V prihodnosti se želi podjetje s svojimi dejavnostmi razširiti tudi v tujino. Foto: Big Berry
V prihodnosti se želi podjetje s svojimi dejavnostmi razširiti tudi v tujino. Foto: Big Berry
Lega kampa je odlično izhodišče za raziskovanje Bele krajine. Foto: Big Berry
Kamp lahko v sedmih mobilnih hiškah sprejme do 40 ljudi. Foto: Big Berry
Nova oblika turizma ob Kolpi

Pri sotočju rek Kolpe in Lahinje se je odprl prvi lifestyle kamp Big Berry; koncept bivanja v prestižnih mobilnih hišicah ponuja dejavnosti v povezavi s turističnim centrom in okoliškimi ponudniki.

Kamp v osrčju Bele krajine v bližini Metlike bo od maja do vključno septembra ponujal bivanje v sedmih prestižno opremljenih mobilnih hišicah s površino 34 kvadratnih metrov, ki skupno omogočajo bivanje do 40 obiskovalcem na dan.

Vsaka hiška, ki ji pripada 100 metrov obale ob reki Kolpi, ima svojo kuhinjo, kopalnico, satelitsko televizijo, klimatsko napravo, brezžično povezavo in veliko zunanjo teraso. "Glavna prednost kampa je število hišk glede na kvadraturo kampa, v našem primeru imamo samo 7 hišic na 2,5 hektarja površine, kar zagotavlja razkošje svobode."

Pet hišic, opremljenih s po tremi spalnicami, je namenjenih družinam; ena hiška ima dve spalnici, še ena z večjim dnevnim prostorom pa je namenjena parom. "Poleg prenočitev v luksuznih mobilnih hišicah imajo gostje zagotovljen zajtrk, pri katerem prejmejo košarico s svežimi domačimi dobrotami, uporabo kanujev in koles, uporabo igrišča za odbojko in otroškega igrišča, uporabo zunanjega fitnesa ter hiške za žar, za goste pa organiziramo tudi izlete po Beli krajini in Sloveniji. Vsaka hišica ima neposreden dostop do kopališča, poleg tega je gostom na voljo lastna zunanja masažna kad, kjer lahko uživajo skozi vse leto. Predvsem pa se trudimo zagotavljati najvišjo raven storitev in prepoznati potrebe posameznega gosta," so za MMC dejali lastniki kampa Big Berry. Cene v kampu se gibljejo od 200 evrov na noč navzgor.

Vabljeni Slovenci in tuji gostje
Ciljna skupina so tako gostje iz Sovenije kot tujine, "ki želijo uživati v samoti neokrnjene narave, vendar v udobju razkošja, in se pustiti razvajati z odličnimi lokalnimi in slovenskimi proizvodi".

Novi kamp je postavljen ob enem izmed sicer najpriljubljenejših kopališč ob Kolpi, zaradi česar so bili domačini zaskrbljeni, da bo kopališče dostopno zgolj za goste kampa. A lastnik zagotavlja, da ne bo tako. Kopališče bo še vedno na voljo vsem - edina sprememba je, da bo zdaj brez lokala in gostilne. "Dostop do reke Kolpe ostaja na voljo, vendar bo parkiranje znotraj kampa omejeno," dodajajo.

Sodelovanje z domačini
Velik poudarek na sodelovanju z domačini. Želijo si povezovanja krajevnih ponudnikov domače, tradicionalne in tudi sodobne hrane, ponudnikov dejavnosti v naravi in kmečkih turizmov, ki v Beli krajini še vedno ostajajo zelo priljubljeni.

Zemljišče je podjetje kupilo pred nekaj leti in je sprva nameravalo postaviti le razstavni salon, nato pa so se odločili za prestižen kamp. Za letošnjo sezono so že polno zasedeni - na bivanje so namreč za promocijo Bele krajine povabili več kot 200 domačih in tujih turističnih novinarjev in blogerjev.

Lega kampa je odlično izhodišče za raziskovanje pokrajine na sončni strani Gorjancev, ki omogoča tudi obisk okoliških vinarjev, oljarne in pivovarne. Lahko pa se odpravite do izvira reke Krupe ali na Krašnji vrh, ki je odlična razgledna točka s pogledom na celotno pokrajino.

Nova oblika turizma ob Kolpi