Foto: Bled bogatejši še za tretji glamping
Eden glavnih turističnih krajev v Sloveniji, ki je oral ledino v "glamuroznem kampiranju" pri nas leta 2010, ko so v Campingu Bled postavili dve pilotni "gozdni vili", je v teh dneh postal bogatejša ...
Šest lesenih ekohišk v Ribnem
Objavljeno: 13. julij 2016 ob 06:57
Bled - MMC RTV SLO

Gostje si lahko na teraso za zajtrk ali večerjo naročijo košarico s slovenskimi jedmi. Foto: Glamping Ribno

Eden glavnih turističnih krajev v Sloveniji, ki je oral ledino v "glamuroznem kampiranju" pri nas leta 2010, ko so v Campingu Bled postavili dve pilotni "gozdni vili", je v teh dneh postal bogatejša še za tretji glamping.

V Ribnem se je namreč v neposredni bližini hotela Ribno v senci smrekovega gozda odprlo novo glamping naselje s šestimi ekološkimi lesenimi hiškami.

Hiške, poimenovane po slovenskih cvetlicah (Zvončica, Nagelj, Planika, Lepi čeveljc, Encijan, Šmarnica), so postavljene na strateški lokaciji med Blejskim jezerom in Savo, vse so narejene iz slovenskega lesa, za interier in oblikovanje pa so poskrbeli slovenski oblikovalci in obrtniki.

Glamping v Ribnem lahko po luksuzu in ceni uvrstimo nekje med tisto pionirsko izvedbo v Campingu Bled in precej bolj elitno Bled Garden Village, ki je sledila leta 2014 in ki s svojimi cenami in marketingom meri bolj na tuje tržišče.

Nove hiške v Ribnem so zgrajene za do štiri ljudi, so izolirane in ogrevane, kar pomeni, da so primerne tudi za zimsko idilo, notranjost je opremljena z dvema omarama, taburejema, foteljema, pogradoma in televizijo, na zunanji terasi pa je zasebna kad z vročo vodo.

Od savne do košarice za piknik

Gostom so na voljo tudi od hiške ločena zasebna kopalnica, savne, masažni salon in skupni pokrit prostor z ognjiščem, za zendopust pa se lahko naročijo tudi pri učiteljici hatha joge ali zdravilcu.

Ker v Ribnem vedo, da gostom v zadnjem času ni dovolj le udobno prenočišče, ampak iščejo tudi kulinarično ponudbo z lokalnimi jedmi, so, podobno kot v Campingu Bled, pripravili jutranje ali večerne košarice s slovenskimi jedmi, ki si jih lahko naročijo na teraso pred hišico.

Cene takih hišk so od 90 evrov na noč zunaj sezone do 160 evrov v visoki sezoni.

K. S.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.