Miro Cerar starejši: Spomine obujamo predvsem o smešnih dogodkih, ne rezultatih
Miro Cerar starejši je eden najuspešnejših slovenskih telovadcev vseh časov, nosilec treh olimpijskih medalj, dvakratni olimpijski in petkratni svetovni prvak.
Legendarni telovadec je gostoval pri Ljerki Belak
Objavljeno: 10. junij 2015 ob 06:49
Ljubljana - MMC RTV SLO

false
Človeški odnosi so bili nekoč neprimerno boljši in lepši, čeprav ni bilo vse tako idealno, kot se včasih govori, pravi Miro Cerar starejši. Foto: Aleš Ogrin

Miro Cerar starejši je eden najuspešnejših slovenskih telovadcev vseh časov, nosilec treh olimpijskih medalj, dvakratni olimpijski in petkratni svetovni prvak. Je pa tudi upokojen pravnik in vitalen starostnik.

Ljerka Belak je v ponedeljkovi oddaji gostila Mira Cerarja starejšega. "Nekje od 9, 10. leta sem bil napoten v telovadnico in potem sem postal ljubitelj tovrstne športne panoge. Skratka, pritegnilo me je to, da smo se raznovrstno ukvarjali z vsemi športnimi panogami. Gimnastika kot taka me je posebej pritegnila, ker si pridobil določene spretnosti, ki so ti koristile tudi v drugih športnih panogah," je povedal Cerar starejši.

Še zdaj se pogosto srečuje s kolegi telovadci in skupaj obujajo spomine na tekmovalne dni. "Pa ne na dobre rezultate, ampak predvsem na smešne dogodke, spodrsljaje. To druženje nas drži skupaj." Njegova družina je izvirala iz krajev blizu Turjaka in doma se je vse vrtelo okoli konjev in drugih živali. "Moral sem jahati, voditi konje na vodo, tudi v Želimlje sem že kot vozil voz z lesom, niso me 'šparali'."

"Midva sva se našla v telovadnici, tam so se porajala poznanstva in ljubezni. Potem sva skupaj študirala," je dejal o svoji pokojni ženi Zdenka Cerar. "Krasno sva se dopolnjevala."

Celotno oddajo lahko poslušate spodaj.

K. T.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Facebook