadki na MMC. Dan na dan so nam servirali nove Jankovićeve "neprijavljene parcele" (vrednost pol poslanske plače), neprepisane hiše, v kateri živi njegov sin in podobne, za Slovenijo vsakdanje stvari. Toliko časa, da so nasprotniki podobne grehe našli Janši oz. kot sem "100X" napisla; Svetniki so le v Nebesih. Prvenstveno razčistite z vašimi "novinarji".
SDS je močna, organizirana stranka. Razmislite o novem vodji, vodji ki bo videl prednosti v sodelovanju, ne v slepi pokorščini podrejenih.
Atomsk
# 04.12.2011 ob 20:16
Mislim, da je bila izjava gospoda Černača mišljena za nek drug scenarij.
Paul_Scholes
# 04.12.2011 ob 21:39
joj, da najprej pustiš ljudi čakat 2087 let na prvo izjavo in potem v njen omeniš predčasne volitve.. is there anything else to say?

destruktivec 1. klase
CtrlDelete
# 04.12.2011 ob 20:50
In rumeno sonce je ugasnilo.
K_ris
# 04.12.2011 ob 21:29
Bo Janša napovedal odstop z vrha SDS? Po drugem tako hudem porazu bi bil vendarle počasi čas za odhod. Mar ne?
Dominator
# 04.12.2011 ob 20:49
Mindmaster, malce si poglej kako so se pri SDSu v preteklosti lotevali spletnih anket in ti bo takoj jasno zakaj taka razlika med tisto fikcijo in danasnjo realnostjo.
scuffydog
# 04.12.2011 ob 22:21
evo ga jokico. to je to. to je to, kar lahko pricakujete od svojega Velikega vodje? Rusil bo kolikor se bo dalo, isto kakor do sedaj.

se pa strinjam z rejtasom. sds je izgubil zaradi par modelov v svojih vrstah, prvi je seveda plesko, matoz,mate,soba,rupel.. to je to. ko se boste teh znebil, lahko racunate na celo kaksno zmago kdaj v naslednjih letih.

aco, daj povej, tako med nami. a te fejst boli? lej po resnici, zelim ti, da bos cimprej nasel sluzbo, ker verjamem, da se ti bo to zgodilo, kar nekateri med nami poudarjamo zadnja 2 mesca- da za take novinarje na javni tv pac ni mesta. vsekakor bos pa dober kader na reporterju al pa demokraciji.. lepo zivljenje ti zelim. kot vidim je tudi konec zabave v sds stabu, upam, da si dobil kaksen kos torte vsaj.
lojal
# 04.12.2011 ob 21:37
končno se je z veliko zamudo oglasil kalimero JJ in spet obljubil predčasne volitve. Kaj ko bi spokal že enkrat in neha srat s svojim cinizmom.
xyxy
# 04.12.2011 ob 20:24
Bolje rdeče srce, kot črn križ.
tureavanture
# 04.12.2011 ob 20:19
kje ste zdaj viljam_s, severna zvezda in ostali sds-ovski plačanci?
Kaj ste mislili da bo danes šampanjec???

Vodo, in to mlačna!
zekinho
# 04.12.2011 ob 22:11
Obljublja sodelovanje in hkrati grozi s predčasnimi volitvami. To vam je Janez Janša. Že drugič zapored so ljudje glasovali za nekoga, samo da ni Janša zmagovalec. Čas je, da pošteno razmisli o tem.
Vladoska
# 04.12.2011 ob 21:41
Kolednik je že na delu. Naslov članka mi je zvabil globok nasmeh na lica. Prav smili se mi.
gernika
# 04.12.2011 ob 21:40
Hjoj,... Spet se bo Janša obnašal kt 5 letni otrok. Samo da je proti.
čezplotnik
# 05.12.2011 ob 07:25
kukakk4: registriran 14.11.2011
debela_deklica: registriran 14.10.2011
stajerska.oka: registriran 15.11.2011
Slavec: registriran 1.10.2011
valenci: registriran: 15.11.2011
timcek.veseli: registriran 21.10.2011
črna.smrt: registriran 21.10.2011
GreenPower: 17.10.2011
him24: 21.10.2011
MI8: 10.11.2011
fu-il-ka:14.11.2011
vindek: 8.11.2011
sonne:15.10.2011
mr. xxxl: 19.11.2011
katjuša: 17.10.2011
lepa.spelca: 21.10.2011
bodimo_razumni:: 21.10.2011
mirna.vest:21.10.2011
iurant: 17.10.2011
tomasdigi: 17.10.2011
kataran: 17.10.2011
paulista: 17.11.2011
postenjakar: 2.11.2011
Domoljubna: 20.10.2011
grosg: 18.10.2011
velki.skovik: 23.11.2011
pikovadama: 20.10.2011
ČebelicaMaja: 27.10.2011

klapa, nikoli vas ne bomo pozabili. Srečno!
tomaz1974
# 04.12.2011 ob 21:39
Kmalu nove predčasne volitve. Janša je takoj povedal, da bo spet delal vse, da zruši vlado. Ali vlada sam ali naj ne vlada nihče.
vetervlaseh
# 04.12.2011 ob 21:57
21. 6. 1988 sem stala v tisti množici na takratnem Trgu osvoboditve in goreče, strastno in popolnoma prepričana med drugim tudi podpisala peticijo proti artaciji JBTZ. Nekaj let kasneje sem si želela, da bi lahko tisti podpis izničila ali vsaj izključila J... edina olajševalna okoliščina je bila moja mladostna naivnost.
Ja, vem zakaj sem šla danes na volitve. Da vsaj malo popravim tisto dejanje izpred 23ih let...
in zdaj z veseljem vidim, da črnina le ne bo popolnoma prekrila Slovenije.
russiachamp
# 04.12.2011 ob 21:43
moje mnjenje je, da se je SDS oz Janez Janša sam premagal
Rejtas
# 04.12.2011 ob 21:17
Ko boste člani stranke SDS spoznali, da ljudje niso volili proti SDS-u, temveč proti Janši in ostalim vozekom tipa, Černač, Tanko, Jerovšek, Grims in podobne cvetke. Naženite te te naštete ven, najdite nov obraz in narod bi vam mogoče sledil. Kot prvi pa mora Janša iz stranke. Naj se sliši kruto, dva krat ste izgubili dobljene volitve zaradi enega človeka z imenom Janša.
Mindmaster
# 04.12.2011 ob 20:53
Dominator, moj komentar je mišljen sarkastično. SDS si tako kot ponavadi zasluge za poraz lahko pripiše le sebi, s svojo negativno propagando v stilu zlatih časov sovjetskega komunizma. Ljudje niso glasovali za Jankovića, ampak proti Janši. Sam nisem glasoval za nobenega izmed njiju in se počutim prav fino. :)
Mr.D
# 04.12.2011 ob 22:27
Že grozi.

Kdaj bo dojel, da ga ravno zaradi njegovega negativizma, izključevanja ne moramo?!?

Janša umakni se z političnega prizorišča. Desnica v Sloveniji je lahko dosti boljša.


Podpis!
DREADLORD
# 04.12.2011 ob 21:50
in ker on ni zadovoljen z izidom je treba še enkrat ponoviti oz. vse dokler ne bo on zadovoljen. Slovenija je šla na volitve in izbrala. Lahko pa mu postane jasno, da je domet desnih strank NSI in SDS 30% in pika. več ne gre.
TeksViler
# 04.12.2011 ob 21:42
Ja verjetno. Je Janša bo povsem blokiral vsako vlado, sral po vsakem predsedniku in ne bo priznaval nobenega sodišča, ki ni iz njegove partije [SDS(b)].
mile10
# 04.12.2011 ob 21:30
"Čestitamo zmagovalcu in vsem, ki so prišli v parlament. Rezultat, kakršen se nakazuje, ni bil tisto, kar smo želeli in ni tisto, zaradi česar je Slovenija šla na predčasne volitve," je dejal Janša.

sam kako podcenjuje ljudi....dobro da ni zmagal
joco
# 04.12.2011 ob 23:47
4% gospodarsko rast, dvig standarda, najboljšo državo na svetu obljublja Janković v 4 letih.

Dragi volilci, zapomnite si!
Pero Fresh
# 04.12.2011 ob 23:25
Pogrešam danes zvečer tiste neumorne SDS fane, ki so tako vneto pisali za JJ in proti vsem drugim (še posebej pogosto so bruhali prav po ZJ): tale novica je na MMC že skoraj 2 uri pa samo nekaj čez 80 komentarjev. To so oni sicer podelali v pol ure max.
buuu
# 04.12.2011 ob 21:59
Hahaha - slika 10 - Janša je napovedal skorajšnje predčasne volitve, Kolednik pa že izkorišča prostor za propagiranje stranke. Žalost od MMC-ja.
jang
# 04.12.2011 ob 21:54
janez, zadnjič si govoril da pričakuješ sodelovanje opozicije pri pomembnih vprašanjih za slovenijo...zdaj bi pa že nove volitve čez teden dni
moonylink
# 04.12.2011 ob 21:51
Kdaj bo dojel, da ga ravno zaradi njegovega negativizma, izključevanja ne moramo?!?


a.) Nikoli
b.) Nikoli
c.) Tega mentalno ni zmožen dojeti
d.) Vse od naštetega
Valuk_
# 04.12.2011 ob 21:49
Že grozi.

Kdaj bo dojel, da ga ravno zaradi njegovega negativizma, izključevanja ne moramo?!?

Janša umakni se z političnega prizorišča. Desnica v Sloveniji je lahko dosti boljša.
juster
# 04.12.2011 ob 21:31
Konstruktiven kot ponavadi.

Janša naredi slovenski desnico ogromno uslugo in odidi iz politike.
Rejtas
# 04.12.2011 ob 21:08
Gospe in gospodje iz SDS- a , ker je zima in čas kurjave, bi prosil, če bi tisto rumeno plavo knjigo darovali vsi, ker ne glede na program je dober material za podkuriti pa tu in tam bi kakšen kurjač, ko bi trgal list po list, kakšnen odstavek tudi prebral. :)
Zadnja vest iz tabora SDS-a, Janša piše odstopno izjavo, če koga zanima zakaj ga ni tako dolgo.
royayers
# 04.12.2011 ob 20:24
Kje so pa plačanci danes? Vsi na zabavi, kjer igra Victory? Bo sploh igral, to bi moral videt, te dolge nosove ... uuuu
babalu22-99
# 04.12.2011 ob 23:17
Super, samo da je ljudstvo Janši dokazalo da ga enostavno noče za predsednika vlade.
komsomolec
# 04.12.2011 ob 22:31
janši nihče ne zaupa, naj se končno že spoka iz politike.
kva dogaja
# 04.12.2011 ob 22:18
Glede na obraze, Mate še ni dojel rezultata.
divjejabolko
# 04.12.2011 ob 21:52
... in še vedno ne razume ... ne doujame. Noče in noče se sprijazniti, da ni na prvem mestu. Sem mislil, da ima več v bukvi.
xbaruch
# 04.12.2011 ob 21:46
Jokica stokica:
Rezultat, kakršen se nakazuje, ni bil tisto, kar smo želeli in ni tisto, zaradi česar je Slovenija šla na predčasne volitve

Kakšna traparija - Slovnija je šla sicer res na predčasne volitve samo zaradi tega, ker je Janško mislil, da bo zmagal ... ne glede na to, da so predčasne volitve v času krize nedvomno popolna izguba časa.

Ampak Slovenija je z veliko udeležbo odločila tudi tokrat tako kot je bilo tudi treba!
severna zvezda
# 05.12.2011 ob 01:15
Janša: Obljubljamo sodelovanje, ampak za to sodelovanje morata biti zmeraj dva

................. ne vidim težav, Janša itak govori eno, dela drugo (ergo: dvojnost); .......... Janša je enkrat happy face, spet drugič zagrenjen do kloake ................. V čem je problem? .... model je za dva vedno .............
comrade
# 05.12.2011 ob 01:06
MMC - Najbolj objektivne in verodostojne informacije iz Slovenije in sveta.

Ja, vaš volilni termometer se strinja z vami. LOL.
Kristinka
# 04.12.2011 ob 23:29
Urška pa izgleda utrujena. Materinstvo je naporna reč. Kakor da je usoda hotela reči: 'Daj, Janez, pojdi raje ženi pomagat pri skrbi za malega Črtka, kot pa igrat večno nergajočega politika.' In res bi se spodobilo.
Sestava Državnega zbora
Videonovice
SLS ne bo šel v koalicijo 00:02:22, 12.12.2011
Po volitvah odhajajo 00:02:24, 11.12.2011
Odzivi na zapis negativni 00:02:16, 11.12.2011
Pahor se seli iz svojega kabineta 00:02:00, 11.12.2011
Kdo so Jankovićevi volivci? 00:02:35, 11.12.2011
Bo Janković sestavil koalicijo? 00:06:27, 07.12.2011
Türk hladi povolilno vročico 00:00:45, 06.12.2011
Boj za sedeže: Pivec ali Frangež 00:02:01, 06.12.2011
Kdo bo vodil Ljubljano? 00:01:49, 06.12.2011
LDS pred razpotjem 00:00:43, 06.12.2011
SDS vztraja z Janšo 00:02:20, 06.12.2011