Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Aktualno

Od ponedeljka do večnosti: kako doživljamo čas?

Slovenski etnografski muzej odpira še drugi del nove stalne razstave, s katero praznuje stoletnico delovanja. Postavitev posveča času, predvsem temu, kako ga človek dojame, razume in občuti.

Več novic

Nagrada Milke in Metoda Badjure letos kostumografinji Zvonki Makuc

Nagrado Milke in Metoda Badjure za življenjsko delo na področju filmske ustvarjalnosti bo letos prejela kostumografinja Zvonka Makuc, katere "izjemno delo se je vtisnilo v našo skupno kolektivno podzavest".

Štirje kovači: "Ansambel vedno zaznamuje občinstvo – ali si ali nisi"

Ansambel Štirje kovači velja za najdlje neprekinjeno delujoč narodnozabavni ansambel na svetu – 66 let in 103 dni. Letos praznujejo že 70. obletnico, ob tej posebni priložnosti pa jim bo slovenska predsednica na proslavi tudi podelila red za zasluge.

9

Na Japonskem starejši od 65 let predstavljajo že skoraj 30 odstotkov celotnega prebivalstva

Število Japoncev in Japonk, starejših od 65 let, je letos preseglo 36 milijonov in s tem doseglo rekord. V državi z eno od najhitreje starajočih se družb na svetu starejši tako predstavljajo rekordnih 29,3 odstotka celotnega prebivalstva, največ do zdaj.

1
Več

Dobro počutje

"Nenaden srčni zastoj je lahko posledica različnih stanj"

"Natančen razlog, zakaj neki športnik doživi srčni zastoj, medtem ko drugi ne, tudi če sodeluje v istem športu ali fizični aktivnosti, ni vedno jasen," pravijo v Slovenskem reanimacijskem svetu. Letošnji svetovni dan prve pomoči je namreč posvečen športu.

79

Močni nalivi zajeli dele Slovenije. Arso izdal Oranžno opozorilo za JZ Slovenijo.

Zahodni del Slovenije so že zajele padavine. Arso je zaradi možnosti neviht za jugozahodni del države izdal oranžno opozorilo, za druge dele države pa rumenega. Zlasti na jugozahodu Slovenije so napovedani dolgotrajni in močni nalivi.

35

Mariborski Trg Leona Štuklja v znamenju ulične hrane

Na Trgu Leona Štuklja se je 29. avgusta začel tridnevni Street Food Market Maribor, na katerem se predstavljajo tuji in domači ponudniki ulične hrane.

3

Obdobje v življenju, ko se vse bolj pozna

Si predstavljate, da bi pri devetdesetih letih še vedno tekli? Kazimira Lužnik bo 31. avgusta praznovala 90. rojstni dan. Še vedno teče in se želi preizkusiti na 21 km oktobra na Ljubljanskem maratonu.

8
Več

Prosti čas

Umrl je Zoran Crnkovič, vodja znamenite zasedbe Jutro in dolgoletni sodelavec Radia Slovenija

Poslovil se je Zoran Crnkovič, najbolj znan kot pevec in kitarist glasbene skupine Jutro, ki je bila dejavna v 70. in na začetku 80. let preteklega stoletja. Bil je tudi dolgoletni sodelavec Radia Slovenija.

6

Lovorika za naj planinsko kočo Koči na Žavcarjevem vrhu, za visokogorsko planinsko pa Češki koči

V jubilejni deseti sezoni akcije Naj planinska koča, v kateri je sodelovalo 147 planinskih koč, sta slavili Koča na Žavcarjevem vrhu in Češka koča na Spodnjih Ravneh. Prva je osvojila naziv naj planinske koče, druga pa naj visokogorska planinska koča.

4

Slovo igralca Jamesa Earla Jonesa, ki je posodil glas Darthu Vaderju in Mufasi

Umrl je ameriški igralec James Earl Jones, čigar prepoznavni glas je zaznamoval lika Dartha Vaderja in Mufase v Levjem kralju. Opisovali so ga kot enega najbolj uglednih in vsestranskih igralcev, prejel je tudi več stanovskih nagrad. Star je bil 93 let.

24

Primož Roglič čil in zdrav postal veliki zmagovalec Vuelte!

Primož Roglič je po letih 2019, 2020 in 2021 četrtič zmagovalec Dirke po Španiji! Na kronometru v Madridu je na zadnji etapi z 2. mestom suvereno zadržal rdečo majico vodilnega. Glavnega tekmeca Bena O'Connorja je prehitel za 34 sekund, skupno pa za 2:36.

712
Več

Ah, ta leta

Ah, ta leta! – Spomin na preteklost

V Rogatcu, ki je eden izmed najstarejših trgov v Sloveniji, se je preprosto potopiti v preteklost – od dvorca Strmol pa do muzeja stavbne dediščine. Toda zakaj je sploh pomembno, da se spominjamo preteklosti in ohranjamo znanje iz preteklosti?

Ah, ta leta: Po svetu

Potovanja nam ponujajo odmik od vsakodnevnega ritma življenja, širijo nam pogled na svet, pomagajo pri razumevanju sebe in drugih. So vrata v drugačne svetove, nove zgodbe in neponovljive izkušnje.

Ko nas življenje preizkuša: Lekcije o moči, ljubezni in vztrajnosti

Življenje nas neizogibno postavi pred različne preizkušnje, ki lahko pridejo v različnih oblikah. Razočaranja, bolezni, trpljenje, izguba …, vse to je del naše izkušnje, ki nas oblikuje.

1

Manj je več

Slovenija je po nekaterih podatkih v evropskem vrhu po številu trgovin na število prebivalcev. A prodajne površine se še kar povečujejo, nakupovalna središča pa pokajo po šivih.

Več

Prometno poročilo, sreda 18.september 2024 ob 21:55

Vreme

Zaradi burje je na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in Ajdovščino ter na regionalni cesti Selo - Vogrsko - Ajševica, prepoved prometa za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton.

Delo na cesti

Napoved:
- Do 5. ure bo promet skozi predor Karavanke potekal izmenično enosmerno danes ponoči ter v noči s četrtka na petek med 20. in 5. uro.
- Cesta Fram - Cestnik - Areh, bo med Kopivnikom in Framom zaprta v četrtek med 8. in 11. uro zaradi asfaltiranja.
- Na gorenjski avtocesti bo predvidoma do konca septembra zaprt uvoz Šentvid, s Celovške ceste proti Kosezam.
- Na dolenjski avtocesti je zaprt priključek Kronovo proti Obrežju, zaprto je tudi počivališče in bencinski servis Starine.
- Glavna cesta Litija - Zagorje bo zaprta pri Šklendrovcu v soboto, 21. 9., od 7.30 do 17. ure.

Zaradi poškodovanega vozišča je zaprta cesta Kanal - Lig - Mišček - Neblo med Britofom in Miščkom.

Več o delovnih zaporah v prometni napovedi.

Več o prometu

Telefonske številke

Pomembne telefonske številke

Prva pomoč in gasilci: 112

Policija: 113

Klinični center Ljubljana: 01 522 50 50

Klinični center Maribor: 02 321 10 00

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije:
01 474 51 00

Facebook

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov