Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Uslužbenci mariborske Snage, ki nasprotujejo domnevnim političnim težnjam mariborske občine po menjavi direktorja Franca Dovra, so se danes zbrali na zboru delavcev. V pričakovanju pojasnil so nanj povabili tudi župana Sašo Arsenoviča, a je udeležbo zavrnil.

V zadnjih štirih letih je imela Snaga že 5 direktorjev. Odkar je to leta 2020 postal Franc Dover, se je poslovanje stabiliziralo, zato so v Snaginem sindikatu in svetu delavcev kritični do teženj po njegovi zamenjavi, "kljub izboljšanju poslovanja podjetja, pokritju izgub iz prejšnjih let, vlaganju v vozni park in boljši delovni klimi v podjetju," je povedal predsednik sveta delavcev Mitja Štelcer.

Da ima direktor podporo, je bilo slišati tudi med uslužbenci:

"Nikoli ne menjavaš stvari, ki dobro teče. Isto, kot pri avtomobilu."

In še: "Pameten kmet ne ubija kokoši, ki nosi zlata jajca."

Diplomatski odgovor županstva

Iz kabineta župana Saše Arsenoviča na vprašanji zaposlenih, zakaj želijo že drugič letos zamenjati nadzornike in zakaj bi razrešili direktorja, niso odgovorili neposredno. So pa njegovo odsotnost opravičili s pojasnilom, da je skrb nepotrebna in obrazložitvijo, da ima občina na nekatere dejavnike drugačne poglede, a da si kljub temu prizadevajo, da bi direktorji delo opravili v obdobju svojih mandatov.

Odgovor zaposlenih ni zadovoljil, a sindikalnih aktivnosti ne bodo zaostrovali, je povedal Štelcer:

"Glede na to, da se župan današnjega zbora delavcev ni udeležil, bomo v prihodnjih dneh posredovali predlog za srečanje z gospodom županom, da dobimo odgovore na zastavljena vprašanja. Se pa strinjamo, da je potrebno zadeve reševati le z dialogom."

Odgovor župana, ali se bo sestanek le zgodil, še čakamo, so pa iz njegovega kabineta pred tem sporočili, da bo podjetje v prihodnje obiskal, da bi z zaposlenimi pregledal izzive in priložnosti.